Esimin sikayeti

Akşam eve gittiğimde yemek yaparken eşim sofra kurar , sonra beraber kaldırırız. Makina doluysa boşaltır ki hep eşim boşaltır bulaşıkları ben koyarsam varsa eşim çamaşır asar yoksa çay koyar.
Hafta sonu birimiz mutfağı birimiz evi toplarız.Yada ben wc banyo temizlerken o eve makina tutur.
İstisnalar vardır hatta tersi bile mevcuttur ama genel olarak dip köşe işinde ya da detaylarda erkekler kadın kadar titizlenemez yada çok anlamayabilir belki bilemem ama sizin müştereklikten ya da eşitlikten anladığınız çok farklı birşey bence. Eşit olmak ben bir cam sildiysem o da o kadar yapacak , ben fasulye pişirdiysem o da pilav yapacak değildir ki. Paylaşmaktır mühim olan. Kim hangi işi biliyorsa onu yapmasıdır kadın çırpınırken erkeğin yayarak oturmamasıdır , iş zamanı beraber dinlenme zamanı beraber olmak gibidir.
Bayram öncesi büyük temizlik yaparken atıyorum ben gardırop içini katlayıp silerken eşim üstlerini boşaltıp makina tuttu ben buzdolabinin içini yıkarken o da banyonun wc nin duvarlarını sildi gibi gibi. Bölüşmek paylaşmak aynı seyleri aynı sayıda yapmak değildir.
Inanın ben de aynı şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Benim eşitlik anlayışım bu değil, ben eşitliği savunan birisi de değilim zaten. Benim icin esas olan denkliktir. Kimin gücü neye yeterse o yapsın.
Ama çoğu kadın abarttı bu olayları. Arkadaşımın kayınvalidesi vefat etti geçenlerde. Bana dert yanıyor:" cenazede sabahtan akşama kadar aç kaldık. Eşim gelip demedi ki aç mısın tok musun? Bana iki yumurta kırabilirdi. " 😳😳😳😳
Annesi ölmüş bilmem farkında mısın dedim.

Canım ben ayda yaklaşık 700 tl temizliğe veriyordum ve beş yıl filan verdim ,eşim baktı ki bu iş böyle gidecek benim yapmaya kendimi bunaltmaya hiç niyetim yok artık çok katılımcı temizlikte. Kesemizde ortaktır senin paran benim param yoktur yani o 700 tl bizden gidiyor. Şimdi iki yıldır ağır işleri hep o yapar hele şu aralar beş aylık bi oğlum var nerdeyse tüm temizlik yükü onun üzerinde,mutfağı vs bile o topluyor çamaşır serme aklına ne gelirse. Oğlum büyüyünce yine günlük işleri ben hallederim zamanım olunca ama dip köşe temizliğin çoğunu o halleder.

Ya da yine yardımcı alırız 😎
Tebrik ediyorum. Ekonomiyi sen yap, evi temiz tutmak için kendini parala,
Eee sonra? Psikolojik ve fiziksel olarak çökmüş bir kadın.

Hanımefendi burası Türkiye. Gün olmuyor ki kocası tarafından hastanelik edilmeyen, oldurulmeyen kadın haberi gelmesin. Öldürecek kadar gözü dönen herif karısıyla iş bölümü yapar mı Allah aşkına? Bu sitede bile neler okuyoruz da ağzımız açıkta kalıyor. Hangi sağlam aile yapısından bahsediyorsunuz?

Ayrıca eşimle zaten iş bölümü yapıyoruz. Ben evde çocuklarımıza bakarken o da rızık temini için dışarıda çalışıyor. Eve yorgun argın gelmesine rağmen ben çocuklardan dolayi bazi şeyleri yetıstiremedigimden yetistiremedigim şeyleri yapıyor
Dogum yapana kadar çalıştığım için iyi biliyorum dışarıda çalışmanın ne kadar yorucu olduğunu. Eve gelince insanın kolunu kaldıracak hali olmuyor. Biz kadınlar da bütün gün oturmuyoruz biz de yoruluyoruz ama eşimle s..k yarıştırsak " ben çok yoruldum hayır ben daha çok yoruldum" diye o yuvada huzur kalır mı? Karşılıklı anlayış olsun yeter. Kim de neye ne kadar güçü yeterse o yapsın. İlla yapacak edecek demek çok yanlış.
İşte bende aynı şeyden bahsediyorum. Kadın, "aman huzurumuz bozulmasın, yuvam dağılmasın" diye susmasın. Erkek anneleri çocuklarını düzgün yetiştirsin ki kimse kimseye hizmet etmeyi görev edinmesin. (Erkek annesiyim, elimden geldiğince söylediğim şekilde yetiştirmeye çalışacağım)

Ben de çalışmıyorum. Benim eşim de bunları yapar ama benim yapmamla onun yapması bir mi? Ev işi ile benim yaptıklarımla onunkiler kıyaslanamaz bile. Sagolsun işimi kolaylaştırır o kadar.

Cam koltuk duvar silen, halı yıkayan, her gün toz alan, evdeki dolap, çekmece, çekyat baza altı gibi yerleri temiz ve düzenli tutmaya çalışan, ortalığı dip köşe temizleyen, kendi öz evlatlarının her türlü ihtiyacını gönderebilen, çocuk ağlayınca " aaa annesi seni istiyor" diye işin içinden sıyrılmayan, çay servisi dışında misafir ağırlamayı becerebilen erkek var mı acaba?

Kimse kendini kandırmasın. Dışarda çalışan veya çalışmayan kadınların kocaları da aynı. Salata yapmayla, çay servis etmeyle, kahvaltı hazırlamayla hayat müşterek olmuyor. Yine tüm yük bizim omuzlarımızda...

Kiz 5 senelik evliyim hiç cam, koltuk, duvar silmedim, hali yikamadim 😂😂😂 eşim de yapmadi.

ben erkek dışarda ,kadın evde çalışır (dışardada çalışır ) gibi birşeyi kesinlikle kabul etmiyorum fakat kendi adıma ben evde eşim birşeye elini sürsün istemiyorum çünki benim kadar titiz olmadığı için içim rahat etmiyor , bence güzel bir şekilde yaklaşıp rica etseniz eminim eşinizde yardımcı olmak isteyecektir , eğer annenizi aramış ise bu hiç hoş bir durum diyil tabiki hatta rahatsız edici , eşiniz özür dileyip hatasını anlamış sizde bu konudaki tavrınız net bir şekilde ortaya koyun ve birdaha olmaması için uyarıp konuyu kapatın

Evet yanlış ama bezmiş gibi adam, metazori ile mi yaptırmaya çalıştınız acaba hep?
Ayrılacak kadar büyük bir olay olduğunu düşünmüyorum.

Ben de çalışmıyorum. Benim eşim de bunları yapar ama benim yapmamla onun yapması bir mi? Ev işi ile benim yaptıklarımla onunkiler kıyaslanamaz bile. Sagolsun işimi kolaylaştırır o kadar.

Cam koltuk duvar silen, halı yıkayan, her gün toz alan, evdeki dolap, çekmece, çekyat baza altı gibi yerleri temiz ve düzenli tutmaya çalışan, ortalığı dip köşe temizleyen, kendi öz evlatlarının her türlü ihtiyacını gönderebilen, çocuk ağlayınca " aaa annesi seni istiyor" diye işin içinden sıyrılmayan, çay servisi dışında misafir ağırlamayı becerebilen erkek var mı acaba?

Kimse kendini kandırmasın. Dışarda çalışan veya çalışmayan kadınların kocaları da aynı. Salata yapmayla, çay servis etmeyle, kahvaltı hazırlamayla hayat müşterek olmuyor. Yine tüm yük bizim omuzlarımızda...

Bende her gün toz almam. Esim süpürür+paspas yapar, bende haftada 1 toz alirim. Bir ben, bir esim yemek yapariz, mutfagi toplariz. Cocugumu rahatlikla istesem 1 hafta biraksam sorun olmaz. Yeri geliyor benden daha iyi bakiyor.

Yani her ciftte tüm yük kadinda degil.

Zaten yazdım özel bi nedeni varsa bilemem diye cariye takimi filan da dglm benim size olan tepkim esinizden yardim istemeniz veya eşinizin size yardım etmemesi dgl evliligi cocuk oyununa çevirmeniz burda senin suan acitigin konuyu onlarca bekar kız okuyor yeni nesili mahv ediyosunuz bende ha esinizin annenize şikayet etmesi hoş dgl neticede cocuk degilisiniz ki özür dilemiş ama siz uzaklaşıp sogudum gibi itamlarda bulunursaniz butun bi omrunuzu mahv edersiniz burdaki dangalaklara da bakma siz dert yaniyosunuz zan ediyosunuz ama kafaniza.busuru olumsuz yorum giriyor neymis yapmak zorundaymış diyorlar takma bu laflari evlilikte sorunlar çıkmasa zaten olgunlaşamazsin
Evlilikteki sorunlarla olgunlaşmak yerine,olgunlaşmış düşüncelerle evlensek ve huzurlu bir evliliğimiz olSa..Kadın kocasının yapması gerekenleri tahammül sınırlarını zorladığı için bağırmadan söyleSe..Hayat kadın için bu kadar zorlaştırılmaSa ,görev üstüne görev yüklenmeSe..Sen burda yazılan farkındalik mesajlarını olumsuz mesaj olarak görüp millete dangalak demek yerine anlaSan..Neyse.Ben her zaman derim "se"lerle "sa"larla bir yere varılmaz diye.Anlasılan sende de varamayacağız.Ama en nihayetinde sende bu toplumun bir evladısın o nedenle farkındalığının artması dileğiyle.

Evet hanfendi onun görevi bana çok ters geliyor kadınin oturup erkegin kadınin görevini yapmasını yardim etmiyor yazmis özel bi nedeni varsa bilemem ama eşine saygısızca emir vererek tartışarak soylese hangi erkek olsa yapmaz bunlar evliligin sacma ve bitiren konular biraz sirkelenin ya gına geldi burdan okdar saçma konular aciliyor ki 1 ay boyunca girmedim bloga yine sacma seyler😶
Bir ay boyunca girmemişsin. Keşke hiç girmeseydin. Zira birazdan uzaklaştırılacaksın. Kim oluyorsun da insanlara dangalak diyorsun!

Keşke hiç girmesen ya
Ne yazık ki giriyorum çünkü boyle sacma konular açmıyorum k.k çoğu uyesi çocuk sahibi olabilmek tecrube ve bilgi sahibi olabilmek icin iletisim kuruyor bende boyle sacma konular gorunce dayanamıyorum yaziyorum konu sahibine son lafım BURDA BOYLE KONULAR AÇMA KIMSE SANA YARDIMCI FILAN OLMAZ SENI KOCANDAN BOŞAMAK ICIN HERSEYI YAZARLAR .

Merhabalar. 1 yillık evliyim. Eşimle 3-4 ay önce bi tartışma yaşamıştık. Ben ona ev işlerinde bana yardım etmesi gerektiğini söyledim. Daha doğrusu şunu sen yap sonra şu yapılacak diye. Sonra tartışmaya başladık ben sesimi yükselttim bu evde sadece ben yaşamıyorum yapacaksın tabi dedim. Sonra yan odaya gitti esim tlf konuşuyor ben de duyuyorum sesini. Benim annemi aramis kiziniz böyle böyle konuşuyor ev işleri onun görevi tabi yapacak bunları. Ayrılmak istiyorsa ayrılsın vs. Sonra kapattı.
O an o kadar sinirlendim esime bağırıyorum. Sen ne hakla annemi arar da beni şikayet edersin? Benim annem hasta zaten(o ara kanser taraması için hastanelere gidiyordu kitle var diye )

Hem ağladım hem laf söyledim bana karşılık veremedi tabi tm suçlu benim her şeyi berbat ettim fln diyor. Sonra bu uzaniyordu gözüne kan oturmuş beyaz kısmı kıpkırmızı. Baktım netten sinirlenince tansiyondan olabilir yazıyordu.
O akşam gittim yattım uzatmadim sonraki gün hastaneye gittik ilac kullandı vs
Ondan sonraki günler özür diledi benden. Salaklık yaptım dedi. Barıştım. Annem bu konuyu hiç açmadı. Esin beni aradı tartışınız mi diye hiç söylemedi. Sanırım esim benden habersiz bi kere daha annemi aramis soykemesin diye tlf baktığımda gördüm.

Aradan zaman geçti. Şimdi ailemin yanındayım tatil icin geldim Eşim bi hafta sonra gelecek buraya. Ben bu yaptığını unutamadım. Sanki esime karşı soğudum. Gün içinde aramak dahi gelmiyor içimden. Kendi ailemin yanında daha mutluyum

Bazen ayrılmak geliyor aklıma. Eşimin aklı başında hareket etmediğini düşünüyorum
Herkez ustune dusen gorevi yapar ha sole bisey var sen hasta olursun esin zaten ister istemez yapar demene gerek yok yap et die adam hakli biraz hata yapmis olablr ama ozrunu dilemis hic ozur de dilemeyebilrdi ayrilik flan dusunmek icin cok basit bi neden bence bu.anneni dusunuyosun hasta die ama ayrildgnda annen daha da kotu olur canm bole ufak tefk seyleri ayrilik die dusunme derim

Evdeki yemekleri eşim yapıyor. Temizliği, ütüyü de ben yapıyorum. İş bölümü olmazsa bir taraf çok yorulur, hem haksızlık olur hem de birlikte daha çok zaman geçirmek için işler hızlı bitmez.

Back
X