Eşimin soyadı

ya bende kullanmak istedim ama nufus memurunun gazabına uğradık. kullanılmaz ne gerek var diye eşime gaz verdi. ben ne olduğunu anlamadan onlar halletti.:1shok: ama soyadı neysede kütüğün değiimesine gıcık oluyorum . hiç bilmediğim görmediğim bi yerde niye kütüğüm olsun. bu işlerede kimse karışamaz bence. kayınvalideye ne sanki?

hehehe :)

soyadımız aynıydı zaten sorun yok 3.kuşaktan akraba uzak akraba yani no problem :)

şu anki soyadıma sahip sadece 2 kişi kaldı babam ve ben:çok üzgünüm:

o yüzden kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ama kararsızım, bilmiorum

sevgilim soyadı ve benimki aynı bir tesadüf sadece...

ama aynı olmasaydı asla aslaa sadece onun soyadını kullanmak istemezdim....

mutlaka ben ve soyismim bütünlüğü durudu onun soyadıda sona eklenirdi...

ben kendi soyadımı da kullanmak istediğimi eşime söylediğimde çok bozulmuştu hatta aramızda gerginlik oldu bu yüzden, nikah işlemlerini yaparken vazgeçtim:1no2: eşimin zaten yeterince uzun bir soyadı var:bbo: yüreğim tükeniyor söylerken ama yinede aklıma gelince sinirleniyorum! evlenince yeni kimlik kadınların kişilik haklarına saygısızlık gibi geliyor bunu sık sık vurguluyorum!...

ben de evlenmeden önce soyadımı korumak istedim ama nedense kaynadı arada.hiç aklıma bile gelmedi evlenirken :))

ben eşimin soyadını kullanıyorum ama keşke kendi soyadımı da kullansaydım diyorum şimdi çok pişmanım
sen kimseyi takma bu hak sana verilmişse sonuna kadar kullan

o millett nedensee hiçç susmuyoo
en iyisimii
elalemm ne derse desinn boşverrrrrrrrrr

bencede canım.. sürekli laf ararlar bişey olsa da söylesek diye...
soyadıma gelince benim ve eşimin ki hiç uymuyo zaten birbirine... bazen şakasını yapardım ama hiç istemedim kendiminkini kullanmayı... madem biz bir aileyiz yeni bir hayata başladık kocamın soyadını da gururla taşırım...:asigim:

kesinlikle sana katılıyorum.bende kendi soyadımı kullanmak istedim ama eşim müsade etmedi ve ben devlette çalışıyorum insanlar beni hala eski soyaismimle çağrıyolar.dediğimde o bana dediki söz vermiştin bana ama şimdi döüyosun soyadını alırsan bende tümsözlerimden vazgeçerim ve kendi soyadını kullanan kadınlar eşlerini çok salllamıyolarmış falan filan.sinirleniyorum ama yapcak bişey yok.gururlada taşırım soyadımı ama kıymeti bilinir inş...

Bukadar sacma birsey duymadim kusura bakma ama ne alaka?!

valla ben işim gereği de babama olan saygımdan dolayı vede eşimin soyanı kullanırsam aynı işyerinde aynı adı -soyadı taşıyan 5. kişi olacağımdan kullanıyorum 2 soyadı bebim kayınvalide de neler saçmaladı neler. ama takan kim? inadına daha çok kullanıyorum . hatta şey dedi 2 soyadı kullanıyorsan sonuçlarına katlanırsın dedi. ne gibi dedim sustu..kıskandı bence .eşimin kardeşi bile (ona ne oluyorsa) laf etti. bende dedim karına kullandırayacakmısın ?hemen kaynanam cevap verdi .öyle saçma bir cevap verdiki hatırlamıyorum bile .
babam gecenlerde sadece ilk soyadımı yazıp koli yollamıs eşim hafiften üzüldü hissettim

2 adım olmasaydı yeminle ilk soyadımı kullanırdım benneyaptımki
evlendikten sonra babama kızdım yetmiyo muydı bi isim de iki tane isim koydunuz demiştim Çok üzgünüm çoook
hala diyorum aklıma geldikçe :delphin
:

bende istedim ama eşim istemedi bende üstelemedim...hadi soyadı neysede benim anlamadığım kütük değişikliği hiç sevmediğim ve alakam bile olmadığın şehrin adını niye yazıyosunuzki kimliğime?

--------------fikir beyan etmiş olmanıza saygı duymakla birlikte,
size katılmıyorum.
ben her iki soyadımı da kullanıyorum,
üstelik iki tane de ismim olduğundan tüm resmi ewrakları
4 tane isim yazıp imzalıyorum.
ewet,oldukça zor.
ama kendi soyismimden asla wazgeçmem.
ailem bana yıllarca emek wermiş,sadece ewlenmiş olmakla
kimliğimin en önemli bölümünden wazgeçemem.
eşim de bu konuda en başından beri böyle düşünüyor.
bunun amirlikle,memurlukla,çewreyle ws ilgisi yok.
ewet,mesleğimde herkes beni eski soyadımla tanıyor
ama ew hanımı da olsam kullanırdım.

valla eğer kızlık soyadım uzun olmasaydı inan bende kullanırdım ikisini.eşimde sesini çıkarmazdı kayınvalide peder bayağı bozulur laf söylerdi ama çok ta tınnnn...sallamazdım ben..aman sağdan soldan illa söyleyen olur takma sen

Aynen canım benımde esım sadece benım soyadımı kullanırsan daha memnun olurum,
ama ıllakı kendı soyadımıda kullanıcam dersen saygı duyarım dedı.
bende canım esımı kırmadım.
ammmma şu kütük olayına bende karsıyımmm
benımle alakalı olmayan bı şehrın adı yazılması gercekten hıc hos degılllkötükedihüso

bende 2 soy ismide kullanıyorum
baştan eşimin ailesine bu tuhaf geldi ama seslerini çıkaramadılar
çoğu kez kızlık soyadım geçiyor evraklarda...: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…