Eşimin Yemek Seçmesi

Sizinki tamam ok da
Eşe yemek hazırlamak zor işte, seçici olduğunda
Siz kendiniz hazırlayıp yersiniz :))

Cidden merak ettim ne yer bu adam
Siz ona göre ayarlamayin kendinizi yapın yemeğinizi yesen de bu yemesen de diyin

Etmeyin? Eşsiniz siz, kimsenin görevi yemek hazırlamak değil. 2 eli varsa kendi yemeğini kendi hazırlayabilir
Hazırlayamam diyorsa önüne koyulanı beğenmesi gerek
Tabi canım
Size katılıyorum ben de
Hayatta uğraşmam
Yemekleri bile çoğu zaman kendi yapıyor
Konu sahibi için düşündüm
Karşındaki laftan anlamıyorsa , yola getirmek zor olur

Tabi canım
Size katılıyorum ben de
Hayatta uğraşmam
Yemekleri bile çoğu zaman kendi yapıyor
Konu sahibi için düşündüm
Karşındaki laftan anlamıyorsa , yola getirmek zor olur
Ya bazı kadınlar aşırı anaç oluyor, eşi çocuğuymuş gibi davranıyorlar
"Ya aç kalırsa" diye düşünen bile gördüm bu forumda
Kocaman adam

Ya bazı kadınlar aşırı anaç oluyor, eşi çocuğuymuş gibi davranıyorlar
"Ya aç kalırsa" diye düşünen bile gördüm bu forumda
Kocaman adam
Evet
Ben öyle yapamam
Çünkü eşimi güçsüz görürüm
Herkesin görüşü ayrı işte...
Erkek, gücün simgesi
İşleri pratik ve hızlı halledebilmeli
Çözüm odaklı olmalı :)))))

Ben bu tur insanların gerçekten hiç ac kalmadığını düşünüyorum
Üniversitede parasiz kaldigimda iyi kötü bir makarna bulup haslamistim yogurtsuz salcasiz yağsız dümdüz makarna dünyanın en güzel yemeği gibi gelmişti
Hiç sevmem onu yemem bunu yemem triplerindeki insanları

Tabii canım, paşa torunu olarak büyümüşler. Ne isteseler önlerine getirilmiş ondan şımarmışlar.
Bana da çok acınası geliyor.
Patlıcanın yağı alınırsa yermiş, alınmazsa çatalın ucunu değdirmezmişmiş
O yağlı patlıcana muhtaç kalırsa anlar.

Onun sevdiği şeyi bolca yap 3 gün aynısını yesin bitirince bişey daha yap 3 günde onu yesin biktir

Evlendiğimizde eşim bakla börülce bamya kabak yemezdi şuan bamya nin sadece tadına bakar diğerlerini severek yiyor

Tadını hiç denemiyorsa sevmiyorum deyip geçiyorsa zaten bundan sonra hiç yemez ama tadına varınca yemeğin benimki gibi yemeye başlıyorlar sonradan :)

Ben de önceden et/tavuk yemezdim. Pek çok sebzeyi yemezdim. Meyvelerin de bir kısmını sevmezdim.

Ama evlendikten sonra kendim yapınca değişti işler. Çünkü sevebileceğim şekilde yapmaya başladım.

Mesela kırmızı eti köfte dışında yiyemezdim, midemi bulandırırdı. Ama dışarıda döner, kebap vs yiyebiliyordum. Demek ki eti haşlama olarak veya yemeğin içine çiğden koyularak pişince sevmiyorum, kuru halde yiyebiliyorum diye düşündüm. Kavurma yapmaya başladım.

Yemeklere o şekilde katıyorum şimdi. Ya da biraz daha fazla kavurup, liğme liğme olunca Pilav üstü veya dürüm yapıyorum.

Patlıcanı da aynı şekilde sevmezdim. Onu da kızartma ya da kızardıktan sonra musakka yapınca yiyebildiğimi gördüm. Türlü içinde ya da közlenerek pişmiş halde midemi bulandırıyor.

Nohut ve bulgur çok karın ağrısı yaptığı için yemek istemezdim. Ama o gün hazmettirecek başka birşeyler de yiyip içersem sorun olmadığını gördüm.

Siz de bir şekilde eşinizi rahatsız eden kısmını bulursanız. Tabi hiç uğraşmayıp kendinize göre yapıp, “o da başının çaresine baksın” da diyebilirsiniz. Ama çocuk sahibi olduğunuz da o da aileden gördüğü için yemek seçiyor olacak muhtemelen. Eşinizi ne kadar çok alıştırırsanız o kadar iyi olur.

Ayni dert bende var esim her seyi secer yemez bi cozum bulamadik yemiyo adam kucukken annesi yedirmemis o yemekleri anneside sevmezmis oyle alismis hala yemiyo

Bizim evde de vardi boylesi ilk zamanlar kan ter icinde yemekleri onun zevkine göre uğraştım durdum sonra kafama dank etti ne kadar kendimi yipratmisim diye şimdi kafama göre yapiyorum ister yesin ister yemesin

Benimki de onun sebze versiyonu tencere yemeğinden hoşlanmadığını keşfettiğimden beri tüm sebzeleri fırında farklı şekillerde yapıyorum kabak brokoli nefret ederken şimdi bayılıyo

Onları yapın onları yesin. Bu yaştan sonra duzeltemezsiniz, her gün aynı yemeği yiyip şikayet etmiyordum inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…