Eşimin soyadı

İlerde aşkımla evlenirsem inşallah soyismi uzun olduğu halde kendi soyismimi kullanacağım bu kişinin kendi kararıdır bence

iki adım var ve ıkı soyadım...tam 4 isim yanyana kullanıyorum ama bazen sorun çıkıyor..
eşim özgursun dedi..doğumda hastane kayıtları benım yuzumden altust oldutatlicadiarzu
kızlık soyadımı çok sevıyorum katlanırım valla zorluklarına..yenı okulumdada mudurum accayıp accayıp baktı evraklarıma... 4 uzun isim:icecream:

ben de iki soyadımı birden kullanıyorum ve artık bu doğal karşılanmalı kayınvalidemler hiç karışmadı eşim de aksine memnun oldu :)

Ben iki soyadımı da kullanıyorum.Bazen telefonda söylerken tek soyadı çıkıyor ağzımdan.Bu bazen evlenmeden önceki soyadım ,bazen de eşimin soyadı olabiliyor.:)

1.Bu zamana kadar tüm yazışmalarda kullandım,şimdi başka birisi sanmalarını istemem.

2-Soyadımızı bir anda bırakmak benliğimizi de birden silmek gibi geliyor.Aileme bağlılık anlamında değil..Birden tamamen atmak zor bence.

3-En komik nedenim de bu.Eşimle kendi şirketimiz.Zaten benziyorsunuz diyorlar.Kardeş zannetmelerini istemiyorum.:):):)

AYRICA ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ VERMEK İSTİYORUM.EVLENDİKTEN SONRA,EVLENMEDEN ÖNCEKİ SOYADINIZI EKLETMEK ÇOK KOLAY OLUYOR.İSTEDİĞİNİZ ZAMAN 2 SOYADINA GEÇEBİLİRSİNİZ.

ANCAK RESMİ OLARAK 2 SOYADINI DA KULLANIYORSANIZ,SONRADAN TEKE DÜŞÜRMEK İÇİN MAHKEME KARARI GEREKİYOR.

kullanmiyorum,gerekte duymadim,halimdende memnunum,yurtdisindayim bir isim soyisim zor soyluyolar birde ikisi olsa neyapardik bilemiyorumkafamçokkarıştı

ben kendi soy adimi kullancaktim,basta esim izin vermedi,yani aslinda olmaz dedi,ama istersen kendi ismin olsun dedi fakat cok bozuldu bende ne gerek var dedim esimin ismini aldim,kayinvalidemlerin bisey diyecegini sanmiyorum cünkü görümcemin biri kizlik ismini kullaníyor sadece.

tatlım artık toplum olarak (tabi istisnalar dışında) bu konuları aştık zannediyordum yani ne varki kızlık soyadını kullanmanda neden rahatsız oluyorlar anlamıyorum.hiç de canını sıkma zamanında bende çok istedim ama eşiminde benimde soyadımız uzun olduğu için problem yaşadık ama kimse de olamaz demedi.

yahu dert ettiğin seye bak bole ufak tefek seyler cok komık ya eşini seviosan bence onu soyadını tasımak buyuk gurur haa ünluysen tanınmamakta zorluk cekıosan ok.ama ufak seylerı dert etmemek lazım

onun:asigim:soyadını kullanmak bende bir şey eksiltmedi:asigim:kullanmaktan memnunum:asigim:geleneksel geldim...öylede gidiyorum bakalım sonum hayrola:1rolleyes::roflol:

yahu dert ettiğin seye bak bole ufak tefek seyler cok komık ya eşini seviosan bence onu soyadını tasımak buyuk gurur haa ünluysen tanınmamakta zorluk cekıosan ok.ama ufak seylerı dert etmemek lazım

Bana hiç komik gelmedi hatta üzücü, düşünsene senin arkandan amir mi memurmu ne gerek var demeleri komik mi sence?
Bence diil, yani ülkemizde illaki ünlümü olmak gerekiyor kızlık soyadını kullanmak için. İnsana insan olduğu için değer veren bir ülke istiyorum.....

valla pek imkan yok gibi görünüyor.benim soyismim 8 harf,nişanlımınki 11.düşünsenize bir kullandığımı 19 harf ve reyhan toplam 25 harf.ferman gibi :roflol:

bende kendi soyismimi kullanmayı çok istiyorum ama nişanlım karşı çıkıyor.
bu yaşından sonra sana ben erkeklik edicem diyor ama ben onu kandırmayı
bilirim kadının fendi erkeği yendi olucak bir öpücük iş tamam ŞenizŞenizŞeniz

.........................................................

ben bunu gğndeme getirdiğimde tabıkı de kullanabılırsındedı.hatta basvuruda bulunurken bunu o hatırlattı bana ve dilekçe verdim kızlık soyısmımı kullanmak ıcın ama sanırım bır yanlıslık oldu ve kayıtlara gecmemiş bu dılekce.bende ustune dusmedım sonra.belkıde eşim karsı cıkmadığı için :) hiç bununla ilgili bir eziklık hıssetmedım.gururla tasıyorum ben kocıişimin soyadını..
eğr mesleğiniz için gereklıyse soyısmınız ozaman ok.ama sızın ıcın sadece kağıt uzerınde yazmaksa sorun gerek yok dıyorum ben sıze külfet olur.(uzun isimler için)ve arkadasın dediği gibi karısıklıklara sebep olabılır.ben genelde eş adayları izin vermeyenlerin olur mu hıc oyle sey dıyenlerin daha çok ustune düştuğünu gozlemledım,istisnalar hariç tabı..

yok almayayım ben. kendi soyismimi de kullanırsam çok uzuuuuun olur ve şöyle bi şeye benzer....

maria adriana el pueblo de nuestra de la marquez.
fisfisfisfisfisfisfisfisfis.

(bayılıyorum şu latinlerin ana adı ,soyadı, baba adı, dede adı, yedi ceddini koydukları adlara...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…