- 26 Mart 2017
- 585
- 377
- 18
- 38
Kimse için druşundan vazgeçme canım benim. Sen eğer kafandan silmişsen işler daha uzamadan kalbinden de sil.Maalesef ben bu rahatligi vermedim , yeterince tepkide koydum, konustumda, herseyi denedim, karakterinden dolayi bu sekilde davraniyor ben ne yaparsam yapiyim degismiyor herkese karsi ayni sekilde ne yazikki antisosyal bir insan neyin dogru neyin yanlis oldugunun bilincinde degil, benim gclü durusum rahatsiz ediyor o nedenle sürekli aileme saldiriyor..
Hay ALLAH düzeltme durumu varsa bir terapiste gidi bunu okuyunca bakış açım da değişti açıkçasıEsimle birbirimize cok asik olduk en basinda, böyle degildi bana kiymet verirdi , ama ask bitince isler degisti, ailesi de cok kötü yönlendirdi,, resmen mutsuz olucagini bile bile yurtdisinda yasamasi icin baski yaptilar, esim antisosyal, icine kapanik, yurtdisinda yasayamiyor cok yalniz bu onu gitgide daha mutsuz hircin bir insan haline getirdi, ailem cok kalabalik cok sevilen insanlar esimin ailesi ise kendisi gibi yalniz ama ailelerinde tek okuyan olduklari icin simarmis insanlar ayni zamanda dogulular ve kadinlari asagi görüyorlar , beni de kullanmak istediler, ailem tabi hep arkamda durdu bana destek oldu ve toplum icinde de deger görüyorlar , bu durumunu cekemediler , beni ve ailemi yok saymaya asagilamaya calistilar , buda esimi bana ve aileme karsi iyice saygisiz hale getirdi, kendi karakteri de ne yazikki sorunlu
Evet çok haklısınız bazen insanlar kendini çaresizliğe düşen birinin yerine koymadan yorum yapıyor. Bende ilk etapta boşan demiştim ama kocasının sorunlarının neden kaynaklandığını anladım biraz bence üstesinden gelebilirsiniz lütfen olumlu düşünün 88pericik.Konulara yapılan bir çok yoruma baktığımda yapıcı insan sayısı malesef çok az. Sanırsın herkes sorunsuz, mükemmel bir hayat yaşıyor. Ve yaşadığı bu hayatta her daim tüm olay ve kişilere karşı efsane bir güce sahip. Oysa eminim oturup kendi söküğünü dikemiyodur kalkıp burda ona buna ahkam kesiyodur.
"Niye evlendin, niye çocuk yaptın, niye boşanmıyosun?" tek bildikleri bunları sormak. Bir çok şeyin yukarıdan ayarlı olduğu gerçeğini cahilce es geçiyolar.
Evlenmek haksa elbet boşanmakta hak ama empati kurmadan heleki hamileliği süresince hormonlarının gazabına uğrayan bir kadına 10 kere düşünüp 1 kere yorum yapmak lazım.
Neyse çok uzattım konu ve konu sahibine istinaden; gayet aklı başında bir kadınsın bir imi yorumundan da olsa bu gayet net görülüyo. Hamilesin ve şu an kızgın, kırgın olduğun bir adamdan bir çocuk dünyaya getireceksin diye kendini suçlama. Çünkü sen ve eşin artık dünyaya gelmesi gereken bir meleğin anne ve babası olarak seçildiniz. Bunu değiştirme şansı ve gücü kimseye verilemez. Hamileliğini yuvanda tamamlamanı ondan sonraki süreçte duruma göre hareket etmeni tavsiye ederim. Kim bilir eş olarak seni mutlu edemeyen adam baba olarak kendine tekrar aşık edebilir...
Canım sen olumsuz olanları görmezden gelmelisin böyle üzme kendiniben anlayamiyorum, herkesin hayati pespembe hicbir zorluk cekmiyor mu? Hersey keske o kadar kolaymi ve kararlar öyle kesin alinabiliyormu, makinemiyiz biz? duygular ihtiyaclar yokmu , sizin yorumlariniza bakinca birden esimin ailesi gibi gaddar insanlar oldugunuzu düsündüm
benim hayatim biraz daha zor, yasadiklarim daha farkli, tabiki beni tanimiyorsunuz neler yasayip neler yasamadigimi bilmiyrosunuz ama ben esimin söyledigi sözlere güvendim iyi niyetli davrandim cünkü özüm sözüm ayri degil hele esim olucak insana hic degil , ben onu ezmeye kendimi yukari cikarmaya calismam o nedenle yalanlar bos sözler vermem ama ne yazikki esimin özü sözü bir degilmis kötü bir insanmis, bunu cok net zamanla görüyorum,
ayni zamanda yasim ve bir hastaligim var yani su an hamile kalamasaydim, ömrüm boyu hamile kalamiycaktim ve cocugum olmiyacakti, kendimi bu sansi verdim ve esimin yalandan mutlululuk sözlerine ve mutlu oldugumuz bir kac ana inandim, daha kötüsüde olabilir dedim..ama dayanma sinirima geldi artik
Ailemin yanında da babam ve abimle tartışıyoruz, ortasında sağlıklı değil , bir aileye ihtiyacı olan minicik bir bebek var kucagimdaBu adam degismeyecek belli ,simdi birde hamile birakip gidemezin rahatligi iyice basmistir ,
Ailenizin yanina donun,bosanin,
Anne olmak cocuga uygun ortami sunmaktir ,kavga gurultu ,boyle bir babayla buyuse daha mi iyi olacak
Atlayın gidin ailenizin yanına.Esimle cok uzun zamandir mutsuzum, gerek ailesi gerek kendisi son derece kirici davranislarda bulundular ve sogudum..bosanmak la bosanmamak arasinda gidip geliyordum ama bu sirada anne olma hevesim agir basti ve hamileyim..hamileligimin baslangicinda sagolsun ailem yardimci oldu daha dogrusu annem.
Sonrasinda esimin anlayis ve destegine ihtiyacim oldu cünkü kendisinin ve ailesinin sayesinde yurtdisinda yapayalniz yasiyorum, bazen destek oldu ama sürekli degil..hamileligim süresince her zamanki gibi kavgalar eksik olmadi bugün kü gibi...artik sabrim tasti..gereksiz bir sekilde ailemi agzina aldi ne ailemin kalitesizligi kaldi ne sülalemin basiretsizligi. Ailemi adam edicekmis ve her türlü kfür hakareti layik gördü.
Su an cok caresizim ne yapicagimi bilmiyorum, herseyi birakip türkiyeye mi gitsem ailemin yanina dogumumu herseyimi orada yapsam, bir süre katlanip dogumdan sonra mi ayrilsam, yoksa kaderim deyip bu terbiyesizlige mi katlansam ama nereye kadar ? Nereye kadar devam edebilirim ben buna katlanmaya , akila ihtiyacim var..
Bu kader degildir kaderde bi seçimdirEsimle cok uzun zamandir mutsuzum, gerek ailesi gerek kendisi son derece kirici davranislarda bulundular ve sogudum..bosanmak la bosanmamak arasinda gidip geliyordum ama bu sirada anne olma hevesim agir basti ve hamileyim..hamileligimin baslangicinda sagolsun ailem yardimci oldu daha dogrusu annem.
Sonrasinda esimin anlayis ve destegine ihtiyacim oldu cünkü kendisinin ve ailesinin sayesinde yurtdisinda yapayalniz yasiyorum, bazen destek oldu ama sürekli degil..hamileligim süresince her zamanki gibi kavgalar eksik olmadi bugün kü gibi...artik sabrim tasti..gereksiz bir sekilde ailemi agzina aldi ne ailemin kalitesizligi kaldi ne sülalemin basiretsizligi. Ailemi adam edicekmis ve her türlü kfür hakareti layik gördü.
Su an cok caresizim ne yapicagimi bilmiyorum, herseyi birakip türkiyeye mi gitsem ailemin yanina dogumumu herseyimi orada yapsam, bir süre katlanip dogumdan sonra mi ayrilsam, yoksa kaderim deyip bu terbiyesizlige mi katlansam ama nereye kadar ? Nereye kadar devam edebilirim ben buna katlanmaya , akila ihtiyacim var..
Ailemin yanında sağlıklı bir ortam yok babamla abimlede kavga ediyorumAtlayın gidin ailenizin yanına.
Hatanın büyüğü sizde hamilesiniz diye tam söylemeyemiyorum ama böyle olacağı belliymiş.
Bencillik edip anne olmak istemişsiniz ama şimdi çocuğunuza bir aile veremeyecek durumdasınız.
O zaman ortayolcu olacaksınız. Eyyam yapacaksınız koca kişisine. Dik dik konuşup olayı sivrileştirmeyeceksiniz. Aileniz hakkında konuştuğunda evet hayatım haklısın bende hiç anlaşamıyorum amaan boşver hadi şunu bunu yapalım diye konuyu değiştireceksiniz, sırtını sıvazlayıp pişpişleyeceksiniz. Bu da bir seçenek.Ailemin yanında sağlıklı bir ortam yok babamla abimlede kavga ediyorum
Haklısın bu eski konu doğum oldu kizim neredeyse 2 yaşında ben battikca battim psikolojik sorunlar işimi kaybettim esimse doğum sonrası aylarca aramadı, yapayalnız bırakti, şimdi yine bir hafta oldu aramıyor sormuyorO zaman ortayolcu olacaksınız. Eyyam yapacaksınız koca kişisine. Dik dik konuşup olayı sivrileştirmeyeceksiniz. Aileniz hakkında konuştuğunda evet hayatım haklısın bende hiç anlaşamıyorum amaan boşver hadi şunu bunu yapalım diye konuyu değiştireceksiniz, sırtını sıvazlayıp pişpişleyeceksiniz. Bu da bir seçenek.
Ayrıca, kumar içki şiddet yoksa hakaret denen şey karşılıklı yapılıyor genelde. Patolojik bir vaka değilse hakaret konusunu çözebilirsiniz
He kendisi adam ya. Etrafındakileri de kendinde bulunan feyzden faydalandıracak Allah razı olsun ondanAileni adam mi edecekmiş?
Abim le babam hoduk tekin değiller onlarla kendimi güvende hissetmiyorum , eşim benim bu halimi fark etmiş beni paramparça yapıyor, güzeller güzeli bir kizim var..onu erkeksiz nasıl koruyacağını, baba evinde şiddet gördüm , koca evinde, erkek şiddetinden korkuyorum kızımı koryamiyacagimHamilelikten önce sorun vardı, hamile kaldınız, ikilemde kaldınız ama bosanmadiniz , çocuk 2 yaşına geldi ve hala dibe doğru gidiyorsunuz.
Bir yerde demişsiniz ya benim.tamam.sorunlu hayatım olabilir ama çocuğun niye olsun ki demişsiniz.
Iste burada çok fena yanılıyorsunuz. En büyük sorunları çocuklar çekiyor. Mutsuz anne baba catismasinin olduğu çatı cehennem gibidir.
Anne de giderek psikolojik olarak çöker ve yetersiz olmaya başlar.
Bir mesleğinin var , neden bir yerden baslamiyorsunuz , sizi bağlayan ne ?
Bir kaç sene sonra bebeğim 5 yaşında hala aynı yerdeyim diye yazacaginizin farkında misiniz ?
Elimde tıpa tıp aynısından var. Sonuç: boşanıyorum ...Esimle birbirimize cok asik olduk en basinda, böyle degildi bana kiymet verirdi , ama ask bitince isler degisti, ailesi de cok kötü yönlendirdi,, resmen mutsuz olucagini bile bile yurtdisinda yasamasi icin baski yaptilar, esim antisosyal, icine kapanik, yurtdisinda yasayamiyor cok yalniz bu onu gitgide daha mutsuz hircin bir insan haline getirdi, ailem cok kalabalik cok sevilen insanlar esimin ailesi ise kendisi gibi yalniz ama ailelerinde tek okuyan olduklari icin simarmis insanlar ayni zamanda dogulular ve kadinlari asagi görüyorlar , beni de kullanmak istediler, ailem tabi hep arkamda durdu bana destek oldu ve toplum icinde de deger görüyorlar , bu durumunu cekemediler , beni ve ailemi yok saymaya asagilamaya calistilar , buda esimi bana ve aileme karsi iyice saygisiz hale getirdi, kendi karakteri de ne yazikki sorunlu
Kızım için doğru yurtdışı benim içinse TürkiyeHamilelikten önce sorun vardı, hamile kaldınız, ikilemde kaldınız ama bosanmadiniz , çocuk 2 yaşına geldi ve hala dibe doğru gidiyorsunuz.
Bir yerde demişsiniz ya benim.tamam.sorunlu hayatım olabilir ama çocuğun niye olsun ki demişsiniz.
Iste burada çok fena yanılıyorsunuz. En büyük sorunları çocuklar çekiyor. Mutsuz anne baba catismasinin olduğu çatı cehennem gibidir.
Anne de giderek psikolojik olarak çöker ve yetersiz olmaya başlar.
Bir mesleğinin var , neden bir yerden baslamiyorsunuz , sizi bağlayan ne ?
Bir kaç sene sonra bebeğim 5 yaşında hala aynı yerdeyim diye yazacaginizin farkında misiniz ?
Abim le babam hoduk tekin değiller onlarla kendimi güvende hissetmiyorum , eşim benim bu halimi fark etmiş beni paramparça yapıyor, güzeller güzeli bir kizim var..onu erkeksiz nasıl koruyacağını, baba evinde şiddet gördüm , koca evinde, erkek şiddetinden korkuyorum kızımı koryamiyacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?