Esimin terbiyesizlikleri..üstelik hamileyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Esimle cok uzun zamandir mutsuzum, gerek ailesi gerek kendisi son derece kirici davranislarda bulundular ve sogudum..bosanmak la bosanmamak arasinda gidip geliyordum ama bu sirada anne olma hevesim agir basti ve hamileyim..hamileligimin baslangicinda sagolsun ailem yardimci oldu daha dogrusu annem.
Sonrasinda esimin anlayis ve destegine ihtiyacim oldu cünkü kendisinin ve ailesinin sayesinde yurtdisinda yapayalniz yasiyorum, bazen destek oldu ama sürekli degil..hamileligim süresince her zamanki gibi kavgalar eksik olmadi bugün kü gibi...artik sabrim tasti..gereksiz bir sekilde ailemi agzina aldi ne ailemin kalitesizligi kaldi ne sülalemin basiretsizligi. Ailemi adam edicekmis ve her türlü kfür hakareti layik gördü.
Su an cok caresizim ne yapicagimi bilmiyorum, herseyi birakip türkiyeye mi gitsem ailemin yanina dogumumu herseyimi orada yapsam, bir süre katlanip dogumdan sonra mi ayrilsam, yoksa kaderim deyip bu terbiyesizlige mi katlansam ama nereye kadar ? Nereye kadar devam edebilirim ben buna katlanmaya , akila ihtiyacim var..

Boşanıp boşanmama gelgitinde bebek düşünme ve yapma hatasına düşmüşsünüz.
Boşanma fikri akla ilk geldiğinde durduk yere olmaz herhalde,
Yani neyin düzeleceğine inandığınızı merak ettim ama neyse konu bu değilmiş.

Bence ikilemden kurtulup ne yapacağınıza bir an önce karar verin.
Ailenizin desteğiyle de her şey bir şekilde hallolur.

Bu kadar hakaret edecek ne yaptı aileniz de ağzına geleni sayıyor ? İki tarafında aileleri ne kadar kötü olursa olsun, eşler birbirinin ailelerini kötülemesi hiç hoş bişey değil,sonuçta kimse ailesini secemiyor...

Ona bu rahatlığı vermemiş olsaydınız keşke taa en başından... Konuşmayı deneyin öncelikle... Boşanmak kolay önemli olan düzeltebilmek bazı şeyleri...

Maalesef ben bu rahatligi vermedim , yeterince tepkide koydum, konustumda, herseyi denedim, karakterinden dolayi bu sekilde davraniyor ben ne yaparsam yapiyim degismiyor herkese karsi ayni sekilde ne yazikki antisosyal bir insan neyin dogru neyin yanlis oldugunun bilincinde degil, benim gclü durusum rahatsiz ediyor o nedenle sürekli aileme saldiriyor..

İşte anahtar cümle.. Hatayı en başında yapmışsınız
benim su anda ki durumumla ilgili yardimci olucak olgun mesajlara ihtiyacim var, kritize eden yargilayan mesajlar su an neden yaziliyor anlamis degilim, durumu degistiremem , zaten bebegim henüz dogmadi, her türlü sey olabilir allah korusun

Belli ki sorunlu ve hırçın bir eşiniz var... Ne oluyor da bu kadar kavga gürültü oluyor ? En başından beri böyle mıydı eşiniz ?

Aileni adam mi edecekmiş?

Bu adam degismeyecek belli ,simdi birde hamile birakip gidemezin rahatligi iyice basmistir ,
Ailenizin yanina donun,bosanin,
Anne olmak cocuga uygun ortami sunmaktir ,kavga gurultu ,boyle bir babayla buyuse daha mi iyi olacak

Böyle birşey söylemeye hakkı yok o zaman sende onun ailesine ağzına gelen herşeyi söyleyip adam et o nasıl bir tabir topla eşyalarını ailenin yanına git burnu bir sürtsün düzelirse barışırsın ortada bebişinde var herşeyin bir çözüm yolu vardır

benim su anda ki durumumla ilgili yardimci olucak olgun mesajlara ihtiyacim var, kritize eden yargilayan mesajlar su an neden yaziliyor anlamis degilim, durumu degistiremem , zaten bebegim henüz dogmadi, her türlü sey olabilir allah korusun

Peki o zaman duymak istediğinizi söyleyelim. Ah canım çok iyi yapmışsın. İyi ki sevmediğin birinden hamile kalmışsın arayı düzeltmek için. Çocuk doğduktan sonra tekrar aranız bozulursa ardından hemen bir kez daha hamile kal her şey güzel olacak. Bu daha mı iyi?

Hata yapıp kritik kabul etmemek de ayrı bir ironi. Boşan demekten başka ne söyleyebiliriz?

Gayet bilincindesiniz yaşadığınız evliliğin.

Gayet bilinçli sorunlu bir evliliğe rağmen hamile kalmışsınız.

Ama sonrasını düşünmemişsiniz.

Bitti.Ayrılsanızda böyle bir adama kendinizi ömürboyu bağladınız.Çocuğunuza bu adamı baba seçtiniz.

Hem kendinizi, hem evladınızı ömürboyu sorunlara mahkum ettiniz.

Şimdi ne yapayım diyorsunuz.Yapacağınızı yapmış işleri iyice karıştırmışsınız.

Oturun ayıklayın pirincin taşını

Belli ki sorunlu ve hırçın bir eşiniz var... Ne oluyor da bu kadar kavga gürültü oluyor ? En başından beri böyle mıydı eşiniz ?
Esimle birbirimize cok asik olduk en basinda, böyle degildi bana kiymet verirdi , ama ask bitince isler degisti, ailesi de cok kötü yönlendirdi,, resmen mutsuz olucagini bile bile yurtdisinda yasamasi icin baski yaptilar, esim antisosyal, icine kapanik, yurtdisinda yasayamiyor cok yalniz bu onu gitgide daha mutsuz hircin bir insan haline getirdi, ailem cok kalabalik cok sevilen insanlar esimin ailesi ise kendisi gibi yalniz ama ailelerinde tek okuyan olduklari icin simarmis insanlar ayni zamanda dogulular ve kadinlari asagi görüyorlar , beni de kullanmak istediler, ailem tabi hep arkamda durdu bana destek oldu ve toplum icinde de deger görüyorlar , bu durumunu cekemediler , beni ve ailemi yok saymaya asagilamaya calistilar , buda esimi bana ve aileme karsi iyice saygisiz hale getirdi, kendi karakteri de ne yazikki sorunlu

+15000

maalesef düzelmez keşke doğacak evladınıza babalığı hakeden birini seçseydiniz,dönün ülkenize aileniz arkanızdaysa evladınızı hakaretin kol gezmediği bir evde büyütün.

yurtdışında yaşayacağınız belli değil miydi?
Neden kendisi ve ailesinin sayesinde olsun? Orada kurulu bir düzenleri varken mi evlendiniz, evlilik sonrası gidiyoruz diyip zorla mı götürdü?

Destekten kastınızın ne olduğu önemli, beklentinizi biraz düşünün, eşinizin karakteri ortada.
Orta yol bulmaya bakın başlangıç olarak... kendinize orada bir çevre edinmenin yolunu bulun.
Başka uğraşlarınız olursa daha az muhatap olursunuz
Tartışma ortamı yaratmayın ki siz üzülmeyin o da kendini bir şey zannetmesin.
Bir şeyin değişeceğine ihtimal vermiyor yada daha kötü olacağını düşünüyorsanız, kendinizi güvende hissetmiyorsanız, hamileliğinizi ailenizin yanında geçirin. Ayrılma kararını vücudunuzda bir milyon hormon varken değil daha sakin bir zamanda verirsiniz.

cok agir konusmussunuz dogrularida söylemissiniz, ama hayat ne yazikki öyle pespembe olmuyor, evet hamile kaldim, cocuk istedim bunu kendim icin istedim, ve allah bana nasip etti, ömür boyu sorunlara gelince evet belki kendi hayatim icin cok zor olucak ama cocugumun hayati neden sorunlarla olucakmis anlamis degilim

Bir de ayrılma meselesi sizin için karmaşık bir hal alabilir. Hamile olan sizsiniz tamam ama çocuk babanın da çocuğu. Farklı ülkeye götürüp orada yaşamanız demek adamı çocuğundan ayrı bırakmak demek. Bunu kabul etmezse uluslararası velayet davaları ile uğraşırsınız.

esimle tanistigimizda egitim aliyorduk ikimizde yurtdisinda,türkiyeye dönmeyi istiyorduk, ailesi eger türkiyeye dönerse yardimci olmiycaklarini, kendi basinin caresine bakmasi gerektigini söyledi, oda yurtdisinda daha cok para kazanirim diye korkuyla yurtdisini secti bir de tabi ekstra sürekli türkiyeyi kötülemeleri ve sakin dönme demeleri de var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…