eşimin vefat eden eski sevgilisi..

Ah canım keşke unutmuştur deseydim sana.Asla ve asla unutamamiştır.Benim ablamında basına geldi 3 yıl önce.nisanlısı arabayla denize uçtu.İki yıl sonra da evlendi ablam.Ama hala onu çok özlüyor.içim yanıyor onun öldüğünü yok olduğunu düşündükçe diyor.Ölenler geride kalanlar tarafından asla unutulmazlar.ölüm çok acı ve de kalplere kazınan bir olay..

Üzülme... Eşinin seni sevdiğini hissediyorsan, eminsen sorun yok. Elbette ölen sevgilisini unutamamıştır. Kimse böyle trajik bir olayı unutamaz. Ama onu unutmaması seni sevmediği halen onu sevdiği anlamına gelmez. İçin rahat olsun. Eşinin yaşadığı durum zor bir durum ve sana deli gibi aşık da olsa, seni uğruna ölecek kadar da sevse böyle bir olayı tamamen unutmak, zihninden, kalbinden çıkarmak mümkün değil. Asla kendini onun ölen sevgilisiyle karşılaştırma.

En zor imtihanlardan biridir ölüm acısı lütfen eşinizi anlamaya çalışın üzerine gitmeyin soru sormayın yarasını deşmeyin ve kendiniz acabalarla bunaltmayın onu mu seviyo unuttu mu özledi mi diye yemeyin kendinizi sizi sevmese evlenmezdi onu hala sevgili gibi sevse Size dokunamazdı Merhume ye sadece saygısı vardır ve yarım kalan herşey hep adı üstünde yarımdır kendinizi yarımın parçasını tamamlamış gibi hissederseniz üzülen taraf siz olursunuz...

Genç yaşta trafik kazasında ölen bir insan üzülmemek etkilenmemek mümkün mü? Ölmüş birini kıskanmak hiç mantıklı değil sakın bu konuyu eşinize açmayın .

Eşinizin nasibinde siz varmışsınız demek ki. Hem onca zaman geçmiş evlenmişsiniz bile, onu özlediğini hissetseydiniz o zamanlar evlenmezdiniz değil mi? Ayrıca eşinizin eski kız arkadaşı ölmüş, herhangi bir şekilde ayrılmamışlar. Ölüm zaten çok başka bir acı. 7 kat el bile ölse insanın içi sızlıyor. Bence kapatın bu konuyu, eşinize de açmayın hatırlatmayın.

beren saatten örnek vereyim bende onunda çok sevdiği erkek arkadaşını trafik kazasında kaybetmişti o da anlatıyor röportajında bu konuyu sonuçta unutulabilecek bi durum değil bu hayatın tek gerçeği olan ölüm nasıl unutulur ki ama şuan kenan doğuluyla mutlu oldu evlendi . eşin de seni seviyordur mutlaka sen kendini onun yerine koy gerçekten kolay birşey olmasa gerek seni sevmiş evlenmiş önemli olan bu şuan da Allah korusun seni kaybetse mesela aynı şeyleri tekrar yaşar yani öyle bi durum bu bi de sen eşisin düşün daha kahrolur o yüzden fazla takılmayın bu konuya Allah mutluluğunuzu daim etsin. ha bana sorarsan bende takılır burda konu açardım sanırım

Ay lütfen bir merhumu kiskanmadigimiz kaldıydi. Icinde kocaman bir yara var esinizin. Lutfen anlamaya çalışın ve düşünüp ne kendinizi ne de onu uzmeyin. Simdi evlisiniz onunuze bakın:-D

Esinizin verdigi tepkiler cok insani.Bence de hic ustune gitmeyin konusunu bile acmayin.Onun hatirasi baskadir sizin yeriniz bambaskadir , olenle olunmez o da devam etmis hayatina sizi sevmis evlenmis.Sevmese zaten evlenmezdi ama onu unutmasini da beklemeyin , kimse unutamaz ki.Unutmasi zaten anormal olurdu.Kendinizi bunun icin uzmeyin , esinizin de ustune gitmeyin.Sizin yeriniz apayridir bunu unutmayin, onunla kendinizi kiyaslamayin.

Siz ölen bayani değil esinizin ona duyduğu sevgiyi kiskaniyorsunuz. Hala seviyormu kalbinde hala onun için bir yer varmi? Ozluyormu? Vs....
Kim olsa bunları düşünür aklina getirir bu kiskanmak değildir. En azindan boyle şeyler akliniza geldiğinde başka seylere odaklanmaya calisin.

aynen canım onu değil de eşimin ona olan sevgisini kıskanıyorum .. : ( bazen bende düşünüyorum psikolojik destek almam lazım diye

çok beğendim yorumunuzu,içimden geçenleri yazmışsınız.

sizin için zor olsa gerek...ismiyle hitap etmesi, ona benzediğiniz için size aşık olması bana bile kötü hissettirdi kendimi okurken. Peki şuan size siz olduğunuz için aşık mı?

aynnı durumdaymışız canım, benzerlik durumu daha acı olmuş benim eşim de bu yüzden mi sevdi bilmiyorum, açıkçası bilmek de istemiyorum. hayatta olsa ölüm değil de sadece bir ayrılık olsa üzüülmezdim ben insan bir üzülür iki üzülür unuturdu. ama yorum yapan bütün kızların da dediğ gibi unutmadı ve ömrünün sonuna kadar da unutmayacak onu, benim bu durumla yaşamayı öğrenmem lazım..

ben onun saf temiz dünyası için evlendim, günümüzde böyle erkek bulmak imkansz, düşünsenize sadece 1 sevgili, 5 yıl sonra ölüm, 2. sevgili ve düğün.. hayatı bu kadar.. öyle başka erkekler gibi birsürü kızla gönül eğlendirmyor, Allah ondan razı olsun iyiki çıktı karşıma...

Simdi, bence siz beni onu sevdigi kadar seviyor mu diye dusunuyorsunuz zannimca.

Bu kizla ayrilmamislar, kiz vefaat etmis. Ayrilmak/terk etmek/terk edilmek bir yana, olum bir yana. Size yalan soylemek istemem, onu asla unutamaz cunku o iliski bitmemis, yarim kalmis. O kizcagiz artik gercek degil ama adamin kafasinda bir ideal. Bitmis, yasanmis bir iliskiyle yarim kalmislik asla ayni olamaz, yarim kalmislikta hep onunla olsaydim ne olurdu, yanimdaki o olsaydi nasil olurdu diye dusunur insan hep.

Ote yandan bu sizi sevmedigi anlamina gelmez, sizi bu kizdan daha cok seviyor da olabilir. Sizi seviyordur evlendigine gore, ama bu kizcagiz da kafasinda yasamaya devam edecek bunu kabullenin derim. Onemli olan seviliyr olmaniz, gerisini dusunmeyin, kafaya takmayin bence. Adamin kafasindaki hayaletle rekabet edemezsiniz cunku.

Arkadasim sen psikolojik destek al gerçekten seni anliyorum yoksa içini yer bitirsin bir sure sonra esinde bunalir bu durumdan herşey kötüye gider. Ama unutma esin evlenmemeyide tercih edebilirdi o kotu şeyden sonra bak o kalbinin kapilarini tekrar acmis ve en önemlisi seni sevip evlenmiş. Kendini boyle düşünerek rahatlat canim.

bir arkadaşınızı kaybetseniz yani ölse unuturmusunuz?

tabi burda durum sevgili olunca biraz farklı oluyor ama şöyle söyleyeyim her insan kaybettiklerini hatırladıkça hüzünlenir.eşinizin bu konuda üzülmesini sadece eski sevgilisini özlüyor diye algılamayın.eşiniz bir dostunu sırdaşını kankasını kaybetti.ve beklenen bir ölümle değil trafik kazasıyla kaybetti...bu çok acı...

insan sevdiklerine ölümü yakıştıramıyor.eşiniz için eski sevgilisini böyle kaybetmek büyük bir şok olmuştur.ama zaten eski sevgilisinin aşkından ölseydide sizinle evlenmezdi.onun üstüne gül koklayamazdı yani.

eşinize bazı anlar illaki eski sevgilisini anımsatıyordur ama bunu aşk dolu bir özlem gibi değilde hüzünlü bir özlem gibi anımsayın.bir arkadaşı çok genç bir insanı kaybetmenin hüznü diye anımsayın.

Belki bazi seyler onunla yaşadıklarını ya da yasayamadiklarini hatirlatiyordur ona. Ustune gitmeyin zor bir durum.. 5 yil az degil ki sonucta.. ama sizi gerçekten sevmese sizinle evlenmezdi ve onu sevdigi halde ona boyle bi saygiszlik yapmaz bunu ona ihanet sayardi. Eger sizinleyse ve sevdigini hissettiriyorsa iciniz rahat olsun..

Düşünceleriniz pek normal değil, eşinizin hayatında sadece iki kişi olmuşsa ve birini hem de ilkini kaybetmişsse çok daha fazla etkilenmesinden daha doğal ne olabilir ki? Konuyu açıp elinize ne geçmesini bekliyorsunuz, ne düşünürse düşünsün emin olamayacaksınız ki. Eski sevgilimi unuttum deseydi bir gün karşınıza çıksaydı tavırlarından anlardınız, şimdi böyle bir ihtimaliniz olmayacak, umarım merhum sevgilide olup sizde olmayan bir özellikle ilerde itham edilmessiniz. İçinizden atamamanın çaresi var ama böyle bir şey başınıza gelirse hiç bir çaresi yok.

Ben de Marmara depreminde sevgilimi kaybetmistim. Simdi evliyim esimi cok seviyorum ama onun yeri de baska. Ozluyor muyum evet cok ozluyorum. Normal ayrilsak baska da o sonsuzluğa gitti ve hayallerimiz vardi. Bazen aklima gelir ağlarım. Canim bu bambaska bir duygu. Benim ikinci evliligim eski eşim le ilgili tek bir ozlemim yok umurumda degil. Ölüm zor hele yasayamadiklarin olunca icinde çığ oluyor daha da zor. Ne yapsan esinin ona hissi degismez ama o yok unutma. Allah rahmet eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…