• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin yemek sorunu...

Benim tıkandığım noktada bu sıcakta ne yenir yağlı yemek bu sıcakta yenmiyor , kızartma ancak haftada 1 yaparım oda genelde kaliteli patates bulmak zor çoğu saman gibi ,yazın siz ne pişirip yiyorsunuz merak ettim ,bana kahvaltı demeyim onu yemekten saymıyorum börekte demeyim oda kilo yapıyor kaldı tavuk ,tavukta yiyemiyoruz pis kokuyor kaldı bakliyat oda yerli olmuyor tadı saman gibi oluyor ,ne pişirmeli büyük sorun en iyisi aç kalalım yada meyve yiyelim içimiz soğur rahatlarız

Benim tıkandığım noktada bu sıcakta ne yenir yağlı yemek bu sıcakta yenmiyor , kızartma ancak haftada 1 yaparım oda genelde kaliteli patates bulmak zor çoğu saman gibi ,yazın siz ne pişirip yiyorsunuz merak ettim ,bana kahvaltı demeyim onu yemekten saymıyorum börekte demeyim oda kilo yapıyor kaldı tavuk ,tavukta yiyemiyoruz pis kokuyor kaldı bakliyat oda yerli olmuyor tadı saman gibi oluyor ,ne pişirmeli büyük sorun en iyisi aç kalalım yada meyve yiyelim içimiz soğur rahatlarız

kızlar artık tıkandım kaldım,eşim nerdeyse hiç bi yemeği sevmiyo,ama benden yemek bekliyo mutlaka şaka gib:KK66:2 sene olcak evleneli bebek yokken yine çok sıkıntı değildi ama şimdi 9 aylık bebeğim var ve çokk ilgi bekliyo..haa minik bi ayrıntı öğlen yemeklerinde de eve geliyo eşim,yani ben tüm gün yemek derdindeyim:(sebze hiç sevmez,sakatad asla,yeşillik sevmez,yemeğe soğan koyamam aslaa..sarmısak ağzına sürmez...makarna pilav tavuk et çorba yer ...çevir çevir pişir,öğlen ne yesen akşam ne yesek....soruyorum ne yemek yapıyım diye bi de bana sorma diyo...yapmıyım bişey diyorum içim rahat etmiyo ...ayy çokk zor nolur akıl verin bana...

Ay çok zor cidden ya eşiniz tek ya da en küçük erkek çocuk falan mı? Küçükken nasıl alışırsa öyle gider. Eşiniz ne olmuş olmuş, kendi çocuğunuz öyle olmasın bari. Sarmısak fln sevmiyor olabilir ama tüm sebze yemeklerini yedirmeye çalışın ki alışsın yadırgamasın.

Böylesine ne yapılır ki bol bol mantı makarna soslu, salçalı fln bulgur pilavı. Pilav çeşitleri vs. Allahtan bu tarz şeyleri yapmak çok vakit almıyor.Tavuklu pilav fln da yapılabilir. Dolaba topluca köfte koyup birkaç günde bir öğlen onun için pişirebilirsiniz pilav makarnanın yanında. Bence sabah erkenden kalktığınızda yapın yemeğinizi öğlen ne yiyosa akşam da onu yesin mesela sade makarna yapın yanına 4 5 tane köfte. Akşam aynı makarnayı soslayın yanına çorba yoğurt. Ama çok sıkıcı bir durum ya Allah size kolaylık versin ben olsam katlanamazdım herhalde bi yemediği bamya onu bile garipsiyorum.

Esiniz yardim ediyor mu peki ?

Benim esimin de 1 huyu var ne pisireyim dersem farketmez ben yogurt ekmek yersem bile bana yeter kendine göre yap der.
Ki ben onunda istedigi birseyi yapmak istiyorum arada ama adamda tik yok ne yapsam yer yapmasam neden yemek yok demez....
Ögle yemeginide ise göturur yemek yoksa sandvic yap sen yapamazsan ben yapayim der rahatim bu yönden aslinda...
Ne yaparsamda yardim eder sagolsun bulasik olsun dograma yikama olsun...

bana kalsa 3 öğün kahvaltı yaparım çok seviyorum ama olmuyo işte:)kızartma sıcak olsa da mecburen sıkça tercih ediyorum,el mahkum:(börekte yine oyle sağolsun kayınvalidem bi dünya yaptı koydu dolabıma ama işte dediğin gibi sıcakta insan ağır gelen şeyleri yemek istemiyo ki

kızlar artık tıkandım kaldım,eşim nerdeyse hiç bi yemeği sevmiyo,ama benden yemek bekliyo mutlaka şaka gib:)2 sene olcak evleneli bebek yokken yine çok sıkıntı değildi ama şimdi 9 aylık bebeğim var ve çokk ilgi bekliyo..haa minik bi ayrıntı öğlen yemeklerinde de eve geliyo eşim,yani ben tüm gün yemek derdindeyim:KK43:sebze hiç sevmez,sakatad asla,yeşillik sevmez,yemeğe soğan koyamam aslaa..sarmısak ağzına sürmez...makarna pilav tavuk et çorba yer ...çevir çevir pişir,öğlen ne yesen akşam ne yesek....soruyorum ne yemek yapıyım diye bi de bana sorma diyo...yapmıyım bişey diyorum içim rahat etmiyo ...ayy çokk zor nolur akıl verin bana...
ziftin pekini yesin. bebekli kadinsin yemek yapiyorsun bide begenmiyor. ahci tuttsu seni sanki. oh be rahatladim

kızlar artık tıkandım kaldım,eşim nerdeyse hiç bi yemeği sevmiyo,ama benden yemek bekliyo mutlaka şaka gib:)2 sene olcak evleneli bebek yokken yine çok sıkıntı değildi ama şimdi 9 aylık bebeğim var ve çokk ilgi bekliyo..haa minik bi ayrıntı öğlen yemeklerinde de eve geliyo eşim,yani ben tüm gün yemek derdindeyim:KK43:sebze hiç sevmez,sakatad asla,yeşillik sevmez,yemeğe soğan koyamam aslaa..sarmısak ağzına sürmez...makarna pilav tavuk et çorba yer ...çevir çevir pişir,öğlen ne yesen akşam ne yesek....soruyorum ne yemek yapıyım diye bi de bana sorma diyo...yapmıyım bişey diyorum içim rahat etmiyo ...ayy çokk zor nolur akıl verin bana...

alıştırırsan öyle bekler tabii:KK59: küçücük bebekle bide paşanın keyfine göre yemek mi yapıcam. Ya yaptığın yemekleri yiyecek ya da kalkıcak kendi yapıcak. Onu sevmez bunu sevmez yok, benim de kocam sebzeyi hiç sevmiyor, ama öyle pişen yemeği yememe ,kendine özel yemek yaptırma gibi lüxleri olmaz , olamaz, ki benim senin gibi bebeğim de yok, çokkk şımartmışsın

bir gün makarnayı fırında yap bir gün haşla bir gün salçala bir gün yoğurtla bu durumda mantı ve eriştede yer al sana makarna türevleri..tavuğu bir gün haşla bir gün fırınla bir gün torbala bir gün sotele bir gün köftesini yap çorba zaten bin çeşit korkma korkma enişteye çok yemek çıkardım ben bak :p
benimkide çöp koysan yer maşallah.
bayıldım bu mesaja:):):)

ah benim de aynııı.... bir adam hergun m makarna yer ? hergun mu pasta ister canı? şiştiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :(

Back
X