Eşimin ve kayınvalidemin tutumları

nemesis41

{30.10.2010}
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
112
0
46
Kocaeli
mrb arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum üye olmak bugüne kısmetmiş.yardımlarınıza çok ihtiyacım var eşime nasıl davranmam gerekiyor hiçbir fikrim yok.
ben 5 aylık evliyim kayınvalidem en başından beri istemedi beni ama biz üstesinden gelip mutlu bir yuva kurduk ama eşim ve ben 1 aydır görüşmüyoruz 4 ay boyunca gittim geldim hiçbişeyimde kusur etmedim ama kendisi hep bişeyler buldu eşime beni kötüledi geleyim asıl meseleye ev almayı düşünüyorduk bunun için eşim arabasını satacaktı ve bizi eninde sonunda ayırıcağını sölediği için bizim bi ev sahibi olmamızı istemedi arabasını satacağı taktirde düğünde taktıklarını ve eşimin işyerine ortak olurken katkıda bulunduğu parasını istedi bu sürede gelip gidip beddualarda bulunuodu eşime karşı ve son 1 aydır eşimde görüşmeyi kesmişti ta ki dün ben görüşmeye başladıklarını öğrenene kadar ve bunu tesadüfen öğrendim ağzından kaçırdı bana nie sölemedin bilmek hakkım deil mi die bir tepki verdiğimde bundan sonra ne anneme senden ne de sana annemden bahsetmeme kararı aldım dedi barıştığım içinde bana surat yapma diyerek işin içinden çıktı biliyorum ki gittikçe etkilenecek görümcemden ve kayınvalidemden.ben biraz üzdüğümde bana saatlerce surat yapabilio ama onlar bunca şey yapıolar gene gidip yanlarından ayrılmıo ben ne yapıcam nasıl davranmam gerekiyor gerçekten bilemiyorum lütfen yardımcı olun arkadaşlar :59:

mrb arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum üye olmak bugüne kısmetmiş.yardımlarınıza çok ihtiyacım var eşime nasıl davranmam gerekiyor hiçbir fikrim yok.
ben 5 aylık evliyim kayınvalidem en başından beri istemedi beni ama biz üstesinden gelip mutlu bir yuva kurduk ama eşim ve ben 1 aydır görüşmüyoruz 4 ay boyunca gittim geldim hiçbişeyimde kusur etmedim ama kendisi hep bişeyler buldu eşime beni kötüledi geleyim asıl meseleye ev almayı düşünüyorduk bunun için eşim arabasını satacaktı ve bizi eninde sonunda ayırıcağını sölediği için bizim bi ev sahibi olmamızı istemedi arabasını satacağı taktirde düğünde taktıklarını ve eşimin işyerine ortak olurken katkıda bulunduğu parasını istedi bu sürede gelip gidip beddualarda bulunuodu eşime karşı ve son 1 aydır eşimde görüşmeyi kesmişti ta ki dün ben görüşmeye başladıklarını öğrenene kadar ve bunu tesadüfen öğrendim ağzından kaçırdı bana nie sölemedin bilmek hakkım deil mi die bir tepki verdiğimde bundan sonra ne anneme senden ne de sana annemden bahsetmeme kararı aldım dedi barıştığım içinde bana surat yapma diyerek işin içinden çıktı biliyorum ki gittikçe etkilenecek görümcemden ve kayınvalidemden.ben biraz üzdüğümde bana saatlerce surat yapabilio ama onlar bunca şey yapıolar gene gidip yanlarından ayrılmıo ben ne yapıcam nasıl davranmam gerekiyor gerçekten bilemiyorum lütfen yardımcı olun arkadaşlar :59:

canım daha çok yeni evlisiniz....herşey zamanla yoluna girer hiç merak etme...sana tavsiyem kayınvalideni ve görümceni eşine asla kötüleme...yoksa çok sevimsiz bir duruma düşürürsün kendini...

kavga etmeden laf sokmadan tatlı dilinle ara ara söylersin söylemek istediğini...ama sakın ailesi yüzünden kavga çıkmasın....olgunluğunu herzaman koru bence...sonunda tektir edilen sen olursun eşin tarafından...

hiç merak etme..

canım sonuçta oda annesi yani ne kadar kötü olsada atsan atılmaz satsan satılmaz eşine karşı fevri dvranma bırak görüşsün eğer seni gerçekten seviyosa kimsenin lafına bakıpta seni bırakmaz.benim eşimde bana gelince 1hafta küs dururdu ama onlar bişey dese hemen affederdi bende bunu söylediğimde sen söylediğin zaman çok üzülüyorum ağarıma gidiyo senden güzel şeyler duymak istiyorum çünkü seni daha çok seviyorum demişti.senin eşinde belki böyle düşünüyor olabilir.her zaman eşine sevgi ve saygı göster ancak bu şekilde onu kazanabilirsin aksi halde erkekler sevsede inada bindiriyolar işi ve yıpranan biz oluyoruz kayınvalidene gelince asla samimi olma ama saygısızlık da yapma en doğrusu bu

Annesi tabiki de görüşecek,anne ile oğlun arasına giremezsiniz.Öyle yapmaya kalkarsanız eşinizi kaybedersiniz.Eşiniz zaten kayınvalidenizin size yaptıklarını biliyor.Telaşlanmayın.:30:

evet bu zamana kadar hep ayınısını yaptım eşimde bunun farkında hiçbi zaman beni suçlamıyor yada imalarda bulunmuyor zaten görüş istediğin gibi ilgilenmiyorum ve haberlerini almak istemiyorum die belirttim ama bu bir iki olan şey deil 5aydır 4 kere falan küstüler daha sonrada eşimi teselli etmek bana kalıyor o kadr üzülüyor gecelerce ağlıyor ki sonuna kadar haklı olduğu halde gidip tekrar barışıo gene üzücekler biliyorum ama bunu eşime anlatamıyorum onun üzülmesini istemiyorum keşke normal birileri olsada bişey demesem görüşmek onunda hakkı ama ucu gene bize dokunucak sinrimden kendimi yiyorum ama eşimede bişey diyemiyorum aramız açılmasın die

ayrıca çok yenisiniz bir evliliğin oturması için 1 yıl gerekir derlerdi gerçekten öyleymiş.bizde 1 seneyi kavgayla geçirdik ama şimdi çok mutluyuz sana tavsiyem bu dönemde asla kyınvaliden sana ne derse desin ağzını açma ama eşini haberdar et bana şöyle yaptı ama ben saygımdan ve senin hatırına sesetmedim dersin bu eşinin çok hoşuna gidecek ve belli bi zaman sonra senin tarafını tutmaya başlıcak şuan benim eşim öyle ilk zamanlar kaynanam yüzünden boşanma aşamasına geldik sabret ve kocanı çok sev ilgini göster hep

canım sonuçta oda annesi yani ne kadar kötü olsada atsan atılmaz satsan satılmaz eşine karşı fevri dvranma bırak görüşsün eğer seni gerçekten seviyosa kimsenin lafına bakıpta seni bırakmaz.benim eşimde bana gelince 1hafta küs dururdu ama onlar bişey dese hemen affederdi bende bunu söylediğimde sen söylediğin zaman çok üzülüyorum ağarıma gidiyo senden güzel şeyler duymak istiyorum çünkü seni daha çok seviyorum demişti.senin eşinde belki böyle düşünüyor olabilir.her zaman eşine sevgi ve saygı göster ancak bu şekilde onu kazanabilirsin aksi halde erkekler sevsede inada bindiriyolar işi ve yıpranan biz oluyoruz kayınvalidene gelince asla samimi olma ama saygısızlık da yapma en doğrusu bu

çok saol canım dediklerini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorumbırakıcağına dair bir korkum yok ama gene üzülen o olucak farkında deil ve ben bunu istemiyorum:( kayınvalidemle zaten görüşmüyorum ama görüştüğümüz süre zarfında hiçbir saygısızlığım olmadı ama bulmak istiyen herşekilde buluyor tabii

ne yaparsa yapsın annesi ve kardeşleri erkekler sogumuyolar ve sogumalarınıda isteyemezsin kendin içinde aynıdır bencee sakin durup eşini kendine cekmeye bak tatlı dilli davran eşin sende sıcaklıgı göre döner bende aynı sorunlardan müzdaribim oyüzden benden sana bi arkadaş tavsiyesi elinden geldince iyi ol eşine onun gözünde iyi olan taraf sen ol ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

evet bu zamana kadar hep ayınısını yaptım eşimde bunun farkında hiçbi zaman beni suçlamıyor yada imalarda bulunmuyor zaten görüş istediğin gibi ilgilenmiyorum ve haberlerini almak istemiyorum die belirttim ama bu bir iki olan şey deil 5aydır 4 kere falan küstüler daha sonrada eşimi teselli etmek bana kalıyor o kadr üzülüyor gecelerce ağlıyor ki sonuna kadar haklı olduğu halde gidip tekrar barışıo gene üzücekler biliyorum ama bunu eşime anlatamıyorum onun üzülmesini istemiyorum keşke normal birileri olsada bişey demesem görüşmek onunda hakkı ama ucu gene bize dokunucak sinrimden kendimi yiyorum ama eşimede bişey diyemiyorum aramız açılmasın die

ne olursa olsun ben annemle hergün kavga ederdim 1 saat sonra gider öperdim sarılırdım anne ile evlat arasında küslük diye bişey olmaz senin bu durumda eşine destek olman düzelir canım olur böyle falan diye üzülme diye teselli etmen gerekir asla annesini kötüleme onlar barışır ama sen arada kalırsın zaten sen eşine dediğim gibi yaklaşırsan oda senin içinde kötülük olmadığını anlar ve gerektiği yerde seni savunmasını öğrenir zamanla

eşinizin annesiyle görüştüğünü neden sizden gizleme gereği duydu?
aralarında ne yaşanırsa yaşansın tabiki ana-oğul, kardeşler tabiki görüşecektir.
eşinize bu konuda baskı yapıp, sizden soğumasına neden olmayın bence

Annesi tabiki de görüşecek,anne ile oğlun arasına giremezsiniz.Öyle yapmaya kalkarsanız eşinizi kaybedersiniz.Eşiniz zaten kayınvalidenizin size yaptıklarını biliyor.Telaşlanmayın.:30:

aralarına girme gibi niyetim yok zaten ailesi konuşmadığı halde genede kurban bayramında ben götürüp zorla elini öptürmüştüm küslük olmasın vs die ama diorum ya bunlar bir kez olan şeyler deil çok yıpranıyoruz son yaptıkları zaten herşeyi bitirdi benm içn eşim tabikide kolay silemez ama bu kadar şeyi görmemezlikten gelmesi beni sinir edio

ne yaparsa yapsın annesi ve kardeşleri erkekler sogumuyolar ve sogumalarınıda isteyemezsin kendin içinde aynıdır bencee sakin durup eşini kendine cekmeye bak tatlı dilli davran eşin sende sıcaklıgı göre döner bende aynı sorunlardan müzdaribim oyüzden benden sana bi arkadaş tavsiyesi elinden geldince iyi ol eşine onun gözünde iyi olan taraf sen ol ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

amin çok teşekkür ederim sakin iyi yaklaşmaya çalışıyorum dünden beri ama ne yalan söliyeyim içimde çok buruk bana o kadr şey yaptılar sabahlara kadar ağladım üzüldüm şimdi böle olması bilmiyorum hem hak veriyorum hemde bi yanım kızıo eşime

çok saol canım dediklerini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorumbırakıcağına dair bir korkum yok ama gene üzülen o olucak farkında deil ve ben bunu istemiyorum:( kayınvalidemle zaten görüşmüyorum ama görüştüğümüz süre zarfında hiçbir saygısızlığım olmadı ama bulmak istiyen herşekilde buluyor tabii

canım zaten kayınvalidelere ne yapsan yaranamazsın bu bir gerçek .önemli olan eşin senin ne kadar iyi niyetli ve saygılı bi insan olduğunu anlasın en azından kaynanan seni kötülemeye kalktığında eşinde şunu diyebilsin. anne kız sana ağzını açıp saygısızlık etmiyo ama sen hep şikayet ediyosun ne gelinler var kayınvalidesine ne laflar söylüyo diyebilsin o zaman kayınvalidelerde amacına ulaşamyacaklarını anlıyolar ve geri adım atmak zorunda kalıyolar bi noktadan sonra şimdilik kendi tecrübelerimden sana bunları tavsiye edebilirim

eşinizin annesiyle görüştüğünü neden sizden gizleme gereği duydu?
aralarında ne yaşanırsa yaşansın tabiki ana-oğul, kardeşler tabiki görüşecektir.
eşinize bu konuda baskı yapıp, sizden soğumasına neden olmayın bence

çünkü aşırı tepki vereceğimi düşündüğünden dolayı gizleme gereğini duyduğunu zannediyorum tabi beklediği gibi bi tepki vermedim ailendir istediğini yap ben arada kalmadıktan sonra dedim demesine ama çok zor...
tabiki ana-oğul ama bu yaşına kadr hep böle olmuş hatta biz evlenmeden önce yeni barışmışlar onun öncesi 2 sene hiç görüşmemiş eşim ki çok saçma bi nedenden dolayı şimdi ise çok fazla önemli şeyler var bu kadr çabuk silinmesi aileci olunması nedendir?

greeneyesegs çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için evet daha çok yeni evliyiz belli bi zamanın aşılması gerekiyor tabkide Allah hepimizin yardımcısı olsun bişey diyemiyorum başka.

eğer yine eşini üzeceklerinden endişe ediyosan, yani tek sorun buysa......
eşine söyle bir zahmet, herşeyi sana yansıtmasın.....madem her küslüğünün arkasından barışacak ozaman hiç küsmesin ...küstüğünde de ilgilenme..karışma...seninle olan problemlerini ailesine, ailesiyle olan problemleride sana yansıtmasın...

amin çok teşekkür ederim sakin iyi yaklaşmaya çalışıyorum dünden beri ama ne yalan söliyeyim içimde çok buruk bana o kadr şey yaptılar sabahlara kadar ağladım üzüldüm şimdi böle olması bilmiyorum hem hak veriyorum hemde bi yanım kızıo eşime

aaaahhhh bende sabahlara kadar çooook ağladım.ama şöyle diyorum eşime sen istediğin zaman görüş sen evlatsın ama ben affedemem senin gibi davranmamı bekleme beni zorlama ha gidelim dersen gelirim sırf senin hatrına ama samimi olmamı bekleme diyorum oda anlayış gösteriyo.eşim bazen aşağı iner gece yarısına kadar oturur ben genede geldiğinde sarılır öperim asla annesine gitti diye surat yapmam nefret etsemde.....

çünkü aşırı tepki vereceğimi düşündüğünden dolayı gizleme gereğini duyduğunu zannediyorum tabi beklediği gibi bi tepki vermedim ailendir istediğini yap ben arada kalmadıktan sonra dedim demesine ama çok zor...
tabiki ana-oğul ama bu yaşına kadr hep böle olmuş hatta biz evlenmeden önce yeni barışmışlar onun öncesi 2 sene hiç görüşmemiş eşim ki çok saçma bi nedenden dolayı şimdi ise çok fazla önemli şeyler var bu kadr çabuk silinmesi aileci olunması nedendir?

eğer tekrar eşin gelip sana ailesiyle problem olduğunu söylerse ona şöyle demen en güzeli amaaann boşver takma kafanı nasıl olsa barışırsınız de fazlada üstüne gitme başka şeylerle oyalamaya dikkatini dağıtmaya çalış :34::34:

kendiside böle yapıcağını belirtti ama ister istemez dierlerinde olduğu gibi bundada eve beş karış suratla gelicek üflemeler şeyler bu sefer onun moralini düzeltmek için ben kendi sıkıntılarımı unutup yapmadığım şeyler kalmıo yapıcam tabikide sonuçta bi hayatı paylaşmaya söz verdik iyisiyle kötüsüyle ama eşim çabuk etkileniveriyor beni ne kadr sevsede genede problem oluck die endişelerim korkularım var..

aynen bende son küslüğe kadr senin hatrın için giderim yaparım ederim diodum hep anlayışla yanaştım kendisine çünkü o da aynı şekilde davrandı ailemle çok rahat görüşüp ediyoruz bana hiçbi zaman problem çıkarmıyor aynı şekilde bende onun için aynısını yapmaya çalıştım ama bu sondu kendisi gitsin görüşsün benden uzak oldukları sürece buna karışmaya hakkım yok davranışlarımda değişiklik olmamasına çok çok dikkat edicem canım çok saol yardımların için inş bende senin gibi başarılı olabilirm

Back
X