eşimin sorumsuz ailesi

Kocanız bu konunun neresinde ?
Yanii sanırım siz kendinizi yırtıyorsunuz ama kocanızın umrunda değil mi ?
sorunda bu zaten :) başlarda gerçekten anlattıklarına inanmştım.maaş alamıyrm işle ilgili sıkıntılar var vs demişti.gerçekleri öğrenncede eşimle çok tartıştık tartıştıkça aç kaldım olan bana oldu 8 kilo verdim zaten 49 kiloydum şaun 41 kiloym.ama eşim sorumsuz ailesnn kurbanı olmuş.anne sormsz baba keza öyle.iki erkek kardeşi var onlar öyle.eşim başlarda ailesne toz kondurmadı ama artık savuncak tarafları kalmayınca bişey demiyr

İş işten geçmiş siz olmuşsun 41 kg açlıktan daha ne olsun...

Ben de aynı fikirdeyim. Çevremde gördüğüm de bu şekilde. Nişanı kız tarafı yapar, düğünü erkek tarafı yapar. Yani aileler yapar.

en iyisi aslında bende denedim uzun süre gitmedim bir gün kaynanam kalp krizi numarası yaptı bende inandım meğer sürekli dikkat çekme çabasıyla kendini yerlere atan biriymiş.ne kalp ne tansiyn hiç bişeyi yokmş.o yaptıkça ben uzaklaştım tiksindim onlardan.aslında sorun bütün zorlukların sıkıntıların beni geçtim aileme yansımak zorunda kalması .bir düğün en aza indirgemeye çalışssanda baya maliyetli oluyr sonrasında 2 kişi çalışarak borçları ödiyebilr ama bir benim çalışmamla ve ekstra bişeylerin çıkarılmasıyla bu çok zor oldu sürekli kardeşlermden başka tanıdıklarmdan borç almaktan utanç duyuyrm

En iyi arkadaşım, aynı böyle evlendi. Hatta daha kötü. Arkadaşım gelinliğini bile kendi aldı. Nişan ve Kına elbisesini ben diktim. Nişan yüzüklerini gitti kendi aldı. Erkek tarafı bir iğne almadı kıza. Düğün sonrası ne bir fotoğrafçı, ne yemek ne de balayı tatili görmedi. Afedersin oğlan sallandı geldi. Evin kirasını bile kızın babası ödedi yıllarca. Oğlanın babasının vergi borçlarını ödedi arkadaşım, daha neler neler.....
Yine de yaranamadı kocasının ailesine, 7 yıllık evli. Kocasına aşık. Aşkı uğruna katlandı, sabretti. kocası değer vermese 5 dk. Durmazdı. Yıllar geçtikçe kocası da gördü kendi ailesinin gerçek yüzünü . Şimdi 2 çocukları var, gayet mutlular...

Esiniz calismiyor mu?

Esinin sana olan sevgisinden eminsen sana diyeceğim tek sey sabır...

Bu tarz neler gecti basımdan yıllardır düğünü kendimiz yaptık düğünün salon parası dahil eski borclar dahil hep ödedik. Esimin ailesine paragöz gelin bile oldum üstelik , düsüncesizlikler beklentiler bitmedi bizde ama artık eşimde herseyi görüyor tek temmennim buydu doğruyu yanlışı haklı haksızı görsün istedim.

Mesafemi koydum saygımı korudum bu sürecte yıprandık tabi esimle ama suan diyorum ki Allah sağlık versin gercekten borçlar ödeniyor bi sekilde hayat arkadası olduk artık bize bu sıkıntılar bunu öğretti. Zamanında ailesine gizli krediler çeken Eşim artık herseyini paylasır her adımımızdan haberdarızdır birbirimizin bizi bu sıkıntılar aile yaptı diyebilirim .

Esiniz calismiyor mu?
eşim ilk 10 ay çalıştı ama hiç para getirmedi .sürekli iş yerinde sıkıntı olduğunu söyledi sonra işten çıktı 1 ayda evdeydi.o dönemde aldığı parayı bankadan çektikleri kredileri ve sağa solan olan ailesine ait borçları ödemiş. şimdi çok şükür çalışyr maaşı düşük ama çok şükr.baştan beri böyle olsaydı bu duruma düşmezdim.

teşekkür ederim gerçekten çok benziyor.başlarda eşimde ailesine gizli gizli vermiş.ben nasılsa hallediyrdum ondanmı bilmiyrm ev kirası kredi başka bir sürü bize ait borç duruken onlara vermesi çok zoruma gidiyrdu.şimdi oda akıllandı ama ben çok yıpandım.eşimn sevgisinden eminm yoksa yaptıkalrına katlanmazdım.arkamda geniş ve güçlü bir ailem var ama ben onları üzmemek için on olayın bir tanesini yüzeysel anlatırım bir çok şeyi bilmezler

Ben de aynı fikirdeyim. Çevremde gördüğüm de bu şekilde. Nişanı kız tarafı yapar, düğünü erkek tarafı yapar. Yani aileler yapar.
evet bizdede öyledir.ama şimdi erkekte kızda çalışınca düğünü beraber yapıylr ama ailelerde bostan korkuluğu olmamalı bence

malesef herkes anne babalık görevlerini yerine getiremiyr.en çokta kızları olmadığı için sanırım egolarını beslemişler sürekli kendim ben ben havaları var kayınvalidem kaynpder ikiside çok bencil.birde borçları hiç somrazken alıncaklardan bi haberlken takıya gelince benim demeleri sinir bozucu

+100

Aynen katılıyorum.Ebeveynlerin sorumlukları her zaman devam eder. Elinde yoksa bile diyemeyeceğim, çünkü benim aileminde abim evlenirken hiç bir birikimleri yoktu. Ama borç aldılar yavaş yavaş kendilerinde kısıp ödediler ve abim her zaman derki ;Allah razı olsun tek kuruş harcamadım.Şunu da ekleyeyim düğünden sonra altın veya paralardan alınmadığı gibi,sonrasında altın borçlarını da annemler ödedi.

Ailesiyle yaptığı borçları bitirmeden neden evlendiniz ki?
En büyük hatanız bu olmuş.
Bilselerdi daha fazla borç yaparlardı, nasılsa gelin ödeyecek.

evet benimde 2 abim evlendi aynı şekilde .kesinlikle aileler yardımcı olmalı annelik babalık ölene kadar devam eder

Anladıgım kadarıyla eşinizin ailesinin durumu pek iyi degilmiş sizinki de iyi olunca yolunucak kaz muamelesi görmüşsünüz bence tepkinizi belli edin gerekirse açik açik söyleyin giden altinlari falan alamazsıniz belki ama en azindan elinizdekileri yedirmezsiniz

Çok güzel yazmışsınız oyle de eskidendi o ailelerin yardim etmesi ki artık oyle bir durum ki etmesinler ama bize de dokunmasalar modundayiz bizde eşimle herşeyi kendimiz yaptık kardeşleri bile eşimin aldığı bilezikleri takti kv düğünden önce altın bin tlsi vardi balayindan döndük iki lafından biri ayy benimde param yok nolcak boyle altınları bilezikleri alamadı ya kurtlandi üç sene oldu evleneli surekli biryerlere keyfi borclanip eşimden iki bilezik versene üç bilezik versene en sonunda araba aldırdım bozdurup isteyemesin diye bu sefer kredi kartı çıkarttık ay sonuna zor yetisiyoruz diye hani işyerinden borç almamak için öğrendikten iki gün sonra iki bin tl para çektirdiler emekli evi var yani üç senenin sonunda aldı para yani esim 2500 tl maaş aliyo 1000 tlsi ev kredisi aylik 500/600 de kredi kartına gidiyo bebekte var siz düşünün ama bizi düşünen yok is en çok es lerde bitiyo yok demesini bilecek arkadaş iş adami mi bunlar para icinde mi yuzuyolarki istediklerinde evlerindeki huzuru bozma pahasına atliyolar hemen

Hanımefendi neden bu kadar fedakarlık ve neden bu kadar süre sustunuz? Ödemeyin hiç bir gideri.. maaşıniZi aldığınız gibi kendi ailenize verin kendinize belli bir miktar alın kirayida ödemeyin yok para diyin anneme verdim borcu varmış vs falan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…