- 23 Ağustos 2018
- 141
- 75
- 13
- 32
- Konu Sahibi yazgecesiii
-
İlk başlarda böyleydi evet ama evleneli 2 sene oldu artık böyle değil ben de alttan almayı uzatmamayı gönül almayı öğrendim ben öğrendikçe o aksine davranıyor aslında sorun bu, anlattığım olayın da önceden benim mızmızlanmamla alakası olmaması gerek hassas bi dönemden gectiğimi ve söylediği şeyin gerçekten yersiz olduğunu anlaması neden bu kadar zor?Erkek beyni ve kadın beyni farklı çalışır. Iq ve eq olayı. Sizin hassasiyet gösterdiğiniz, beklenti içerisinde olduğunuz hususlar onun için önemli olmayabiliyor. Ve siz onun sizin gibi düşünüp hissetmesini istiyor ve beklentiye giriyorsunuz. Olmayınca da şirazeden çıkıyorsunuz. Anlattığınız konular tamamen iletişim eksikliği ve empati yoksunluğundan. Adamı da melek ilan etmiyorum ama tavırlarınızla darlayıp bir yerden sonra umursamarsızlaştırdığınızı düşünüyorum.
Erkekler, bebek doğduktan sonra anlıyorlar ve hissediyorlar. Ultrason onlara çok anlam ifade etmiyor. Yani elbette aşırı kabalık yapmış ama böyle devam edeceğini sanmam.
Burda bahsedilen adam heyecanlanmadı yada neden ağlamadı degilSizin eşiniz böyle diye herkesin eşi böyle mi olmalı? Karşınızda kocasina kırgın bir kadın var, onun kırgınlığını daha da koruklemeyin bence
Ben bile ultrason tarihini heyecanla beklemiyorum, ultrasonda görünce ağlamıyorum vs... Yanı her erkek aynı olamaz. Her kadın farklı olduğu gibi onlar da birbirinden farklı. Sonuçta onlar da insan
Adam bu konuda hodüktür, başka konuda mükemmeldir. Biz bilemeyiz.
Siz eşinizle gün saydığınız bir durumda biz sıkıntı yaşadık diye ergen olduk öyle mi? Siz çocuk yapınca çocuk yapmış oldunuz biz yapınca üremek gibi kaba tabiri mi hakettik? Tespitlerinizi de alın gidin buradan mutlu hayatlar dilerim size, kendi mutluluğunuzu başkalarının mutsuzluğuyla da pekiştirmeye kalkmayın lütfenErkeklere her zaman bir bahaneler yaziliyor. Yani öküz olmayan ultrasonun önemini bilir. Ha anne kadar hiseder, heycanlanir mi? Hayir. Ama icinde yine bir heycan olmali. Esim ile gün sayardik doktor randevusu icin.
Burdaki olay iki ergenin evlenip cocuk yapmaya kalkismasi. Eminim es kisisi o bebegi en fazla 10 dakika kucaginda tutar. Gece konu sahibi kalkir, bez konu sahibi degistirir. Ondan sonra "ama cok iyi bir baba, bosanamam" olur. Üstüne bir cocuk daha yapilir. Cocuklarin hayati mahv oluyor ama kimin umrunda. Üremek önemli!
Bahsedilen erkekten farkınız yok bunu da bilin, aynı kabalık ha kadın ha erkekErkeklere her zaman bir bahaneler yaziliyor. Yani öküz olmayan ultrasonun önemini bilir. Ha anne kadar hiseder, heycanlanir mi? Hayir. Ama icinde yine bir heycan olmali. Esim ile gün sayardik doktor randevusu icin.
Burdaki olay iki ergenin evlenip cocuk yapmaya kalkismasi. Eminim es kisisi o bebegi en fazla 10 dakika kucaginda tutar. Gece konu sahibi kalkir, bez konu sahibi degistirir. Ondan sonra "ama cok iyi bir baba, bosanamam" olur. Üstüne bir cocuk daha yapilir. Cocuklarin hayati mahv oluyor ama kimin umrunda. Üremek önemli!
Teşekkür ederim rahatlattığınız için :)Üç gebelik geçirdim birisi düşükle sonuçlandı. Üçünde de kontrollere tek başıma gittim. Eşim ultrason fotograflarını bile anlamazdı :))
Hatta doğduktan bir süre sonra anca alışabildi, göbeği falan düşmeden kucağına da alamazdı pek.
Şuan çok ilgili bir baba. Bez de değiştirir, gece de uyanır, banyo da yaptırır, alır gezmeye götürür, yemek de yedirir... Demiştim ben ölsem gözüm arkada kalmaz, hem anne hem baba olabilirsin.
Yani tabi bende üzülmüştüm o zamanlar ama çok üstünde durmadım, illa sende gel, illa heyecanlan demedim. Hakikaten anlamayabiliyorlar. Doğunca çok farklı bir baba olabilir. Bu kadar dert etme şimdiden.
Evet bunda hemfikiriz zaten bu soylediginize bir sey demiyoruz. Yukarda yazmissiniz ya erkekler anlamiyor diye kendinizi kandirmayin gibilerinden bir seyler benim esim benden fazla heyacanliydi gibi seyler.. onunla ilgili yazdim ben.bakın tekrar söylüyorum anlamayabilir saçma gelebilir vs vs. ama hamile kadınla kalkmış gelmiş eee bumu yani bunun için mi geldik denmez. denmemeli. o kadın heves etmiş herkes eşiyle geliyor. onunda gelmesini istemiş. eşi de odunluk yapmış. ben boşansın demiyorum zaten saçma ama trip atabilir ben atardım.
Bi bilsem ah...Böyle bir kocanız olduğu için çok üzüldüm.
İnsan birşey hissetmese bile belli etmez karısını üzmez bari.
Nasıl merak etmez, nasıl hoşuna gitmez anlamıyorum.
14 haftalık bebeğin her şeyi görünür ultrasonda çok tatlı bi görüntüdür neyini anlamamış acaba
Cocuk asla bir evliligi düzeltmiyoBunu biliyorsunuz neden bir daha çocuk düşündünüz . Çocuk için bosanmamak konusuna karşıyım anlaşamadığn bir evliliğe zorla katlanmak zorunda değilsin. Belki de bu çocuğun için de iyi olur çünkü eşiniz tam bir öküz ailenizi onu bunu düşünmeyi bırakın zaten hep bu yüzden kadın cinayetleri arttı
Iste bu mesajiniza iliskin soylemistim. Herkesin esi sizinki gibi olmayabilir. Hepimiz burda hamile esini kirmasini dogru bulmadik zaten ona kimsenin sozu yok.hiiiç de erkekler ultrasondan anlamıyor hamileliği bizim gibi hissetmiyorlar diyerek kendinizi oyalamayın gayette heyecanla benden fazla heyecanla eşim iki gebeliğimde de bekledi ultrason tarihlerini. konu sahibi gayeeet haklı tirip yapmayada haklı. ilk bebeğimde bayılıyordum acil hastaneye gittik eşim yoktu yanımda. ultrasonla baktıkları için 1 hafta üzüldü ben göremedim diye. eşiniz hödüklük etmiş.
ben herkes benim eşim gibi demiyorum ki. erkekler anlamaz diyor herkes bende anlayabilir anlayan anlıyor diyorum neyse ya herkes kendi bilir bana göre yanlış buda son mesajım konuya konu sahibi üzülme sende bak herkesin eşi böyleymiş. git özür dile konuşsun eşin seninle mutlulukla sağlıkla kucağına al bebeğini.Iste bu mesajiniza iliskin soylemistim. Herkesin esi sizinki gibi olmayabilir. Hepimiz burda hamile esini kirmasini dogru bulmadik zaten ona kimsenin sozu yok.
Anlayan anlar anlamayan anlamaz iste. Kimse git esinden ozur dile yaptigi dogru demiyor zaten burda siz konuyu saptiriyorsunuz. Ayrica esimle ilgili tek yorumda bulunmadim ben hissetmiyordum ultrasonda gordugumde ama esim heyecanlanirdi. Kisilik meselesi demek istedim.. ama siz kendinizce yorumda bulunup sinirlenmissiniz cok gereksiz oldu. Bence tekrar okuyun yazdiklarinizi yazdiklarimizi ne demek istedigimi anlarsiniz.. mutlu gunler.ben herkes benim eşim gibi demiyorum ki. erkekler anlamaz diyor herkes bende anlayabilir anlayan anlıyor diyorum neyse ya herkes kendi bilir bana göre yanlış buda son mesajım konuya konu sahibi üzülme sende bak herkesin eşi böyleymiş. git özür dile konuşsun eşin seninle mutlulukla sağlıkla kucağına al bebeğini.
Tepkiler anında verilmeli sonradan trip atmak onu sıkar o lafı dediği an doktorun yanında çıkar çıkmaz gördüğün şey seni memnun etmediyse bir daha bu bebeğin babası olarak benimle gelmene gerek yok derdim anlardı o zaten tipik hoduk erkek modeli Allah kimsenin başına vermesinCanım o kadar sıkkın ki... 14 haftalık hamileyim geçen gün ultrason kontrolüm vardı, daha önceki kontrollerime eşim gelememişti kimisinde işten dolayı kimisinde başka sebeplerden ötürü.. ben de sitem ediyodum daha hiç gelmedin bebeği görmedin diye, bu sefer eşimin de gelmesini istiyordum ve randevuyu denk getirdik birlikte gittik, muayene esnasında bir ara baktım eşim gülüyordu sonra muayene bitti doktor çıktı ben toparlanırken eşim yüzüme anlamsız bi şekilde bakıp bunun için mi başımın etini yeyip durdun dedi, anlamadım önce cevap vermedim ama çok bozuldum üzüldüm sonra hastaneden çıkıp arabaya gidene kadar telefonuyla oynadı işle alakalı yazışmaları vardı arabaya binince bişey sordu hala sözün etkisinde olduğum için cevap vermedim yada trip atmış olabilirim inanın ne dediğimi hatırlamıyorum ama yüzüm düşmüştü, yine noldu ya diyip sesini yükseltti ben de as önce söylediğin şey ne demekti açıklar mısın dedim off bi sus aman deyip döndü telefonuyla oynadı, sanki ben suçluymuşum gibi 2 gündür adım atacağı yerde o da benle konuşmuyor konuşmuyoruz. Ne düşünmeliyim ne yapmayalım çaresiz kaldım, bu ilk değil hamileliğimin başında da bu tarz şeyler yaşamıştık hatta öncesinde de çok istikrarlı oturmuş bir evliliğimiz olduğu söylenemez çok zıt karakterleriz ama sıkıntı yokken de çok iyiyizdir, fakat dediğim gibi bu ilk olmadığı için sabrımın tükendiğini hissediyorum sevilmediğimi değer verilmediğimi hissettiriyor bana böyle zamanlarda... boşanmayı düşünmek bebeğime haksızlık mı olur, ailemin yaşayacağı üzüntü hüsran bi yana... tavsiye ve telkinlerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?