eşimin uyanıklığı

lütfen benim yerime kendinizi koyun. ben 4 yıldır hiç lafını etmememişim, kazandığımın hepsini ortaya koymuş üstelik ismen onun adına vermişim...
Eşiniz kazandigini yıllardır koymuyor muydu ortaya, sizin kazandiginizdan yiyip kendi kazandığından sizden gizli birikim falan mi yapıyor ki?

Burada konu sahibi zaten parasini saklama derdinde değil. Derdi isteyecekse adam gibi istesin, istemeyecek kadar gururluysa da hiç ağzını acmasin.

Arkadaşlar yorumlarınız çok ağır, karşınızda hamile bir kadın var. Biraz daha duyarlı eleştirirseniz daha iyi olur.

Konu sahibi sende gurur yapmayı bırak. Eşinle bu konuyu konuşmalısın. Evlilikte en mide bulandıran konulardan biridir para. Senin benim olmaz. Hislerini söyle. Nasıl bir evlilik istediğini, eşinden maddi hiçbir şey kıskanmadığını anlat. Ortak hesap açın ve birikiminizi oraya yatırın. En sağlıklısı bu olur sizin için.

Yazdıkların beni ciddi anlamda düşündürdü.
Ağustostan beri ev arkadaşlığı şeklinde devam eden, maddi olarak da ayrı gayrının
hüküm sürdüğü bir evlilik.

Üstelik sen hamilesin.

Bence böyle şakayla bana kitledin, hadi iyisinli konuşmalar yerine.
Al karşına açık açık konuş.

Evliliğin elden gidiyor farkında mısın?

evet cnm haklısın konuşun son olarakta piskolak gittisin yani umarım en yakın zamanda düzelir sorunları

Valla esinde bi alem sende... sevin bence paranı almıyor kendi paranı harcıyorsun vs...esine eyvallh etmiyosn. Bunları hesaplamayın hayat müsterk..

bence eşinde de sende de bir sıkıntı var.

Eşinin market, yemek vs konularında para için gözünün içine bakması çok itici,

Senin aranız bozulduğunda aylık rutini bozup, para vermeyi kesmen, onun istemesini beklemen ayrı itici.

Madem maaşın var, hem de eşininkine yakın, öyleyse ne diye bebek muayenesini vs. ödemeyi kafana takıyorsun. İlginç yani...

Yazdıklarından çıkan sonuç: Bu evlilikte samimiyet yok, birlik yok.

Ya bu para pul muhabbeti, yok senin yok benim muhabbeti yapıcak olanlar Allah aşkına evlenmesin evliliği çok yanlış anlıyor bu insanlar.Bu şekilde evlilik değil ev arkadaşlığı olur sonu da ayrılıktır.
Ya ben şu an çalışmıyorum annem bana aydan aya az da olsa para gönderir olsun bulunsun harcarsın kızım diye, eşim ne gereği var ben vermiyormuyum sana de, ben o parayı eşime veririm masraflar için hiç de aklıma gelmez, hesabını yapmam eşime zorla veririm. Evlilik tek vücut olmaktır, BİZ olmaktır yaa...Ben bi arkadaşı tanıyorum evleneceği adama nişanda yok sen ödiycen yok ben ödemem, para pul yaptı adamda karşıdan şimdi konuşuyor şimdi de kız ağlıyo vay efendim bana para diyo pul diyo diye sen adama dersen der tabi..

benım hıssettıgım esının sana para konusunda guvenı yok sankı,acaba sen farkında olmadan, senın- benım dıye ayrımmı yaptın esın bunu hıssettı de boyle davranıyo enayı yerıne konmamak ıcın

ama gercekten ıkı sıradan arkadas gıbı bır bırlıktelıgınız var para mevzusu acısından, cok garıpsedım.

Bütün masrafı eşiniz yapmış sizin hesapta para birikmiş, teklif dahi etmemişsiniz. Bu durumda kırılan ve kullanıldığını düşnecek olan eşinizin olması gerekmez mi? Yıllardır verdim demişsiniz de keyfine ve şahsına harcasın diye mi veriyosunuz. Kendiniz diyosunuz işte kira mutfak o bu. Çalışıyorsunuz madem eğer eşiniz iş adamı falan değilse tabi ki giderleri paylaşmak için o parayı ortaya koyacaksınız. Asıl sorun ne aslında biliyor musunuz? Ağustostan beri nasıl olur da bir çiftin arası limoni olur? 3 AY!! Allah kolaylık versin

ne saçma seyler yazyorsunuz ya valla benim çevremdem biliyorum zaten kadın para arçamaz eve kendisine harcar ha tamam olur evinede yardım eder ev alacaklarsa veya araba felan bunlara da yardımcı olur bu kadına kalmış bir sey kızlar koca zaten hanım parasına karsmaz yani tamam olur kadın bazen yemek kave felan ismarlar ya benim bildim bu çevren yani en basit ornek benim inşanlım calısma calısrsanda paran eve girmez sen harca diyor ben yok evede sana bir sey olursa harcarım yardım ederim diyorum yani bence kadın kocasını alsın sakin sakin konuşunlar yoksa daha cok uzaklasr bu konu sonrada olmadı doktor felan gittisin bu ya yok senin paran yok benim param kızlar kadın hamile yani burda iki tarafta konusmadı surece bu olaya uzar kızlar yani destek olun ya ya bır yazdıklarınızı okuyun ya kız bu yazıları okudukca uzulecek yani iki tarafta suçlu arkadaslar

Benden olsun ,sen ısmarla ...ne bunlar ya şakamı ..evlilikten soğutursunuz insanı
Bizde eşimle bazen şakasına deriz sen mı ismarliyosun yoksa diye. Sonuçta bütçe ortak biru kimse yapıyorlarmış zaten. Evlilikte ayrı gayri olmaz eşler bunu kabullenmezse evlilik yürümez bana göre. Erkekler bu ortak bütçe olayına biraz geç adapte oluyorlar.

Evi geçindirmek neden erkeğin görevi olsunki. İki kişi beraber bir hayat kurduysa elbette ikiside bütçeye katkıda bulunacak. Erkek eşine sen çalışma hayatım benim maaşım yeter der o ayrı ama onun dışında erkeği kadını yok bu işin. Tanıdığım bir çift var adam doktora yapıyor geliri yok eşi çalışıyor.

Evimiz eşimin araba benim üzerine. Zaten evlilikte edinilen mallar ortak. Bu yüzden benim paramla alındı ama onun adına diye dusunmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…