eşimin sorumsuz ailesi

morlale12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
38
16
3
40
selam kızlar
20 aylık evliyim.bırakın evililik borcunu fazlasıyla ödemeyi birde eşimin bekarlıktan ailesiyle beraber biriktirdiği borçları ödedim halada ödüyrum.takılarımdan bile alıp düğün salonu parasını bile vermeyip cebe atan eşimin erkek kardeşleri düğünde 5 kuruş faydası olmayıp takılardan alan kaynanam sorumsuz kp canımı yakmaktan zevk aldılar sanki.maddi birşey istememiştim ama bende onlara vermeye söz vememiştim.gelin beni isteyinm herşey bizden ailmele ben öderiz gibi bişey oldu bizimkisi.tabiri caizsse anamı ağlattılar derler ya onun gibi bir hissiyattayım.evlilğinde bu durumlarda olanlar var mı ?

Birincisi zaten evlilik borcunuzu kendiniz ödemeniz gerekiyor.
O konuda aileye neden yardım etmiyor siteminde bulunmanız saçma olur.
Geri kalan kısmı için mesafe mesafe mesafe.
Eşinizde durumun farkındaysa kimseye kuruş vermeyin.
Yoksa içinden çıkamazsınız.

Yardım etmelerini hiç bir zaman beklemedim.ben zaten yıllardır çalışan maddi manevi ayakalarnn üstünde duran biriyim.ailaminde maddi durumu iyi yapabileceklerini fazlasıyla yaptılar.fakat eşimin ailesi sürekli yapabileceklerini söyliyerek nişanlılık dönminde geldi gittiler ve sürekli düğünü erkenden yapmaya çabaladılar.normalde ev durumları vs iyi göünmlü ama uçan kuşa borçlularmş ve bunlar ortaya çıkmasın diye herşeyi hılzıca yapmaya çalıştılar.eşimin şuan vericek parası yok zaten ortalama 11 ay boyunca evi ben geçindirdim ve eşim sürekli bir yalan söyledi sürekli eskiden ailesnn çektiği kredi borçlarını annesinn evine aldıları eşyalrn borçlarını ödemiş gizlice.bunlar sonradan ortaya çıktı.şuan düşük bir maaşla çalışıyr ve artık bundan sonra ona kapıyı göstereceğime emin olduğu için bir kuruş veremez.ben onlardan hiç bişey beklemiyrm ama ilk tanıştığmz günden beri hep yardım edicez dediler.ben eşime o zamnlar ailnn maddi durumunu sorduğmda onların maddi sıkıntılarnn olmadğını söylemişti.kendileride öyle davrandı .ne zamnki düğüne 20 gün kaldı bazı şeyler ortaya çıkmaya başladı.resmi nikahımda yapılmştı .eşimle başka bir sorunum yok aslında ahlakı yönden saygı sevgi olarak iyi biri ama o kadr yıprandımki annesini görmek dahi istemiyorum.altınlarımı vemredim.parann hepsini aldılar.

kendimiz ödedik öylede düşünerek başlamştık.ama ailenn eşimn üstüne çektiği kredi borçalrndan haberim yoktu.biz ödicez dediler dedi eşim ama halada biz ödüyrz.eşim evinn kirasını ödemeyi bırakın bir fatura dahi ödemiyoken o borçları ödemiş.dekontları sonra buldum cüzdannda

BEN BEN BEEEEEENNNN... Eşim hala vefat eden babasının bilmem kacıncı borcunu ödüyor, annesinin emekli maası yok biz destek veriyoruz..Eşim cocuklugundan beri calısıp bakmıs,yaranamamıs fazlasını istemişler..Herşeyimi eşim ve babam yaptı sagolsun..Eşim kendisi yapmasına ragmen onun ailesi cekemedi..

aylarca onlardan arayıpda bir kuruş istemedim kiracıyım evlenrken 20 bin tl kredi çektik benim üstüme.eşimn üstüne araç kredi vardı kredi çıkmadı ona.ev kirası kredi elde nakit kalmayınca sonuna kadar kullnılan kredi kartları sağa sola olan borçlar eld avuçta ne varsa gitti birde başka borçalr çıktı.eşim bir ay evde durdu işsiz ailesi ne aradı ne sordu.ama şuan eşimin maddi imkanı olsa eminm defalarca ararlar.ben parada değilim çok şükü halimize ama o süreçte o kdr yoruldumki şuan da eşşek gibi çalışyrm yıllık izin bile kullanmadım izin paramı aldım ama hala benim pazar tatilime göz dilmiş kaynanam oraya gitmediğim için küsüyo

benimkide gitmeyince surat yapıyo arıyo sessiz sessiz konusuyo sanki gitmedigimiz icin üzülmüş gibi.

benimkide gitmeyince surat yapıyo arıyo sessiz sessiz konusuyo sanki gitmedigimiz icin üzülmüş gibi.
benimki aramıyoda başlarda arıyordum telefonda bana kin kusmaya başlayınca daha aramıyorum.herkesi arar bana gelince hep bi bahanesi vardır.evine gitsek hiç bir zman yemek olmaz bütün gün yan gelir yatar

Vermeseydin ozaman. Veripte niye aglanir onuda anlamam.

sizleri cokkkkk iyi anlıyorum
hayat bir noktadan sonra dönüyor
ben cok isyan ettim benimki sizinkilerden biraz farklı
eşim borcları kendi yaptı kendi ödüyor ben hiç calısmadım simdi 1 yıl olucak işe girdm
biraz daha rahatladık bende kredi cektim araba aldım onu ödüyorm hep senmi yapacan al dedim
en azından rahatca gezip cocugumu kimseye muhtac etmeden büyüttüyorm
kendinin borcunn bitmesine 1 yıl kaldı 600 tl ödüyor onuda bitince alıp ben hesaba atacam o bize zamanında yedirmediklerini alıp yiyecegm evladımla
cok cektim kızlar ama inanaın simdi b,n sükür bu günüme cok agladım sinir krizleri geçirdm daha iyiyim
allah sizede yardım etsin yol göstersin rabbim su cuma günü
basa gelince içinden cıkmak zor buda bir maddi sınav öyle düşünün
saglıkla sınamasın

canım maalesef böyle şeyler yaşanıyor, kiminin ailesi her şeyi önüne seriyor kimininki kendini kurtarma derdine düşüyor.

bizde eşimle her şeyi ikimiz yaptık neyseki benim eşimin maaşı iyi. düğün salonunun parasını kayınpeder ödeyecek diye biliyodum ben ki bize yemekli salon tutun demişti kayınpeder ben pahalı olur diye istemedim. düğün günü takılar takıldı kayınvalide geldi düğün salonu için para istedi. ben yemekli tutsaydım salonu, ne olacaktı?? neyse salonda çıkardım verdim o konuyu da bir daha açmadım ama altınlarımı alır diye saydım keseye koydum kayınvalideye verdim, tatil dönüşü geri aldım. içinden alsaydı gerçekten sorun çıkarırdım.

sen eşinle aranı bozma zaten bu olaylar insanı yıpratıyor. hiçbir şey anlamıyorsun. mesafeni koy, her şeyini anlatma. gidince samimi olmana gerek yok. suratsız gelin ol, kötü gelin ol ama kocanla aran iyi olsun gerisi boş

Valla bu sitede karşıt fikri çok gördüm, çok sevdiğim insanlarla da bu fikirde anlaşamadığım olur ama ben düğünde anne babanın kenara çekilip oturabilmesine ve milletin de "Mecbur değiller, iki birey kendi yapmalı" diyebilmesine inanılmaz şaşırıyorum, tuhafıma gidiyor.Çünkü düğün gibi aileleri bir araya getiren bir kutlamayı, sadece evladın sırtına yıkmak, benim aile, anne-baba anlayışıma olduğu gibi ters.

Değil altınlardan almak, eksiğiniz varsa anne-baba olarak tamamlamalıydılar, yardımcı olmalıydılar.
Aileler bu günler için var, maddi olarak da manevi olarak da destek olmalılar ellerinden geldiğince ve evlat, anne-babasından yardım ummakta gayet haklı. Öyle "18ini doldurdun yavrucuğum, haydi evden git, bireysin, hayatından bana ne dostum" hali bize gitmez.

Altınlara el uzatmak şöyle dursun, ana baba olarak hem sizin taraf hem eşinin taraf başınızda olup da destek olmalıydı ellerinden geldiğince, ama işte nedense insan evrimi, akbabaya doğru devam ediyor bazıları için.

Vermeseydin ozaman. Veripte niye aglanir onuda anlamam.
ağlamıyorum.kimseyede cebimden çıkarığ al demedim.ama eşimle ortak ödememiz gereken ne varsa sadece bana kalınca eşşek gibi ödedim.ortak derkende ben yatak odasını peşin almştım onun dışındada almam gerekneı fazlasıyla aldım.evnize icra maaşınıza haciz edilsin istermsnz bunların olaması için bir yerlerden bulup ödedim.çevrem çok geniş heryerde kredim var çok şükür ama alıp geri ödemek zorundayım mecburen heryere borçlandım.ben ailemden en önce paran varsa mecburi ihtiyaçları karşılamayı öğrendim.en önce faturalar borçlar ödenir kalırsa diğerleri yapılır.ama bunlar herkese borçlanıp çarşı pazar gezmeyi tercih ediyolar.

evet siz biraz daha iyiymşssnz :) umarım o durumuada gelirim zamanla

zorluklardan uzak durup oğlunu evlendirmekten anladığı tek şey takılar olan biri benim kaynanam .takılarda zaten benim ailemden gelenlerdi ona bile göz dikti gurusuzca

Kocanız bu konunun neresinde ?
Yanii sanırım siz kendinizi yırtıyorsunuz ama kocanızın umrunda değil mi ?

Tek kurus beklemedim. Canim sikilmadi.

Dugunu biz yaptik biz odedik esimle. Altinlari almadim zaten vermedilerde kendi taraflarinin geleni diye onemsemedim.

Sorun oldu mu oldu. Peki simdi gidince mesafeliym onlarsa 2 yildir adim atamiyor.

Kafam rahat evim huzurlu. Kendini kiymete bindireceksin bu isler boyleymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…