- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Inanın ben de aynı şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Benim eşitlik anlayışım bu değil, ben eşitliği savunan birisi de değilim zaten. Benim icin esas olan denkliktir. Kimin gücü neye yeterse o yapsın.Akşam eve gittiğimde yemek yaparken eşim sofra kurar , sonra beraber kaldırırız. Makina doluysa boşaltır ki hep eşim boşaltır bulaşıkları ben koyarsam varsa eşim çamaşır asar yoksa çay koyar.
Hafta sonu birimiz mutfağı birimiz evi toplarız.Yada ben wc banyo temizlerken o eve makina tutur.
İstisnalar vardır hatta tersi bile mevcuttur ama genel olarak dip köşe işinde ya da detaylarda erkekler kadın kadar titizlenemez yada çok anlamayabilir belki bilemem ama sizin müştereklikten ya da eşitlikten anladığınız çok farklı birşey bence. Eşit olmak ben bir cam sildiysem o da o kadar yapacak , ben fasulye pişirdiysem o da pilav yapacak değildir ki. Paylaşmaktır mühim olan. Kim hangi işi biliyorsa onu yapmasıdır kadın çırpınırken erkeğin yayarak oturmamasıdır , iş zamanı beraber dinlenme zamanı beraber olmak gibidir.
Bayram öncesi büyük temizlik yaparken atıyorum ben gardırop içini katlayıp silerken eşim üstlerini boşaltıp makina tuttu ben buzdolabinin içini yıkarken o da banyonun wc nin duvarlarını sildi gibi gibi. Bölüşmek paylaşmak aynı seyleri aynı sayıda yapmak değildir.
Ama çoğu kadın abarttı bu olayları. Arkadaşımın kayınvalidesi vefat etti geçenlerde. Bana dert yanıyor:" cenazede sabahtan akşama kadar aç kaldık. Eşim gelip demedi ki aç mısın tok musun? Bana iki yumurta kırabilirdi. "

Annesi ölmüş bilmem farkında mısın dedim.