eşimin surat asıp ailemi de huzursuz etmesi

meleklerkorusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
943
40
118
İstanbul
merhaba hanımlar,
bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var çünkü cidden nasıl bir tavır almalıyım bilemiyorum.
Dün babamın doğumgünüydü ve akşam babamlara gidecektik.
İşten çıkıp eve gittim, eşim keyifsiz görünüyordu. "neyin var" dedim. "yoo bi şeyim yok" dedi.
Ama belli ki bir sıkıntı var. çünkü enerjisi düşük,suratı asık. defalarca sordum. "bir şey mi oldu? canını sıkan bir konu mu var? kötü bir haber mi aldın? bir yerin mi ağrıyor?"
Artık aklıma ne geldiyse sorguladım. yok yok yok. ama belli ki var.sinirimi bozarcasına var hem de.
daha önce de böyle zamanlar yaşadık. işe canı sıkkın oluyordu. beli ağırmış oluyordu vs.
diyeceksiniz ki beli ağrıyor diye surat yapar mı insan. evet malesef yapıyor. hatta daha beteri boğazı agrıyor diye surat asıp kimseyle konuşmayan bir kp'im var.
neyse biz yola çıktık babamlara gitmek üzere. yolda da hiç konuşmuyor. yol boyunca da sordum. benim tedirginliğim annemlerde de aynı tavrını sürdürmesiydi nitekim yaptı da. eve dönerken de yol boyunca hiç konuşmadık. annem ve kardeşim ben üzülmeyeyim diye "boş ver üstüne gitme vardır bir sıkıntısı.bizim için sorun yok" dedilerse de çok ayıp oldu.
eve geldik ben direkt yatmaya gittim. gelmiş beni öpüyor. çok seviyorum seni vs.
yattım uyudum. sabah ben çıkarken de o uyuyordu.
şu an gerçekten sinirlerim çok bozuk. dün tüm gün sinirden patlattı beni.
akşam eve gittiğimde nasıl davranmalıyım? acaba şimdi tepki göstermeyip ben de aynı tavrı hafta sonu onun ailesine gittiğimde mi takınmalıyım?
konuşsam eminim yine yok bir şey diyecek. ne hissettiğimi,yaptığının yanlış olduğunu anlatsam da bir şey değişmeyecek zira tavırlarının sonuçlarını kestirebilecek kadar zeki bir adam.
sizler ne önerirsiniz? zira bir daha tekrar ederse arkama bakmadan kaçıp gitmek geliyor içimden.

zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Belki de o akşam evden çıkmak istemiyordu,onu belli etmiş olabilir.
Benim de canım dışarı çıkmak istemeyince hep bir yerim ağrır.

huyu böle olduğu için değiştiremezsiniz malesef
ama ailenize karşı değilmiş tavrı bir yeri ağrısa bile böyleymiş zaten huy işte
bence takmayın

Kotu bisey yok ortada. Bazen insanlarin gunu kotu gecebilir konusmak istemeyebilir. Ailene ayip olmustur ancak yolda giderken konussaydiniz daha iyi olurdu. Dogumgunune gidiyosunuz cok gulmese de surat asmasini istemediginizi yanlis anlasilabilecegini belirtseniz daha iyi olurdu. Yada gitmek istemiyosa tek gidip ailene esinin rahatsiz oldugunu soyleyebilirdin. Tavir yapma gelmis gecmis biraz zaman gecince kendiliginden anlatir belki

Hic konusma kocanla bu konuda bence. Hafta sonu kv'lere misafir olarak git gel. Bir bardak dahi kaldirma. Beyefendi kv evinde hizmet de etmeyecek tek yapmasi gereken gulumseyerek oturmak ama ona bile tahammulsuz.
ağzınıza sağlık. gerçekten de dediğiniz gibi yapacağı tek şey gülümseyerek oturmak.
ben nelere maruz kalıyorum da ağzımı açmıyorum,güler yüzümü eksik etmiyorum.
çok üzgünüm ve çok sinirliyim.
kendime yapılanları tolore edebiliyorum ama aileme yapılanları edemiyorum.
sırf ben bir adamla evlendim diye annem babam bu yaştan sonra saygısızlık çekmek zorunda değil diyorum.

Hic konusma kocanla bu konuda bence. Hafta sonu kv'lere misafir olarak git gel. Bir bardak dahi kaldirma. Beyefendi kv evinde hizmet de etmeyecek tek yapmasi gereken gulumseyerek oturmak ama ona bile tahammulsuz.
ağzınıza sağlık. gerçekten de dediğiniz gibi yapacağı tek şey gülümseyerek oturmak.
ben nelere maruz kalıyorum da ağzımı açmıyorum,güler yüzümü eksik etmiyorum.
çok üzgünüm ve çok sinirliyim.
kendime yapılanları tolore edebiliyorum ama aileme yapılanları edemiyorum.
sırf ben bir adamla evlendim diye annem babam bu yaştan sonra saygısızlık çekmek zorunda değil diyorum.

Aynı benim eşim ya. Bende sinirden kendi kendimi yiyorum. Sürekli yok bişey yok bişey salak mıyım ben anlamıyor muyum bır sey oldugunu. Bide suratı asık olu va da hıc cekılmez hıc sevımlı olmaz o zaman dövesim geliyor. O zamanlarda elinde telefon ya da pc oluyor ağzına sokasım gelıyor telefonu. Yıne sınırlendim

malesef tek gitme işini de aileme ayıp olur diye kabul etmiyor.
şöyle bir örnek vereyim. bir gün ailem pikniğe davet etti. kv ve kp de severler piknik işini. onlar da gelecekti. ama bizimki otursun evde oyun oynasın. başka bir sey istemez. tabi piknik işi hoşuna gitmedi. yine aynı triplere girdi. sen gelme dedim.ayıp olur dedi geldi. piknik boyunca oturdu. elini bir seye sürmedi. hep öyledir zaten. bir de tüm gün astı yüzünü. burnumdan getirdi.

inanın aynı şekilde hissediyorum. sinirden kuduruyorum ama bir sey yapamıyorum.

Gelinler kv kp'e boyle tavir yapsa hizmet etmese herkesten once kendi kocasi kavga cikarir, yeri gelir araya kayinla gorumce bile girer bir de onlar laf soyler. Damat beylerin keyfi bozuk olunca kiz tarafi aman kizim dokunma biz rahatsiz olmuyoruz derler. Esin anne babani sevmek zorunda degil gecerli bir sebebi yoksa ailene gelmek zorunda bile degil ama bu sekilde davranmaya hakki yok. O da sucunu biliyor ki donunce opuyor vs. Esinle hic tartisma aileler konusunda ama sen de kimsenin kahrini cekmek zorunda degilsin. Esinin ailesine hakettikleri sekilde muamelede bulun. Icine atma hasta olursun. Bak beyefendiler hic atmiyor icine.

büyütülecek bir konu göremedim ben.
insanın iyi günü olur kötü günü olur. belki babanızın doğum günü olmasa gitmeyelim diyecekti doğum günü diye mecbur gitti.
size de olabilir aynı şey.
hem ailenizde sorun etmemiş sizde boşverin bence.

Ne kadar büyütmüşsünüz herşeyi yaa adamın keyfi yoktu demekki bazen bi sebep olmaksızın insanın enerjisi düşük olabilir sizin hiç başınıza gelmedi mi.. eşşek saati eşref saati diye bişey var.. Bu kadar büyütmeyin herşeyi babanızı mı öldürdü adam

Aile buluşmalarında mı böyle yoksa genel olarak da hayatı yaşamayı çok sevmeyen bohem biri mi? Aynı piknik arkadaş grubu tarafından yapılsa tepkisi farklı olur muydu gidip eğlenir miydi?

aileniz onun huyuna suyun aalışkınsa bence büyütmeye gerek yok benimkide eve misafir gelir uzatır ayagını oturur, evde sureklı kendısıne sahıplendıgı kanepede uzanarak oturur, kalan mısafır olsa yatıya evde asla mısafır var deyıp erkenden kalkmaz herkes kalkar en son o kalkar ama herkes alıstı rahatlıgına kımseye batmıyor , bende o yokmus gıbı davranmayı ogrendım bazı ortamlarda gecınıp gıdıyoruz

sebebi ne olursa olsun söylebilir. her seyi konusabildigimiz gibi bunu da konusabiliriz.
bana canım sıkkın,gitmek istemiyorum su su sebeplerden deseydi onu zorlamazdım.
ama böyle yapınca sanki ailemi sevmiyor, görmek istemiyor ama mecburmus gibi hissettiriyor.
ki sevmek zorunda değil. saygı olarak yapar bazı seyleri.
ben de onun ailesine bayılmıyorum ama kaç senelik evliyim bir kez bile surat yapmadım.

benim ailem sadece ona değil herkese saygılı, eve gelen misafire özellikle içleri kan ağlasa bile güler yüz göstermeyi ihmal etmezler. evime gelmiş misafir kendini rahat hissetsin, yanlış anlamasın vs diye. misafirperver insanlardır.
ama eşmin ailesi bencil. kendilerinden bnaşka kimseyi önemsemezler. bazen birbirilerini bile.. diyorum ya kp 60 yaşında adam, boğazı agrıyor diye surat asıp herkese ters davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…