- 26 Mayıs 2018
- 8.210
- 38.801
- 548
- 51
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Hanımefendi siz önce doğru okumayı öğrenin, saydığınız eş görevli sözcükler arasında virgül koymuşum, görebildiniz mi? Öğretmenim, yanlışlarım olsa da bu cümlede yanlış bir şey yok, konuma yorumunuz buysa da başka yerde Türkçe öğretin, amaçtan sapmayın. İstediğiniz öğretmene gösterin, ne yazdığımı biliyorum, dil bilgisi öğrenin bu kadar canınızı sıkmazsınız.
Dünden beri (2 akşamdır) herkes kendi hazırlıyor yemeğini. Sadece sofrada buluşabiliyorduk, şimdi o da gitti. Ben çoktan yedim, çayımı içiyorum, kendi içerde hazır köfte almış cazır cazır uğraşıyor halen. Maç izleyerek..Çok sağlıksız besleniyor eşiniz. Hastalıklara resmen açık durumda. Bence tek çözüm yolu herkesin kendi yemeğini kendi hazırlaması. Hem belki yemek hazırlamak onu yorar da sizin yaptıklarınızı yemek zorunda kalabilir. Aynı anda mutfağa girmek zor oluyor demişsiniz farklı zamanlarda girip yemeğinizi yapın. Bu kadar yemek seçen adamla yaşamak çok zor.
o köfte de de soğan vardır kiDünden beri (2 akşamdır) herkes kendi hazırlıyor yemeğini. Sadece sofrada buluşabiliyorduk, şimdi o da gitti. Ben çoktan yedim, çayımı içiyorum, kendi içerde hazır köfte almış cazır cazır uğraşıyor halen. Maç izleyerek..
Allah razı olsun emin ol dünya fanıAllah sabır versin, haklısınız, bazen ben de öyle sakinleştiriyorum kendimi, kırmamaya çalışıyorum, ama insan başına gelince anlıyor ancak..Böbrek hastası, sağlığından da endişe duyuyorum. Allah cennetinde kavuştursun sizi..
Aynen öyle çok yemek seçen var ama insan bir yerden sonra bunalıyor. Ben mutfağı çok seven biriyim, sürekli bir şeyler yaparım yeni yemekler denerim ama evde yemek seçen olunca sürekli aynı şeyleri yapmak zorunda kalıyor insan.Aynen, sebzeli güveç denemedim, onu deneyeyim bir de. Ete dayanamayıp yer belki..Allah size de sabır versin, mutfaktan soğudum. Bir tek ben değilmişim meğer!
Kardeş olabilirler mi acaba??! Bunlardan başka pastırma yer bir de.. liste aynı!! Siz ne yiyorsunuz, ne pişiriyorsunuz?Eşimin yediği yemekler;
Sucuklu yumurta,
Köfte,
Tavuk ve et kızartma ( haşlama veya yemek içinde sebzeli kesinlikle yemez)
Patates kızartması
Menemen
Bunların dışında kesinlikle yemez. İlk zaman çok küsüyordum çünkü değişik değişik yemekler yapıyordum akşam bir lokma almıyordu şimdi alıştım.
İnsanlar uğraşıp, yapıyor, resmen kıpkırmızı oluyorum ben yemem diyince, artık bozuyorum orada peynir verin yesin diyorum!Hiç misafirliğe bir yere gitmiyor musunuz akşam yemeği olsun iftar vs.
Benim esim asla sebze yemeği yemez hep et tavuk pilav bakliyat hamurişi sever ve bende ciddi kanalık sorunum var allahtan vardiyalı çalışıyor da 1 hafta yemek istiyor 2 hafta kafama gore takılıyorum her akşam ne pişireceğim ona diye düşünmekten bende kafayi yerdimMerhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Eşimle benimde yemek sorunumuz çok fazla sizi çok iyi anlıyorum ALLAH sabır versin insanın sinirleri bozuluyor.Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Pastırma yemişliği cardır, paçanga da ya da yumurtayla. Ben o hafta canım bir şey çekiyorsa onu yaparım yerim yok çekmiyorsa o ne istiyorsa onu yiyoruz. Sen ne istersen yap ye der, bazı zamanlar kendi yapar yemeğini. Ben kızımı düşünüyorum ilerde babasını örnek alıp vitaminsiz kalacak diye. Kocam her gün kola içer 1,5 lt. Bi de bu kötü alışkanlığı var.Kardeş olabilirler mi acaba??! Bunlardan başka pastırma yer bir de.. liste aynı!! Siz ne yiyorsunuz, ne pişiriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?