- 18 Aralık 2016
- 415
- 488
- 103
- 38
- Konu Sahibi new_yorker
-
yok tabiki de. senede iki defa olacak yani, bir defa cocuklari birakip cikacagiz annesigileBen ne derdindeyim, sen ne derdindesin derken ne demek istiyor eşiniz? Neyin derdindeymiş? İş yorgunluğuysa, hepimizin yorgunlukları var, bahane değil bu.
Eşle baş başa zaman geçirmek de gayet gerekli bir şey. Böyle umursamaz, ilgisiz davranmaya devam ederse, evliliğinizin de derdine düşebilir, farkında değil herhalde.
Hazır evde çocukları bırakacak insanlar varken çıkmayacaksanız, ne zaman çıkacakmışsınız? Bakıcı filan tutmaya imkanınız var mı?
misafirler gidince is isten gecmis oluyor.Tabii kendisi sabah işe gidip akşam dönüyor, hayat ona güzel. Bosverin susun şimdilik. Misafirler gitsin ağzının payını verirsiniz.
Şu an tartissaniz da sizi bir yere goturmeyecek belli ki. Bari misafirlere ayıp olmasın.misafirler gidince is isten gecmis oluyor.
Ohoooooo ona kalsa cocugumu parka bile goturmemeliyim, evin icinde hic ustu basi kirlenmeden cici cici oynamali, buyumeli. Ayrica gercekten gezmemize de cok karsi, birsey demiyor ama biliyorum. Ama esimin yaptigi buyuk terbiyesizlik ben sevincle hasretle bekledim bugunleri. Kac gundur agliyorum gozlerim sisti. Artik goturse de istemiyorum.Ben babaanne olsam ve bakabilecek durumum olsa kendim söylerdim. “Oğlum çocuklara biz bakarız siz hiç yalnız kalamıyorsunuz al sen karını çıkın 1-2 saat gezin” demek çok zor değil. Gerçekten düşünmüyorlar bazen büyükler. Hepsi demiyim ama birçoğu aynı. Kendileri yaşayamamış istiyorlar ki bizde aynı onlar gibi robota bağlayalım.
Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Bende dopumdan iki ay kadar sonra eşimle onun memlekete gittim. Çocuğu uyutup gezmek istiyorduk. Uyutup kapıdan çıkardık asansörle aşağı indiğimizde kv yukardan bağırırdı gelin uyandı diyeOhoooooo ona kalsa cocugumu parka bile goturmemeliyim, evin icinde hic ustu basi kirlenmeden cici cici oynamali, buyumeli. Ayrica gercekten gezmemize de cok karsi, birsey demiyor ama biliyorum. Ama esimin yaptigi buyuk terbiyesizlik ben sevincle hasretle bekledim bugunleri. Kac gundur agliyorum gozlerim sisti. Artik goturse de istemiyorum.
Ben babaanne olsam ve bakabilecek durumum olsa kendim söylerdim. “Oğlum çocuklara biz bakarız siz hiç yalnız kalamıyorsunuz al sen karını çıkın 1-2 saat gezin” demek çok zor değil. Gerçekten düşünmüyorlar bazen büyükler. Hepsi demiyim ama birçoğu aynı. Kendileri yaşayamamış istiyorlar ki bizde aynı onlar gibi robota bağlayalım.
Oğlum olduğu için “babaanne olsam” örneği verdim. Dikkat ederseniz “büyükler” dedim. Yani aynı şekilde anneannelerde düşünmeli evet.Yahu adam gitmek istemiyor. Babaanne buna ne yapsin? Ille her yanliş kv'deye yüklenmek zorunda değil mi? Ayni şekilde o zaman anneannede suçlumu?
new_yorker Üzgünüm ama eşin bence senin ile baş başa vakit geçirmek istemiyor. Çocuklara anneanne yada babaanneye birakmak ne zamandan beri ayip?
Tek başina çikiyormu bir yerlere?
Ben olsam ağlamak yerine çingar çikartirdim. Babaanneyide tekrar eve yollardim. Çocuklar okul ve kreşe gidebilir. Ha bide kesinlikle sekse hayir derdim "aa annen diğer odadayken ayip tabiki" derdim. Ve üstüne adam ile ciddi bir konuşma yaparim. Evlilik öyle kendiliğinden tikir tikir işleyen birşey değil. Emek istiyor. Emegi vermezşin zaman ile evlilik çok yipranir.
Oğlum olduğu için “babaanne olsam” örneği verdim. Dikkat ederseniz “büyükler” dedim. Yani aynı şekilde anneannelerde düşünmeli evet.
Gizli gizli ağlamak yerine konuşup kendinizi anlatın. Kendi kendinizi uzmekten iyidirHanimlar merhaba,
Ben ABD de yasiyorum. Iki kucuk cocugum var (4 yas ve 17 aylik) Kimsem yok, cocuklara kendim bakiyorum.
Annem geldi kis aylarinda, 3 ay kaldi. Esimle beraber sadece bir kere cocuklari anneme birakip konsere gittik. Uc ay boyunca esimin surekli annene ayip olmasin baskisi yuzunden bir yere gitmedik. Surekli dedi ki annene ayip olmasin, kadin evde yalniz kalmasin vs vs. Ve dedi ki benim annem ve anneannem gelecek, onlar gelince bir yerlere gideriz. Neyse ben de cok ustelemedim. Esimin annesi ve anneannesi 1,5 aydir bizde ve iki hafta daha kalacak. Diyorum ki birseyler yapsak, bir yerlere gitsek, en azindan bir sinema, bir tiyatro, muzikal, konser vs. ama esim hicccc orali olmuyor, duymazdan geliyor, ben ne derdindeyim sen ne derdinde diyor, insanlara ayip olur bizim icin gelmisler, birakip gezmeye gidilmez, beraber gidersek ancak olur vs vs diyor.
Yahu arkadaslar cok zoruma gidiyor yaptigi, kac gundur gizli gizli agliyorum. Normal zamanlardaki aktiviteleri bile yapamiyoruz artik iki yasli insan yuzunden, bir arkadas dogumgunune davet etti, uc saat yol, normalde olsa giderdik ama iki yasliyla hem de iki araba olacak, gidemiyoruz, en fazla parka gidip hemen donuyoruz. Arkadaslarla bile gorusemiyoruz misafirimiz var diye.
Zaten evin icinde iki yasli ve iki cocukla, gece gunduz, uykusuz hizmet etmekten ve iki yaslinin hiccccc susmayan emirlerinden, herseye karismalarindan felaket bunaldim, bir de esimin yaptigi su terbiyesizlik cok canimi yakiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?