• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin teyzesinin patavatsızlığı :(

yasemin1989

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
533
7
318
İstanbul
bayramın ilk günü eşimin ananesine bayramlaşmaya gittik.teyzeleri falanda oraya gelir herkesle orda görüşürüz.
ben 4,5 senelik evliyim 22 yaşındayım.malesef bebeğimiz olmuyor.olmasıda biraz zor gibi görünüyor eşimdede bendede bir takım sorunlar var :(
neyse bayramda yedik içtik oturuyoruz ev çok kalabalık erkek kadın karışık..eşimin teyzesinin kızı 3,5 senelik evli ve 2.ye hamileymiş bana söylemiyolar..
teyze olcak bayan birden dediki ''siz ne kadar tembelsiniz benim kız 2.ye hamile sizde icraat yok..oğlum diyoki eğer bu işi bilmiyolarsa ablamdan öğrensinler diyo dedi '' bana..ondan sonra bastı kahkayı :43: o an ne kadar üzüldüm ne kadar kırıldım anlatmamın tarifi yok..
bayram günü diye kırgınlık olmasın büyüğümdür diye bişey demedim güldüm geçtim ama içimde fırtınalar koptu..
sizce bundan sonra o kadına nasıl davranmalıyım çok sık görüşüyoruz.mesafe koymam gerekiyormu ?

bayramın ilk günü eşimin ananesine bayramlaşmaya gittik.teyzeleri falanda oraya gelir herkesle orda görüşürüz.
ben 4,5 senelik evliyim 22 yaşındayım.malesef bebeğimiz olmuyor.olmasıda biraz zor gibi görünüyor eşimdede bendede bir takım sorunlar var :(
neyse bayramda yedik içtik oturuyoruz ev çok kalabalık erkek kadın karışık..eşimin teyzesinin kızı 3,5 senelik evli ve 2.ye hamileymiş bana söylemiyolar..
teyze olcak bayan birden dediki ''siz ne kadar tembelsiniz benim kız 2.ye hamile sizde icraat yok..oğlum diyoki eğer bu işi bilmiyolarsa ablamdan öğrensinler diyo dedi '' bana..ondan sonra bastı kahkayı :43: o an ne kadar üzüldüm ne kadar kırıldım anlatmamın tarifi yok..
bayram günü diye kırgınlık olmasın büyüğümdür diye bişey demedim güldüm geçtim ama içimde fırtınalar koptu..
sizce bundan sonra o kadına nasıl davranmalıyım çok sık görüşüyoruz.mesafe koymam gerekiyormu ?

bebeğinizin neden olmadığını biliyor mu?

Sizin bebekle ilgili sıkıntınız olduğunu, tedavi gördüğünüzü biliyor mu?

Biliyorsa ayıp etmiş ama üstünde durmayın, nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim gibi. Olaylar sıcakken söyleyecektiniz cevabınızı simdi gereği yok.

Bilmiyorsa; patavatsızlık yapmış. Laf ola beri gele mantığı işte.

Tabi ki mesafe koymalısın.
ne kadar sık görüşürseniz görüşün,ne hakla özelinizi ulu orta espri malzemesi yapabilir.
Bence uzak durun bu tip insanlardan.
Hiç bir samimiyet göremedim ben kendisinde.
merak ettim hiç tepki veren çıkmadı mı o kalabalıktan?

Tabi ki mesafe koymalısın.
ne kadar sık görüşürseniz görüşün,ne hakla özelinizi ulu orta espri malzemesi yapabilir.
Bence uzak durun bu tip insanlardan.
Hiç bir samimiyet göremedim ben kendisinde.
merak ettim hiç tepki veren çıkmadı mı o kalabalıktan?

herkes dondu kaldı :53: sadece anneanne daha yaşları küçük olur allhın izniyle dedi :43:

Sizin bebekle ilgili sıkıntınız olduğunu, tedavi gördüğünüzü biliyor mu?

Biliyorsa ayıp etmiş ama üstünde durmayın, nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim gibi. Olaylar sıcakken söyleyecektiniz cevabınızı simdi gereği yok.

Bilmiyorsa; patavatsızlık yapmış. Laf ola beri gele mantığı işte.

aynen.doğru söylüyorsunuz..sıcağı sıcağına demediğime bin pişman oldum.bayramı eşimede kendimede zehir ettim çok huzursuz çok mutsuz olduk..

kayınvalidem biliyor.ağzında bakla ıslanmaz mutlaka söylemiştir.bile bile canımı acıtıyor sanırım.allah bildiği gibi yapsın.

biliyorlar da yapıyorlarsa mesafe koy,

yarın bişey derlerse,nedeni çok haklı bir sebeb seslerini çıkaramazlar

ama saygı göstericem diye bu alaycı insanlara tahammül etmeyin

hadlerini bilsinler...

sıcagı sıcagına cevabını vermelıydın, vermesende tavrınla bellı etmelıydın gulup gecmemelıydın be tatlım
bana yapıcaklar varyaaaa, sen kımsın de benım mahremımı konusyorsun erkek kadın karısık bır ortamda, tasası sanamı kaldı teyze deyıp basar gıderdım. o yaptıgı patavatsızlıkla mıllete rezıl olurdu. ben bıraz agresıfımdır gercı.

neyse sen yınede mesafenı koy gene oyle bı laf ederse bu bızım mahremımız ulu orta konusmak kımsenın haddi değil dersin. bıdaha da gevezelık edemez densız hadsiz karı. bak nasıl uyuz oldum heee

ben olsam tavrımı koyardım heralde bundan sonra... eskisi gibi istesem de sıcak davranamazdım hele de surekli gorustugum biriyse...

sende koy tavrını anlasın seni kırdıgını bole konular acıldımı da sert bi dille lafını ortaya koy ki bidaha konusamasın

hiç anlamıyorum soyle insanları, bizim Turk toplumunda bu durum ne yazıkki cok anlayıssızca karsılanıyor, insanları bebek yapmaları için evlendiriyolarlar sanki sadece

karı-koca bebek yapma makinesi sanki insanlar

sevgiden aşktan birlikte yaşamanın verdigi mutlulugu paylaşmaktan evlenilir yaaa cocuk bu işin süsüdür... neden bu kadar abartılıyo anlamıyorum Allah bildigi gibi yapsın gercekten hiç yakısmıyor hele de bole yasını basını almıs bayanlara

sende uzulme canım... benim altıncı hislerim kuvvetlidir.. içimden bi ses bebeginiz olcak diyor

buyukanne guzel demiş.. daha cok gencsin

hakkında hayırlısı

''siz ne kadar tembelsiniz benim kız 2.ye hamile sizde icraat yok..oğlum diyoki eğer bu işi bilmiyolarsa ablamdan öğrensinler diyo dedi ''

Çocuk yapmayı onun oğlundan mı öğrenecekmişsiniz?
Terbiyesizliğe bak :53:
Allah nasip ederse olur, hiç takma böyle boş boş konuşanları kafana...

Hayatım boyunca anlayamayacağım bir durum bu,
bazı kadınların doğurganlığı başarı,güç gibi görmesi.
Tamam çok mucizevi bir şey ama üremekten
ibaret değil ki hayat!
Ayrıca sadece doğurmak yetmiyor malesef.
O çocuğu topluma,insanlığa faydalı,beşeri ilişkileri sağlam
bireyler olarak yetiştirmek çok daha önemli.
Yoksa hepimizin çevresinde sadece nefes alıp veren,
duygusu,düşüncesi olmayan bir dolu insan var.
En kısa örnek de bu teyzecik!
Seni çok iyi anlıyorum.Aynı sorunu yaşıyoruz ama
anlamış olmam yaralarımızın benzerliklerinden değil.
İnsan olan herkes bilir ki karşındakini en hassas noktasından yaralamaya çalışmak,
belden aşağı vurmak,ne kadar güçlü olduğunu değil de,
ne kadar aciz olduğunu gösterir.
O teyzeciğin övündüğü şey kızının mucizevi gücü değil!
Allah'ın kadına bahşettiği bir özellik.
Yaradanın hikmetini kendine mâl eden zihniyete kırılma,
incinme bence sadece acı...
cehaletin boyutunu düşünsene,kendi özellikleri,hayatta ki başarıları,
iyi insan ilişkileri vs...dururken o Yaradanın hikmetini kendine yoruyor:)
Yaşın çok küçük,önünde anne olabilmek için çok zaman var.
Doğal yollarla olmuyorsa bir dünya tedavisi,yardımcı üreme yöntemleri var.
Sana naçizane tavsiyem,böyle cahil insanların yaptıklarına kırılma.
Üzerinde düşünme bile.Sen eşinle mutlu olmaya,hayattan keyif almaya bak.
İnan yaşam böyle üç beş kendini bilmezin saçmalıklarını düşünecek kadar uzun değil.
Anne olmak çok önemli evet,bir bebek dünyaya getirebilmek çok çok önemli ama...
Daha da önemlisi ne biliyormusun iyi insan olabilmek.
Çünkü iyi insan olmayı başaramamış kişiler ''anne''de olamazlar..
Sadece o çocuğu dünyaya getirirler.Önemli olan ise dünyaya getirdikten sonra ki kısımdır.

ibaret değil ki hayat!
İnsan olan herkes bilir ki karşındakini en hassas noktasından yaralamaya çalışmak,
İnan yaşam böyle üç beş kendini bilmezin saçmalıklarını düşünecek kadar uzun değil.
Sadece o çocuğu dünyaya getirirler.Önemli olan ise dünyaya getirdikten sonra ki kısımdır.

Harika anlatmışsınız bravo :42::46::46:

Bu saatten sonra yapılacak tek şey görüşme sıklığını azaltmak ve çok içli dışlı olmamak.
Ama sıcağı sıcağına olsa durum değişir. Sükut altındır evet ama böyle bir durumda sessiz kalmazdım.
Kendinize bu kadar dert edindiyseniz oğlunla birlikte gelinde öğretin derdim.
Aklı fikri olana bu laf yeter.
Kendini bilmez densiz, kendi ayrı terbiyesiz, oğlu ayrı terbiyesiz.

ibaret değil ki hayat!

Bu yazıya sonuna kadar katılıyorum, daha iyi anlatılamazdı.

Sizi de anladığımı sanıyorum. "E hani bebek nerede?" gibisinden çok enteresan imâlarla ben de karşılaşıyorum bazen. Yok yaşım geçecekmiş, yok bilmem ne... Hepsi de dış kapının dış mandalları, ağızlarının payını veriyorum. Sanki ailemle ilgili kararları eşim ve benden daha iyi verebilecekler... Cahil insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. Senin o bebeği henüz istemiyor olabileceğini, veya çok istediğin halde şu veya bu sebepten olamadığını, bazı şeyler için zaman gerektiğini anlamıyorlar. Veya anlıyorlar ama seviyesizce bunun muhabbetini yapmak onlara daha eğlenceli geliyor, bilmiyorum. Ama hayattaki en büyük eğlencesi bu muhabbet olan insanları kaale almamak gerek, onu biliyorum. Yıpratıcı olabiliyorlar. Biz karı-koca çıkıp "şimdilik düşünmüyoruz, ayrıca bundan size ne?!" dediğimiz halde bu kararımızı didiklemeye kalkışıp sinirlerimizi bozan zihniyet sizin canınızı ne kadar acıtabilir tahmin ediyorum az çok, ama lütfen bu gibi insanları ciddiye bile almayın, onlar gerçekten zavallı. Allah'ın bahşettiklerini -çok af buyurun- sidik yarışı malzemesi yapan insanlardan ne beklersiniz ki.. Boşverin.

Çok da gençmişsiniz, önünüzde koca bir hayat var. Ayrıca tıp çok ilerledi, bir sürü tedavi yöntemi, veya çocuk sahibi olabilmek için alternatif yollar var, yeter ki moralinizi bozmayın. Ve lütfen bu sataşmalara cevap verin, daha doğrusu insanlara hadlerini bildirin. Zaten bu teyze münasebetsizliğinde benim takıldığım yer çocuğunuzun olmamasını vurgulaması değil, sizin cinsel hayatınıza hayasızca gönderme yapması oldu, bari buna bir şey diyebilseydiniz. Böyle bir terbiyesizlik olamaz. Öyle densiz bir laf etmiş ki, siz ne deseniz utandırırdınız onu. Size bunu yapmalarına izin vermeyin lütfen.

Çocuğunuzun olamadığını bilsinler bilmesinler söylenecek laf mı?
Öğretecekleri şey ne acaba bunu düşünüp mü söylediler.
Nasıl öğreteceklermiş keşke sorsaydınız.
Allah evlatlarını bağışlasın. böyle birşeyle alay edenler ve bu şekilde incitenler sahip olduklarıyla sınanırlar.
Umarım o küçücük bebeklerine birşey olmaz.
Boşverin üzülmeye değmez.
Bence böyle birşey yaptıkları için korksun onlar.
Çok büyük günah..

Bu insanlar benim çocuğum oluyo diye neye güvenirler anlamam.allah vermesini bildiği gibi elinden almasını da bilir.ve kötü kalbinin yılan dilinin günahını da o yavru çeker malesef. Hiç üzülme canım.hayırlısıyla olur bebeğin.olmuyorsa da can sağlığı de.burada gruplar var.takip ediyor musun bilmiyorum ama hayıt otunu okudum buradan.pko hastaları falan kullanıyormuş.bi bak istersen

ibaret değil ki hayat!

:46: :46: :46: :46: :46: :46: çok güzel anlatmışsınız bunun üzerine söylenecek pek birşey kalmıyor..
canım sakın üzülme densizlik etmiş ama maalesef böyle haddini bilmeyen insanlar çook var..bende zamannda çok yaşadım buna benzer durumları çok canımı acıttılar boğazım düğüm düğüm bir yumruk inmiş gibiydi kelimeler dökülse ağzımdan kelimelerle beraber gözyaşlarımda akacaktı ağlamamak için ellerimi sıkmaktan avuçlarımı kanatmıştım(konuşma sırasında bilerek canımı yaktıklarınıda itiraf ettiler) seni çok iyi anlıyorum..kader kısmet Allahım hayırlı zamanında veriyor..arkadaşlarında dediği gibi tıp çok ilerledi..sizin için ne zaaman hayırlıysa en kısa zamanda Allahımda o zaman sağlıkla bereketiyle beraber bebeklerinizi kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin canım benim....bol bol "La ilahe illahlah" çek ben hamile kalmayı çok isediğim dönem çekmiştim sürekli Allahımda nasip etti çok şükür,ruhunu çok rahatlatıyor.....

Cahil insanlar işte,veren de o alan da. Yeter ki Rabbim istesin,hiç beklemediğin bri an da bebeğin seninle olur. Hem yaşında daha çok genç,inş verecek Rabbim,bol dua et,Allah'a sığın ki bu densizleri duyma.

bildiğim bir şey varsa,

yüzsüz ve patavatsıza daha yüzsüz ve patavatsız davranacaksınız...

Back
X