- 18 Ağustos 2007
- 5.773
- 4.341
- 698
- Konu Sahibi AskKirintisi
-
katılıyorumvereliniortaken saçma inkılaptır herhalde soyadı inkılabı. kadınların aleyhinde işlemekten başka bi işe yaramamış.
en saçma inkılaptır herhalde soyadı inkılabı. kadınların aleyhinde işlemekten başka bi işe yaramamış.
arkadaşım inkılap olması başka şey, kadının özgürlüğü çok başka şey.. Bu inkılap yapılırken kadınlar erkeklerin soyadını alsın, özgürlüğ kısıtlansın diye yapılmadı karışıklığı önlemek için yapıldı. Yoksa babalarının adlarıyla çağrılıyordu çocuklar ve çok karışıklık oluyordu. Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz çocuğumuzun soyismide babasından geliyor bizimkinin babamızdan geldiği... Ama ben çocuğuma kendi soyismimi vermek istemezmiydim isterdim açıkçası... Mesela kız olduğunda ve bu süregeldiğinde o soyisim bir sürfe sonra yok oluyor evlendiğinde neden yok olsun evladım benim kızlık soyadımı taşımasın ama kurallar böyle hiç olmazsa ikinci soyisim olarak kullanılabiliyor.. Tabii erkeklere de hak vermek lazım onarda soyadlarının yürümesiib isterler. Ben eski soyismim sevmediğive hiçbir anlamı olmadığını da düşündüğümden kullanmıyorum ama isteseydim eşim hayır demezdi..
resmi tarih yalanlarına hala inananlar var demek ki.:ecrin_bebek:
eskiden babalarının adıyla çağırılıyordu karışıyordu der bütün ilkokul ve ortaöğretim kitapları, e şimdi de soyadı ve adı aynı olan insanlar karışmıyor mu karışıyor.
eskiden babaların ismini taşımayı anormal buluyorsunuz da, 90 sene evvel dedemizin kafadan salladığı soy isimle ömür geçirmek hoşunuza gidiyo öyle mi. :umursamaz: aramızda ölesiye saçma soyadlı insanlar var, bunlar mahkemeye gidiyo değiştirmek için yine uğraşıyor yine uğraşıyor. çünkü zamanında bu işi yapan, soyadlarını yazan memurlar dahi bu işi ciddiye almamış ve atmasyon soyadları türedikçe türemiştir. ceremesini de biz 90 sene sonra çekiyoruz. kime ne yararı var bunun?
kadınların kocalarının soyadını taşımaları mevzunu zaten burada tartışıyoruz, saçmalığı ortada.
kısacası soyadı kanunu hiçbir yaralı parmağa merhem olamamıştır. bu yüzden inkılap yapılmak adına sadece inkılap yapılmıştır. oysaki inkılaplar iyileştirme amaçlı olmalıdır. bu olay bize göre değil.
batılıları örnek verecek olan olursa, bu ülkelerde annenin çocuğa soyad vermesi olağan karşılanan bir durum ve karmaşa yaratmıyor. bizdeki ise yarımyamalak bişey. evlendikten sonra kadının kimliği değişiyor bi kere, böyle bişey olabilir mi? ayşe yılmaz ken ayşe kaya oluyor, bambaşka bir isme bürünmek zorunda bırakılıyor kadın. ayşe yılmaz kaya olmak da çok farklı değil.
¤ decemBer ¤;12484410 .!.:resmi tarih yalanlarına hala inananlar var demek ki.:ecrin_bebek:
eskiden babalarının adıyla çağırılıyordu karışıyordu der bütün ilkokul ve ortaöğretim kitapları, e şimdi de soyadı ve adı aynı olan insanlar karışmıyor mu karışıyor.
eskiden babaların ismini taşımayı anormal buluyorsunuz da, 90 sene evvel dedemizin kafadan salladığı soy isimle ömür geçirmek hoşunuza gidiyo öyle mi. :umursamaz: aramızda ölesiye saçma soyadlı insanlar var, bunlar mahkemeye gidiyo değiştirmek için yine uğraşıyor yine uğraşıyor. çünkü zamanında bu işi yapan, soyadlarını yazan memurlar dahi bu işi ciddiye almamış ve atmasyon soyadları türedikçe türemiştir. ceremesini de biz 90 sene sonra çekiyoruz. kime ne yararı var bunun?
kadınların kocalarının soyadını taşımaları mevzunu zaten burada tartışıyoruz, saçmalığı ortada.
kısacası soyadı kanunu hiçbir yaralı parmağa merhem olamamıştır. bu yüzden inkılap yapılmak adına sadece inkılap yapılmıştır. oysaki inkılaplar iyileştirme amaçlı olmalıdır. bu olay bize göre değil.
batılıları örnek verecek olan olursa, bu ülkelerde annenin çocuğa soyad vermesi olağan karşılanan bir durum ve karmaşa yaratmıyor. bizdeki ise yarımyamalak bişey. evlendikten sonra kadının kimliği değişiyor bi kere, böyle bişey olabilir mi? ayşe yılmaz ken ayşe kaya oluyor, bambaşka bir isme bürünmek zorunda bırakılıyor kadın. ayşe yılmaz kaya olmak da çok farklı değil.
Atatürk yaşasaydı bir inkılap daha yapardı kadınların soyadlarınla ilgili yenilik getirirdi muhtemelen,
eski ınkılabı cokguzel olmus tabiki,
şimdi 2 soy isim alınabiliyor sorun nedir ki
erkekler kabul ederse kendileri de kadının soyadına geçebiliyor cocuklarına da kadının soyismını verebılıyorlar
ama ata erkıl toplumda oldugumuz ıcın yıne adamlar bunu kabul etmıyor kadnın boyunduruguna gırmıyorlar,
o da bız kadınların basarısızlıgı... aslan oglum yap oglu m benım oglum aslan kızım hanım otursun o cok konusmasın dıye buyutulen ataerkıl toplumda,
kocamıza soyadımızı verme ıhtımalımızın bıle konu edılmemesı cok nor ma ldeıl mı?
ama tansucılelr verdı vallaha guclu basarılı kadındı kocası da boyunduruk olarak gormedı o soyadını alırım dedı aldı helal olsun,
bunu yapana da helal olsun,
ayrıca ıstemıyosanız aynı soyadında da kalır cocuga da soyadını verırsınız ınkılapları da kıtaplardan acıp okuyabılırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?