Eşimin yeğeni ve esimin tutumu

Normali bu değil. Hem evde rahatsızlık hem de büyük sorumluluk. 18 yaşında ergen daha. Anası değilsiniz babası değilsiniz. Aman nereye gitti nerede kaldı stresini niye çekesiniz?

23 yaşında kızkardeşim var başka şehirden geldi 1 haftadır bende. Bu akşam benim de tanıdığım bildiğim bi erkek arkadaşıyla dışarı çıktı. Nerede kiminle olduğunu bilmeme rağmen gelene kadar bekleme gereği hissettim. Benim evimde sonuçta annem babam bana yolladı onu. Sorumluluk hissediyorum.

Bi örnek daha vereyim. Benim halam memleketten farklı bir şehirde yaşıyordu kızı üniyi memleketi kazandı. Halalar amcalar teyzeler dayılar annane babanne kuzenler hepsi aynı şehirde. Özellikle büyüklerden işte aman kız çocuğu x kişide kalsın falan gibi söyleyenler oldu. Halam asla olmaz herkes yerini bilsin dedi kalacak yer ayarladı.

sen yine de isteme tamam ama bunun için simdiden huzurunu bozma . belki baska yeri kazanır:) ogrencıler zaten anasının babasının evinde okumak istemezken baska akrabada hiç istemez. universite sonucta :)insan kendi cocuguyla gecinemıyor yerı geliyor da bi de emanet? kendi cocugumun sorumlulugu yetmiyor gibi bi de ona mı bakıcam ? ben reddederdim eşin de etsin bi zahmet nasıl insan bi fikrini belirtemez hayır diyemezmişmiş ya? kac yasında adam.

Benim eşimin yeğeni bizim şehirde 2 yıllık kazanmıştı.
Ailesi hemen gelip yurda yerleştirdi Allah için çok anlayışlı aileler eş tarafı.
Ama hafta sonları bize geldi çocuk.
Sonra kayınvalideye gitti.
Öyle arada vakit geçirmek sorun olmuyor böyle birşey önerin bence
Bizim yeğen anlayışlı,düşünceli olunca ayda 1 hafta sonu falan gelmişti.
Yurda yerlessin arada sırada size de gelir,birlikte dışarıda da zaman gecirirsiniz.
Hem yurtta kalmak ders çalışmak,arkadaş edinmek gibi daha fazla avantajlı.
Şuan benim tanıdığım çoğu kişi yurt yada arkadaşlarla evde kalmayı daha çok tercih ediyor.

Arkadaşlarıyla ayrı eve çıksın bence.
Hem belki yeğeni de sizinle yaşamak istemeyecek.
Eşinizin böyle bir emrivakisi hiç hoş değil.Baskalarının ne diyeceğini düşünmeden önce sizin tepkinizi önemsemesi gerekiyordu. Taviz vermeyin.
Arada sırada neyse de sürekli kalması doğru degil.Hem annesi, babası yok mu farklı bir çözüm üretseler de huzur kaçırmasalar?

sizin evde istemememiz çok normal ama o yaştaki çocuklarda zaten eş dost akrabada kalmak istemiyor arkadaşlarıyla gezmek eğlenmek beraber ders çalışmak varken onlarda sizinle oturup dizi izlemek istemez merak etmeyin

Merhaba
Eşim ben ve bir oglum var. Bes yillik evliyiz.Eşimin yeğeni üniversiteyi bizim yaşadığımız şehirde okumak istiyor ve eşimde, kazanırsa git yurtta kal diyemem, bizimle yasar diyor.

Kesinlikle hayır dedim, beraber gider ev tutarsınız, ben evimden de düzenimden de asla vazgeçmem dedim.

Onlar için böyle durumlar çok normal, ama benim için dünyanın sonu gibi bisey.

Sanırım büyük büyük sorunlar beni bekliyor. Evliliğinden eşimden hayatımdan çok memnunum, ta ki bu konu gündeme gelene kadar :/ Şaştım kaldım!
Buara cok acıldı bu konular,esler hanımlardan gızlı karsı taraftan kıra alıyor bence.Kadınlara soylemıyırlar.Baska acıklaması olamaz yanı.

Olmaz öyle yurtta kalsın haftasonu gelir arada sizde yedirir içirirsiniz çocuğu zaten alışınca o da istemez sizde kalmak çok sık gelmek emin olun.

Bana bu konu kardesler arasinda daha once konusulmus ya nolcak yazsin burayi bizde kalir yurt ev masrafi olmaz denmis gibi geldi. Yoksa bu kira durumlarinda neye guvenip sehrinizi yazacaklar? Aman gider amcasinda/dayisinda kalir nolcak bakis acisi bu nerde gorsem tanirim. Ben geri adim atmazdim tavrim sizinle ayni olurdu

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, o şehirde amcası var orayı yazalım demiş, çok önceden anlaşmışlardır gibi geliyor bana da😶

Merhaba
Eşim ben ve bir oglum var. Bes yillik evliyiz.Eşimin yeğeni üniversiteyi bizim yaşadığımız şehirde okumak istiyor ve eşimde, kazanırsa git yurtta kal diyemem, bizimle yasar diyor.

Kesinlikle hayır dedim, beraber gider ev tutarsınız, ben evimden de düzenimden de asla vazgeçmem dedim.

Onlar için böyle durumlar çok normal, ama benim için dünyanın sonu gibi bisey.

Sanırım büyük büyük sorunlar beni bekliyor. Evliliğinden eşimden hayatımdan çok memnunum, ta ki bu konu gündeme gelene kadar :/ Şaştım kaldım!
Şöyle düşünüyorum ben teyzeyim bir yeğenim var ve gerçekten kendi çocuğumdan farksız, yarın öbür gün bahsettiğiniz tabloda ben yer alsam kendi evim dururken yurtta kalması içime sinmez.
Adil olmam lazım ben böyle davranacagım için eşiminde benzer bir talebi olsa itiraz etmem.
Bugüne kadar çekirdek ailem dısında kimseyle yaşamadım,muhakkak zordur. O yüzden size doğrusu budur diye bir şey de diyemem ama dünyanın sonu geldi,büyük büyük sorunlar beni bekliyor diye paniklemeden sağduyulu davranarak bir çözüm bulursunuz diye umut ediyorum.

Bunlar ne çeşit kocalar ya? Hayır diyemiyorlar, alternatif yol gösteremiyorlar.

Aile sohbetinde konusu gelince direkt demesi lazım "Sana güzel bir ev/yurt ayarlarız. Haftasonları bize gelirsin, kuzeninle oynarsınız, yengene yardım edersin, akşam gezeriz." diye.
Bazı erkekler akıl noksanlığı yaşıyor
Gidip gül hibi kadınlarla evlenip onlara eziyet ediyorlar
Böyke suratlarına salak diye bağırasım geliyor

Onlar içli dışlı yaşıyor. Eşim benim o şekilde yasayamayacagimi bildiğinden şehir değiştirdik. Yılda üç dört gün gider kalırız. Onlar gelmezler. Öyle laçka bir ilişkimiz yok. Hersey yolunda aslında, ama bu konular onlar için o kadar normal ki, sanırım öyle bir durumda çok şaşıracaklar benim tavrima.
Bu nerenin kültürü acaba ya? Kadinlar kulübünde denk geldikçe şaşırıyorum her defasında kaldı mı böyle şeyler diye

Ben üniversiteye yeni başlayacak olsam asla akrabalarımın yanında kalmak, yük olmak filan istemezdim. Bugün yurtta kalır yarın öğrenci evine çıkar. Nasıl genç bu böyle hiç bağımsızlığı yok?
Bu tarz anne babalar çoçuklarina pek fikrini sormaz birde kızsa asla sormaz amca ,dayı akraba bakar göz kulak olur hesabı.

Gerekirse ayriliga kadar gider. Ev ici ozgurlugumden vazgecemem, mutsuz olurum, zaten iki tarafli da mutsuz olurum, en azindan odun vermemis olurum.
erkekler için hava hoş tabi. Hiç anlamıyorlar. Tüm yük kadının üzerinde. Ayrıca asla özgür hareket edemeyeceksiniz. Kabul etmeyin. kabul etmeyip "kötü" olmak, kabul edip de "kötü" olmaktan iyidir.

Back
X