Eşimin yakın arkadaşı

sweetywitch91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
299
173
103
Merhabalar,
Sorun başlıkta da belirttiğim gibi eşimin yakın arkadaşı. Eşim evimize arkadaşlarını çağırır. Eşi olan eşiyle gelir. Olmayan tek. İyi de anlaşırız herhangi bir problemimiz olmaz. Fakat biri var ki beni rahatsız ediyor. Eşimin yanında bir şey yok ama mesela ben mutfaktayken geliyor. Masadaki tabağı falan getiriyor mutfağa yardım amaçlı. Sen bırak ben hallederim diyorum ısrarla devam ediyor. Yok ben rahat edemem işler sana kalıyor onca kişi geliyoruz diyor. Eşim diğer arkadaşlarıyla salonda oturuyor oluyor. Bu mutfakta senin gibi bir eşim olsa benim de keşke hem anlayışlısın hem hamaratsın diyor. Eşim için diyor ki çok yüz veriyorsun sen buna şımartma bunu bu kadar dediklerini yapma falan. Bunun gibi şeyler. Yani ne bileyim adamdan hiç iyi bir enerji alamıyorum ben bir rahatsızlığım var. Eşime söylesem mi durup dururken ortalığı bulandırmış olur muyum? Dersem aynen böyle mi demeliyim? Kafam karışık siz ne dersiniz?

Höstt demek lazım adama!!
Eşinize söyleyin ama
"hayatım, siz içerdeyken x mutfağa geliyor, benim hoşuma gitmiyor, ne işi var mutfağımda, o gelirse sen de gel yanıma onu çağır, otursun sizle" vs gibi cümlelerle anlatın.
Yani" mutfağımda ben iş yaparken ayak altında dolaşmasın diye rahatsız oluyorum " bu mesajı verin eşinize.
Direkt adam bana asılıyor derseniz kötü şeyler olabilir sanki

Aslına bakarsanız ben olsam bekarları almam evime.
Kökten çözüm için eşinizle bu yönde de konuşabilirsiniz

Onu dedim. Mutfağıma giriyorlar benim hoşuma gitmiyor. Arkadaşlarına söyler misin lütfen erkek halleriyle karışmasınlar ayak altında dolaşmasınlar eşleri olsa neyse dedim. Yardım etmeseler bir sürü iş var diye bana yakınıyorsun yardım etseler mutfağım diyorsun ben de anlamadım sen ne istiyorsun dedi

İyi niyetli bulmadım. Kur yapıyor gibi bir hali var. Eşine söylemeni tavsiye ederim. Tabi eşin bu tür durumlarda tepkisi nasıl olur bilemedim ama sakince eve tek erkek arkadaş getirmemesini söyleyebilirsin.

Aslında çok absürd bir durum yok görünürde. Ama siz rahatsız oluyorsanız engelleyin.

Bekar arkadaşları eve almaktan vazgeçmek ya da eşinize bu şekilde rahatsız olduğunuzu çıtlatmak eşinizle aranızı bozabilir. En mantıklı çözüm yukarıda bir arkadaşın dediği gibi mutfakta ayağımın altında olmasından hoşlanmıyorum demek olacaktır..

Yardım etmiyor dedirtmesin eşin madem kendi sana yardım etsin umarım adam resmen bana yürüyor demek zorunda kalacak hareketlerle karşılaşmazsın.

Yok yahu yardım etmesinler..
İlla geleceklerse evinize gelsin yesin içsin gitsinler. Siz de - teşbihte hata olmaz- hizmetçi gibi mutfakta durun yemeklerini verin yeter.
Yani napacaksınız başka,elin öküzlerinin iltifatlarına maruz kalacağınıza mutfaktan çıkmayan hizmetçi olmaya sabredeceksiniz. Başka seçenek yoksa.

Mesela de ki ; canım bekar arkadaşın gelince ben yalnız kalıyorum evli arkadaşın gelirse en azından yalnız kalmam ben de oturup eşiyle iki sohbet ederim de

Sadece iki arkadaşı evli. İkisinin de sevgilisi var. Diğerleri bekar ve diğerleri dediğim çok geniş bir çevre oluyor. Eşimin çok fazla arkadaşı var hepsiyle de aktif görüşüyor. Ben yalnız kalıyorum evde korkuyorum dediğim için de eve çağırıyor evde görüşüyorlar yani. Bir senelik evliyiz başından beri böyle oldu görüşmeler.

evli erkeklerin evlerine bekar erkek arkadaşlarını sıklıkla götürmesini hiç doğru bulmuyorum. o yüzden ben olsam gelmesine müsaade etmezdim dışarıda uygun zamanda doğru yerlerde görüşmelerini tercih ederim. bekar bayan arkadaş götüreceksem de iki tarafın da rahatlığı için eşimin evde olmadığı zamanları tercih ederim.

beyaz gelincime katılıyorum mutfakta oturmayı tercih edin böyle durumda olmayı asla ıstemezdım kı olmamda saten esıne söyle arkadaslarınla dısarda görüş de.bence esıne dırek söyleme yakın arkadasıymıs ortalık bosuna karısabılır esının verecegı tepkıyı bılmedım ıcın söyleme dedım yada onun sana mutfakta söyledıklerını gıt salonda söyle sakayla karısık esinin yanında benım gbı esı olsun ıstıyormus allah nasip etsın vs gbı aklıma baska bırsey gelmedı ??

Yardım etmiyor dedirtmesin eşin madem kendi sana yardım etsin umarım adam resmen bana yürüyor demek zorunda kalacak hareketlerle karşılaşmazsın.

Bu konuyu öncesinde konuşmuştuk eşimle. Zaten arkadaşlarım geliyor onlarla görüşeyim. Onlar gittikten sonra yaparım işleri dedi. Mutfağı toplamak bulaşıkları yıkamak falan onun işi yapıyor da. Ama arkadaşları varken 5 kere sofra kurarım 2 kere akıl edip de sofrayı kaldırırken yardım eder. Bu arkadaşından rahatsız olduğum için artık diyorum şaka yollu bak birtanem arkadaşların çalışıyor ayıp misafiri çalıştırıyorsun falan diye. ama yok dikkatini çekmiyor adamın.

Bence biraz sabredin ... eğer düşündüğün gibiyse dahada ileri gidip bodozlama yürür sana ozman ağzının payını verirsin ve haklı olarak eşinden birdaha arkadaşlarını eve getirmemesini istersin

Eşiniz de iyi güzel hiç kıskanç değilmiş ama biraz abartmış. Ne o öyle sürekli arkadaşlarını getirmeler.

Adam size gayet ilgi duyuyor bence.. Öyle tabağı alıp yardım etme ayağına gelmezdi yoksa.
Sanki çok meraklılar da yardım etmeye..
Zaten ilgi duymasa sizi çok takdir ediyor olup işte hanım hanımcık hamarat filan diye..
sizin gibi biriyle evlenmek istese bile bunu zaten yanlış anlaşılır diye size söylemezdi.
Erkekler bu konuda çok bilir neyin söylenip söylenmeyeceğini..

Bekar arkadaşlarını ev'e çağırma rahatsız oluyorum demekten başka çare yok galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…