Babadan borç kaldıysa mirası reddemediniz mi?BEN BEN BEEEEEENNNN... Eşim hala vefat eden babasının bilmem kacıncı borcunu ödüyor, annesinin emekli maası yok biz destek veriyoruz..Eşim cocuklugundan beri calısıp bakmıs,yaranamamıs fazlasını istemişler..Herşeyimi eşim ve babam yaptı sagolsun..Eşim kendisi yapmasına ragmen onun ailesi cekemedi..
eşim ilk 10 ay çalıştı ama hiç para getirmedi .sürekli iş yerinde sıkıntı olduğunu söyledi sonra işten çıktı 1 ayda evdeydi.o dönemde aldığı parayı bankadan çektikleri kredileri ve sağa solan olan ailesine ait borçları ödemiş. şimdi çok şükür çalışyr maaşı düşük ama çok şükr.baştan beri böyle olsaydı bu duruma düşmezdim.
Ailesiyle yaptığı borçları bitirmeden neden evlendiniz ki?
En büyük hatanız bu olmuş.
Bilselerdi daha fazla borç yaparlardı, nasılsa gelin ödeyecek.
Anladıgım kadarıyla eşinizin ailesinin durumu pek iyi degilmiş sizinki de iyi olunca yolunucak kaz muamelesi görmüşsünüz bence tepkinizi belli edin gerekirse açik açik söyleyin giden altinlari falan alamazsıniz belki ama en azindan elinizdekileri yedirmezsiniz
Yanlış anlamadiysam konu sahibi sonradan öğrenmiş zaten cüzdanında dekontlari buldum yazmis
Babadan borç kaldıysa mirası reddemediniz mi?
En iyi arkadaşım, aynı böyle evlendi. Hatta daha kötü. Arkadaşım gelinliğini bile kendi aldı. Nişan ve Kına elbisesini ben diktim. Nişan yüzüklerini gitti kendi aldı. Erkek tarafı bir iğne almadı kıza. Düğün sonrası ne bir fotoğrafçı, ne yemek ne de balayı tatili görmedi. Afedersin oğlan sallandı geldi. Evin kirasını bile kızın babası ödedi yıllarca. Oğlanın babasının vergi borçlarını ödedi arkadaşım, daha neler neler.....
Yine de yaranamadı kocasının ailesine, 7 yıllık evli. Kocasına aşık. Aşkı uğruna katlandı, sabretti. kocası değer vermese 5 dk. Durmazdı. Yıllar geçtikçe kocası da gördü kendi ailesinin gerçek yüzünü . Şimdi 2 çocukları var, gayet mutlular...
şuan eşim benim tanıdığım bir firmada çalışıyr firmann müdürü arkadaşım .maaşı bilgilm dahilindeEşinin maaşının düşük olduğunu nereden biliyorsun? Emin misin. Yeni başka borçlar ödüyor olmasın?
Hanımefendi neden bu kadar fedakarlık ve neden bu kadar süre sustunuz? Ödemeyin hiç bir gideri.. maaşıniZi aldığınız gibi kendi ailenize verin kendinize belli bir miktar alın kirayida ödemeyin yok para diyin anneme verdim borcu varmış vs falan..
banka gibi yerlere zaten ödemedik onlar iptal oldu. ama kişiye borclar vardı onlar ödendi, bide tedavi icin eşim kredi cekmişti,cok şükür son 2 ay kaldı bitmesineBabadan borç kaldıysa mirası reddemediniz mi?
Yardım etmelerini hiç bir zaman beklemedim.ben zaten yıllardır çalışan maddi manevi ayakalarnn üstünde duran biriyim.ailaminde maddi durumu iyi yapabileceklerini fazlasıyla yaptılar.fakat eşimin ailesi sürekli yapabileceklerini söyliyerek nişanlılık dönminde geldi gittiler ve sürekli düğünü erkenden yapmaya çabaladılar.normalde ev durumları vs iyi göünmlü ama uçan kuşa borçlularmş ve bunlar ortaya çıkmasın diye herşeyi hılzıca yapmaya çalıştılar.eşimin şuan vericek parası yok zaten ortalama 11 ay boyunca evi ben geçindirdim ve eşim sürekli bir yalan söyledi sürekli eskiden ailesnn çektiği kredi borçlarını annesinn evine aldıları eşyalrn borçlarını ödemiş gizlice.bunlar sonradan ortaya çıktı.şuan düşük bir maaşla çalışıyr ve artık bundan sonra ona kapıyı göstereceğime emin olduğu için bir kuruş veremez.ben onlardan hiç bişey beklemiyrm ama ilk tanıştığmz günden beri hep yardım edicez dediler.ben eşime o zamnlar ailnn maddi durumunu sorduğmda onların maddi sıkıntılarnn olmadğını söylemişti.kendileride öyle davrandı .ne zamnki düğüne 20 gün kaldı bazı şeyler ortaya çıkmaya başladı.resmi nikahımda yapılmştı .eşimle başka bir sorunum yok aslında ahlakı yönden saygı sevgi olarak iyi biri ama o kadr yıprandımki annesini görmek dahi istemiyorum.altınlarımı vemredim.parann hepsini aldılar.
canım şimdi evet düğün borçalarını kendisi ödüyor çok genç.kendimiz ödedik öylede düşünerek başlamştık.ama ailenn eşimn üstüne çektiği kredi borçalrndan haberim yoktu.biz ödicez dediler dedi eşim ama halada biz ödüyrz.eşim evinn kirasını ödemeyi bırakın bir fatura dahi ödemiyoken o borçları ödemiş.dekontları sonra buldum cüzdannda
Ucan kusa borcu olmasina ragmen maddi yonden rahatiz, dugunu yapacagiz diyen ailesini tasdikleyen, isin ic yuzunu size anlatmayan, sizden gizli borc odeyen insan ahlaki yonden iyi degildir. Esinizin ailesi kadar, esinizde sorumsuzmus, gozunuzun içine baka baka soylenen yalanlara goz yummus
var cnm ailenin durumu yerinde olupta oğlunu düşman belleyip gelen gelini beğenmedikleri için bişey yaptılar sayılmaz ceplerinden taş çatlasın extra 5 bintl çıkmıştır yani herşey dahil düğün nişan eşya 5 bintl
ha birde arkadan kötü konuşup konuşup yüze karşı verilen binlerce vaatte cabası
hayır yani madem yapmayacaksın yapmıyorum deki bizde bakalım çaresine oda yok
canım şimdi evet düğün borçalarını kendisi ödüyor çok genç.
istedikleri gibi yapıyorlar düğünü.
aile imkan varsa alıyor. yoksa gelin damat evlenebilmek için bu borçları da üstleniyor.
bunda anormal bi durum yok.
ama evlilik öncesi yapılan borçlar da eşinin üzerine ise ya da anne babasına borç bizim. ben arkanızdayım demiş ise.
anne babaya yardımcı olmasında borçları bitirmesinde sakınca yok. ama bunu yaparken keşke gelinin takı ya da düğün parasından alarak yapmasalardı. o hoş olmamış işte.
Resmi nikahi yapilip dugunu olmadan ayrilan bir ben mi varim acaba? Siz de ayrilmaliydiniz madem adam yalanci. Niye bile bile evlenip de sonradan vay cileli basim diyorsunuz anlayamiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?