Eşimin soyadı

valla canım ben eşimin soyadını kullanıyorum ama isteyerek annem ve babam ayrı doğal olarak baba soyadını taşıyordum ve babamdanda nefret ediyorum ama annemin soyadını taşısaydım bende ikisini birden kullanırdım benim teyzemde ikisinibirden kullanıyor ayrıca bu kimseyide ilgilendirmez senin en doğal hakkın isteyen istediğini söylesin kime ne boşverrr sen nasıl mutluysan öyle yaşa ne yapmak istiyorsan onu yap kaynanaymış dedikoduymuş asıl dedikodu kaynağı genelde kaynanalardır :))

Vala ne eşim nede ailesi boyle seylere takıntılı değiller
Hatta eşim istediğim takdirde benim soyadıma geçmeyi bile teklif etti.
'maat'ın dediği gibi çok fazla belge değişmi gerektiği ve ilk soyadımı kullanmam için dava gerektiğinden 2 soyadı kullanıyorum.
Yanlız bunlara rağmen benim babam bu olaya tepkili :) O eşimin soyadını kullanmam gerektiğinden yana oldu hep :)

ben de her ıkı soyısımını tasıyorum
esımın bır ıtırazı olmadı nıkah ıslemlerınde olayı halletık
aılesı de en basından bu yana benı ıstemedıgınden olsa gerek ıstersen tamamen aılenın soyadını kullan gıbılerınden hıc umursamadılar bıle
ya da benım kulagıma hıcbır sey gelmedı
soyleselerdı de cok tııınnndı ya zaten :1closedeyes:

Benimde 2 adım 2 soyadım var zaten eşim kendi soyadımıda kullanmamı istedi hatta kanun çıksa sadece bayanların kendi soyadlarını kullanmasından yana. Bende tabii :) herkez ayrı bir şahsiyet kendi soyadınız var bizim soyadımıza ne gerek, erkekler için böyle bir durum olsa iyi mi olur diyor.

ben kendi soyadımı taşımayı düşünmedim
şimdi hak olsada istemem
alla alla neden böyle düşünüyorum ben yaa

milletin ne dediği değil senin ne istediğin ne yaptğın önemli canım boşver takma
milletin ağzı torba değilki büzesin.

evli degilim ama kendi soyadimi ölene dek kullanmayi isterim. babamdan bana kalicak olan tek sey o. belki cok duygusal yaklasiyorum ama ben seviyorum soyadimi :)

evet cnm bende çift soy isim kullanıyorum ve hiç tepki almadım. sadece eniştem ne kadar cimrisin babanın soyadını bile baba evinde bırakmadın dedi şakadan :)=)) aldığım tek tepki bu

ben de iki soyadını kullanmak isytiyorum.. babamın soyadını bırakamamm :1no2::1no2:

a.s.ne alaka canım illa ünlü yada kariyer sahibimi olmak gerekiyo kendi soyismini taşımak için.eşin olmadan önce ailenin ismini taşıyoruzda evlenince neden taşımayalım.ben kullanıyorum ünlü yada kariyer sahibi değilim.14 yıldır kullanıyorum kullanmayada devam edecem.farklı düşünenede saygı duyarım.kullanıp kullanmamak o insanın kendi kararı.ama bu şekil düşünceye karşıyım.

genelde bayanlar özellikle çalışan kesim kendi soyadı yanında eşinin soyadını kullanıyor..hatta çoğunlukla kendi soyadını terketmeyen kişilerde fazla..
fakat adet ve geleneklerine göre yaşayanlar alınan eğtim..ve yaşanılan yere topluma göre bu eşinin soyadını almaya doğru değişiyor...ben eşimin soyadını alacağım ayrı bişey..zaten tek çocuk..

adamın nufüsuna geçmişin memleketin herbişeyin ona kayıtlanmış çocuğun olsa onun soyadını alacak kendi soyismini kullansan nolacak ki. bence herkesin soyismi de memleketide kendinde kalmalı o da mümkün değil gibi. CADIARZU

ya bizde bir cümle var. işi yok it taşlıyor diye. bence insanlar boş şeylere çok kafa yoruyorlar. ne karışırlar ki. sanane diyesi geliyor insanın. herkes nasıl mutlu olacaksa öyle olur. Allah Allah yaaaa.
eşimin soyadını kullanıyorum çünkü,
benim adım hem kız hem erkek adı olarak kullanılıyor soyadım da erkek adı eşimin soyadı da erkek adı yani 3 tane erkek adı yanyana olacaktı. baya feminist düşüncelerim vardı ama birde göz var nizam var dedik. birde nişanlıyken önce istiyorum soyadımı bırakmayayım dedim. ama çocuk olunca babanın soyadını alıyor dediler. bende ailenin bütünlüğünü bozmayım dedim. gerçi böylede eşimin sülalesinin bütünlüğünü de koruduk ama. kızıma ve eşime değer :)

kullanıyorum çok da mutluyum..
kananaya halt etmek düşer böyle durumda ağaç kovuğundan çıkmadık herhalde...
biri bişe diyecek olsun açarım davayı sildiri sadece kendi soyadımı kullanırım görürler...
valla sinir oluyorum böle tiplere yaaa..
alırken kızı iyi güzel ama kız ben soyadımı da kullanıcam dedi mi kötü...

bana önce eşim teklif etmişti zaten iki soyadını da kullan diye
ama benim iki adım var nüfus kağıdında yazan, iki tane de soyadı gelirse iyice cümbüş olacaktı
2 isim 1 soyisimle bile karışıklık oluyor, toplam 4 isimle nolurdu bilmem

kayınvalidenin bu işe karışması çok saçma oluyor maalesef...
Bende kendi soyismimi kullanmak istemiştim ama eşim istemedi bende diretim de onu kırmadım onun soyismi ile devam ediyoruz:)))

bende Kullanıyorum Soyadımı. Eşimle evlenmeden konusmustum bu konuyu itiraz etmemişti. Allah razı olsun Ama benim amacım farklıydı Bizde hiç erkek yok. Hem Eşim Evet dedikten sonra kayınvalide kayınpeder 2 planda benim için. Önce Eşim... sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…