Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Benim eşimde böyleydi sebze yemez, soğana sarımsağa düşman. İlk başlarda bende sizin gibi yaptım her gün et yenmeyeceğine göre karbonhidrat ağırlıklı beslenme oldu. Sonra gelsin kilolar. 3 sene önce ortak yenecek şeyler yapmaya çalıştım. Biraz sebze koydum mesela ama yanına pilav yaptım. O bol pilav az sebzeye geçiş yaptı. Ama yemek yaparken de yok soğan koyma vs diye beynimi yerdi. Az koyardık sarımsak hiç koyulmazdı derkeen ben 1 sene önce devreleri yaktım. Sen ne yersen ye artık beni gram bağlamaz. Bunca sene ne çektim be, ben ne istersem nasıl istersem o pişecek evde dedim. Baktım herşeyi yiyor şimdi. Vay benim geçen yıllarıma...

Hersey cocuk olana kadar
Benim esiminde buna benzer cok huyu vardi.
Cocuk olduktan sonra artik ona gore yapiyorsun o yiyorsa bitmistir.Bazen diyor hani benim yemegim diye...Valla diyorum ben yemegimi yaptim ..isterr yeeeee istersen disardan soyle

bebek maması ıcsın kımseye ezıyetı olmasın
esım yapsa boyle kıl kuyruk davranacaksan genıs mutfaklı eve tasınıyoruz herkes kendı yemegını yapacak derdım
hıc ugrasamam sahsen

insan bir seyi iki seyi sevemez yiyemez.. bu nedir boyle annesi cok fena alistirmis.. cocukken sevdirse sevdirirdi. disarida ne yiyor?

Bebek gibi.. ama yinede yoruculugunu yasiyor bi farkk yok. Ayri yapiyor mu? Yapiyor

Benim eşimde tam tersi kaynanam çok tembelmiş hatırlarım eşim nişanlıyken eve gelirdi hep yumurta patates tarzı şeylerle geçiştirirlerdi adam o kadar bıkmışki şimdi önüne yemek diye taş koysam onu da yer

Ouuwww... Kız okurken gıcık oldum kocana yemin ederim. Sana helal olsun :) Sabırlısın....
Orta yolu bulacaksın bacım başka sorunlarınız yoksa...
Bu konuda seçici değil takıntılı demek ki kocan.. Çünkü bu anlattıkların seçicilikten çok daha fazla...
Belki bir uzman yardımı size iyi gelebilir.. Bu tarz şeylerin de bir çözümü vardır muhakkak...

Kardesim de bu sekilde besleniyor annem bile illallah etti. O da hergun kendine ve ona ayri yemek yapiyor. Ilerde esine yapamaz diye dusunuyorduk ama yapiyorlarmis demekki

Bebek gibi.. ama yinede yoruculugunu yasiyor bi farkk yok. Ayri yapiyor mu? Yapiyor
Ayrı yapmıyor işte Aynı yemek tencere de pişiyor, sadece ayrı tencereye alıp, bu soğansız diyor. Alışmış artık onlar o düzene. Eşi de uzun yol şoförü olduğu için sadece evde olduğu günler öyle.

Eşiniz kendini zorlayıp yemeye alışacak. O ne öyle 3 yaşında çocuk gibi onu sevmem bunu yemem. İleride çocuğunuz olsa nasıl örnek olacak ona? Çocuğa ayrı kendinize ayrı eşinize ayrı yemek mi yapacaksınız? Eşinizle konuşun biraz.

Ay aynı, başımda bekliyor soğan koymayım diye. Ya benimkinin kabak yediğini düşünemiyorum, ben de devreleri yaktım artık, size de üzüldüm, 3 senenin sonunda yemiş bir de, maden yiyeceksiniz bizi niye mahvediyosunuz!

Sadece pırasaya burun kıvırıp. Yinede ben seviyorum diye yiyen kocamı alıp tepemde gezdiresim geldi.
Allah kolaylık versin size. Yani orta yolu bulmaya yanaşmayan biri ile bu şekilde yaşamak çok zor olur eminim.
Siz yapın yerse yer yemezse yemesin aç kalınca herşeyi yeri annesi yapsaymış şimdi siz bunları yaşıyor olmazdınız. Şu annelerin erkek çocuk şımartmaları bütün eşlerin başına patlıyor sonunda. Üstüne birde çocuk ekleniyor oluyor size 2 çocuk. Bakın bakabilirseniz.

oncelikle onun da istemesi lazim,
ben bunu yemiyorum hic kullanma demek olmaz,
ama az kullanabilir, onun sevdigi tarzda pisirebilirsiniz mesela.

benim esim de bir cok sebzeyi yemez,
bizde cocuklar da oldugu icin ben valla tehdit ediyorum, yemezsen gorursun gununu seklinde,
cunku cocuklar da sebze sevmiyor, babalari da yemezse hayatta yemezler.

ama oncesinde daha cok suyuna gidiyordum,
mesela ogrendim ki salcali sebze yemegindense daha kuru ve az pismis sebze tercih ediyor.
hic yemedigi sebzeleri de baska yemeklerle karistirinca yiyor,
atiyorum pirasa hayatta yemez, ama icine bolca baska malzeme koyup firina verince yiyor gibi,
ispanagi da yumurtali ispanak olarak yer, daha cok yumurtadan olusur ama olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…