eşimin siniri artık beni yoruyor

limonluseker

. . .
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
662
389
323
Ankara
iki yıllık evliyim altı aylık da hamileyim
bu iki yıl boyunca ve nişanlı ikende
eşimle çok tartışmamız oldu.

Sorun şu ki çok sinirli bir yapısı var
Tartışmalarda kapıyı duvarları yumruklamalar artık alışkanlık oldu onda. Geçen yıl bu yüzden parmağını kırdı.

Artık benimde sayesinde korkmuş sinmiş bi psikolojim var. Her an nereyi kıracak diye bekliyorum.

Yaptıktan sonra pişman oluyor yalvarıyor görseniz aynı kişi mi inanmazsınız. Süt dökmüş kedi gibi.

Kaç kere söz verdi yapmamaya ama değişen bişey yok. Tartışma konusu ne derseniz her evlilikte olabilecek ufak şeyler. Ama o kadar büyüyüp nasıl bu hale geliyor anlamıyorum.

Bende sinirli biriyim ama benim öfkem konuşmakla çıkıyor sürekli söyleniyorum. O duruyo duruyo ve birden patlıyor.

Sorun şu ki hamileyim ve artık bitsin istiyorum bu kavgalar. Bugün kurban kesme yerine beni götürmedi hamileyim diye sonra öğlen geldi alıp annesigile götürmeye. Yolda aradı hazırlan diye. Hazırlanırken birden Karnım ağrıdı wc girdim uzun süre çıkamadım. Çıkınca hemen giyinmeye başladım ama kapı çaldı geldi beni hazır görmeyince surat astı bende üzüldüm ama bişey demedim.

Yok insanlar bekliyor yok şu yok bu diyince sinirlendim bende beş dakka için laf etmesine. Ağladım oda iyice sinirlendi. Neyse arabaya Bindik sinirli kullandığı için birden frene bastı camdan çıkacaktım az kalsın. Yani kısacası bu tartışma uzadıda uzadı ve ben bu sinirli hareketlerden artık tiksindim.

Şimdide bana abartma diyor ben güzelce wc girdim beş dakkaya hemen hazır olurum deseymişim bunlar olmazmış. Çocuğunu bile önemsemeyip psikolojimi bu kadar bozması ağırıma gidiyor. Millet beklemesin diye yaptığı hak mı. Zaten ben hiç bi zaman onun akrabalarından değerli olamadım bundan tüm bu eziyet.

Sizden akıl istiyorum. O kadar kırıldım ki bayram günü beynim durmuş gibi. Sizce ne yapmalıyım. Benimde hatam varmı göremediğim. Canı yansın kıymetimi anlasın istiyorum. En çok da artık şu vurma kırma huyunu bıraksın istiyorum. Konuşmasam küssem adam yılışık yapışıyor gitmiyor peşimden barışana kadar. Nasıl bi tavır sergilemem lazım akıla ihtiyacım var.

Senin de hatan var mı bilemeyiz.Biraz daha ayrıntılı anlatman gerek.Mesela tartışma anında sen nasıl konuşuyorsun eşinle? 5 dakika wcye girdim desen böyle olmazdı demiş ya eşin,sen tersleyerek ya da bağırarak mı konuşuyorsun onunla?

Aynı hareketlerle karşılaştığınızda durumun ciddiyetini anlaması için geçici bir süre evden ayrılabilirsiniz. Tabi bunun sebebini de söyleyerek. Belki yalnız kalıp hatalarını anlar. Sonuç olarak psikolojik destek alması gerekir. Umarım o yumruklar size dönmeden halledersiniz..

Sinirlerini kontrol edemiyor aslında istemiyor öyle davranmak ama elinde deil, kucuklugude aılesıylede sorunlu gecmıstır buyuk ıhtımalle, sadece size karsı deıl buyuk ıhtımalle etrafa da boyledır, sizden tartsma anınnda haklı yada haksız oldugunzda susmanızı, konu dagılınca yanı sınırı gecınce konusmanızı ıstermı?
Yanı sınırı gecınce ona durumu anlatmanızı istermi

Zor bir durum gercekten bazen kadin ne kadar sakin olsa da kocasi kendi kendini gaza getirip esip gurleyebiliyo.. benimki de oyleydi bagirip cagirip yumruklarini duvarlara atar ya kemigi kayar ya parmagi catlardi.. bir taraf alttan almak zorunda o da hep kadin oluyo. Cok ama cok bunaltici bir durum. Ben benimkinin huyunu surat asmakla hic konusmamakla kirdim. Ama seninkinin bir sorunu var belli ki eve yani sana yansitiyo. Bir psikologa gorunmesi lazim diye dusunuyorum herkes ayni yapida olmuyor ne yazik ki

Benim eşimde aynı sinirlendi mi ne dediğini bilmez siniri geçince de kedi bide yılışır ki inan ağız tadıyla küsemiyorum siniri geçince illa barışacak barışmadan yakamı bırakmaz,bu seferde gel git akıllı işte senin eşin de aynıymış

korkarım ki psikolojik sıkıntıları var eşinin. bi yardım şart. senin tavırlarınla bi ilgisi yok eşinin verdiği tepkilerin. her insan sinilrlenebilir sonuçta, sabırsız olduğu anlar olabilir ama sağa sola fiziksel şiddet uygulama çok anormal bi durum. bugün hıncını eşyalardan çıkaran, yarın elinin yakınında duran insana saldırır.

ve pişman olup kedi gibi olmasının bi önemi yok. 5 yıl sonra özür dilemeye bile üşenicek. çünkü sürekli tekrarlanan bi durum bu

Esinizin bunu millet beklemesin diye yaptığına inanmıyorum.
Sadece öfkeliolmak kolay geliyor bence ona.
Bence tavrınızi net koyun ve öfke kontrol tedavisi görsün mutlaka.
Yazik size hamile halinizle yaptığı sey ayip !

Önceden çok konuşuyorsun ben sinirli iken sen sus diyordu bende bugün hiç tepki vermedim sustum arkamı döndüm gittim bu seferde niye susuyosun diyor

Evet sinirli iken sus der siniri geçince konuşmayı deniyorum bu sefer gene sinirlenir kısır döngü gibi ne yapsam nafile.

aynı kopyası resmen barışana kadar yılışmasından da bıktım yapıyor ediyor ben barışmak zorundayım sanki.

birgün sinirli olduğunu görüp bezdiğinde "çocuğununda senin gibi kapı duvar yumruklayanlaf anlamaz biri olmasını, hatta babasını döven psikopat olmasını istiyorsan hiç durma devam et psikolojimi bozmaya çok başarılısın" yada "tepenin tası atıp çocuğumuz ağlayınca susturamazsan ikimizi de camdan aşağı atarsın heralde"diyeceğini düşünüyorum.
böyle paldır küldür halleri dışında şiddet kullanır mı diğer insanlara?annesini tartaklamışlığı var mı?

Inan çoğu zaman tekrar sinirlenmesin diye zoraki barışıyorum. Kedi gibi olup Sonra sıkılıp geri sinirleniyor çoğu zaman

Önceden çok konuşuyorsun ben sinirli iken sen sus diyordu bende bugün hiç tepki vermedim sustum arkamı döndüm gittim bu seferde niye susuyosun diyor
Eşinde o zaman ne istediğini bilmiyor.Evet mantıklı olanı yapmışsın taraflardan biri sinirlenince susmak en iyisi,çünkü iki kişi aynı anda bağırırsa kavga büyüyor ve geri dönülmez bir hal alabiliyor.En güzeli susup başka bir odaya geçmek ve karşı tarafın siniri geçince tekrar konuşmak.Biz mesela eşimle bu konuda çok iyi anlaşırız.Ben sinirliyken eşim hiç cevap vermeden yanımdan uzaklaşır,ben sakinleştiğim zaman gelir yanıma o zaman konuşup anlaşırız,aynı şekilde o sinirlendiği zaman bende muhatap olmam onunla,uzaklaşırım siniri geçince konuşuruz.Böyle yaptığımız için bugüne kadar birbirimize bağırmadık,hakaret etmedik,sağı solu kırıp dökmedik.Eşini sakin bir zamanda karşına al konuş.Öfkesini kontrol etmeyi öğrensin,yoksa evliliğiniz çok yıpranır ve bir süre sonra aranızda ki saygıyı kaybedersiniz.

Evet sinirli iken sus der siniri geçince konuşmayı deniyorum bu sefer gene sinirlenir kısır döngü gibi ne yapsam nafile.

Aynısı bende de vardı, hatta annesıyle fılan tartstgnda evdekı kapıya fılan yumruk atardı sakatlardı kendını, tabı vuramıor annesıne. Ee bırde kufurlerı vardr bunların, valla pskılojık destek sart canım, sımdı sna bosan vs dıemem, zor bu işler cnku

Annesine sesini bile yükseltmez çok kıymet verir aşırı saygılıdır

O kadar çok konuştum ki defalarca söz verdi artık konuşmanın faydası kalmadı bizim için başka bir çözüm arıyorum ama bulamıyorum. Saygı kalmadı zaten şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…