Eşimin vefat eden abisi ve değişen düzen... benim işim... borçlar...

Kardeşleri ve ailesi ''bukadar borç bıraktı'' diye düşünmüyorlar zaten. Lafını bile etmiyorlar zaten ödeyecekler.

Yanlış anlaşılmasın ama mantıklı olucam, onlar kardeşiyse ben hiçbişeyi değilim. Onlar kadar ince düşünemem. Kendimi ve kendi geleceğimide düşünmek zorundayım. İşte dediğiniz gibi işten ayrılıp ne gelmiş ne gitmiş bakmamak beni daha mı az yıpratır diye düşünüyorum.

Evet sizin hiç bir şeyiniz değil ancak eşiniz ? O ne olacak ? O bunca yükün altına tek başına girerken hayat arkadaşlığı nerede, yuva nerede ?

Kardeşleri ve ailesi ''bukadar borç bıraktı'' diye düşünmüyorlar zaten. Lafını bile etmiyorlar zaten ödeyecekler.

Yanlış anlaşılmasın ama mantıklı olucam, onlar kardeşiyse ben hiçbişeyi değilim. Onlar kadar ince düşünemem. Kendimi ve kendi geleceğimide düşünmek zorundayım. İşte dediğiniz gibi işten ayrılıp ne gelmiş ne gitmiş bakmamak beni daha mı az yıpratır diye düşünüyorum.

işten ayrılmak sizi daha az yıpratırmış gibi duruyor, ama çalışıp eşinize yardımcı olup bu sorunlar bittiğinde eşiniz size daha bi bağlanacaktır, mutlu olacaktır yanında olduğunuz için.

oturup sakin kafayla düşünün verdiğiniz kararı da sorgulamayın, Allah yardımcınız olsun.

konuya pat diye giriyorum ama merak ettiğim şu belli bir borcun altına girdiyse bir ödeme planı vardır bir işi vs..
ssk lı çalışıyorsa maaşı devam edecektir ailesine bu durumda maaşından öderler siz de elinizden geldikçe aileye yardımda bulunursunuz.

ya yapmayın nolur çalışan nasıl çalışıyo?
çalışmaya mecbur insanlar doğum izninden sonra tıpış tıpış dönüyolar işlerine.
insan kocasının ne durumda olduğunu bilmez mi?
adam borç batağına sürüklenene kadar karısı nerdeydi?
bi kreşe kvye bırakıp çalışamaz mıydı?
insan kocasını intihar edecek hale gelene kadar ne yaşadığını görmez mi yani.
çok saçma.

Bence vefat eden kardeşin eşi olayına hiç girmeyelim. İsterseniz kapanan bir önceki konuya bakabilirsiniz girince ne oluyor. Konu sahibi eltiyi hiç karıştırmadan konusunu açmış ben de tavsiyelerimi aynı hassaslıkla verdim. Kendisinin sorduğu sadece çalışsam mı çalışmasam mı? Eltiyi karıştırırsak konu hem dağılır, hem sapar hem de kapanır.

Allah rahmet eylesin diğer konunuzuda okumuştum...

Keşke bu borçlar giden gitmeden önce ödenseydide o çocukcağız babasız kalmasaydı,

Sizin sorununuza gelince inanın kimse güllük güllistanlık yaşamıyor, borç varsa istemediğin bir işte olsa çalışıp ödenmesi gerekir. Evlendiğimden beri demişsinizde evlenelide 1 yıl olmuş henüz,
ben evlendiğimden beridir hatırlamam hiç şöyle bir gerindiğimi oh dediğimi, hep şükür hep şükür, yani, demem o ki yakınmanız için çok çok erken. Eşinize bu konuda bari destek olun, zaten, adamın abisi gitmiş vijdanı rahat değildir, Şahsen, Allah başa vermesin benim başıma gelse kendimi paralardım, abim geçim sıkıntısı çekerken, intihara kadar giderken ben nerdeydim diye.

Son düzenleme:
Evet sizin hiç bir şeyiniz değil ancak eşiniz ? O ne olacak ? O bunca yükün altına tek başına girerken hayat arkadaşlığı nerede, yuva nerede ?

evet size kesinlikle katılıyorum. zaten kafamın bir yanında bu düşünce beni yiyip bitirmiyor olsaydı hiç bu konuyu açmadan basardım istifamı.

Ama dediğiniz gibi bir yanda o söylediğiniz şey, eşime destek olmak; bir yandada kendi psikolojim! İkisi arasında gidip geliyorum. Ki çok inceye girmeden sadece sorumu sordum, yoksa kafamın içinde dönüp duran sorular...

Biz hiç düze çıkamayacakmıyız, hiç rahat yaşayamaycakmıyız. Tam dze çıkıcaz derken şimdi sarbaştan mı yaşayacağız herşeyi bunlarda ap ayrı sorular...

Offf OFFF ! Bende bunalıma giricem tüm bunları düşünürken zaten. Benim suçum günahım neydi.

eşiniz ve ailesi doğru olanı yapıyorlar.
sizin de üzerinize düşen bu zor günlerde eşinize maddi manevi destek olmak.
sizin düşünceniz değil miydi eşinin o kadar borcu varken dırdır yapmak yerine işe girip eşe yardım edilmesi gerektiği?
eltiniz için bunu düşündüğünüze göre kendinizin de bu durumda ne yapması gerektiğini biliyorsunuz.
yada şöyle de diyebiliriz, belki de ne olduğunu bilmediğiniz rahmetlinin borçları da eltinizin canını sıkacak cinstendi tıpkı şu an sizin canınızı sıktığı gibi ve kendini çalışıp ödemeye mecbur hissetmiyordu tıpkı sizin mecbur hissetmediğiniz gibi.
umarım şimdi o kadıncağızın halinden biraz olsun anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Giden gitti , onun taşıyamadığı yükü sırtlanmak ta sizlere kaldı
Hiç kolay değil bu devirde üstelik geride kalan yetimler de var.
Anlıyorum sizi , ama aile olarak altından kalmak zorundasınız malesef.
Ayrılmayın ilinizden , bu sizi çok daha fazla sıkıp gericektir
En azından kendi bütçeniz olur
Belki borç tek bir yere toplanırsa, kredi olarak çekilip, uzun vadede çok fazla sizi zorlamayacak meblağlarla ödenebilir.
Keşke rahmetli sağlığında yaydım isteseydi de evlatlarını boynu bükük bırakmasaydı

eşiniz ve ailesi doğru olanı yapıyorlar.
sizin de üzerinize düşen bu zor günlerde eşinize maddi manevi destek olmak.
sizin düşünceniz değil miydi eşinin o kadar borcu varken dırdır yapmak yerine işe girip eşe yardım edilmesi gerektiği?
eltiniz için bunu düşündüğünüze göre kendinizin de bu durumda ne yapması gerektiğini biliyorsunuz.
yada şöyle de diyebiliriz, belki de ne olduğunu bilmediğiniz rahmetlinin borçları da eltinizin canını sıkacak cinstendi tıpkı şu an sizin canınızı sıktığı gibi ve kendini çalışıp ödemeye mecbur hissetmiyordu tıpkı sizin mecbur hissetmediğiniz gibi.
umarım şimdi o kadıncağızın halinden biraz olsun anlamışsınızdır.

Farkındaysanız bende fikir alıyorum zaten. Hangi yol daha doğru olur diye. Ayrıca bu benim eşmin değil abisinin borcu ve tüm aile birlikte ödeyecekler. Yani ben olmasamda eşim tek olmicak zaten. Ve söyledikerin,zdende anlamam gerektği kadarıyla, eltim kadar bende haklıyım demekki.

Son düzenleme:
bence işten çıkma dişini sık işten çıkman senin aleyhine olacak sigortan ö.deniyor çıktığında bundanda olacaksın evde oturursan zaman geçmez ve daha çok paraya ihtiyaç duyarsın ,bence
bu sıkıntılı günler eninde sonunda bittecek sabır dile ,duygusal davranma kayıp ettiklerln fazla olur yoksa

evet size kesinlikle katılıyorum. zaten kafamın bir yanında bu düşünce beni yiyip bitirmiyor olsaydı hiç bu konuyu açmadan basardım istifamı.

Ama dediğiniz gibi bir yanda o söylediğiniz şey, eşime destek olmak; bir yandada kendi psikolojim! İkisi arasında gidip geliyorum. Ki çok inceye girmeden sadece sorumu sordum, yoksa kafamın içinde dönüp duran sorular...

Biz hiç düze çıkamayacakmıyız, hiç rahat yaşayamaycakmıyız. Tam dze çıkıcaz derken şimdi sarbaştan mı yaşayacağız herşeyi bunlarda ap ayrı sorular...

Offf OFFF ! Bende bunalıma giricem tüm bunları düşünürken zaten. Benim suçum günahım neydi.

Canım affına sığınarak bir şey sormak istiyorum. Düze çıkmaktan kastın ne? Yani bir esnaf adamla evlenmişsin gelirin giderine denk olunca şükredilecek devirdeyiz artık. Rahata ermekten kastın ne? Hani hiç bir borç olmasa bile ortada sen de çalışmazsan bir maaşla nasıl bir rahata ereceksiniz ki?

Başınız sağolsun,çok zor gerçekten.
Ama bu gibi işlere karışılmaması gerektiğini düşünüyorum ben,bu benim kendi fikrim.
Mesela kardeşimin başına bi iş gelseydi,elimden geldiği kadar yardım ederdim ben,ama daha fazlasını yapamam .
Çünkü siz de artık bir ailesiniz,eşiniz birazcık da bunu bilerek hareket etseydi,yardım etmesin demiyorum tabiki edicek ama iyice bi düşünülseydi filan..
Allah yardımcınız olsun..

Bir önceki yorumumda da yazmıştım, işinizi bırakmayın, bir kısmını biriktirin. Böylece bir nebze içiniz rahatlar, kalan kazancınızla da evinize ve eşinize destek olmuş olursunuz.

Bir de bu kendine acıma psikolojisinden çıkın, bu olmazsa başka bir şey, hepimiz bir sürü borç ödüyoruz, hayat kolay değil. Sağlığınıza, yuvanıza, birliğinize şükrederek yaşamak lazım. Benim suçum neydi diye kendinizi yerseniz içinden çıkamazsınız bu işlerin.

Bir de her şey bu dünya için değil, siz eşinize o ailesine destek olurken bu işlerdeki en masum olan çocuklarının düze çıkmasına katkıda bulunacaksınız, nasıl bir sevaptır düşünsenize, o bile yeter ayakta kalmak için

Bir önceki yorumumda da yazmıştım, işinizi bırakmayın, bir kısmını biriktirin. Böylece bir nebze içiniz rahatlar, kalan kazancınızla da evinize ve eşinize destek olmuş olursunuz.

Bir de bu kendine acıma psikolojisinden çıkın, bu olmazsa başka bir şey, hepimiz bir sürü borç ödüyoruz, hayat kolay değil. Sağlığınıza, yuvanıza, birliğinize şükrederek yaşamak lazım. Benim suçum neydi diye kendinizi yerseniz içinden çıkamazsınız bu işlerin.

Bir de her şey bu dünya için değil, siz eşinize o ailesine destek olurken bu işlerdeki en masum olan çocuklarının düze çıkmasına katkıda bulunacaksınız, nasıl bir sevaptır düşünsenize, o bile yeter ayakta kalmak için

Merhaba. Yapıcı yorumlarınız ve eleştirileriniz için gerçekten teşekkür ederim. Şimdilik çalışmaya devam etmeye karar verdim. Bu şuanki fikrim, okadar değişken bir ruh hali içindeyim ki bu kararım değişirmi değişmez mi bilmiyorum. Ama şuan işime devam ediyorum.

Bunun için ilk sebebim evde daha çok bunalacağım için. Ben kalabalık aile ortamlarına, toplulukla işleen bi düzene alışkın değilim. Ve şuan evimizde öyle bi düzen süregeliyor ne yazıkki.
Teyzeler yengeler komşular vs... Bu tempo beni dahada bunaltacak buna eminim. En azından iş benim için bi kaçış oluyor.

Bir diğer sebepse, nekadar destek olabilirim onu bilmiyorum ama göz göre göre eşime destek olmaktan kaçmayı kendime yakıştıramıyorum. Sorumlulukları omuzlanmadan, en azından kendi ihtiyaçlarımı karşılayarak bile olsa hem kendimi hem onu rahatlatabileceğimi düşünüyorum. Zaten 1-2 ay şu arkadaşıma borcumu öderim, ve bunun gibi bisürü ıvır zıvır...

Yani şimdilik bu gibi düşüncelerle zamana bırakmaya karar verdim. Herkese çok teşekkür ederim.

İçine düştüğüm onlarca soruyla yine sizinle olucam. İyiki varsınız.

Back
X