Esimin sikayeti

Ya ben şuan anlam karmaşası yaşıyorum resmen ...
mesela yemek yenildi masadan kalkıldı (eşlerin yaptığı gibi)
Teli elinize alıp kanepe uzanıyorsunuz ve eşiniz masayı toplayıp bulaşıkları yerleştiriyormu?
Yada misafir geliyor siz süpürge yaparken eşiniz kısır börek vs...hazırlayıp misafirlere çay dağıtıyormu?
Bizim evde sabah kalkilir eşim kahvalti hazirlarken ben evi toplarim
Aksam ben yemegi hazirlarken esim salata yapar
Esim tabaklari tezgaha koyar ben makinaya yerlestiririm
Misafir işinde mesela cay dagitimina yardim eder ( pasta börek yapmaz çünkü bilmiyor yapmayi 😁) vs. vs.( çalışmıyorum bu arada ).

Sizde nasil ? Neden anlam karmaşası yaşadiniz ?

Zaten yazdım özel bi nedeni varsa bilemem diye cariye takimi filan da dglm benim size olan tepkim esinizden yardim istemeniz veya eşinizin size yardım etmemesi dgl evliligi cocuk oyununa çevirmeniz burda senin suan acitigin konuyu onlarca bekar kız okuyor yeni nesili mahv ediyosunuz bende ha esinizin annenize şikayet etmesi hoş dgl neticede cocuk degilisiniz ki özür dilemiş ama siz uzaklaşıp sogudum gibi itamlarda bulunursaniz butun bi omrunuzu mahv edersiniz burdaki dangalaklara da bakma siz dert yaniyosunuz zan ediyosunuz ama kafaniza.busuru olumsuz yorum giriyor neymis yapmak zorundaymış diyorlar takma bu laflari evlilikte sorunlar çıkmasa zaten olgunlaşamazsin
Ev işi yapacağına bi Türkçe öğrensen keşke

Teli elinize alıp kanepe uzanıyorsunuz ve eşiniz masayı toplayıp bulaşıkları yerleştiriyormu?
Yada misafir geliyor siz süpürge yaparken eşiniz kısır börek vs...hazırlayıp misafirlere çay dağıtıyormu?
Bizde kumandayı alıp kanepeye kimse geçmiyor, masayı beraber kaldırıyoruz, eşim bulaşık yerleştirme işini sevmez. Ben yerleştiririm. O arada çayı koyar eşim. Misafir geleceği zaman da ben mutfak işlerini hallederim . Temizliğe ihtiyaç varsa eşim süpürür gerekirse siler yerleri. Misafir de çay dağıtır,takibini yapar, hele ki gelenler kendi ailesiyse daha çok yardımcı olur.

Bu arada ben çalışmıyorum. İki küçük çocuğumuz var kim ne gerekiyorsa onu yapıyor o an.

Anlam kargaşası neden yaşadınız?

Bu nasıl saçmalık ya eşin yapmıyorsa yapmasın senin görevin üstüne adam özür de dilemiş bence sen kal orda adamın kafası kulagı rahattır bide konu açıyor özrü kabahatinden büyük😤
Bu durumda da evi geçindirmek erkeğin görevi. Neden kendi kendine evi geçindiremiyor da eşini çalıştırıyor derler adama.
Hadi erkekler yapıyor bari biz kadınlar yapmayalım.
Efendim evin işi kadının görevi falan değildir,evi yuva olarak gördüğü sahiplendiği, anaç olduğu ve eli erkeğe göre yatkın olduğu için daha fazla ev işi yapar.
Konu sahibi emredercesine söylemeniz hoş olmamış. Eşinize işlere yetişemediğinizi ve onun yardımına ihtiyacıniz olduğunu söyleseydiniz farklı olurdu.
Herşeye rağmen bu evlilik yolunda birçok iyi kötü anıniz olacak böyle kötü anilari kendinize ruhunuza yük etmeyin. Yeri gelirse açık açık söyleyin, ama bu konuda geçmişte kaldığını kabul edin ve önünüze bakın

masadan tezhaha getırır tabakları ben makıneye yerlestırırım ama sofradan eline sağlık deyıp kalkmasına izin vermem zaten yardım tabiki edecek millet 5yaşındaki çocuga kız erkek farketmeden sofra kurarken ya da kaldırırken tabak taşıttırın diye tavsiye verirken koca adamın kenara gecmesi hoş olmaz zaten..mısafır geldıgınde ise yıne temızlıge yardım eder pasta,kısır yapmamarifetleri yoktur mesela hoş benimde yok..evimle işim arasında 1.5saat zaman farkı var evden eşimden erken cıkıp akşamda geç varıyorum eşim yemek seçen biri üstelik bazen pazar gününün yarım gününü evde bir haftalık yemek yapmakla gecırırım haftaıcıde sevdıgı pılav makarna vs yanına yapmaya calısırım ıkı arada bır derede onları ortaya koyarken kendı cıdden kanepede oturur ama toplanmasına yardımcı olması gerektıgını empoze ettım.İçten olmasa da yardım eder.Haftasonu da banyoyu yıkar market alısverıslerını yapar ütüleri yapar (bende. daha güzel ütülüyor ) çamaşır da yıkar asar bazen..ve zaten bunları yapmazsa hayatım okadar zor olur ki dışarda çalış eve gel evde de mesain devam etsin hayat müşterekse evde de yardımcı olması gerektıgını dusunuyorum.Etmezse de yardımcı kadın tut o temizlesin yemek yapsın derim hem evde çalış hem dışarda çalış birde kredi taksıdı oderken katkıda bulun bu kadın ne köle mi??Eğer sorunuzda bir ironi yoksa gereklli cevabı vermişimdir umarım

esin leş bi karakter ozur dilerim.
ev isini sadece kadinin zanneden, kadin durumu izah edince kadini anneye sikayet eden anne uzulur mu bes dk sonra karimla barisirsak pisman olur muyum diye dusunmeyen ergen fevrinin teki.

su hayata bir kere geliyoruz. evet bosanmak marifet degil ama, huzur nerdeyde orda olmanizi tavsiye ederim. ben oyle yaptim bigun bile pisman olmadim.
iyi dusunun.

Sizin emir vâki belki de fevri davranmanız hoş olmamış ama annenizi arayıp şikayet etme olayı bitirdi beni!
Üstelik annenizin hassas dönemlerinde . Allah sağlık sıhat versin .
Eşiniz madem özür dilemiş, konu da açılmamış
Boşanmayı düşünmeyin derim
Ama ikinci kez olur da, laçkalık durumlar olursa o zaman bakarsınız çaresine .

Evimizde iş bölümü var. Herkes sevdiği ve becerebildiği işleri aldı ama mümkün olduğunca denklik sağlandı. Bu iş bölümü zamanla ve kendiliğinden oluştu.

Örneğin ben yemek yapmayı severim. Yemekler bendedir. Ama salata yapmak, bulaşık makinasını boşaltıp doldurmak tamamen eşimde. O da makineyi benden daha iyi kullanıyor mesela.

Çamaşırları ayırmak ve makinaya atmak bende, çıkarmak asmak eşimde.

Ev süpürmek eşimde, silmek bende.

Ütü yapmayı hiç sevmem ve beceremem mesela. Genelde eşim yapar. Kolay parçaları zaman zaman ütülediğim olur.

Misafir demişsiniz; pasta böreği ben yaparım. Ancak o sırada eşim evi süpürüp silmekle uğraşıyordur. Başkaca iş yoksa bile mutfakta getir-götüre yardımcı olur. Misafir varken de çay servisiyle ilgilenir.

Tabi ki bu katı bir iş bölümü değil. Birimiz müsait olmazsak, yorgun olursak, tatsız olursak diğerimiz yapabilir. Önemli olan herkesin sorumluluk sahibi olması ve biri çalışırken elinde telefonla oturmayacak kadar vicdan sahibi olması.

Biz ikimiz de çalışıyoruz bu arada. Çalışmasaydım da asla evin tüm işini yüklenmezdim. Ancak belki daha farklı bir iş paylaşımı yapılırdı.

Son olarak eşime annesi asla iş yaptırmamış. Ama ben tüm bu sorumlulukları kendi görevim gibi görmediğim için, eşim de farkındalık sahibi bir insan olduğu için durumlar böyle gelişti.

masadan tezhaha getırır tabakları ben makıneye yerlestırırım ama sofradan eline sağlık deyıp kalkmasına izin vermem zaten yardım tabiki edecek millet 5yaşındaki çocuga kız erkek farketmeden sofra kurarken ya da kaldırırken tabak taşıttırın diye tavsiye verirken koca adamın kenara gecmesi hoş olmaz zaten..mısafır geldıgınde ise yıne temızlıge yardım eder pasta,kısır yapmamarifetleri yoktur mesela hoş benimde yok..evimle işim arasında 1.5saat zaman farkı var evden eşimden erken cıkıp akşamda geç varıyorum eşim yemek seçen biri üstelik bazen pazar gününün yarım gününü evde bir haftalık yemek yapmakla gecırırım haftaıcıde sevdıgı pılav makarna vs yanına yapmaya calısırım ıkı arada bır derede onları ortaya koyarken kendı cıdden kanepede oturur ama toplanmasına yardımcı olması gerektıgını empoze ettım.İçten olmasa da yardım eder.Haftasonu da banyoyu yıkar market alısverıslerını yapar ütüleri yapar (bende. daha güzel ütülüyor ) çamaşır da yıkar asar bazen..ve zaten bunları yapmazsa hayatım okadar zor olur ki dışarda çalış eve gel evde de mesain devam etsin hayat müşterekse evde de yardımcı olması gerektıgını dusunuyorum.Etmezse de yardımcı kadın tut o temizlesin yemek yapsın derim hem evde çalış hem dışarda çalış birde kredi taksıdı oderken katkıda bulun bu kadın ne köle mi??Eğer sorunuzda bir ironi yoksa gereklli cevabı vermişimdir umarım
Yok estafurullah
Şu konuyu okuyana kadar cidden kimsenin evlilikte iş bölümünü merak edip sormadım ...
Ama şunanda Ciddi Anlamda soruyorum

Bizim evde sabah kalkilir eşim kahvalti hazirlarken ben evi toplarim
Aksam ben yemegi hazirlarken esim salata yapar
Esim tabaklari tezgaha koyar ben makinaya yerlestiririm
Misafir işinde mesela cay dagitimina yardim eder ( pasta börek yapmaz çünkü bilmiyor yapmayi 😁) vs. vs.( çalışmıyorum bu arada ).

Sizde nasil ? Neden anlam karmaşası yaşadiniz ?
Eşim ev işi yapmaz .
Nadiren aktivite mahiyetinde ufak tefek bir iki şey Birlikte tatlı yapmak vs...gibi birşeyler yaparız .
Gebel ve büyük işler için sıklıkla yardımcı çağırırım ...
Günlük işleri kendim hallederim .
bizde durum bundan ibaret

Su yorumlara bakıyorum da. Yazık... Hatta yazıklsr olsun. Gelecegın anneleri,gelecek nesil erkeklerini de şeyi var diye sadrazam gibi yetiştiricek anlaşılan. Asıl siz kendınıze gelın. Ev işleri kadının gorevi degildir. Sizin gibiler yzunden suyunu kalkıp alamayan,sarj aletını isteyen,corabını etrafa atan, yedıgo yemegın tabagını bile mutfaga goturemeyen erkek gorunumunde kucuk oglanlar yetişiyor.
Kocamoz mı var cocugumuz mu bello degil.
Bi altlarını temızlemıyoruz heralde.

Masadan kalkınca toplamak istemiyorsak ikimizde bırakıyoruz, toplayacaksak eşim bi kaç bişeyi alıp mutfağa gider, bize kahve koyar. O arada ben diğer tabakları alıp onun boşalttığı bulaşık makinasına dizerim. Sonra oturur kahvemizi içeriz.
Misafir geleceği zaman duruma bağlı. İkimizde evdeysek ben dağınık toplarım o süpürge yapar. Ben mutfaktayken siler evi. Bazen ben silerim o brownie, kek vs yapar. Tek düzen yok bizde kafamıza göre.
Bazı günler birimiz çok yorgun olursak, dinleniriz. Suyu bile isteriz ayağımıza. Masaj isteriz vs. Hayat müşterek sonuçta işlerde de müşterek, dinlenmede de.
Misafirler varsa da çekinmez hiç. Getirilecek birşeyler varsa getirir. Çay getiremez sakardır döker hepsini ama bardaklara koyar, tepsiyi ben alırım.

Son düzenleme:
Zaten yazdım özel bi nedeni varsa bilemem diye cariye takimi filan da dglm benim size olan tepkim esinizden yardim istemeniz veya eşinizin size yardım etmemesi dgl evliligi cocuk oyununa çevirmeniz burda senin suan acitigin konuyu onlarca bekar kız okuyor yeni nesili mahv ediyosunuz bende ha esinizin annenize şikayet etmesi hoş dgl neticede cocuk degilisiniz ki özür dilemiş ama siz uzaklaşıp sogudum gibi itamlarda bulunursaniz butun bi omrunuzu mahv edersiniz burdaki dangalaklara da bakma siz dert yaniyosunuz zan ediyosunuz ama kafaniza.busuru olumsuz yorum giriyor neymis yapmak zorundaymış diyorlar takma bu laflari evlilikte sorunlar çıkmasa zaten olgunlaşamazsin

images.webp

Esinizin davranışı çok kötü olmus. Çocuğu öğretmenine müdürüne şikayet eder gibi,sizi annenize şikayet etmesi cok yanlış. Hata insanlar içindir. Aradan 4 ay geçmiş. Üzerine cok sular akmıştır
Ailenizi özlemişsiniz,yanlarindasiniz. Tatilinizin tadını çıkarsanıza. Eskiyi düsünmeyin artık
Onun harici başka seyler olduysa bilemem tabi.

Ev isleri konusuna gelince de, tabiki o da yapacak o evde yaşıyor. Hayat zaten zor,kolaylaştırmak lazım
Bir evde kim yaşıyorsa hepsinin o eve karşı sorumluluğu var. O konuda kendinizi ezdirmeyin dik durun.
Bulasiklari da dizicek,yerleri de süpürecek. Elinden ne geliyorsa.
Ha belki ütü yapmaz (benimki yapmaz anlamaz) mesela 😁
Yani bunlar halledilir. Eşinizle aranizda surekli bu problem ve bunun benzeri şeyler varsa bilemem ama . Ben konunuza istinaden yazdım.

Cocuk gibi şikayet etmesi hoş değil ama yani ev işi yapmiyor diye de bu kadar büyütmeniz hoş olmamış. Önce sizde suç var. Erkeklerin coğu yapmiyor ama herkes sizinki gibi tepki verse evli cift kalmaz.

Calisiyorsaniz yardim istemekte sonuna kadar haklisiniz. Belki dile getirme biciminiz yanlis olabilir. Ama netice olarak esinizin hatasi sizden daha buyuk..

Ben bu zihniyetten nefret ediyorum. Hem kadin calissin istiyorlar, hem de ev isleri kadinin gorevi diyorlar. 🤦🏻‍♀️ Bu durum hala devam ediyor mu? Esinizde duzelme oldu mu? Eger olmadiysa ben sizin yerinizde olsam eve bir kurus bile vermem.

Bence kadin calismiyorsa ev isleri agirlikli olarak kadinda olmali.
Bakin bu durumda bile hepsi demiyorum. Cunku ev isi 7/24.. Hic bitmiyor ki meret :işsiz: Es disarida calisiyorsa, kadin da evde calisiyor.

Back
X