- 8 Haziran 2017
- 488
- 445
- 53
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Blandrrden geçmeden yemeklerde bende sevmem yemem öyle deneyin soğanıTane tane geldiği için sevmiyor ama sarımsağın tadı, kokusunu sevmiyor. Soğanı bütün at yemeğe diyor, ondan da ben sıkıldım. İnsan salçayla yağ ile kavurmak istiyor soğanı artık
Vallahi yaa gece 3 te yapıp yiyorumBu koskoca ve yararli mesajdan en aklimda kalan
"Pilav makarna ve kilo almama"
Biz anladik onu 3 kez okuyuncaBu nasıl bir Türkçedir yarrabi...Eşim soğan sarımsak patlıcan dışında hiçbir sebze yemez...Yani ne demek? Sadece bunları yiyor...Sonra demiş ki hiçbir yemekte soğan kullanamıyorum..Önce Türkçe mi öğrenseniz acaba
Teyzemin eşi yeşillik, soğan ve sarımsak yemiyor. Fakat aslında 18 yıkdır yiyor, haberi yok.Onun ki öyle böyle bir tiksinti değil, adam isimlerini duymaya bile tahammül edemiyor. Teyzem yemeklere incecik püre gibi rendeleyip koyuyor, sonra da ayrı pişirmiş gibi ayrı tencereye alıyor adam da garibim de içinde soğan yok sanıyor.
Ayrıca benim eşim de yeşillik; taze fasülye, yeşil soğan, maydonoz ve pişmiş soğan, pırasa vs yiyemez. Liste daha da uzar gider yani böyle. Çiğ soğan yiyor ama pişmişini görse yemekte tiksinir. Ben de rendemin çok ince bölümü var orası ile rendeleyip katıyorum yemeklere. O tatsız tuzsuz yemek ne demek bilirim, ilk evlendiğimizde yemekler çok kötü oluyordu. Siz de teyzem gibi yapabilirsiniz.
Merhaba, eşim soğan, sarımsak, patlıcan dışında sebze yemez. Yani pişirdiğim hiç bir şeyde soğan, sarımsak kullanamıyorum. 2 yıllık evliyiz, 1 buçuk yıl kendime arasıra sebze yemeği yaptıysam, ona mutlaka kıymalı makarna, pilav, et, mantı yaptım. Çalışmama rağmen ona yeşilliksiz salata, kendime yeşillikli soğanlı salata yaptım. Ancak son bir kaç aydır artık bana gelenler geldi. Yumurtanın beyazını bile omlette istemiyor! Kendime ayrı omlet ona ayrı yapıyorum. Diyeceksiniz ki herkes kendi yemeğini yapsın, tamam onu da denedik, aynı anda mutfakta olunmuyor, aynı sofraya oturulmuyor o zaman da. Ne bileyim günde 4 tencere yemek pişer mi? En basiti çorbaya et suyu koyamıyorum sevmiyormuş, un kavuramıyorum, salçayı sevmez, su gibi tatsız tuzsuz yemek yiyoruz sürekli, zaten yorgun argın yemek yapıyorum, ona da burun kıvırınca delirecek gibi oluyorum.
Bugün de kıymalı gözleme yapayım dedim, onunkini soğansız yaptım, sofraya gittim ben benimkini pişirene kadar o yemiş kahve yapıyor kendine. Böyle evlilik olur mu? Basit gibi görünebilir ama tak etti canıma. Baba bir yol gösterin ne olur..
Kardesim de bu sekilde besleniyor annem bile illallah etti. O da hergun kendine ve ona ayri yemek yapiyor. Ilerde esine yapamaz diye dusunuyorduk ama yapiyorlarmis demekkiSebze yese, dediğiniz çok güzel olur. Ama her gün pilav, makarna istiyor. Dediğiniz gibi köfte yapıyorum, onu ısıtıyoruz. Ama mantı vs olmuyor öyle( bezelye, nohut vs yese onu da konserveden hallederim. Kızartma çeşitleri, et çeşitleri, pilav yedikleri bunlar.
Ayrı yapmıyor işteBebek gibi.. ama yinede yoruculugunu yasiyor bi farkk yok. Ayri yapiyor mu? Yapiyor
Ay aynı, başımda bekliyor soğan koymayım diye. Ya benimkinin kabak yediğini düşünemiyorum, ben de devreleri yaktım artık, size de üzüldüm, 3 senenin sonunda yemiş bir de, maden yiyeceksiniz bizi niye mahvediyosunuz!Benim eşimde böyleydi sebze yemez, soğana sarımsağa düşman. İlk başlarda bende sizin gibi yaptım her gün et yenmeyeceğine göre karbonhidrat ağırlıklı beslenme oldu. Sonra gelsin kilolar. 3 sene önce ortak yenecek şeyler yapmaya çalıştım. Biraz sebze koydum mesela ama yanına pilav yaptım. O bol pilav az sebzeye geçiş yaptı. Ama yemek yaparken de yok soğan koyma vs diye beynimi yerdi. Az koyardık sarımsak hiç koyulmazdı derkeen ben 1 sene önce devreleri yaktım. Sen ne yersen ye artık beni gram bağlamaz. Bunca sene ne çektim be, ben ne istersem nasıl istersem o pişecek evde dedim. Baktım herşeyi yiyor şimdi. Vay benim geçen yıllarıma...
başınız sağolsun Allah rahmet eylesinBen daha 9 gün önce canim eşimi toprağa verdim keşke burda olsaydı .da bu tatlı tatsizliklar olsaydı. Dünya fanı hayat yaşamaya deger
Haha o neydi yaAyrı yapmıyor işteAynı yemek tencere de pişiyor, sadece ayrı tencereye alıp, bu soğansız diyor. Alışmış artık onlar o düzene. Eşi de uzun yol şoförü olduğu için sadece evde olduğu günler öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?