- Konu Sahibi justtmarried
mrb
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öncelikle başınız sağolsun rabbim size ve ailesine sabır versin.Abinizin borçları bankaya olan borçlarmı.Kredi kartı yada kredi gibi.Eger kredi borçları ise abiniz krediyi çekerken kredi hayat sigortası yaptırdıysa borcu siz değil sigorta şirketi öder.Kredi kartı borcu var ise reddi miras yapılabilir borçlar için tabi avukat arkadaşlarımız daha iyi bilir reddi miras yapılırsa kredi kartı borçlarını ödemek zorunda olmayabilirsiniz.
Sahışlara olan borçları ödeyebilirsiniz ama bankaya olan borcu iyi araştırın derim reddi miras hakkınız var avukata danışarak yapabilirsiniz.Yok canım ya bankayada var şahıslarada. 2 bankaya borcu varmış araştırmışlar ödenecekmiş onlar.
Borcun büyüğü şahıslara sanırım. Adamın birine 10.000 borcu varmış. Sadece bir kişiye olan borç bu. AYDA 500 500 ödicez dedi eşim. Daha araştırılıyo. Kimlere çıkacak bakalım.
Sahışlara olan borçları ödeyebilirsiniz ama bankaya olan borcu iyi araştırın derim reddi miras hakkınız var avukata danışarak yapabilirsiniz.
Sevmediginiz bir işte çalışmak gerçekten zordur ama çalışmak zorundasınız borçlarınız için bu iş yerinizde çalışırken bir yanda da başka işlere başka işlere başvuru yapabilirsiniz.Eşinizin ailesi ile keselerinizi hiç birşetirmeyin derim herkesin ki ayrı olsun en azından kafanız rahat olur,eger birleştirseniz daha sonra işin içinden hiç çıkamazsınız.Ölen abinin borçlarını ayrıca bir tek eşiniz değil diğer 2 bekar kayın,kayınpeder ve kayınvalidede üstlenmeli.Benimle ilgili olan konuya ne diyosunuzKendimi çok çaresiz hissediyorum.
Sevmediginiz bir işte çalışmak gerçekten zordur ama çalışmak zorundasınız borçlarınız için bu iş yerinizde çalışırken bir yanda da başka işlere başka işlere başvuru yapabilirsiniz.Eşinizin ailesi ile keselerinizi hiç birşetirmeyin derim herkesin ki ayrı olsun en azından kafanız rahat olur,eger birleştirseniz daha sonra işin içinden hiç çıkamazsınız.Ölen abinin borçlarını ayrıca bir tek eşiniz değil diğer 2 bekar kayın,kayınpeder ve kayınvalidede üstlenmeli.
Canım bence sen ilk maaşınla arkadaşına olan borcunu öde. Çünkü kendini önce sen düşüneceksin. Kimse seni düşünmüyor mu o arkadaşının yüzüne nasıl bakacaksın diye.
O borcu hallettikten sonra da, eşin senden bütün maaşını talep ediyor mu? Yani istersen bir 3-6 ay kadar durumu kurtarabilecekler mi diye bak. 3 ay sonra eşini al karşına böyle böyle de. Ben çocuk yapmıyorum bir düze çıkalım diye. O yüzden maaşımın bir kısmını biriktirmek istiyorum de. Eğer şimdi söylersen bunları daha kendi acıları tazeyken ters tepebilir.
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor bir durum ama işte fakirlikte zenginlikte yanında olacağız diye evleniyoruz. O da onun ailesi. Babasının her şeye rağmen içmesi acı olmuş ama elden ne gelir.
Kayınvalidemle altlıüstlü oturuyorum. İşlerimiz ayrı, eşim erkek kuaförü yeni dükkan açtı. 1 yıldır kıt kanaat idare ediyorduk, yeni yeni kendimizi toparlıyoruz diyırduk tam eşimin dükkan borçları vs var.
Kv nin tuhafiesi var kendini zor çeviriyor, bide küçük bi lokanta var ortanca kaynımla kayınbaba orada çalışıyorlar. Oda anca kendini çeviriyor, bazı borçları var onları ödüyorlar lükse yer yok yani hep kt kanaat.
Bende çalışıyorum çok değil asgari ücretin biraz üstü bi maaşla ''hiç sevmediğim bi işte''. Ha kredi kartlarımızı kapatalım, ha şu dükkanın borcu bitsin diye çırpınıyorum kendimce. Biyerlere bişeyleri yetiştirmeye çalışıyorum.
Ama şimdi...
Eşimin abisi vefat etti. İntihar.
Borçlarıda varmış, miktarını bilmiyoruz kimi 40.000 diyo kimi daha az. Ödenecek elbet öyle yatırmayacaklar. Ama ben tepetaklak oldum. Evlendiğimden beri ha bugün rahata ericez ha yarın diye didiniyorum, sırf daha iyi şartlarda doğsun diye çocuk bile yapamıyorum elimde değil çok takıyorum çünkü... Ama şimdi herşey alt üst oldu, herşey bikenara bırakıldı abimizin borçları en öne kondu. Eşimde bunun için koşturup duruyor haliyle.
Eşim için birinden borç almıştım 2000 küsür, tam ödeyecekken bu olay geldi başımıza elimdeki tüm parayı eşime verdim lazım olacak diye helal hoş olsun, borcu ödeyemedim. Eşimde gelecek ay ödesek olurmu dedi, olur dedim. Dün öğrendimki eşime biyerden para gelecekti o gelecekmiş, ama bizim borcu hemen ikinci plana attı abisinin bişeyini ödeyecekmiş. Ben o borcu aldığım kişiyle karşılaşmamaya çalışıyorum.
Bizim keseler ayrıydı, şimdi birleşti galiba. Geliri gideri çok karışık bi aile kayınvalidemler. 2 bekar kaynım var, kayınpederim alkole düşkündür. Biri kazanmak için çırpınırken ötekinin nereye harcadığı çözülmez bazen. Şimdi ben niye çalışıcam ki diye bi düşünce sardı beynimi. Bencillik etmek istemiyorum, evet biz bir aileyiz oda bizim abimiz elbet ödenecek eşimde destek olsun zaten. Ama ben k.kartıydı, faturaydı, taksitti zaten yettiremiyorum diye deliçıkıyordum. Hep ha bu ay düze çıkıcaz diye kendi kendimi telkin ediyordum şimdi ben nereye gittiğini bile anlayamayacağım bi para için mi sevmediğim bi yerde zorla çalışıcam. İnsan bi çaba serfettiği zaman neticesinide görmek istiyor, madem öyle bende çıkayım işten eşim ve kardeşleri ister birleştirsinler kazandıklarını, ister ayırsınlar bi düzene koysunlar ödesinler.
Lütfen bana kızmayın arkadaşlar. Koyun can derdinde kasap et derdinde demeyin nolur. Evet fikirlerinizi almak için buradayım ama lütfen yıkıcı yorumlar yapmayın zaten psikolojim her açıdan alt üst. Bende ailemi ve kendi psikolojimi düşünmek zorundayım bi yandan. Ben çalışıcam didinicem ha şu delik kapansın ha bu delik kapansın diye, bakıcam kayınpederim içmiş gelmiş. Ben bunun içinmi heba ediyorum kendimi dicem. 1 adım ileri gidemicem. Ki bu durum nekadar sürecek bellide değil, borcu nekadar bilmiyorum. Zaten obsesisfim tedavi görüyorum. SEn gel burda sevmediğin bi yerde uğraş didin, ay sonu gelen paranın nereye gittiği belli bile olmasın. Üstelik ne borcun bitsin ne derdin.
Yani çalışsamda borç sıkıntısı çekicem çalışmasamda.
Lütfen yapıcı yorumlar bekliyorum arkadaşlar.
Ben size hak veriyorum..
Borç yap yap, sonra intihar et; geride kalanları da allak bullak et, dünyadan git.. Tabi Allah rahmet eylesin ama; kendi canına kıymayı reva görene ben üzülmem..
Eşinizin önceliği, sizin borçlarınız olmalı..
Hatta ben olsam; beraber mi yedik; ben ödemem bile diyebilirdim, bu konularda çok hassasım.. Ha illa ödenecekse; bencede çekilin köşenize ya da çalıştığınızı vermeyin..
Belki kötü düşünüyor olabilirim ama bu işler böyle.
Benim düşüncemde şöyle; ben çalışsamda maddi sıkıntı çekicez çalışmasamda. Bide benim olmayan bi borcun sıkıntısını hem çalışarak niye çekeyim.
başınız sağolsun.eşinizin abisi evlimiydi?
valla insan vicdanıyla mantığı arasında sıkışır galiba bu durumda.yerinize kendimi koyduğumda kısa zamnda düzene girecek gibi görünüyorsa çalışırdım ama uzun vadede bitmeyecekse bu borç kendimi çokta hırpalamazdım.
ailede iyi kötü herkesin bir işi varmış.babası içeceğine kendini sıksın bir zahmet.
Benim düşüncemde şöyle; ben çalışsamda maddi sıkıntı çekicez çalışmasamda. Bide benim olmayan bi borcun sıkıntısını hem çalışarak niye çekeyim.
evet evliydi. Karısı 6 yıllık evlilikleri boyunca hiç çalışmadı. Şimdi ben çalışıp onun hiç destek olmadığı kocasının borçlarınımı ödeyeceğim. Vadesini bende bilmiyorum. Ama uzun gibi görünüyor.