eşimin sorumsuz ailesi

Babadan borç kaldıysa mirası reddemediniz mi?

Eşinin maaşının düşük olduğunu nereden biliyorsun? Emin misin. Yeni başka borçlar ödüyor olmasın?

Ailesiyle yaptığı borçları bitirmeden neden evlendiniz ki?
En büyük hatanız bu olmuş.
Bilselerdi daha fazla borç yaparlardı, nasılsa gelin ödeyecek.

ben aileyi daha önce tanımıyrdum ilk nişandan sonra evlerine gittik .bizde erkeğin evine vs gidip bakılmaz bunu başka şekildede öğrenemdim.yani evlerine gitsemde benden gizli tutarlardı zaten.onlar ilk bize gelmişlerdi tanışmaya sonrasındada biz gidicez diye evlernn eşyalrını yenilemişler ellerinde

bende bu menfi düşüncede olduklarını evliliğimn ilk aylarında anladım ama iş işten geçmişti.tepkimin nedenini bir türlü anlamıyolar yada anlamak istemiyolar o kadar pişkinlerki umurlarında bile değil

ben ailenn borcu olduğunu bilmiyordum.eşimede evlenmeden önce özellikle başka borcun varmı diye sormuştum.yok demişti.ailesnn borçları onun üstüne yıktığınıda bilemezdim.

tabiki benimde daha söylemediğim bir çok şey var.eşimn üstüne bir alış veriş mağzasından yapılmış ve icralık olmak üzere olan borçlar evliliğim ilk günlerinde patladı.cep telefonu faturasına alınn telefn tablet ödenmemiş faturalar vs .

borçlardan haberim yoktu.kocaman insanlar oğullarını evlendrmek için bir yola çıkıyolar ama önce kendi evlernn eşyalarını yenilemşler.tabi önceseindede borçlar varmş.ama hep gizledier.

onu denemeye çok çalıştım.ama kredi benim üstüme .ben başta hata ettim.herşeyi üstüme aldım.bankalar beni arar mobilyacı perdeci bütün alacaklılar ya bana ya aileme ulaşır.mecbur kaldım nasıl ödemem.yernde dibine giriyrdm alacaklılar arayınca.bu borçalrn benim üsütme olma sebebide eşim o dönem çok yoğn çalışyrdu pazar günleri bile yarım gün çalışyrdu.eşyaları alırken hep beraber alelacele bakıp sonra ben detaylı bakmıştım.eşiminde alabileceği tanıdık bir yer olmadığndan hep benim perdeci halıcı tanıdığm yerlerden aldık.

belki şimdi diyeceksinizki eşinizi tanımadan niye evlendiniz yada niye bütün borcu üstünüze aldınız.eşimle beni yıllardır işten dolayı tanıdığım ortak bir tanıdığımız tanıştırdı.fakat o kişlerle iş dışında özelde görüşmüşlüğüm hiç olmadı.karı koca ikisininde ayrı işleri var.eşimde onlarla çalışıyrdu.bizi tanıştrdıklarında ilk zamanlar ben eşime hiç maaş vs sormadım.ama o hemen söyledi.söylediği rakam rahat rahat borçta öder evde geçindirir.onda değilim ama hep kandırılmşsşm.bizi tanıştıran kişiler eşime benim onu istemeyeceğimi söylemişler benim geçim derdi olmayan rahat yaşayan biri olduğumu anlatmışlar.sanırım beni kandırmak için en başta maddiyatı yüksek tutttular.şuan o kişilerlede görüşmüyorum.çünkü onlarada nişanlılık döneminde şüplenip sorduğm sorular vardı hep yalan cevap vermişler.arada başka şeylerde var.

Ucan kusa borcu olmasina ragmen maddi yonden rahatiz, dugunu yapacagiz diyen ailesini tasdikleyen, isin ic yuzunu size anlatmayan, sizden gizli borc odeyen insan ahlaki yonden iyi degildir. Esinizin ailesi kadar, esinizde sorumsuzmus, gozunuzun içine baka baka soylenen yalanlara goz yummus

var cnm ailenin durumu yerinde olupta oğlunu düşman belleyip gelen gelini beğenmedikleri için bişey yaptılar sayılmaz ceplerinden taş çatlasın extra 5 bintl çıkmıştır yani herşey dahil düğün nişan eşya 5 bintl
ha birde arkadan kötü konuşup konuşup yüze karşı verilen binlerce vaatte cabası
hayır yani madem yapmayacaksın yapmıyorum deki bizde bakalım çaresine oda yok

canım şimdi evet düğün borçalarını kendisi ödüyor çok genç.
istedikleri gibi yapıyorlar düğünü.
aile imkan varsa alıyor. yoksa gelin damat evlenebilmek için bu borçları da üstleniyor.
bunda anormal bi durum yok.
ama evlilik öncesi yapılan borçlar da eşinin üzerine ise ya da anne babasına borç bizim. ben arkanızdayım demiş ise.
anne babaya yardımcı olmasında borçları bitirmesinde sakınca yok. ama bunu yaparken keşke gelinin takı ya da düğün parasından alarak yapmasalardı. o hoş olmamış işte.

eşim haklı demiyorum.eşimimn üstüne erkek kardeşi kredi çekmiş bekarken eşimede ödeyeceğini söylemiş bir kaç ey ödemiş biz evlendikten sonra hiç vermemiş 3-4 ay ödenmeyince eşim yapılandırma yapmş ve gizlice ödemiş.ben çok sonra öğrendim.annesi babası biz bilmiyoruz bizi ilgilendrmez diyor.eşim kardeşinden istiyor vermiyor.bu durumda kardeşinin ağzını burnunumu kırayım yada eşimden boşanmalımıyım inanın bende bilemedim.eskiden olsa git boşan o adamdan bi halt olmaz derdim ama evililkte yapamıyorsunz.

eşimin ailesinden bırakın 5 bin tl 100 tl çıkmamıştır benim için.ne harcadıysalar kendilerine harcamşlardır onu bile benden çıkardılar.en çokta kaynanama sinir oluyorum.başta yapıcaz edicez diye ailemin etrafında dört döndüler sonrası fyasko.beklentimde yoktu ama kendi borçlarını yıkmalarına sinir oldum.bir sürü strateji geliştridim kendimce hepsi başarısız oldu onlara ne söyleseniz boş kesinlikle sizi anlamıyorlar ve lafı değiştiriyolar.

açıkçası bir beklentim yoktu zaten.ama onlar nişandan sonra herkles gibi düğün için alıncaklar başlar ama onlar bir türlü eşimn bunları alıp ödemesine müsade etmedi.o dönmede anlıyamamıştım.sonrasında bazı şeylerden sonra emin oldum böyle olduğuna.sürekli kendi ihtiyaçlarını karşılatarak bizim herşeyimizi son dakkaya bıraktılar.

Resmi nikahi yapilip dugunu olmadan ayrilan bir ben mi varim acaba? Siz de ayrilmaliydiniz madem adam yalanci. Niye bile bile evlenip de sonradan vay cileli basim diyorsunuz anlayamiyorum ben

Resmi nikahi yapilip dugunu olmadan ayrilan bir ben mi varim acaba? Siz de ayrilmaliydiniz madem adam yalanci. Niye bile bile evlenip de sonradan vay cileli basim diyorsunuz anlayamiyorum ben

ben evlendikten sonra anladım.nişanlıyken olanlar ufak tefek şeylerdi ve kime danıştıysam böyle şeyler olur demişti.yoksa kesinlikle evlenmezdim.eşimin ailesinn zaten aman aman bişey yapamayacığını anlamştım ondada değildim.eşimn maaşı iyiydi beraber hallederiz diye düşündüm.bizi tanştran ortak bir tanıdığımz var ama iş dışında özelde hiç görüşmüşlüğüm yoktu o kişilerle.karı koca bunlar ikisinnde ayrı kendi işleri var.uzun yıllardır tanıdğm bu kişilerle çalışyrdu eşim.aslında onlarada sordum bazı şeyleri hep bu duurmların olağan olduğunu söylediler.çok ciddi bir durumla karşılaşmadım.o kişilerlede şuan görüşmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…