Eşimin tehditi

monolok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2023
85
67
3
29
Selam hanımlar
Eşim normalde her gün kahvaltı hazırlar akşam sofrayı falan kurar ama ben istemem kendi istediği için 2 senedir evliyim bu böyle arada bende hazırladım tabikiii ama geneli eşim.
Bu sabah uyandım modum hiç yoktu yüzüm de biraz asıktı eşim kahvaltı hazırlıyordu bebisimiz de uyuyordu neyse kahvaltı ettik dışar da işlerimiz vardı hallettik geldik gayet iyiydik eşimle akşam bi anda yüzü falan düştü bende uyuyakalmıştım kalktım anlamaya çalışıyorum ne olduğunu gitti tek başına mutfakta yemeğini yedi geldi normalde sorar ne zaman yiyelim falan diye anlam veremedim ne olduğuna sordum sonra ne oldu neden yüzün asık diye.

Bana hep yardım etmeye çalışıyormuş bebeğe bakıyormuş kaç tane işi iptal olmuş bana bi kere bile yansıtmamış sabah yüzüm asıkmış bundan sonra kahvaltı, veya akşam yemeği hazırlarsam yermişiz yoksa elini sürmezmiş artık bundan sonra görecekmişim eskisi gibi olmayacakmış, sadece bebeğe bakarmış o kadar. Ne vefasızlığım ne nankörlüğüm kaldı.

önceki konumu bilenler bilir, benim psikoloğa gitmemi istiyor sözde çok sinirliymişim, o öyle söylenince bende dün dedim ki senin de gitmen gerekiyor herkesi memnun etme çaban var hemde aşırı memnun olmazsakta sinirleniyorsun dedim gerçekten de öyle.

Bence bunun üzerine düşünüp böyle bir karar aldı ama tepkisi çok saçma geldi bebekli hayata yeni yeni alışmaya çalışıyorum. Kahvaltı akşam yemeği bi şekilde halolur bebek hiç durmazsa gerekirse yemem ama ne bileyim kendimi kötü hissetim.
Böyle bir adam işte eleştiriye asla gelmez.

Selam hanımlar
Eşim normalde her gün kahvaltı hazırlar akşam sofrayı falan kurar ama ben istemem kendi istediği için 2 senedir evliyim bu böyle arada bende hazırladım tabikiii ama geneli eşim.
Bu sabah uyandım modum hiç yoktu yüzüm de biraz asıktı eşim kahvaltı hazırlıyordu bebisimiz de uyuyordu neyse kahvaltı ettik dışar da işlerimiz vardı hallettik geldik gayet iyiydik eşimle akşam bi anda yüzü falan düştü bende uyuyakalmıştım kalktım anlamaya çalışıyorum ne olduğunu gitti tek başına mutfakta yemeğini yedi geldi normalde sorar ne zaman yiyelim falan diye anlam veremedim ne olduğuna sordum sonra ne oldu neden yüzün asık diye.

Bana hep yardım etmeye çalışıyormuş bebeğe bakıyormuş kaç tane işi iptal olmuş bana bi kere bile yansıtmamış sabah yüzüm asıkmış bundan sonra kahvaltı, veya akşam yemeği hazırlarsam yermişiz yoksa elini sürmezmiş artık bundan sonra görecekmişim eskisi gibi olmayacakmış, sadece bebeğe bakarmış o kadar. Ne vefasızlığım ne nankörlüğüm kaldı.

önceki konumu bilenler bilir, benim psikoloğa gitmemi istiyor sözde çok sinirliymişim, o öyle söylenince bende dün dedim ki senin de gitmen gerekiyor herkesi memnun etme çaban var hemde aşırı memnun olmazsakta sinirleniyorsun dedim gerçekten de öyle.

Bence bunun üzerine düşünüp böyle bir karar aldı ama tepkisi çok saçma geldi bebekli hayata yeni yeni alışmaya çalışıyorum. Kahvaltı akşam yemeği bi şekilde halolur bebek hiç durmazsa gerekirse yemem ama ne bileyim kendimi kötü hissetim.
Bence yeteri kadar anlayışlı bir eşiniz var.
Başka birşeye alınmış olmalı..
bu yemek hazırlanması olayı, onun görevi gibi görülmesinden rahatsız olmuş da olabilir ( ben hazırlamasam sofraya bile oturamayız, nerde bu evin hanımı?… Diye geldiler sanırım ona)

Selam hanımlar

Susmus susmus ennsonunda da yuzunuze vurmus. O nedenle herseyi bastan konusmaniz lazim. Herseyi yapip sonranbirden herseyden vazgecmek cok sacma. Ya cok yapiyor ya hicnyapmiyor. Orta yolu bulmaniz lazim. Siz de biraz alttan alin gulumseyin sabahlari. O veriyor sozde verin siz aliyorsunuz o da alsi. Yani hayat musterektir bunu biliyorsunuz
Ikiniz icijnde kolay degil ama konusarak halletmeniz lazim. Insan icine tutttukca patlama noktasina gelir

Mesela ev hanımlarını düşünün konu sahibi arada bir kocalarından güler yüz, bir ellerine sağlık duymak istiyor. Keşke paylaşsaydiniz suratinizin askılığının sebebini kendine yormasaydı.
Doğru mesela ben eşime bugün kü yemeği nasıl buldun ? Beğendin mi diye soruyorum arada bi yorum yapsın istiyorum.
oda oldukça söyler. Arada😃

Ben son derece tehlikeli buldum eşinizin tutumunu, hatta popüler olan yaklaşımla gizli narsist gibi. Aslında sofraya yardım etmek vs zaten eşlerin ortak vazifesidir. Yeni de bebeginiz var. Oda bunu gerceklestiriyormus, bu çok güzel. Ama siz onu elestirdiginiz anda yapması gereken bir seyi ceza olarak artık yapmicam diye tehdit etmesi noktasi cok tehlikeli. Böylece sizi manipüle edip bundan sonra asla elestirmemenizi saglicak.

İnsan iki güzel söz duymak ister sürekli yüzünüz mü asık? Ben yemek hazırladığımda tadı kötü dahi olsa her zaman över ilgi gösterir eşim. Suratı asık olsa bir daha yapmam zıkkım ye derim 🙄
Ne güzel siz dinleniyorsunuz o yemekleri hazırlıyor acık konuşalım yani Türkiye’de kaç erkek yapıyordur istisna 10 kişiden 7si yapmaz böyle. Yemek çocuk temizlik her şey kadınlarda.. biraz kıymet bilmiyor olabilir misiniz gerçekten de

Ben son derece tehlikeli buldum eşinizin tutumunu, hatta popüler olan yaklaşımla gizli narsist gibi. Aslında sofraya yardım etmek vs zaten eşlerin ortak vazifesidir. Yeni de bebeginiz var. Oda bunu gerceklestiriyormus, bu çok güzel. Ama siz onu elestirdiginiz anda yapması gereken bir seyi ceza olarak artık yapmicam diye tehdit etmesi noktasi cok tehlikeli. Böylece sizi manipüle edip bundan sonra asla elestirmemenizi saglicak.
Kesinlikle çok doğru!!

İnsan iki güzel söz duymak ister sürekli yüzünüz mü asık? Ben yemek hazırladığımda tadı kötü dahi olsa her zaman över ilgi gösterir eşim. Suratı asık olsa bir daha yapmam zıkkım ye derim 🙄
Ne güzel siz dinleniyorsunuz o yemekleri hazırlıyor acık konuşalım yani Türkiye’de kaç erkek yapıyordur istisna 10 kişiden 7si yapmaz böyle. Yemek çocuk temizlik her şey kadınlarda.. biraz kıymet bilmiyor olabilir misiniz gerçekten de
Sürekli değil ama asık çoğunlukla sebebi de şu
Eşim beni mutlu gördüğü her an hiç sekmez ona iyi davrandığım her an beni yersiz eleştirir bende yanında mutlu olmaya gülmeye korkuyorum artık.

Şimdi konu sahibesi, adam psikoloğa da gitmeni istemiş, bir de sen de suratım asıktı diyorun tabi ki kendini iyi bilirsin sen genel olarak asık suratlı ve negatif misin? Bu şekildeyse adamı bıktırmış olabilirsin, ne güzel yemek koyan biri var surat için bir sebebin de yok ... bence terapi işini düşün bir de surat işlerini bırak yoksa adamı toptan kaybedersin.

Şimdi konu sahibesi, adam psikoloğa da gitmeni istemiş, bir de sen de suratım asıktı diyorun tabi ki kendini iyi bilirsin sen genel olarak asık suratlı ve negatif misin? Bu şekildeyse adamı bıktırmış olabilirsin, ne güzel yemek koyan biri var surat için bir sebebin de yok ... bence terapi işini düşün bir de surat işlerini bırak yoksa adamı toptan kaybedersin.
Sürekli değil ama asık çoğunlukla sebebi de şu
Eşim beni mutlu gördüğü her an hiç sekmez ona iyi davrandığım her an beni yersiz eleştirir bende yanında mutlu olmaya gülmeye korkuyorum artık.

Sizin gerçekten terapi almanız gerekiyor gerginliğiniz her konuda taşıyor bunu kimse istedi diye değil kimseye bağımlı kalmadan her koşulda ortalama Huzuru yakalamanız için gerekli. Bazen hersey ters gider basit veya zor sebepler ile ama hersey gecer
İnsan bazen durur durur basit birsey ile dolar taşar esiniz sabahki elektrik ile gerilmiş ben kiyabilecegini sanmıyorum ama sizde durduk yere surat asmayın

Nedense bu ve önceki konunuzda eşinizi masum, zararsız hisseden bir yanım var. Memnun etme çabası olan kişilerin yoğun memnuniyetsizlikleri, kırgınlıkları vardır. Ailesine yaptığı çabaları belki hak etmiyorlar olarak görüp bu çabasına kızıyorsunuz belli ki. Ancak şu devirde, herkes bu derece bencilce davranırken oldukça verici bir eşiniz var. Kahvaltı, akşam yemeği, çocuk bakımı kadının yükünü ciddi olarak azaltır inkar etmeyelim. E buna rağmen, surat asık, alışkanlık haline gelmiş, takdir çok gelen bir kadınsanız, üstüne birde insanları memnun etme çabasından dolayı sen git ben gideyim kavgasına çevirirseniz tepkisi çok da aşırı gelmedi bana. Negatif gelen taraflarınız var konularınız da. Bu da eşinizi destekler nitelikte gibi. Çocuğu olan ve bu sürece alışmaya çalışan ilk kadın değilsiniz son da olmayacaksınız. Takdirle beslenen, muhtemel yetersizlik hisseden eşinize karşı bu şekilde ise tavrınız terapi almak eşiniz için olmasa bile kendiniz için motive edici olacaktır.

5 yıllık evliyim eşim 7.15de iş başı yapar ben 9 da bu yüzden kendi kahvaltısını kendi hazırlar. Hafta sonları ben hazırlarım. Her zaman ellerine sağlık diyerek güler yüzle karşılarım insanız neticede takdir edilmek istiyor olabilir. Kendisi de en ufak bir şey yapsam mutlaka eline sağlık her şey çok güzel olmuş der. Görevi gibi davranıp üzerine surat astıysanız bozulması çok normal...

Bence evliliklerde surat asmak psikolojik şiddete girer, ben hiç tahammül edemem mesela.Buradan bakılınca toksik bir ilşkiniz var gibi gözüküyor,belki de yanılıyorumdur bilemem.
Bencede kesinlikle öyle. İki taraf için de geçerli bi taraf sürekli surat asıyorsa zulüm oluyor o evlilik. Bende normalde çok sinirli biriyim eşime yansıtmıyorum çabalıyorum en azından. Kimse dört dörtlük değil tabiki ama bence evlilik alttan almayla yürüyor

Back
X