• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin teyzesinin patavatsızlığı :(

Hayatım boyunca anlayamayacağım bir durum bu,
bazı kadınların doğurganlığı başarı,güç gibi görmesi.
Tamam çok mucizevi bir şey ama üremekten
ibaret değil ki hayat!
Ayrıca sadece doğurmak yetmiyor malesef.
O çocuğu topluma,insanlığa faydalı,beşeri ilişkileri sağlam
bireyler olarak yetiştirmek çok daha önemli.
Yoksa hepimizin çevresinde sadece nefes alıp veren,
duygusu,düşüncesi olmayan bir dolu insan var.
En kısa örnek de bu teyzecik!
Seni çok iyi anlıyorum.Aynı sorunu yaşıyoruz ama
anlamış olmam yaralarımızın benzerliklerinden değil.
İnsan olan herkes bilir ki karşındakini en hassas noktasından yaralamaya çalışmak,
belden aşağı vurmak,ne kadar güçlü olduğunu değil de,
ne kadar aciz olduğunu gösterir.
O teyzeciğin övündüğü şey kızının mucizevi gücü değil!
Allah'ın kadına bahşettiği bir özellik.
Yaradanın hikmetini kendine mâl eden zihniyete kırılma,
incinme bence sadece acı...
cehaletin boyutunu düşünsene,kendi özellikleri,hayatta ki başarıları,
iyi insan ilişkileri vs...dururken o Yaradanın hikmetini kendine yoruyor:)
Yaşın çok küçük,önünde anne olabilmek için çok zaman var.
Doğal yollarla olmuyorsa bir dünya tedavisi,yardımcı üreme yöntemleri var.
Sana naçizane tavsiyem,böyle cahil insanların yaptıklarına kırılma.
Üzerinde düşünme bile.Sen eşinle mutlu olmaya,hayattan keyif almaya bak.
İnan yaşam böyle üç beş kendini bilmezin saçmalıklarını düşünecek kadar uzun değil.
Anne olmak çok önemli evet,bir bebek dünyaya getirebilmek çok çok önemli ama...
Daha da önemlisi ne biliyormusun iyi insan olabilmek.
Çünkü iyi insan olmayı başaramamış kişiler ''anne''de olamazlar..
Sadece o çocuğu dünyaya getirirler.Önemli olan ise dünyaya getirdikten sonra ki kısımdır.

harika anlatmışsınız teşekkür ederim...diğer yorumda bulunan arkadaşlar sizlerde sağolun iyiki varsınız.içim ferahladı birazda olsa kendime güvenim geldi..iyi varsınız :40:

harika anlatmışsınız teşekkür ederim...diğer yorumda bulunan arkadaşlar sizlerde sağolun iyiki varsınız.içim ferahladı birazda olsa kendime güvenim geldi..iyi varsınız :40:

Rica ederim canım,ayrıca kendine güvenin hiç eksilmesin.
Sen,topluluk içinde müstehcen konularla kendince komik
olmaya çalışan teyzeciğe bile,saygıyı elden bırakmamak için kırgınlığını içine atacak kadar naif,
edep ve terbiyeden yoksun olanlara bile cevap vermeyecek kadar insansın.
Senin tabi ki de kendine güvenin olmalı.Hepsinden daha çok olmalı.
Bu tip insanlar zayıf olanı sever nedeni ise diş geçirebilecek kadar üstünlük taslayabilmeleridir.
Sen acını ağlaya sızlaya anlatsan,hiç bir yaraya merhem olamayacakları gibi''ah ah vah vah''diyerek geçiştirir,
evlerine gidip günlerce konunu yaparlar.Hem yürekten üzülerek,seni anlayarak değil.
En iyi ihtimalle kendi hallerine şükür malzemesi yaparak konuşurlar.
Bu yaşadıklarımız gayet insani sorunlar olmasına rağmen,Onlar bunu anlayamadıkları gibi,
kendi küçük dünyaların da eşe dosta ilgi odağı olmak için kullanırlar.
Sen özellikle onlara inat güçlü ol!Mümkün olduğunca görüşme ki seviyesiz muhabbetlerinin muhatabı olma.
Uzmanlar diyor ya bu sorunlarla uğraşan çiftler kimseye anlatmaz vs...
Anlatmamalılar da bence.Kim neye çare olabilecek ki laf kalabalığından başka.
Keşke kayınvalidene bile söylemeseydiniz.
Böyle insanlara geçiştirici cevaplar vermek lazım;''şimdilik düşünmüyoruz,yaşımız küçük,
hayatımızı yaşayalım diyoruz''gibi.
Ve kendi içinde umudunu hiç yitirme olur mu,bebeğin gelecek sadece inan ve gelmesi için her yolu dene.
Asla pes etme,saçma sapan insanların senin umudunu kırmasına,canını yakmasına müsade etme.
Onlar seni yavaşlatırlar,sen hep ileriye bak.Bütün kapıları zorla.Mücadeleyi hiç bırakma.
Ama çevreye de hiç önemsemiyormuş gibi davran.
Asla iki yüzlülük değil.Senin acından nemalanacak insanlara dürüst olmak gereksiz kahramanlık inan.
Yolun açık,şansın bol olsun.

ah canım benim keşke oracıkta veriverseydin cevabını. bu teyze hiçmi bilmiyor verende allah alanda...daha da 22 yaşındasın önünde koca bi ömür var rabbim elbette biliyordur sana bu duyguyu bağışlayacağı zamanı. ben 16 aylık evliyim benimde olmuyo bebeğim çok istememe rağmen. hem hipofiz tümörüm vardı hem polikistikover ım. tümörümden kurtuldum önümüzdeki ay tekrar yumurta takiplerine başlicam tekrar.benimde yengemin kız kardeşinin böyle dengesiz tavırları var. benden 1 yıl sonra evlendi ve biliyodu benim bebek istediğimi oda sonra 3 aylık evli iken hamikle kaldı ama neler yaptı alttan alttan bana. daha 5 haftalık hamile iken karnını seviyodu yanımda ay ben hamileyim canım şunu bunu çekti diyodu. hiç umursamadım yaptıklarını cahiliğine verdim. o yüzden umursama tatlım milleti elbet annelik duygusunu rabbim bizede yazmıştır en iyi zamanını o bilir.

Bilerek yada bilmeyerek konuşanlar acaba bilmiyorlar mı ancak allah ol dedikten sonra olacağını???

Arkadaşım aynı olay benimde başıma geldi biz de çocuk için uğraşıyoruz ve şimdiye dek bir evlat sahibi olamadık...

Içten içe üzülüp ağlasam da,tüp bebek için araştırma yapsamda bunda da bir hayır var elbet diye düşünmeye başladım ve akışına bıraktım ben..

Bu süreçte etraftan edilen lafların ne kadar yıpratıcı olacağını görüdm,birebir yaşadım..

Bazı arkadaşlarım böyle bir sorunum olduğunu bildiği halde gözümün içine baka baka çocuklarını nasıl seviyor...elbet sevecek ama ben olsam

yapamazdım..

Stres yapmamaya çalış,biz elimizden geleni yaparız tevekkül allah'tan...

Daha çok gençsin olur inş.sıkma canını.bak sende patavatsızlığı demişsin.boş konuşmuş.sıkma canını yeri geldiğinde laf sokma kırma ne kadar üzüldüğünü kırıldığını söyle o ona daha çok koyar.

Hayatım boyunca anlayamayacağım bir durum bu,
bazı kadınların doğurganlığı başarı,güç gibi görmesi.
Tamam çok mucizevi bir şey ama üremekten
ibaret değil ki hayat!
Ayrıca sadece doğurmak yetmiyor malesef.
O çocuğu topluma,insanlığa faydalı,beşeri ilişkileri sağlam
bireyler olarak yetiştirmek çok daha önemli.
Yoksa hepimizin çevresinde sadece nefes alıp veren,
duygusu,düşüncesi olmayan bir dolu insan var.
En kısa örnek de bu teyzecik!
Seni çok iyi anlıyorum.Aynı sorunu yaşıyoruz ama
anlamış olmam yaralarımızın benzerliklerinden değil.
İnsan olan herkes bilir ki karşındakini en hassas noktasından yaralamaya çalışmak,
belden aşağı vurmak,ne kadar güçlü olduğunu değil de,
ne kadar aciz olduğunu gösterir.
O teyzeciğin övündüğü şey kızının mucizevi gücü değil!
Allah'ın kadına bahşettiği bir özellik.
Yaradanın hikmetini kendine mâl eden zihniyete kırılma,
incinme bence sadece acı...
cehaletin boyutunu düşünsene,kendi özellikleri,hayatta ki başarıları,
iyi insan ilişkileri vs...dururken o Yaradanın hikmetini kendine yoruyor:)
Yaşın çok küçük,önünde anne olabilmek için çok zaman var.
Doğal yollarla olmuyorsa bir dünya tedavisi,yardımcı üreme yöntemleri var.
Sana naçizane tavsiyem,böyle cahil insanların yaptıklarına kırılma.
Üzerinde düşünme bile.Sen eşinle mutlu olmaya,hayattan keyif almaya bak.
İnan yaşam böyle üç beş kendini bilmezin saçmalıklarını düşünecek kadar uzun değil.
Anne olmak çok önemli evet,bir bebek dünyaya getirebilmek çok çok önemli ama...
Daha da önemlisi ne biliyormusun iyi insan olabilmek.
Çünkü iyi insan olmayı başaramamış kişiler ''anne''de olamazlar..
Sadece o çocuğu dünyaya getirirler.Önemli olan ise dünyaya getirdikten sonra ki kısımdır.

Yazınızdan çok etkilendim, gözlerim doldu.. Benimde konu sahibi arkadaşa benzer bi sorunum var. 1 yılda iki bebeğimi kaybettim, kardeşim, teyzem, arkadaşlarım bu sürede doğum yaptı, şimdide görümcem doğum yapacak. Dışarıya çok belli etmiyorum ama insanlar bu konuda çok acımasız. Özellikle eşimin annesi bu acıyı asla unutturmaz, sürekli sıcak tutar, yaramı deştikçe deşer. Kendisinin 6 çocuğu var, doğurganlık onun gözünde çok büyük bir erdem, başarı, kardeşim benden 6 yaş küçük ve 2 bebeği var, bana sürekli onu örnek verir, Komşuların gelinlerini anlatır, dedim ya hiç susmaz, hep gündemde tutar. Bilmiyorum kısmet olurmu bana anne olmak ama şunu çok iyi anladım ki doğurmayan kadın ne kadar mükemmel olursa olsun bizim toplumumuz da yer edinemez, insanlar rahat vermezler, bunun nedenini anlamazlar, acısını anlamazlar. Çocuğuna sahip çıkmayan, istemeyen, sokağa atan insanlara bile ''ana'' denir hoş görülür, ama kocaman yüreği olan doğurmayan kadınlara '' ana '' denmez, anlaşılmaz, hoş görülmez. Yarası deşilir, canı acıtılır.
Konu sahibi arkadaş yaşın çok küçük , şansın yüksek bu tür insanlara aldırma ve benden sana tavsiye cevaplarını hemen verki içine oturmasın. Ben yapamadım, yapamıyorum. Şimdilerde terapiye gitmeyi düşünüyorum, çünki herkes konuşuyor ve ben o kadar kırgın küskünüm ki cevap bile veremiyorum. Sende tavrını koyki üzemesinler seni ....

Yazınızdan çok etkilendim, gözlerim doldu.. Benimde konu sahibi arkadaşa benzer bi sorunum var. 1 yılda iki bebeğimi kaybettim, kardeşim, teyzem, arkadaşlarım bu sürede doğum yaptı, şimdide görümcem doğum yapacak. Dışarıya çok belli etmiyorum ama insanlar bu konuda çok acımasız. Özellikle eşimin annesi bu acıyı asla unutturmaz, sürekli sıcak tutar, yaramı deştikçe deşer. Kendisinin 6 çocuğu var, doğurganlık onun gözünde çok büyük bir erdem, başarı, kardeşim benden 6 yaş küçük ve 2 bebeği var, bana sürekli onu örnek verir, Komşuların gelinlerini anlatır, dedim ya hiç susmaz, hep gündemde tutar. Bilmiyorum kısmet olurmu bana anne olmak ama şunu çok iyi anladım ki doğurmayan kadın ne kadar mükemmel olursa olsun bizim toplumumuz da yer edinemez, insanlar rahat vermezler, bunun nedenini anlamazlar, acısını anlamazlar. Çocuğuna sahip çıkmayan, istemeyen, sokağa atan insanlara bile ''ana'' denir hoş görülür, ama kocaman yüreği olan doğurmayan kadınlara '' ana '' denmez, anlaşılmaz, hoş görülmez. Yarası deşilir, canı acıtılır.
Konu sahibi arkadaş yaşın çok küçük , şansın yüksek bu tür insanlara aldırma ve benden sana tavsiye cevaplarını hemen verki içine oturmasın. Ben yapamadım, yapamıyorum. Şimdilerde terapiye gitmeyi düşünüyorum, çünki herkes konuşuyor ve ben o kadar kırgın küskünüm ki cevap bile veremiyorum. Sende tavrını koyki üzemesinler seni ....

ah canım yaaa bende senin yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum.maalesef insanlar böyle maalesef ağızlarından çıkanı kulakları duymuyı. benşm kendi teyzem bigün öyle bi laf ettiki dondum kaldım bikeresinde. benim hipofiz tümörüm vardı onun için tedavi görüyordum ve hamile kalamıyordum. bi gün halamın kızının bebeğini severken kuzenim allah sana da nasip etsin dedi hep dua eder o bana böyle teyzem döndü "heeeyyy heyyyy öyle herkes çocuk doğuramaz çocuk doğurmak için sağlık lazım sağlık"dedi. ben öylece kaldım hiç bişey diyemedim kuzenimle göz göze geldiğimde gözlerim dolu dolu olmuştu. kaldı ki bu teyzem kendi evlendiği zaman tam 7 yıl çocuğu olmamıştı ve rahmetli annem doktor doktor dolanmıştı o çocuk sahibi olsun diye ama anladım ki o bugünleri çoktan unutmuş. umarım allahım bi an önce bebeğini kucağına almayı nasip eder sana da ve bebiş isteyen herkese

biliyor musunuz iki üniversite bitirdim,pek çok insan tanıdım,çok güzel şeyler de yaşadım çok güçlüklerde gördüm..

bu zaman zarfında öğrendiğim en değerli şey yerinde ve zamanında davranmak bilgisi oldu..

yani birşeye üzüldüysem üzüntümü saklamam,sevindiysem de sevincimi...

birinin benim hakkımda söylediği birşey beni incitip rahatsız mı etti anında tepkimi gösteririm

ya da mutlu olduysam da mutluluğumu gizlemem..

olaylara yerinde tepki verirsen içine dert olmaz ..bundan sonra yavaş yavaş bu taktiği dene istersen çocuğun olup olmaması hakkında insanlar seni anlamaktan uzaksa, sen de onların bu tavırlarından

hoşlanmadığını belli et.. ama bunu yaparken de saygınlığını kaliteni elden bırakma..birşeyleri anlatmak için kavga etmeye gerek yok, kararlı bir davranış en sert ifadeden bile daha etkilidir unutma...

boş kelamı çok olan,olgunluktan uzak,samimi duygulardan yoksun insanlarla,akrabalarla,arkadaşlarla her zaman mesafeli olunması gerektiği taraftarıyım..

Çocuğunuz olmaması seni üzüyor,etrafın lafı incityor evet ama ne olursa olsun sen ve eşin inanarak,pozitif düşünerek birbirinize destek olarak üstesinden gelirsiniz ve Allahım size de evlat nasip eder inş..
müslüman ümitsiz olmaz vecizesini hep cankurtaran bir söz olarak görürüm sen de arada hatırla,bilinçaltına negatif düşünceler yerleştirme ve kimse için kendini üzme...

dileklerinizin gerçek olması temennisiyle

sevgiler...

Son düzenleme:
Evli çiftde sorun olsun olmasın sanki herkes ilk evlendiği yıl hemen hamile kalmak zorunda mı ya da ömür boyu çocuk yapmak istemeyecek belki olamaz mı. Ne işgüzar ve milletin yatak odasına burnunu sokacak kadar ahlaksız insanlar var aramızda yav. Acayip sinir oluyorum başkalarının özel hayatına burnunu sokan ,boş gezenin boş kalfası çenesi düşük insanlara. :47:

biz hayatımızın tadını çıkarmaya devam edicez, yaşım da daha çoook küçük zaten, bence seninkiler ha gayret aceleci davranmışlar nedense.........

diyiverecektin. içinde tutma böyle oldu mu, sonra aklında türlü türlü fikirler zıtlandırkça zıtlanırsın içsel olarak o teyzeye...

ben 1 buçuk yıllık evlliiyim de ne, milllet bizi gördü mü "bidahaki sefere 3 kişi gelin" diye ısmarlama bile yapıyorlar.

keşkee kayınvalidene demesen dicem ama başta demiş bulunmuşsun. en başta biz düşünmüyoruz uzun yıllar çocuk deseydiniz, üzerinizdeki baskı azalır veya kalkardı en azından.
tabi şimdi durum böyle değil.

sen kendi rahatına bak. kimsenin bed ağzı yüzünden moralini bozma. bebek Allah'ın verdiğini vereceği bir ihsan. Sen de eşin de gereken tedaviyi yaptırdıysanız kalanı tevekkül olacak. gerisini Allah'a bırakın.. içiniz ferah olsun, sizin için en doğru ve en güzel zamanda bir evladınız olacak inşallah......

(müstehcenliği espri diye kullanan kocakarılara da öyle zıtım ki Allah biliyo ya!)

Gece yarısı,abdest alınır,tam 12 de başla
* niyet edilir
1-Allahu Ekber - 10 defa
2- tövbe ,istiğfar ; Estağfirullah el aziym ve etubu ileyh ( 100 defa )
3-hamd yani şükür ; elhamdülillah 10 defa
4-salavat 10 defa
5 - dua okunur 170 ayetel kürsi

6-bitiminde tekrar salavat 10 defa
ve tekrar niyetinizi yineleyin ve peygamber efendimize tüm halilefere ehli beytine fatiha gönderin.
akabinde tekrar niyetinizi isteklerinizi sıralayın.peygamber efendimiz yüzü gözü hürmetine rabbim diyin ,iş ve hayırlı evlat ve ne istiyorsanız..

bunuda yaptım,

Abdest alinir, mümkünse gusledir. Zira abdest ve gusl (Dini bir emir, baslibasina bir ibadet, özel bir temizlik olmasinin disinda) sinir, kandolasim ve lenf sistemlerinin normale dönmesini saglar. Ayrica kisinin nefsini kibir, kin, hased, cimrilik, kiskanclik gibi kötü huylardan arindirir, huzur saglar
Sessiz, sakin bir yere cekilinir. Bu da, Dünyanin etkinlerinden kurtulmak, konsantre olmak, daha icten ve daha samimi olarak dua etmeye yardimci olur.
Tevbe -istigfar edilir. Bunun icin tevbe- istigfar dualarindan herhangi biri okunur. Veya 3 kere: "Estagfirullah" denir.
Allah rizasi icin 2 rek´at namaz kilinir. Sonra:
Namazdaki oturus sekli bozulmadan; yalvaris, yakaris, husu ve endise duygulari icinde:
"Sübhane Rabbiye´l- Aliyyi´l- A´le´l- Vehhab" denilerek ellerin ici, yüze gelecek ve koltukaltlari da görünücek sekilde kaldirilir. "Amin" denir.

Sonra söyle devam edilir:
Euzu bi´llahimine´s-seytani´r-racim
Bismi´llahi´r-Rahmani´r-Rahim.
Elhamdü lillahi Rabbi´l-Alemin. Ve´l-akibeti li´l-müttekin. Ve´s-salatü ve´s-selamü ala Rasulüna Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain. Ve-la udvane illa ala´z-zalimin.

(Bundan sonra, hangi duayi okuyacaksan, onu okursun veya gönlünce ve Türkce olarak dua edersin. Sonra, duani söyle tamamlarsin).

Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema salleyte ala Ibrahime ve ala ali Ibrahime inneke Hamidün Mecid.
Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.
Kema barekte ala Ibrahime ve ala ali Ibrahime inneke Hamidün Mecid.
Rabbena atina fi´d-dünya haseneten ve fi´l-ahirati hasseneten ve kina azabe´n-nar.
Rabbenagfir li ve li-valideyye ve li´l-mü´minine yeve yekümül´l-hisab.
Amin, amin, amin. Bi-hürmeti seyyidi´l mürselin ve´l-hamdü lillahi Rabbi´l-Alemin. Birahmetike ya er-hamer-Rahimin.
Esselatü ve´s-selamü aleyke ya Rasulullah, esselatü ve´s-selamü aleyke ya HabibAllah, esselatü ve´s-selamü aleyke ya Seyyide´l-evveline ve´l-ahirin.
Sübhane Rabbike Rabbi´l-izzeti amma yasifun ve selamün ale´l-mürselin ve´l-hamdü lillahi Rabbi´l-Alemin. (El-Fatiha)

"Allahümme salli ala Muhammed" dendikten sonra Fatiha suresi ve ardindan bir salavat daha okunup, ellerle yüz mesh edilir.

Duadan sonra (veya önce) yoksullara sadaka vermek veya yetileri, dullari sevindirmek, hayvanlara yiyecek vermek, bunlardan hicbirini yapmaya gücü yetmeyen icin, cicekleri sulamak, duanin kabul edilmesi icin vesiledir.

birde en son bunu yaptım,

"Fatiha + Allahümme bi cahi sahıbil vesileti seyyidina Muhammedin aleyhis salatü ves selamü ıkdı haceti bi lutfike ve keramike ya ekramel ekramin"

Bunu akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 41 kere okuyup dileğini söylersen dileğin kısa zamanda 3 gün veya 15 günde Allah'ın izniyle mutlak olur

Hadi inşallah Allah kabul eder,edecektir inşallah yeterki içten kalpten dua et.

konuya hiç şaşırmadım sizin eşinizin teyzesi yapmış bunu benim öz ve öz teyzem yaptı herkesin içinde canımı acıttı 2 yıl oldu görüşmüyorum böyle bi aile toplantısında çocuğumun olmadığını bildiği halde tedavi görmek için koşuşturduğum dönemde oğlumu evlendircem hemen bebek yapsınlar torun istiyorum ben dedi anneannemde hemen herşeyin önüne geçme allah hayırlısını versin dedi aa tabiki vercek benim oğlumun bebeği olur deyince annem falan nasip ya olmazsa dedi teyzemde o zaman kapının önüne koyuveririm kısırımı besleyeceğim yer gök lanet eder evimin bereketi kaçar dedi sonra döndü bana sen üstüne alınma dedi olur alınmam dedim aile büyükleri erkekler eşim falan olduğu için birşey demek istemedim yoksa lafım çok ağırdır sesimi çıkarmak istemedim.
sonra döndü bana sen ne yaptın tedaviye devammı hee devam dedim aman sende üzülme be kaderinde yok demekki olmazsa olmasın ne olcak dedi güldü kendi kendine eğlendi ama artık yüzünü şeytan görsün cahil bi kadında değil fakat kıskançlığından yapıyor annemi çekemediğinden biliyorum ama dilerimki allah bu laflarının bedelini evlatlarıyla ödetmez.

Back
X