Esimin terbiyesizlikleri..üstelik hamileyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üzüldüm durumunuza Allah sabır versin. Bebeğinizi yurtdışında dünyaya getirecek kadar sabrederseniz çocuğunuzun geleceği için çok iyi olur. 20 yıl sonra yös'e girebilir. ülkemizin nüfusu gün ve gün artıyor iş olanaklarıda sıkıntılı olacak. Önümüzde savaşın olmayacağıda mechul. Siz eşinize mümkün olduğunca iyi davranın. Kaç kişi yurtdışında yaşamak için bütün imkanları zorluyor. Eğitim durumunuz nedir bilmiiyorum sizin mesleğiniz olmadığını varsayarak bu yorumları yapıyorum. Allah yardımcınız olsun. Aileniz hakkında durduk yere neden kötülüyor anlamadım. Belki aileniz onu üzecek bir hareket yapmıştır. Bazı insanlar zordur. Aile olmak da zor . Onunla iletişim kurmaya çalışın.

Canım adam arsız oldummu ağzı pisse yüzüne güldüğüne bile hakaret eder.

Ailenin yanına dönmem, hem senin için hem bebeğin için daha sağlıklı bi durum

Evlenmeden bu seçimin farkındaydınız nihayetinde...
eşinizin işi ne bilmiyorum ama oradaki şartları burada bulamayacağı gibiyse, kalmakta haklı...
Boşanın demek kolay olur su durumda ama sizin bebeği iyi düşünmeniz iki kat önemliydi...
Hem mutsuz bir evliliğe çocuk dünyaya getirmeyi hemde boşanma durumunda farklı ülkelerde hayatınıza devam edecek olmanızı iyi düşünmeliydiniz.
Baba bunu kabul etmeyebilir.
Onun da evladı sonuçta neden yolda bir kaç kez görmeye razı gelsin? Ve boşanan sizken çocuk neden babadan mahrum büyüsün?
Verdiğiniz çocuk kararı elbette çocuk içinde sorunlu bir hayatın başlangıcı olmuş...

Konulara yapılan bir çok yoruma baktığımda yapıcı insan sayısı malesef çok az. Sanırsın herkes sorunsuz, mükemmel bir hayat yaşıyor. Ve yaşadığı bu hayatta her daim tüm olay ve kişilere karşı efsane bir güce sahip. Oysa eminim oturup kendi söküğünü dikemiyodur kalkıp burda ona buna ahkam kesiyodur.

"Niye evlendin, niye çocuk yaptın, niye boşanmıyosun?" tek bildikleri bunları sormak. Bir çok şeyin yukarıdan ayarlı olduğu gerçeğini cahilce es geçiyolar.

Evlenmek haksa elbet boşanmakta hak ama empati kurmadan heleki hamileliği süresince hormonlarının gazabına uğrayan bir kadına 10 kere düşünüp 1 kere yorum yapmak lazım.

Neyse çok uzattım konu ve konu sahibine istinaden; gayet aklı başında bir kadınsın bir imi yorumundan da olsa bu gayet net görülüyo. Hamilesin ve şu an kızgın, kırgın olduğun bir adamdan bir çocuk dünyaya getireceksin diye kendini suçlama. Çünkü sen ve eşin artık dünyaya gelmesi gereken bir meleğin anne ve babası olarak seçildiniz. Bunu değiştirme şansı ve gücü kimseye verilemez. Hamileliğini yuvanda tamamlamanı ondan sonraki süreçte duruma göre hareket etmeni tavsiye ederim. Kim bilir eş olarak seni mutlu edemeyen adam baba olarak kendine tekrar aşık edebilir...

Zor .. düzelecek gibi görünmüyor buradan bakınca... Umarım sağlıklı ve doğru bir adım atarsınız...

Bir dur düşün bebeğini orda dogur belki kucağına alınca herşey değişir. Kaldiki bebeğinin geleceği için orda yap doğumunu. Sonrasında bakarsın.

evet ailemi adam edice

6 yillik evliyim
Bnce 6 yıl uzun bi süre o kadar sabretmilsin iyisiyle kötüsüyle. Şuan hamilesin ve hormonların daha farklı çalışıyo daha çok ilği beklisundur daha duygusalsındır o yüzden ani kararlar alma. Bebişini kucagına al saglıkla belki baba olunca düzelir

yine yurtdışında fakat ailesinden uzak bir yerde yaşamayı denediniz mi?
belki ailesinden uzakta, bebeğiniz olunca tekrar düzelir evlilik.
olmazsa Türkiye'de doğum yapman daha iyi gibi. orada doğar ve boşanırsanız bebeği Türkiye'ye getirme konusunda çirkefleşebilirler. yasal prosedürlere göre karar verin bence.

ben anlayamiyorum, herkesin hayati pespembe hicbir zorluk cekmiyor mu? Hersey keske o kadar kolaymi ve kararlar öyle kesin alinabiliyormu, makinemiyiz biz? duygular ihtiyaclar yokmu , sizin yorumlariniza bakinca birden esimin ailesi gibi gaddar insanlar oldugunuzu düsündüm

benim hayatim biraz daha zor, yasadiklarim daha farkli, tabiki beni tanimiyorsunuz neler yasayip neler yasamadigimi bilmiyrosunuz ama ben esimin söyledigi sözlere güvendim iyi niyetli davrandim cünkü özüm sözüm ayri degil hele esim olucak insana hic degil , ben onu ezmeye kendimi yukari cikarmaya calismam o nedenle yalanlar bos sözler vermem ama ne yazikki esimin özü sözü bir degilmis kötü bir insanmis, bunu cok net zamanla görüyorum,

ayni zamanda yasim ve bir hastaligim var yani su an hamile kalamasaydim, ömrüm boyu hamile kalamiycaktim ve cocugum olmiyacakti, kendimi bu sansi verdim ve esimin yalandan mutlululuk sözlerine ve mutlu oldugumuz bir kac ana inandim, daha kötüsüde olabilir dedim..ama dayanma sinirima geldi artik

Amacim kesinlikle seni yargilamak degil ama bosanma dusuncesine kadar gelmisken boyle bir evlilikte neden cocuk demeden gecemicem insanlar cok mutluyken bile cocuk konusunda uzun uzun dusunuyor keske cocuk olmadan biseyler yapsaydin

boşanmakla boşanmamak arasında gidip gelirken hamile kalmak sizin tercihinizken 'üstelik hamileyim' diye vurgu yapmanız saçma olmuş. adam zaten sağlam değilmiş sizi hamile bırakınca melek kesileceğini mi sandınız? bebeği isteyip hamile kalan sizsiniz doğal olarak durumu ondan bağımsız değerlendirmeye çalışın.

tesekkür ederim yapici ve olgun cevabin icin, beni anlayan bir insan oldugu icin cok duygulandim

Mutsuz bir hamileliğe çocuk dünyaya getirdiğiniz sizin ifadeniz, bunu uydurmadık diye düşünüyorum.
Tabiki şartlarınızı siz daha iyi biliyorsunuz,
Biz anlattığınız kadarına yorum yapabilir yad fikir verebiliriz.
Ama memleketinize dönün, boşanın demek sizin durumunuzda bana kolay gelmiyor. Belki aynı şartlarda eşi ile çocukla medeni şekilde ilişki yürütebilecek, babalığa devam etme şansı olan bir adam olsaydı ortada boşanın derdim. Mutluluğunuz önemli tabiki.
Ama boşanıp babayı çocuktan çocuğu babadan kesin mahrum bırakacaksınız.
Yada kendinizi velayet davalarının ortasında bulacaksınız.
Gaddar olsam çocuğu düşünmezdim.
Bana göre de mutsuz evliliğe çocuk dünyaya getiren siz, ve çocuk doğduktan sonra babasından mahrum edecek olan siz daha gaddarsınız...

Ucurumun kiyisinda iken tutunmak icin dal aramissiniz bebek yapmissiniz ama boyle hakaretli ve saygisiz evlilige o bebek yazik olacak. Senden daha cok etkilenecek. Keyfi zevk icin onu bu duruma sokmam hos olmamis.bosanmazsan huzursuz gergin aile ortami bosanirsan gene babadan ayri masa edilmez umarim o cocuk.

Anne olmayi kendin istemis olabilirsin ama o adam da babasi oluyor. Ve sen tek basina ileride o cocuk hakkinda hukum sahibi olmayacaksin.
Yurtdisinda dogum yapman bebegin icin elbet daha avantajli fakat ailen yanina gelemedikten sonra o lohusa gunlerini tek gecirmen cok feci o aile ve kocayla !
Dogumdan sonra bosanmak istesen uluslararasi prosedurler ne sekilde isleyip TC ye getirebilecek misin ? Bunlari arastir.

Şahsen gaddar değilim ama baktığınızda çoğunluk aynı şeyi söylüyorsa bi düşünün derim. Burda niyetimiz sizi yermek değil fakat hamilesiniz ve olan o çocuğa olacak. Neden? Çünkü anne baba bencil. Boşandınız diyelim o çocuk babasız büyüyecek size hep sorular sorup illa ki bir tarafı eksik olacak. Boşanmadınız diyelim böyle küfürler hakaretler uçuşan bir evdede o çocuk mutlu olmayacaktır. Umarım hayırlısı olur hakkınızda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…