esimin yazismalarina bir goz atin, bir akil verin

Onceki konunuzu da okumustum.
Bu konunuzu da okudum.
Bence esiniz dediginiz kadar kotu bir insan degil.
Nisanlilik donemindeki olaylari isitip isitip temcit pilavi gibi karsisina getirirseniz elbetteki bikar.
İliskilerde fedakarlik her iki taraf icinde cok onemlidir.
Ama bence kadinin daha yapici olmasi lazim.
Erkekler yaslari ne olursa olsun kadinlar gibi olgunlasamazlar.
Elbetteki onunda davranislarini duzeltmesi lazim ama bence sizde ustunuze duseni yapmiyorsunuz.
Gercekten seviyorsaniz istiyorsaniz alin karsiniza konusun ve hareketlerinize dikkat edin.
Ama yok ben bosanmak istiyorum diyorsunuz da hemen bosanin.
Boyle devam etmez cunku.

Seni anlıyorum.. Ben de çok yoruldum, eşimi yordum..
Hala dilimi tutamadığım zamanlar olur.

Ama bak ben dırdırla şunu kazandım diyebileceğim hiç bir şey yok emin ol..

Fedakarlıkları yapmışsın, herkes yapıyor ama senden küçük ama daha büyük fedakarlıklar.

Fedakarlık olmayınca evlilik olmuyor ki zaten.

Niye o yapmıyor diyeceksin? Şartlara ve tekliflere bakmak lazım..
Senin güzel bir işin olur adam sana uyum sağlar.

Demek ki onun işinin getirisi daha çokmuş bu yolu çizmişsiniz.

Yok öyle değildi diyorsan da savaşsaydın aksi için.

Kabul ettiğin bir şeyin acısını çıkarma adamdan artık.

Seni oraya getirip eve hapsetmemiş yüksek lisans yapmanı istiyor.

Bu imkanı değerlendir, dilini geliştir ve bu yönde hayaller kur..

Olmayanlara bakarak mutsuz olup, mutsuz edeceğine olanlarla çözüm üret..

Tatil araştır sen ayarla sürpriz yap mesela.

Gelmiyorsa bunun için et kavganı geçmiş için değil..

aslında kendini mükemmel gören, sürekli eşinizi kötüleyen ( buradaki cevaplarınıza bakarak söylüyorum ) her şeyinden şikayet eden, hiç bir öneriye yanaşmayan sizsiniz. bazıları size '' madem eşin bu kadar kötü, boşan o zaman, niye çekiyorsun '' diyor sizin cevabınız '' hayır boşanamam, tazminat öderim, boşanmak o kadar kolay değil '' bazıları da '' madem öyle biraz alttan al, tatlı dilli ol,geçmişi anlatıp durma, idare et, hem sen hem kocan mutlu olsun '' diyor siz bu seferde '' ama bildiğiniz gibi değil, eşim şöyle kötü, böyle kötü vs...'' diyorsunuz..... hiç bir öneriye yanaşmıyorsunuz..

ne istediğinizi bilmiyorsunuz, eşiniz hiç değilse kardeşiyle konuşmuş, iyi kötü sorunu çözmeye çabalıyor, kardeşinden sizinle konuşmasını istemiş ve sizin hakkınızda tek bir kötü söz etmemiş. siz çözüm istemediğiniz gibi eşinizin ve kardeşinin konuşmalarının hepsini kelimesi kelimesine üşenmeden cümle aleme okuttunuz... bunun dışında evliliğinizi kurtarmak için siz ne yaptınız?

bazı arkadaşların dediği gibi, siz bu şekilde eşinizden intikam almaya çalışıyorsunuz. eşinizi zerre sevmiyorsunuz, aklınızda bir plan var, henüz çözemedim ama onu yapmaya çalışıyorsunuz..

yurt dışında prosedür nasıl bilmiyorum ama tazminat ödememek için boşanma davasını eşinize açtırmayamı çalışıyorsunuz, adamı iyice çileden çıkartıp, kendinizi dövdürüp,darp raporu alıp, olay çıkartıp, işinden etmeyemi çalışıyorsunuz , ben yandım o daha çok yansın, herkese rezil olsun, beter olsun ( ölse umrumda değil, dediğiniz için yazdım bunları ) mu diyorsunuz nedir yani derdiniz

birde işinize gelmeyen yorumlara hiç cevap vermiyorsunuz

Adam niye dinlesin bu konuda seni? Cocugun gibi bunu giyeceksin diye diretirsen inada giymez zaten.

Sen bu kafayla gidersen istedigin kadar dul olmak zor de feci yokusa suruyosun evliligini.

siz nasıl adama bağırıp, illa bunları giyeceksin dersiniz? karşınızdaki çocukmu Allah aşkına, bunları diyorsunuz ve hala kendinizi idare eden alttan alan pozisyonunda mı görüyorsunuz? yazık..... size ne desem boş....

madem boyle dusunuyorsunuz size cevap vereyim, oncelikle dedigim gibi abd deyim ve saat farki var burada ancak tr ye gore gece vakti sayilacak vakitte pc basina gecebiliyorum, sabahtan aksama kadar okuldayim, cogu yorumu ders arasinda okuyup cevapliyorum, bu uzuntumun arasinda gunde 7 saat okulda ders dinlemeye calisiyorum.

malesef su an ne istedigini bilmeyen, bildigini de uygulayamayan bir konumdayim, yani ne evlenmem kolay oldu ne de bosanmam kolay olacak. tazminati esim degil ben odemek zorundayim, buradaki okul masraflarima karsilik, ayrica artik tr de isim yok malesef, buradaki okulu bitirmek zorundayim yani bosansam hem abd de olacak, hem okula devam edecegim. ya da okulu birakip tr ye ailemin yanina donup, issiz ve borclu olacagim ve dolar uzerinden hesap ederseniz bir suru borc cikiyor.

buraya konulari aciyorum, cunku gercekten egitimli, tecrubeli, evlenmis, bosanmis bircok kisi burada olumlu fikirler verebiliyor. ve bu fikirler de onemli. ben esimle evlenirken kimseye bu adam nasil biri demedim, bu is nasil is demedim, tamamen kendim ettim kendim buldum. bir adam cikti karsima, tamam dedim ve her dedigini kimseleri umursamadan yaptim. dedim ya nisanliyken bir iki arkadasa acildim, kesinlikle siddetle ayril dediler, ayrilmadim, simdi cekiyorum, cektim, cektiriyorum hatta. esimi ifsa etmek gibi de bir amacim yok, konusmayi kesebilirdim de, ama hep kendi agzimdan yazmak ya da isime gelen yerleri kesmek adil olmaz. aslinda ben boyle yaparak elestiriye de acigim, olumlu olumsuz tavsiyelere de.

Tum konusmalari okudum.esiniz icini dokmus.mantikli konusmalari var.kendiside ayrilmak istiyo.anlasamiyosaniz uzatmayin.zehir etmeyin hayati birbirinize

özür dilerim.....
eşine aşık olmadığını,
nişanlandı ayrıldı denmesin die evlendiini,
şimdi de eğitimin tamamlamadan dönemiceen için,
---dul--- olmamak için........vs çoğaltabilirim
onunla yaşadığını düşünüyorum
kısacası adamı hırsların için ve çevrenin tepkilerinden seni koruyan barınağın olsun diye kullandığını düşünüyorum
...diğer yandan eşinin davranışlarından da hoşlanmadım (dünkü anlatıma bağlı olarak)

ikinizin konuşmalarına da tanık olduk... sevgi, aşk adına herhangi bir ipucu bulamadım
birbirinizden bir yabancı gibi bahsediyorsunuz
sende nefret onda ise acıma görüyorum
hakkını helal et seni üzüyorum belki...
anladığım kadarıyla eğitimcisin sen de, lütfen bütün çıkarları, hesapları bir kenara at ve nasıl mutlu olacaksan öyle davran!
gerçek mutluluktan bahsediyorum

not:eşimin böyle bir yazışmasına rastlasam çok üzülürdüm (öfkelenmekten öte)
üzdüysem tekrar özür dilerim

peki arkadaşlar bu kadar öneride bulundular, siz ne yapmayı düşünüyorsunuz, varmı bir fikriniz, yada eşinizin kardeşiyle görüştünüzmü?

Offff bu bi destan olmus kısaca sunu diyebilirim siz zıt kutuplar olarak birbirinizi cekmissiniz ama su bi gercek evlilik öle olmuyo malesef fedakarlık istiyo o ak sen kara dersen olmaz bi süre sonra artıkbi taraf patlar Yuva kolay kurulmuyo biraz birbirimizi dinleyin yanlız kalın biseyler yapın birbirimiz icin valla hayat sizin ama kocana sahip cık kardesim kendini topla sıkıntıları herseyi bi kenara bırak 3 günlük dünya bugün varsın yarın yoksun belki

Seker kissss

Rica ederim ne demek cok naziksin. Onda acima degil de sahiplenme car cok fazla, cunku karisiyim ya, sokaga atmayi, bosamayi, ana baba evine yollamayi kendi gururuna yediremiyor. Bende de ofke var gercekten.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

peki arkadaşlar bu kadar öneride bulundular, siz ne yapmayı düşünüyorsunuz, varmı bir fikriniz, yada eşinizin kardeşiyle görüştünüzmü?

Kardesiyle gorustum de onun da anlattiklari asagi yukari forumdakiler kadar, alttan alin, idare edin vs vs. Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, su an beklemede ve de dinlemedeyim.

Bence uyumlusunuz, dul kadına bakış açınızın aynı olması sizi bayağı bir noktada birleştirir aslında. :))

Kardesiyle gorustum de onun da anlattiklari asagi yukari forumdakiler kadar, alttan alin, idare edin vs vs. Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, su an beklemede ve de dinlemedeyim.

o zaman hayırlısı olsun hakkınızda......

eşiniz yapıcı ,siz yıkıcısınız. fakat ıkı tarafta bırbırınden vazgecmemş. arkadaslar yorum yapmıs ör; sızı hala onemsyor.sız yazmıssnz nerden anladnz bnu. gercekten öylemı.. eger gozden cıkarsaydnz tamamen bunları merak etmezdnız dye dusnyorm. eskı konuda yazmıssnz ılk dfa bu raddeye geldı artk ozr falanda dıleyemem dıye. eşinizin kararlılıgı sızı korktmuş cnku sız esasnda bosanmak ıstemyorsnuz. eşinizden skayetcsnz kavga edyorz sornlarmz var dye fakat sızde bırcok konuda kavga ckartıp esınızi cok uc noktalara getırmıssnz.. ben esınızn sandgnz kadar kötu bırı oldgnu dusnmyorm cok yapıcı aklı basnda brıı. melek gbı demyorma ama en azndan yaptgı hataları anlayan brı ozrnu dıleyen bırı.. eşiniz sizden vazgecse gözden cıkarsa sızın hakknzda konsmak bıle ıstemez dye dusunuyorm.. diyecegım sukı bazı fedakarlıklar yapmışsınız zamanında ve kendnze hakszlk etgnzı dusunuyorsunz. cıcek getrmemesne ragmen olayn kapanması gbı,onun ıcın evde ıssz oturmak gbı. eşinizle bunları konusun. kendı ıstekelrnzden bahsedın.. bazen hayat sartları ınsanı oldgndan frklı bırı halıne cevıreblıyor bence ıknzde ozunde ock ıyı ınsnalarsnız. sadece bukadar kavga uzaklaştrmıs sızı buyuzden bukadar yorlmssunz. sze tavsyem alın karsnza konusn ozr dleyın. konsmalarnı okudgndan bahsedn. acık unutmussn engel olamadm kendme okudum.. yaptgm yanlıs fakat senın dusuncelernı boylesıne derın okumak benı oldkca dusnmeye tesvık ettı gbisinden..sana cok ıırgnlklarm var fakat bende senı cok bnaltmısm cok kırmışım dyin.. Yada ıkı uc gnluk bır tatıl ayarlayn surprz yapın.. herseyn baslangcı olsn bu dyın.. eger bosanmaktan korkmyorsanz bnu bır deneyın.. ama kendzı tutun braz sabredn bol bol dua edın.. yınede olmazsa nasılsa yıne ayrılablrsnz eşiniz bıryere kacmıyor.. hemen duzelmeyecektır bazı seyler sabırlı olun.sen soylesın sen boylesn tarznda konusmayın. bunu boyle yapsak nasıl olur,şu sekılde yaparsak olurmu ne dersin tarzında onu onemsedgnzı belırten cumlelerle yaklasın. hersey sıızn elınızde. bıraz uzun oldu farkndayım ,evlimisin dıye soracak olursanz 21 yasındayım fakat bunları dusunuyorum.. Yanlıs anlamayın sızı hatalı buldgmdan degıl yada sızı suclu cıkarmak ıstedgmden degıl.. mevlananın cok guzel bır sozu var; hata arıyorsan butun aynalar senin... suçlamak her zaman en kolayı once kendi iç huzurunuzu bulmaya calısın.. Umarım hersey gönlünzce olur Allah yardmcnz olsun..

Yazdiklariniza katiliyorum, fakat her ne olursa olsun kimse icin "aldatmak" kadar karaktersizce birsey bence bir "hak" olamaz,
Varsa sikayeti bosansin, sonra ne halt yiyorsa yesin.

Ne demek istedignizi anliyorum fakat yine de cumlelerimize dikkat etmemiz gerek bence. Sonucta hicbir kadin aldatilmayi haketmiyor...
Ustelik konu sahibinin tek hatasi esinin oldugu kadar kendisinin de huzurunu kaciracak boyuttaki kini.

Ofkeyle kalkan zararla oturur derler,
Goze aldigin umursamadigin seyler simdi onunde engel ise uzunca bir dusunmen gerek...

Once evliligine dair dusun, borc harc bunlari dahil etmeden.
Sen nevyapabilirsin, o ne yapsa mutlu olursun? Tabi onun ve senin karakterinize uygun olsun hepsi.

Sonra verdigin karara gore uzun bi konusma yapin, ozelestiriyi hayatinizda eksik etmemeye calisin...
Ve ilk yorumumda yazdigim gibi kapattigin konulari tekrarlamadikca hic acmamaya calis ve ilk gunku tazeligindeymis gibi o ofkeyle tartismadan devam et.
Isteklerini aktarma bicimini de degistirerek adim at...

Eger jendi kendine dusundugunde bu iliskinin tumuyle bitmesi gerektigni dusunuyorsan al karsina onu, kavga etmeden iki medeni insan gibi adam akilli konusun.
Sen sonucta ona guvenerek bu borcun altina girdin, iki arkadas gibi bir sure ayni evde yasar sonra sartlariniz duzeldiginde de davayi acarsiniz.

Iki insan olarak konusarak anlasabilecekken keciler gibi itisip kakismanizin inatlatmanizin size bir faydasi olmaz ...
Esinizin ruh sagligi icin yapilan yorumlardaki gibi sizofreni davranislari oldugu kadar, sizin takintilariniz ve kontrolsuzlugunuz de pek saglikli degil. Donup dolasip ayni seyleri dusunurken esiniz bosanir kurtulur ama siz hala takili kaldigniz dusunceler ile kendinizi uzersiniz...

Siz boşanmaya korkuyorsunuz. Sosyal değilsiniz anladığım kadarıyla doğal olarak geçmişte yaşadığınız sorunları kurup eşnizle kavga ediyorsunuz. Arkadaşların da dediği gibi özveri olmadan yürümez evlilik. Karşınızda ki insanın değişmesini beklemek yerine siz değişin. Siz değişmeden hiç birşey , hiç kimse değişmez. Hayatınızı şekillendirmek sizin elinizde. Önce siz değişin sonra eşiniz de değişir. Geçmişte yaşananlar bırakın geçmişte kalsın hatta hiç yaşanmamış sayın kötü bir rüya gibi. Baktınız ki herşey eskisi gibi o zamn güçlü olun ve boşanın. Ama bir yerden başlayın daha geç olmadan.

Kardesim sen simdi bunlari okudun. Eee o zaman neleri degistirecegini kavramissindir insallah? Bosanmak istiyorsan devam et bu yolunda. Ha eger adamin dedigi gibi dul olmak istemiyorsan uzuuuunca konusmus ve ben sahsen biraz hakli buluyorum. Dun kafirdim, bugun tovbe ettim- allah bile tovbe edeni insallah affeder. Sen niye gecmisi kurcalayip durursun? Bak sana soyleyeyim uzatirsan bir konuyu, hic bir erkekle aile kuramazsin. Sen bayansin, aileyi ve evi sen yapman gerekir. Erkekler kendi baslarina bir hictir, bunu unutma. Allah dogru yoldan sasirtmasin insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

iyi ki de kardeşi kameradan konuşmuş,yoksa o bir "huzurlu değilsen boşan" dese siz yüz yıl "kardeşin de bizi ayırmak istiyo" derdiniz
yani siz değil-şu yazışmadaki kadın
bilmiyorum ne kadarı doğru
bence siz-siz siz dediğime bakmayın.Konuşmadaki kadını kastediyorum- bilmediğiniz bir şehirde arkadaşsız sosyal çevresiz kala kala kafayı geçmişinizle bozmuşsunuz
insan boş kalınca beyni açar odacıklarını çıkarır eski defterleri
ama çok yanlış
benim eski sevgilim de öyleydi
balık burcuydu ve fil hafızasına sahipti.Tutardı sevgili olmadan ikibuçuk yıl önce ona karşı yaptığım terbiyesizliği anlatırdı kavgada
"be hıyar" derdim,"üstünden onca yıl geçmiş.O anlattığını da diğer tartışmalarda anlattıklarını da sana yaptım-kabul.Peki neden bunları bile bile sevgili olmak için çırpındın durdun!"
seninki de o hesap,
madem yediremedin sindiremedin nişanda olanları neden evlendin?
ayrıca kanman çok kolaymış adam da seni kandırmış
ee
yani??
çocukmuşsun safmışsın o zamanlar
adamın problemi mi?
hem okumuş çalışmış kocamaaaan kadın,hani nerede çocukluk?
3 senene mal olmuş ama sana çalışma etme dememiş ki
dersanede çalışmanın şartlarını sen de biliyorsun
bir gün izin,fazla mesaide ödenmeyen ücretler..
adam da sana KPSSe çalış demiş.Yani böyle sürüneceğine misler gibi memur ol
e sen de sınavı kazanamamışsın
bunun bile suçunu ona yüklemişsin
üstelik kimse sana "neden çalışmıyosun-elin ekmek tutmuyo bu evde söz hakkın yok" vs de dememiş.Paşa paşa bakmış adam sana
sonradan karşısına bir ABD fırsatı çıkmış,değerlendirmiş
sana da yükseklisans ayarlamış
ne kadar güzel birşey bu...
inan son derece kadir kıymet bilmez bir insansın
tabii burada yazanlar doğruluk payı içeriyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…