Eşimin Yemek Seçmesi

Sevmediği şeyler o kadar fazla ki sevdikleri daha az gibi. Koskoca adamlar artık çocuk gibi yemek beğenmeyip triplenmeleri ayıptır. Bekarken anası ne yapıyorsa onu yapın ona da bahane bulursa kendi artık dışarıdan mı söyler meyve mi yer tost mu yapar ne yaparsa yapsın. Biraz da şımartmaktan oluyor bunlar. Cidden aç kalırsa yemek falan seçmez.

Benim de tost yer sürekli ama taze ekmeğe yapar, ekmek bayatsa yemez. Keşke sizin ki gibi olsa da kendi yemeğini kendi yapsa. Bizim ki aç kalır yine yapmaz. Dışarıdan söyler veya meyve yer.( O da her meyveyi yemez)
Açlıktan kim ölmüş ki! Boş verin yemesin siz kendinize göre yapın alışırsa yer yemezse aç kalır. Eninde sonunda yiyecek bir şey bulur. Anne gibi muamele etmemek lâzım .

Herkesin ilgisine,alakasına teşekkür ederim. Bu durumda yalnız olmadığımı bilmek çok iyi geldi. Bu gün bir arkadaşın tavsiyesi üzerine pizza yaptım.Baya baya özendim de. Eşim bunda sosis,salam var dedi, bende dayanamadım ayıkladım.Bu seferde çok kuru bu hiç malzemesi yok dedi,sonuç olarak tost yaptım.

Tekrar teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dinleyeceğim.

Onları yapın onları yesin. Bu yaştan sonra duzeltemezsiniz, her gün aynı yemeği yiyip şikayet etmiyordum inşallah.
O sürekli aynı yemekleri yemekten şikayetçi değil de ben şikayetciyim. Hususi kendim için yemek yaptığım çok nadir. Yemek konusunda öyle pek iştahlıdeğilim. Yeni yeni başladım kendime özel yemek yapmaya.

Neredeyse hiçbir yararlı yiyeceği yemiyor. Ama size de saygı duyması gerekir. Ne yemek istediğini de kendisi belirtsin bir zahmet öyleyse.

Onları yapın onları yesin. Bu yaştan sonra duzeltemezsiniz, her gün aynı yemeği yiyip şikayet etmiyordum inşallah.
O sürekli aynı yemekleri yemekten şikayetçi değil de ben şikayetciyim. Hususi kendim için yemek yaptığım çok nadir. Yemek konusunda öyle pek iştahlıdeğilim. Yeni yeni başladım kendime özel yemek yapmaya.

Benimle aynı sorunu yaşayanı görmek,yalnız olmadığım hissini veriyor. Sürekli aynı yemekleri yapmak istemiyorum,makine gibi. Benim çözümünü aradığım şey her şeyi yedirebilmek,bunu nasıl başarabilirim.

Mesela benim eşim hayatında hiç, işkembe çorbası içmemiş,kokareç yememiş.Tamam bunlar sakatat yemek istemeyebilir, ama normal yiyecekleri nasıl alıştırabilirim. ?

Adam daha ne yesin?
Sorun şerbetli tatlimi?

Benim eşim de çok seciyor, kendime ayrı yemek yapıyorum. Ama ona da basit şeyler hazırlıyorum.Kofte, sote, tavuk vs. Kendime de yanına basir bir sebze yemegi pişiriyorum.

Ben sabah sorarım aksam ne yemek istiyorsun diye, o da şunu istiyorum der. Bir şey söylemezsen kabak pişirim derim hemen korkusundan sunu yap der :) Ben kafamı pek yormuyorum o yüzden.

Baya bisey yiyomus.. bastakini yapsan sona gelene kadar kac gun gecer

Hic birseyini begenmiyor ve yine gidip tost yapiyorsun? Ve bunu gülerek anlatiyorsun...

Yaptigi sey cok kirici olmasina ragmen. Yaptigi sey secicilik degil artik, ego.

Gittikce ilerde farkli konulardada bu ego kendisini gösterecektir.

Eşinizle oturup 1-2 haftalık yemek listesi hazırlayın. 1 çeşit sizin istediğiniz, 1 çeşit eşinizin istediği birşey olsun . Yanına çorba salata yeter . Sizde rahat olursunuz.

Eşim yemek seçmediği halde biz aylık yemek listesi yapıyoruz beraber, ona göre de marketlik görüyorum.

Hic birseyini begenmiyor ve yine gidip tost yapiyorsun? Ve bunu gülerek anlatiyorsun...

Yaptigi sey cok kirici olmasina ragmen. Yaptigi sey secicilik degil artik, ego.

Gittikce ilerde farkli konulardada bu ego kendisini gösterecektir.

Orada ki gülme artık ironik oldu, artık gülüyorum.Ciddi ciddi sinir bozucu bir durum.Ego konusuna gelirsek,bu şekilde hiç düşünmedim.Zaman gösterecek bakalım.

Benim eşimde yemek seçiyor ve gerçekten zor oluyor çoğu zaman...
sevdiğim şeyleri hiç yapamıyorum...
konunun takibindeyim

Bende iki kişiye göre yemek yapmak istemiyorum.Her gün aynı şeyleri yapmakta istemiyorum.Sanırım bu şekilde devam edecek.

Bizim ki ona pek yanaşmıyor.Dün arkadaşlar söylemişti,bu gün söyledim. Hiç oralı bile olmadı.Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…