eşimin yeğeni hakkında fikirlerinizi bekliyorum

selc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
239
168
103
kızlar 2 yıllık evliyim doğudayken evlendik 1 yıl içinde bebeğim doğdu yazın tasındık tayin çıktı evde eşim ben ebeğim değil eşimin yeğeni de babası da var.kızın babası geçen yaz bi kaza geçirdi o zaman eşimin köyüne gidip uzun süreli kaldık öncekiler gibi bi2 gün değil yoğun bakımd akaldı kurtulmadı vefat etti abisi askere gitti kız liseye başlayacak babadedesi okuyup o...... mu olacak dedi eşim de bana sordu gelsin mi kalsın mı diye dedim durumu zor tabi şimdi böle bi yetim çocuğa imkanımızca yardım edelim seviyoprdum da kız geldi
iyiydik ben doğum izni aldım gecen yıl ewdeydım çalışmıyordum kırtasiye o bu su her sey verdim doğudayken 1 yıllığına diye çeyiz sandık bilmem ne götürmedim zaten gelicez geleck yıl diye bebeğimin odası yok eşyalarım hala ewde onları getirmedim ewde eşimin yeğeni eşimin babası problemler günden güne artıyor bişey demiyorum demediğim küçük şeyler büyüyor sadece ben de değil zaman zaman eşim de kızıyor ama bişey demiyor abisi askerden gelsin onu bekliyorum gönderecem dedi
şimdi ben bu kıza kırmadan üzmeden ne yapayım fikirleriniz ne ?
ergenlik de war ew eşim bebeğim işim .. derken bi de bu kız sabredemiyorum
kalbini kırmadan ne yapılabilir?

Herkesin fikri tabiki farklı ama ben o yetim kıza sahip çıkardım, bırakmazdım. kayın pederinizin ayrı eve çıkma yada evlendirme durumunuz yok mu?

Son düzenleme:
kayınpeder için ayrı baslık ayrı bölüm ayrı site bile açılır yani o derce
kayın valid eyok vefat etömiş eşim yanına almış ababasını o zaten ewlenmeden demişti eşim. tamam demiştim ama birçok şey anlşatsam herkes hayretler içinde kalır nasıl katlandın neden sabrettin bu kadar ay yıl diye sabrediyorum eşimi sewiyorum o da beni çocuğumuz war herseyin farkında . bu dünyayı düşünsen herşeyi yaparım geri kalmam bebişim ve eşimin sevgisi olmasa ewet çekilecek bi yanı yok offf çok uazdı içim dolu kimseyle konusamıyuorum anlatamyınca insan doluyo inanın

neyse gelelim yeğene
kız köyden geldi okul için okumak için yok gelmeseydi su nadaki imkanları ne bulurdu ne bilirdi köyde inek bakarak ailei geçiniyor abbası vefa tedince de analattığım durumlar olunca sizin gibi düşündüm tereddüt etmedim sevabımız olsun hayrımız dokunsun allah razı olsun diyen olsun sadece bunu istedik canım sen ders çalış çok çalış kazan yazılı sıunaw bilmem ne ne olursa ben yardımedeyim dedim sürekli kendm öğretmenim diye diye diye çok şımartmışız şimdi anlıyorum
bu yıl başladım çalıuşmaya küçük çocuk war ew var mutfak işleri herseyi düşününm
bu sabah kalkmış sacını düzleştiriyor ben kaostura koştura ewde zümbüldüyo evin tabanı o sacını düzleştiriyor telefonla konusuyo cewaplar ters bakışlar dik bilg kullanıyor alıp gidip hiç sortmuyo alabilrmym kendi keyfini çıkarıyo
kontrol etmeye çalışıyorum derslerinde ne eksik sene bası ne lazım na alınacak ne istiyorsun hersey tamamladık ben de ewraklarım oluyo bebiş onları yırtacak karıştıracak benim çeyiz eşya getirmediğim çalışma odası yaptığım odaya ben girip çalışamıyom yaa yemek hazır gellll diyoruz hanıma bulaşıklar tezgahta aksama kadar ewde ortalık karısıyo yerden çöpü aılp atmıyo

ve
ve
ve bü küçük şeyler benim içimde büyüyo
gecende mutfakta yerde esim ne yapıyorsun burda dedi
yer yok ewde dedimsen yatakta uyuyordun baban odasında bebiş salonda kız da kapattı kapıyı

benim kendimi tutamamktan korkum war
bi sinirli anımda tasıcam diye kkorkıuyom

Ben öz teyzemin evinde bile diken üstünde hissediyorum, yük olmayayım diye elimden gelenin fazlasını yapıyorum ki, teyzemin bana emeği çoktur, anne-kız gibiyizdir. Sanırım bu kız biraz görgüsüz. Ben olsam ben de tahammül edemezdim.. Sonucta o kız senin öz çocuğun olsa bile o tavırlarına katlanman yine zor olurdu şu durumda. Ergenle uğraşmak çok zor, bi kaç sene önceki halimden ben bile tiksiniyorum.. Kız kardeşim benzeri bişey yapsa anında uyarırım. Sen de hiçbir şekilde düşünmeden kızı uyar. Ona iyilik yapmışsın, senin yaptğını herkes yapmaz. Her evin de bi kuralı vardır. Bence duygusal düşünmeye gerek yok. Karşına alıp olduğu gibi, sakince durumu anlat.. Nelerden rahatsız olduğunu falan. Ama öncelikle kp evden göndermen lazım.. Ev ev üstüne olmaz. Bu kızın babası yok, abisi askerde, e annesi de mi yok? Ha bi de tepki toplamayayım buradaki duygusal arkadaşlardan, bu kıza evin hanımı kim, onu göster demiyorum asla.. ama eğer böyle göz yumarak devam edersen hem sorunlar büyür hem de görgüsüz olur çıkar. Allah yardımcın olsun.

öğretmenim mi demiştiniz?

yazınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor arkanızdan atlı kovalar gibi yazmışsınız her şey karman çorman

kızın yanınızda kalması çok güzel, çok büyük bir sevap

ama evinizde kalıyor, yaşıyor, ona misafir gibi değil de kardeşiniz olsa nasıl davranırsanız öyle davranın. yani mutfakta işiniz olduğunda, canım hadi gel bana yardım et diyin mesela.

ya da odası diyelim dağınık ve pis, hadi güzelim bu odayı bi temizle diyin. bunu söylemek kötü bişey değil. evinizde misafir sayılmaz sizinle yaşıyor çünkü.

eğer bir gerginlik olursa da, bak sen benim kardeşim yerindesin, abla kardeş arasında bile gerginlik olur diyin. güzelce konuşun ama evde yapması gerekenleri de yapsın.

Arada noktalama işaretlerini kullansaydiniz daha anlasilir olacaktı.pek bir sey anlayamadim ben de

buarada aynı bilgisayarı kullanıyorsunuz sanırım, kk'dan çıkış yapmayı unutma ve geçmişi sil, görmesin yazdıklarını

Aynı evi paylaşıyorsanız, elbette size yardımcı olması gerekir.
bence siz fazla imkan sununca şaşırmış biraz.
Oturun konuşun. bak benim okulum başladı çok bişey değil ama sende bana yardımcı olsan bebegim var yetişemiyorum vs diye.
Biz de o yaşlarda eve bi iş yapamıyoduk ama en azından yemek yediğimiz sofrayı toplar, bulaşıkları yıkarız. Ki sizin anlattıgınıza göre köyde yetişmişsse bunların çok daha fazlasını biliyodur muhtemelen.
Neden kendinize bu kadar sorumluluk alıp bunaltıyorsunuz ki, bu kısa süreli bi misafirlik değil gördüğüm kadarıyla.
Taş olsa çatlar.
Kendinizi tutamayacak seviyeye gelip kalp kırmaktansa, biraz yardımcı olmasını isteyin.

köyde inek bakıyorlar tarla bilmem ne herşeyi benden fazla bilyo yapmış yada yapanı görmüş en azından
ben bile evlendikten sonra yemek yapmaya başladım:)
benim istemediğim evin içinde kapıyı kapatıp gitmesi illa ki demem mi lazım beni görüyor koşuştururken sofraya oturup azıcık yiyo kalkıyo telefonda devemlı konuşmalar eline sağlık yenge dedim bu kadar az yiyeceğini bilsem koymazdım kendin istediğin gibi ye ne istiyorsan nasıl ne kadar istiyorsan mutfak orda dolap orda benden bekleme git al yap
evet çok fazla seçenek sunduk dayısı kızım sunu söle yap diyo yok ben böle istiyom diyo akıl veriyorum bak oku bi iş sahibi ol yoksa o köyde gider inek bakmaya dewam edersin sonraki yıllarda da evlenirsin hayat aynen devam eder diye tamam diyo. ben bu kadar konuşuyorum ben değil eşim konuşsun
kayınpeder de çok yaslı70 vardır sanırım ona zaten 3 senedir alışamadım bi de bööle olunca günden güne ben sıkılmaktan bıktım bi haftadır eskisi gib değilim soğudum artık kendi evimde kendim rahat edemiyorum yaaahu

acı konuşacağım biraz ama kusura bakma
kız ya hiç bir şey bilmiyor yada
biliyor ama işe gelmiyor
köyden gelen kızları ben dershanede görüyordum
biz makyajla gelirken kızlar saçlarını bile taramadan derse koyuluyorlardı ne telefon ne bilgisayar ne başka birşey ve
dershanecek yardım topluyorduk onlar için haberleri olmadan ama o 3 kuruş paranın altında bile ezilip büzülüyorlardı mahçupluklarından
en azında sana yardımcı olabilir azcık süslenmeyipte bulaşık yıkaya bilir ne biliyim en azındn evi toplar küçük kız değil ya ki günsanra daha farklı olacak herşey ben bazen 7. sınıfa giden kardeşime tahammul edemiyorum öyle değişti öyle gamsız olduki anlatamam sana
senın yeğen birde liseye gidiyormuş daha bunun üniverstesi var ileride sizden daha çok beklentiye girecek peki dersleri nasıl? yada bebeğınızle arası nasıl ?

galiba her ikisi de
hem işine gelmiyor hem bilmiyor ben çok şımarttım
beni görüyor mutfaktayım gelsin demeye ne gerek var yemek yenecek görmese de kesin duyuyordur sesleri ders çalışıyor çıkmıyor
bebekle iyi ben gördüğüm anlarda iyi yani
derslere gelince onlar iyi değil coğrafya 1 sadece

Kızın babası vefat etmiş yazık, ama siz almışsınız yanınızda bakıyorsunuz .
Ne güzel ama size yük olmaya başladığında sınırı çizin lütfen .
O çocuğa söylemiyorum ama bazı insanlar var ki iyilik yaptıkça arsızlaşır .
İyilikle söylemeye çalışın ama devam ederse de sertçe uyarın .
Benim başımda bir kuzen belası var ki dağlara taşlara .
Benim evim onun evi ben sığıntıymışım gibi davranıyor .

yada en azından yemek yiyecei saati biliyordum çok mu süsü için haman harcıyor yani genc kız tabi ama ne biliyim sana en büyük desteğın o olması lazım abla kades gibi olmalı derttaş olmalıydı
ama işte belkide birden herşey mükemmel gidincee kendini de çok salmış olabilir

Ben Tam olarak sorun ne anlayamadim ? Kapiyi kapatmasi mi ? Telefonla konusmasi mi ? Yemegi az yemesi mi ? Ev islerinde yardim etmemesi mi ? Kac yasinda bu kiz, kendi cocugunuz olsaydi böyle batarmiydi her hareketi sanirim kizi istemiyorsunuz ve attigi her adim sizi rahatsiz ediyor sevabina almissiniz evinize ama icinizdende baska dusunuyorsunuz :26:

öğretmenim mi demiştiniz?

yazınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor arkanızdan atlı kovalar gibi yazmışsınız her şey karman çorman

Ağzımdan aldınız bu nasıl bi yazım tarzıdır ya..
Öğretmen miş ayrıca konu sahibi..
Vallahi pes..

Bir öğretmene yakışmayacak yazım ve anlatım tarzı..
Utandım sizin adınıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…