• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tuhaf alışkanlıkları

En nefret ettiğim şey düzenime karışılmasidır,şanslıyım bu anlamda zira bana annemin yoğurt kabı,poşeti, ıvır kıvır muhabbeti yapsaydı sanırım Jennifer Lopez'den Ain't your mama şarkısını hediye ederdim zira annesi değilim:KK43:
Olabilir annesi öyledir ama siz ona benim babam böyle yapardı,şöyle yapardı muhabbeti yapmıyorsunuz,oda size yapmasın bir zahmet.

Eşinizin dedikleri normal bence.Bizim evde de hep yedekte su,poşet,gazete,saklama kapları vardır.

Annesi hatira olsun diye saklamıştır benim çocukluk kiyafetlerim duruyor hala.

Poşet olması lazım. Kıyafet poşetlerini atmam mesela kalan yemeği döktüğümde yada suyu akıcak biley olduğunda onlara koyuyorum.
Yemeği yaparkende soğana ayrı poşet yaparım kokusuna dayanamıyorum çöp poşetine asla para vermem 3-5 market poşetinin içine koyarım hergün.

Poşet lazım yani suya gelince yedek su hiç yapmadım fakat geçen yıldı sanırım kadıköyde 1 hafta sular kesildi içme suyu bile bulamadık hiçbiyerde

Kova mova asla tutmam plastik kapta kullanmam evimde plastk hiçbirşey yok çok sağlıksız.

Sen bildiğini oku çok konuşuyosa kocan ben annen değilim düzenli kadınkm çöp biriktirmiyorum dersin

Ayy oğlumun büyümüş halini gördüm sanki. Benim gelinde böyle bir konu açarmı acep:)
Çocuk çöpüne bile kıyamıyo yav bu yaşta..

Ben tuhaflik goremedim. Ben de yogurt peynir kaplarini biriktiriyorum kedilere su koyuyorum hatta atan olursa kiziyorum. Poset surekli lazm olabilen bisey. 3 tane bence az. Bizde de su kesintisi icin bi damacana su var. Lazim oluyor. Bence tuhaflik yok hicbirinde bunlarin :)

Kızlar eşimin çok garip huyları var mesela bişeyi atmama hiç izin vermiyor mesela soyle anlatayım gecen ayakkabısını koymak için poşet gerek oldu bulamadık uygun bi poşet neden bu evde 20-30 tane poşet yok diyo bana ya 3 tane falan bulunduruyorum neyse sesimi çıkarmadım bi kaç gün önce sular kesildi temizlik sırasında ben de olayı anlattım bole oldu yarım kaldı falan diye bu sefer başladı bizim evde neden damacanada su yok yani 5 lt lik şişelerde su olmalıymış ne olur ne olmazmış annesinde ole Görmüş hızımı alamadım bi örnek daha vereyim gecen misafir geldi evdeki böreklerden misafire vermek istedim saklama kabımı bulamadım bi an bu başladı bu sefer ben neden peynir yoğurt kutularınınatıyormuşum annesi hiç atmazmış ya evlendik eve geldik eve bi baktım annesi orta okul hırkasını bile atmamış bize göndermiş ya bunu hepnyapıyo sürekli poşet yoğurt kabı muhabbeti var evde deli olucam ciddi anlamda beni suçluyo bide
Annem böyle yapardı demesi elbette hanlış ama 3 örnekte aslında gerekli şeyler. Yani 1 posetlik. 1 ne olur ne olmaz diye dolu su kabı. Ve dışarı yemek vermek için gözden çıkarılacak bir kap. Bende maksimum 3 tane dondurma kabı olur bunun için.

Zamanla alisacaktır erkekler ilk zaman böyle yapıyor. Evde birgün tereyağı kuflenmisti eşim ne dese beğenirsiniz annemin evinde hiç küflenmezdi :halay:yani diyeceğim o ki takmayın zamanla düzeninize alışıp başkasının düzenini beğenmemeye başlayacak

Ayyy nefret ederim ıvırzıvırdan damacanada bi köşede su dursa batar bana bi kere görüntü kirliliği. Benim de kv bize gelince aman onu atma bana ver diye tetiktedir sürekli. Ödü kopar dondurma kabını falan çöpe atarım diye koşturarak gelir:halay:

Gecenin bi yarısı kalkıp tuvalete gittiniz ve sifona bastınız tuvalet temizlendi ok ama musluğu açtınız o da ne sular yok, Sizden sonra tuvalete gidecek kişinin sifonu çekme lüksü de yok. Bu durumda bidondaki su nasıl bir nimet anlamazsınız, ya da duştayken falan hiç su gitmemiş anlaşılan. Ayda yılda bir lazım olsa da gemilerdeli can simidi gibi düşünün, olmazsa olmaz. İhtiyaç kalmaması temenni tabi ama tedbir de kötü bişey değil:)

Bunu eşinin söylemesi tuhaf tabi erkek basınla sanami düştü de ama bendede o huy var temiz poşetleri atmam katlar koyarim belli bi yerde biriktiririm ve sürekli biter yerine yenisi eklenir falan ihtiyaç oluyo 3 tane beş kiloluk su şişesi dolu duruyo ve midem kalktı demissiniz üzüldüm ama bende peynir yoğurt dondurma kablarini atmam yıkar kaldırırım temizdir yani gelen misafire bisey koycam zaman iyi oluyo geri getirmek zorunda kalmiyo ve igrenenide görmedim acikcasi yoğurt kabida çoğu zaman lazim oluyo küçük peynir kablarinida kullanirim ha kapakli kablarim var ama yetmedigi yerde iyi oluyo buzdabina ağzı açık hic bisey koymayı sevmiyorum kokular karismiyo dolabin ici kokmuyo mesela annemden boyle görmedim ama o benden gördüğü için oda saklamaya basladi

Ya ilk 3sayfayı okudum da biraz abartmışsınız.
Benim evimde posette var dondurma kabı da salonun orta yerine koymuyorum ki dağınık olsun.
Mutfakta üst dolapta durur yani lazım olunca alır kullanırım.
Bitane poşetlik alın içine doldurun tüm poşetleri asla dağınık görünmez.
Eşinize hak verdim ben.

Eşinizi pek haksız görmedim açıkçası, evde poşet tabiki olması gerek, tabiki yedek su olması gerek ve tabi ki bir iki saklama kabınız olması gerek.
Eşiniz haklı söyleme şekli belki rahatsız ediciydi.

Kızlar eşimin çok garip huyları var mesela bişeyi atmama hiç izin vermiyor mesela soyle anlatayım gecen ayakkabısını koymak için poşet gerek oldu bulamadık uygun bi poşet neden bu evde 20-30 tane poşet yok diyo bana ya 3 tane falan bulunduruyorum neyse sesimi çıkarmadım bi kaç gün önce sular kesildi temizlik sırasında ben de olayı anlattım bole oldu yarım kaldı falan diye bu sefer başladı bizim evde neden damacanada su yok yani 5 lt lik şişelerde su olmalıymış ne olur ne olmazmış annesinde ole Görmüş hızımı alamadım bi örnek daha vereyim gecen misafir geldi evdeki böreklerden misafire vermek istedim saklama kabımı bulamadım bi an bu başladı bu sefer ben neden peynir yoğurt kutularınınatıyormuşum annesi hiç atmazmış ya evlendik eve geldik eve bi baktım annesi orta okul hırkasını bile atmamış bize göndermiş ya bunu hepnyapıyo sürekli poşet yoğurt kabı muhabbeti var evde deli olucam ciddi anlamda beni suçluyo bide
kıyas kötü mesele oku üfle yüzüne valla bak sabır çek geçer inşallah

Ben de atmam, poşet için örgüden poşetliğim vardir :) dondurma kaplarını da ya yeniden dönüşüme atarım ya kedi köpeğe yemek veririm ya da köye gönderirim oralarda plastik kaplar cok ise yarıyor :)
4 sise de suyum var kenarıda, çünkü arada sular kesiliyor ama onun haricindeki su siselerini yeniden dönüşüme götürürüm
Bu tür seyler normal geliyor bana
Ama benim.anladigim kayınvalidenin istifleme durumu var ve esin de ayni onun gibi olmani bekliyor senden
Bunu "ben annen değilim, benden bunu bekleme hakkın yok" diyerek asmaya çalışabilirsin
Bir de sen kv'ye uymaya calisma, kendi duzenini kur ve esini kendi kurdugun duzene alistir, alismasini sagla
Ama bunun bir anda olmasini bekleme, zamanla tekrar ede ede alistir
Sabırlı davranman lazim

Devir bi zamanlar ekonomi devriymiş tabi. Nerede öyle her gün eve gelen alışveriş poşeti, nereden bulsunlar saklama kaplarını. Şimdi bi liraya bile alınabilen saklama kaplarını. Eskiden yoktu tabi çok uygun fiyatlara. Ama hala bile mesela market çöpünü çöp poşeti olarak kullanmak çok yaygın. Oysa ki genelde bir yerleri hep delik oluyor ve aslında çöp poşeti olmaya çok da uygun değiller. Aynı şey sürahi için de geçerli. Yani çok büyük bir çoğunluğun evinde cam meyvesuyu şişesinden bozma su şişesi yok mudur?
Bunlar normal şeyler bence, ekonomi yapmak isteyenler için. Ama ekonomi yapma kaygısı yoksa hepsinin usulü dediğim gibi, su için sürahi, çöp için çöp poşeti, saklama için saklama kabı daha estetik. Ben pek saklama kabı da kullanmam ama bazen aklımdan geçmiyor değil ya şunun kavanozunu keşke aymasaydım şu yağı boşaltırdım falan diye. Yani ciddi bi stok yapmadıkça birer ikişer tane bu dayanıklı şeylerin durmasının zararı yok. Su bulunması da fena değildir, sularınız hiç kesilmiyor mu? :)
Bence eşin zamanla senin düzenine alışır ama sen ona kulak ver, o da sana versin. Orta yolu bulun, sen yine de kendi işine çok da karıştırtma, bir noktadan sonra çekilmez olur. Alışmasın. :KK70:

Market, pazar vs... poşetlerini veyahut alışverişte alınan karton çantaları vs... Atmam. Çok ihtiyaç oluyor. Kullanırım hep. Çöpe takarım filan.

Ama dondurma, peynir kaplarından nefret ederim. Hiiiiiiç sevmem, onların yeri direk çöptür.

Poşet biriktirmeyi sevmiyorsanız rulo şeklinde poşetler satılıyor, onlardan kullanabilirsiniz hijyen içinde güzel oluyor yiyecek koymaya.Kutu biriktiripde depo yapmak degil üç, beş yıkayıp koyulabilir, zor durumlarda kurtarıcı olur.Eşiniz ev işlerine hakim yetiştirilmiş görünüyor.

》Evde bi çantada nerdeyse her boy poşetim vardır,düzenli bi şekilde bi köşede durur, ihtiyaç oldukça kullanırım.
》wc banyo ve balkonda az miktarda yedek su bulundururum, her ihtimale karşı, ki çok faydasını gördüm.
》İhtiyacımı karşılayacak kadar saklama kabım var ama yine de gıda kutularından kullanışlı olanlarını atmam.çok değil bi kaç parça bulundurrum dolapta. Piknikte, seyahatte ya da birine bişey koyarken, güzel saklama kaplarım yerine onlara koyarım, ki geri gelmeyecekse bile umrumda olmaz..
Kısacası eşiniz anormal değil.
Hatta çok pratik ve mantıklı biri.
Annesiyle kıyaslaması hoş değil ama bunu gurur yapmanız yersiz.
Ki söylediği şeyleri yapmanız size avantaj sağlar.
Çok abartıp ev düzeni bozmamak kaydıyla bu tür şeyler her eve lazım bence.

Back
X