Günaydın,
ben 28 yaşındayım, ailemle yaşıyorum. annene ne kadar yardım ediyorsun dersneniz günlük işlerde o kadar az yardım ediyorum ki. Ben çalışıyorum o ev hanımı. kadıncağız sabah kalkıyor kahvaltı sonra evin diğer işleri benimse yegane yaptığım akşam yemek masasını hazırlamak, toplamak, makineye yerleştirmek. Diyeceğim o ki öz annelerimize ne kadar yardım ediyoruz koca kız olarak da siz ergen bir kızdan söylemeden yardım etmesini bekliyorsunuz. Yapamazmıyım, evvel allah hepsi elimden gelir ama anneye naz, ama ihtiyacı olduğunda en ufak bir nazım olmaz yorgundur yada bütün gün gezmiştir yemek yapmamıştır, girerim mutfağa yaparım, yorulmasın diye duvarları silerim, kolları ağrımasın diye dolaplarını indirir, bindiririm.
Bir anne gibi söyleyin, eğitin onu, kaç yaşında bilmiyorum ama böyle şeyler birlikte yaşadığın büyükten öğreniliyor, ondan görülüyor. sizn ne yaparsanız ileride onları kanıksayıp yapacak. Ama komşumuzu düşünüyorum onunda orta okula giden bir kızı var herşeyi söylüyor. İpek yatağını topla, ipek toz al, ipek masaya yardım et, kızım sürahi getir. Yani bu yaşta bunlar hep didilenerek yapılan şeyler. sizi bilmem ama bende öyleydim.
Kız ile incitmeden buyur etmeden konuşun, size yardım etmesini, iş yapmayı öğrenmesini sağlayın. Saçı, giyimi ile ilgili çok uğraşır, yaşı gereği çok normal, sahip çıkın kendi ile ilgili hata yapmasına engel olun. size karşı açık ve dost olmasını sağlayın, eve gelince sohbet etsin sizinle arkadaşlarını gününü anlatsız ki kontrol edebilin, kimlerle nerelerde ne yapıyor. En önemlisi de sevginizi verin, sevildiğini hissetsin, bu gelişimi ve kişiliği açısından çok önemli.
Evet yaptığınız çok zor. hersey bir yana çalışan bir anne olmak çok zor, tüm vaktinizi alıyor sizin bir de iki tane ilginizi vermeniz gereken insan daha var. Allah kolaylık versin, yardımcınız olsun.