Eşimin soyadı

en saçma inkılaptır herhalde soyadı inkılabı. kadınların aleyhinde işlemekten başka bi işe yaramamış.

en saçma inkılaptır herhalde soyadı inkılabı. kadınların aleyhinde işlemekten başka bi işe yaramamış.
katılıyorumvereliniortak

kadınları bir adım geride ve erkek esaretinde bırakıyor. kadın haklarına hakaret gibi birşey bu. hani eşittik?yasakkelime
o zaman nikah zamanı hangi soyisim istenirse o kullanılsın. böyle olunca adam benim soyadımı taşıyorsun şu bu olacak deme hakkını kendinde buluyor
soyisim konusunda çok hassastım. şansıma eşimin soy ismi benim soyadımla aynı:)
evlenince soyadım değişmemiş oldu. sadece kütük değişti.alkisalkisalkis

ay ben çok istiyorum sevgilimin soyadını kullanmayı yani onu çok seviyorum ve onunla aynı soyadını taşımak gurur verir heralde ben böyle düşünüorum aşkım benimmm opuyorumnanaktan

eşimin soy adı uzun olduğu için kendi soyadımı kullanmıorum ama biçok yerde site iüyeliklerinde falan iki soyadımda var ve kocamda aileside bunu görüo kocamın bişi dediği yok ailesi demişde olsa çokda tınmam yanii

Benimde iki ismim var isim + isim + kendi soyismim + eşimin soyismi çok uzun olacağı için genelde ilk ismimi kullanmadan yada gerekliyse sadece baş harfini kullanarak ikinci ismim + kendi ismim + eşimin soyismi şeklinde kullanıyorum
bugüne kadar kimse sorun etmedi bundan sonra da etmezler sanırım çünkü kimliğimde de kızlık soyismim yer alıyor bankalarda vs hep ilk soyadım var

ben kullanıyorum her ikisinide duyduklarında kayınvalidemler herlde biraz bozulmuşlar çokta tınn soranlara diyorum aslında eşime soy ismimi verecektim diye aklinialirimsmile

bende her iki soyadınıda kullanmayı düşündüğümü nişanlıma söylediğim zaman biraz bozulmuştu meğer o sadece kendi soyadımı kullanıcam sanmış ama kayınpederim ve kayınvalidem kesinlikle sorun yok kızım diye yanımda oldukları belli ettiler fakat bunun nasıl oldugunu bilmiyorum yani 2 soyadı kullanmak için ne yapmak gerekli

ben evli diilim ama evlenince kendi soyadımı kullanmak isterim tabikide .) hem kendi soyadımı çok seviyorum kimsede yok hemde başka bi soyada alışamam .)

arkadaşım inkılap olması başka şey, kadının özgürlüğü çok başka şey.. Bu inkılap yapılırken kadınlar erkeklerin soyadını alsın, özgürlüğ kısıtlansın diye yapılmadı karışıklığı önlemek için yapıldı. Yoksa babalarının adlarıyla çağrılıyordu çocuklar ve çok karışıklık oluyordu. Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz çocuğumuzun soyismide babasından geliyor bizimkinin babamızdan geldiği... Ama ben çocuğuma kendi soyismimi vermek istemezmiydim isterdim açıkçası... Mesela kız olduğunda ve bu süregeldiğinde o soyisim bir sürfe sonra yok oluyor evlendiğinde neden yok olsun evladım benim kızlık soyadımı taşımasın ama kurallar böyle hiç olmazsa ikinci soyisim olarak kullanılabiliyor.. Tabii erkeklere de hak vermek lazım onarda soyadlarının yürümesiib isterler. Ben eski soyismim sevmediğive hiçbir anlamı olmadığını da düşündüğümden kullanmıyorum ama isteseydim eşim hayır demezdi..

resmi tarih yalanlarına hala inananlar var demek ki.:ecrin_bebek:

eskiden babalarının adıyla çağırılıyordu karışıyordu der bütün ilkokul ve ortaöğretim kitapları, e şimdi de soyadı ve adı aynı olan insanlar karışmıyor mu karışıyor.

eskiden babaların ismini taşımayı anormal buluyorsunuz da, 90 sene evvel dedemizin kafadan salladığı soy isimle ömür geçirmek hoşunuza gidiyo öyle mi. :umursamaz: aramızda ölesiye saçma soyadlı insanlar var, bunlar mahkemeye gidiyo değiştirmek için yine uğraşıyor yine uğraşıyor. çünkü zamanında bu işi yapan, soyadlarını yazan memurlar dahi bu işi ciddiye almamış ve atmasyon soyadları türedikçe türemiştir. ceremesini de biz 90 sene sonra çekiyoruz. kime ne yararı var bunun?

kadınların kocalarının soyadını taşımaları mevzunu zaten burada tartışıyoruz, saçmalığı ortada.

kısacası soyadı kanunu hiçbir yaralı parmağa merhem olamamıştır. bu yüzden inkılap yapılmak adına sadece inkılap yapılmıştır. oysaki inkılaplar iyileştirme amaçlı olmalıdır. bu olay bize göre değil.

batılıları örnek verecek olan olursa, bu ülkelerde annenin çocuğa soyad vermesi olağan karşılanan bir durum ve karmaşa yaratmıyor. bizdeki ise yarımyamalak bişey. evlendikten sonra kadının kimliği değişiyor bi kere, böyle bişey olabilir mi? ayşe yılmaz ken ayşe kaya oluyor, bambaşka bir isme bürünmek zorunda bırakılıyor kadın. ayşe yılmaz kaya olmak da çok farklı değil.

Vay december bu ne şiddet bu ne Celal,bı de boşandığı halde kocasının soyadını taşımaya devam eden tanıyorum sordum cocuğu ile farklı soyadı olmasın diye dedi,düşünsenize eski esten kopamama durumu

O zamanlar bu inkılap yapılırken nüfus bu kadar kalabalık değildi çok soyisme çok nadir rastlanırdı ama nüfus arttıkça soyisimleride fazlalaştı hem kaç değişik soy isim koyabilirsiniz ki.. Soyad kanunu kafadan atmasyon değil diğer ülkeler göz önüne alınarak yapılan bir uygulamadır. Bir insanın Ahmetin oğlu diye çağrılmasındanda soyadıyla çağrılması daha makul değiil mi. Herşeyi bırakın dışarıda yaptığımız işlemlerde, okulda, işimizde heryerde önemli birşey bu... Buna atmasyon demek hiçbir Türk evladına yakışmaz hiçbir Atatürk ilke ve inkılabına demek YAKIŞMAZ. bu birincisi... Ayrıca ülkemizde illa eşinin soyadını kullanmak zorundasın diye birşey yok. Örnek Tansu Çiller kendi kocasına da verdi soyadını. Olay inkılapla alakalı değil arkadaşım insanların bakış açıcıyla orantılı. Bizim ülkemizde hangi erkek eşinin sadece kendi soyismini kullanmasını ve çocuğunda annesinin kızlık soyadını kullanmasına izin verir ki. Bu yurtsışında da çoğunlukla böyle zaten diğerleri istisna. Ben açıkçası kendim kendi soyismimi kullandım diyelim çocuğumun yine de eşimin soy ismini kullanmasını isterim. Bu görüş meseli herkesin görüşü farklı. Soyağacı dedikleri şey başndna beri ataerkil yapıya göre düzenlenmiş bir kere.. Hem bu konu zaten uzar gider bende sadece inkılap olayına karşı çıkmanıza tepki verdim. Yoksa ister kendi soysiminizi kullanın ister her ikisini de.. Bu görüş meselesi dediğim gibi...

nası çağıracaktık insanları huuu ayşenin oğlu gibi mi? ben anlamadım tam olarak sizin karşı olmaya çalıştığınız durumu. soyadına mı karşısınız yani? yoksa ATATÜRK inkilaplarına karşı olmak için böyle absürd bir mekanizma mı geliştridiniz?
ben iki soyadı kullanıyorum ve de iki adım var. adlarım ve soyadlarımla bir problemim yok bana uygunlar, olmasa zaten değiştirirdim.:lepi:

Son düzenleme:

benimde anlatmaya çalıştığım buydu. Bu konudan inkılaplara nasıl geldi bilmiyorum ne alakası var.. Dediğiniz gibi zaten eğer koca kabul ederse bayan kendi soyismin kullanabiliyor. Bir de arkadaş nüfus cüzdanımız bile değişiyor demiş tabii ki değişecek evli yazacak bundan daha doğal ne olabilir ki erkeklerinde değişiyor sanki aynı mı kalıyor. Ben de kullanabilirdim kendi soysimimi yada her ikisini de ama kendi soyismimin anlamı olmadığından ve söylenmesi zor olduğundan ayrıca başka nedenlerle evlendikten sonra kullanmak istemedim eşimin soyadından da memnunum. Ayrıca her sorun bitti soyadına mı kaldı yani olay.. Eşler arasında uyum olsunn, sorun olmasın, anlaşsınlar soyadı hiç sorun değil bence...

kızlar şimdi benim 2 adım var. her biri 5 harften 10 harf
soyadım 6 harf
evleneceğim adamın soyadı 7 harf..

ben 2 soyadı da kullanayım istiyorum.lakin 4 kelime bunca harf kalabalığı sorun yaratır mı?
bu şekilde kullananlar memnun mu hayatlarından?

ya da eşinin soyadını almayan bayan var mı içinizde?
benim asıl istediğim bu ama çok mümkün gözükmüyor sanki..

kuzenimin eşinin ilki 6 ikincisi 5 harfli isimleri ve soyadı 7 harften oluşuyordu, kuzenimin soyadınıda aldı 9 harfte orada var ama süper bir isim soyad çıktı ortaya :)

Benim soyadım 18 harf evleneceğim kişinin soyadı 7 harf düşündüm düşündüm artık T.C. kimlik numarası var alışırım dedim ve kendi soyadımı da kullanmaya karar verdim. düşünün artık 25 harfli bir soyadım olacak. Kimse de karışamaz . Kendi soyadını almak henüz yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…