Eşimin yengesi 🤬

L A L

🎀İDİLİM🎀
Kayıtlı Üye
9 Mart 2022
8.278
En iyi cevaplar
1
6.293
148
Nerden başlıcağımı inanın bilmiyorum kaynanam ve kayınpederim eşime hamileyken başka bir kadınla dost hayatı yaşamaya başlamış eşim babasız büyümüş yani. Büyüdükten sonra köyden şehire okumaya gelmiş, okulu bittikten sonra staj gördüğü yerde kaldı ve kendi işini yapıyor evlenmeden öncede kendi evine çıkmıştı abisi de ona 2, 3 mahalle arkada oturuyor (evli) ve hiçbir zaman abisinin eşime bir desteği olmadı eşimin oldu maddi durumları kötü diye ev kirasını bile ödedi. Normal bir günü geçin ramazan ayında bile kardeşini iftara çağırmadı, yemek bile getirmişliği yok. Anlıyacağınız ne abisiyle ne yengesiyle bir samimiyeti yok. Konuya giriyorum. Ramazan ayında köyde toplanmıştı erkekler yemekten sonra teravihe gittiler bu sıra da evde kadın kadına kaldık ve bana ne Allahın selamını verdi ne de hal hatır sordu (çarsafı bu yenge) herhangi bir problemimiz yoktu neyse hiiiç konuşmadık 4 saat oturduk bir kelam etmedik daha sonra erkekler geldi eşim içeri girer girmez yengesi birden ooo x göbek yapmışsın dedi 🙄 halbuki eşim zayıf ve göbeği de yok ben dondum kaldım 🙄 daha sonra vakit geçti yine benimle bir sohbeti yok devamlı eşime laf atıyor x şu yemeği çok sever senelerdir evlidir senelerdir eşim bekar evinde yaşamış 1 tane yemek götürmüşlüğü yok bunu söyleme hakkı var mı? Yoksa ben mi bu kadın için art diyet arıyorum. Amacını bana söyler misiniz ben mi yanlış düşünüyorum 😭

Nerden başlıcağımı inanın bilmiyorum kaynanam ve kayınpederim eşime hamileyken başka bir kadınla dost hayatı yaşamaya başlamış eşim babasız büyümüş yani. Büyüdükten sonra köyden şehire okumaya gelmiş, okulu bittikten sonra staj gördüğü yerde kaldı ve kendi işini yapıyor evlenmeden öncede kendi evine çıkmıştı abisi de ona 2, 3 mahalle arkada oturuyor (evli) ve hiçbir zaman abisinin eşime bir desteği olmadı eşimin oldu maddi durumları kötü diye ev kirasını bile ödedi. Normal bir günü geçin ramazan ayında bile kardeşini iftara çağırmadı, yemek bile getirmişliği yok. Anlıyacağınız ne abisiyle ne yengesiyle bir samimiyeti yok. Konuya giriyorum. Ramazan ayında köyde toplanmıştı erkekler yemekten sonra teravihe gittiler bu sıra da evde kadın kadına kaldık ve bana ne Allahın selamını verdi ne de hal hatır sordu (çarsafı bu yenge) herhangi bir problemimiz yoktu neyse hiiiç konuşmadık 4 saat oturduk bir kelam etmedik daha sonra erkekler geldi eşim içeri girer girmez yengesi birden ooo x göbek yapmışsın dedi 🙄 halbuki eşim zayıf ve göbeği de yok ben dondum kaldım 🙄 daha sonra vakit geçti yine benimle bir sohbeti yok devamlı eşime laf atıyor x şu yemeği çok sever senelerdir evlidir senelerdir eşim bekar evinde yaşamış 1 tane yemek götürmüşlüğü yok bunu söyleme hakkı var mı? Yoksa ben mi bu kadın için art diyet arıyorum. Amacını bana söyler misiniz ben mi yanlış düşünüyorum 😭
Düşüncek şeyin mi yok ya bu ne adamın doğumundan itibaren yengenin çarşafına kadar her şeyi böyle takıyor musun ya senin amaç ne

Düşüncek şeyin mi yok ya bu ne adamın doğumundan itibaren yengenin çarşafına kadar her şeyi böyle takıyor musun ya senin amaç ne
Onu kastetme sebebim kitap kuran bilen insan bir Allahın selamını vermemek için bir sebebi yok?

Yoksayılmaktan rahatsız olmuşsunuz sanırım
Sizde yoksayın ne diyosa desin
Bile bile sizi muhatap almamış amacınada ulaşmış
Boşverin gitsin

Bunda kafaya takacak ne bulduğunuzu anlamadım.
Eltiniz sanırım bahsettiğiniz kadın, sizi gıcık etmek istemiş belli ki başarmış da.
Uslubu rahatsız etti hiç bu kadar eşimle muhatap olduğunu görmemiştim ki orda olan insanlarda daha sonra bunun amacı ne diyr söylendiler ayıpladılar bana normal gelmedi hadi ben yanlış düşüneyim ya diğerleri?

Yoksayılmaktan rahatsız olmuşsunuz sanırım
Sizde yoksayın ne diyosa desin
Bile bile sizi muhatap almamış amacınada ulaşmış
Boşverin gitsin
Bende muhatap almıyorum ama :) sadece eşimin üzerinden yapması rahatsız etti

Ramazan ayında olan olay için konu mu açtın şimdi? Olay bile değil, amacı belli iste, anlattığın gibiyse seni gıcık etmek istemiş ve başarmış da.
Derdiniz mi yok da boyle zirvalari dert ediniyorsunuz?

ben eslerinizin kardesleriyle ilgili dusunceleriniz yakisiksiz deyince insanlar anlamamis gibi yapiyor ama gercekten cok yakisiksiz bu dusunceleriniz. boyle fesat dusunebiliyorsaniz herhalde konusma yeteneginiz de vardir. kadin x bu yemegi cok sever dediginde sakayla karisik aa sen nereden biliyorsun, guzel yapiyor musun yemegi ben sende yedigimizi hic hatirlamiyorum deyip gecseydiniz. bir daha soylemezdi.

surekli surekli sunun gozu kocamda mi bunun gozu bende mi dusunceleri benim midemi bulandiriyor.

Salin su yengeleri, elti elticilik yapmis ki kötü biseyde göremedim gicik iste. Kadin sizi kale almiyor aynisini yapin.

Eşiniz siz yokken çok beslemiş vaktinde , siz geldiniz mama kesildi. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Her şeyi takmayıverin, elti size selam verse ne vermese ne? Size olan tavrı eşinize duymadığı saygıdan. Kişisel almayın yani. Ben böyle insanları vaktinde görüp kendim ona göre davranmıştım, selam vermediler diye hiç kurulmadım, aksine vermedikleri her selamı kar saydım . Bence siz de böyle yapın.

Ay benim bu konulardan anladigim kbirader icin x şu yemegi sever dememek 😂
Ne kadar cok takiliyorsunuz bunlara

Hee sever deyin gecin cok caninizi sikarsa esime cok yemek yaptin herhalde bi gün bana da yap da yiyelim deyin

Bu kulturde gobek yapmak evlenince hayatin duzene girmis, sana iyi bakilmis gibi ataerkil bir kalip dusunce iceriyo sanirim
Bence buna vurgu yapmis

Ben de kbiraderime bir sure sonra zayifladin galiba demistim cunku asiri kilo almisti
Eltim hıı bakamiyorum demek ki demisti

Ne sacma. cok kilo iyi bir sey degil ki kendisi de dert yaniyordu ama demek ki gobek=iyi bakilmak (!) gibi bir sey.

İnsanlari bir salin ya.
İki muhabbet de edemeyelim mi
Yani her elti dusman degildir, sizinle yarismak ya da laf sokmak gibi bir amaclari yoktur, kocanizda gozleri yoktur.
Cok siradan bir muhabbet alti ustu
Cok ayip ya.

Ramazan ayında olan olay için konu mu açtın şimdi? Olay bile değil, amacı belli iste, anlattığın gibiyse seni gıcık etmek istemiş ve başarmış da.
Derdiniz mi yok da boyle zirvalari dert ediniyorsunuz?
Sadece bu olay değil ki bir çok olay var hangi birini yazayım. Bir olay oluyor umaya bunu yapsınlar bakayım, umayın sözünü dinlesinler bakayım diye etrafta söylenip duruyormuş benim yaptığım hiçbir şey yok. Kendi halimde evimle uğraşan biriyim. Kimsenin benim sözümü dinlediği de yok kayınvalideme bile gitmem.

Onu kastetme sebebim kitap kuran bilen insan bir Allahın selamını vermemek için bir sebebi yok?
Ee vermesin zorunda mı?
Uzak duruyor ne güzel işte.
Bizim de köyde konu komsudan sevmediğim insanlar var vermem selam falan.
Kitap kuran da biliyorum
Problem ne?

Eşiniz siz yokken çok beslemiş vaktinde , siz geldiniz mama kesildi. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Her şeyi takmayıverin, elti size selam verse ne vermese ne? Size olan tavrı eşinize duymadığı saygıdan. Kişisel almayın yani. Ben böyle insanları vaktinde görüp kendim ona göre davranmıştım, selam vermediler diye hiç kurulmadım, aksine vermedikleri her selamı kar saydım . Bence siz de böyle yapın.
Dimi fındıkları var 2 sene onlar topladı bu sene biz toplucaz ve yenge ben daha köye gelmem (aylarda köyde kalan biri) zaten istemiyorlar beni diye söyleniyor 😂 fındık bitti iş bitti. ben çekememezlik diye düşünüyorum.

Sadece bu olay değil ki bir çok olay var hangi birini yazayım. Bir olay oluyor umaya bunu yapsınlar bakayım, umayın sözünü dinlesinler bakayım diye etrafta söylenip duruyormuş benim yaptığım hiçbir şey yok. Kendi halimde evimle uğraşan biriyim. Kimsenin benim sözümü dinlediği de yok kayınvalideme bile gitmem.
Eşinle aran iyiyse, onlarin ağzına bakip evinizi huzursuz etmiyosa önemseyecek bi şey de yok, yoksay, iyice kudururlar merak etme.

Yengenin çarşaflı olduğunu neden vurguladıniz onu çok merak ettim.
Eşim bebek mi de insan ilişkilerine karisayim diye düşünüyorum ben. İnsanlarla mesafesini ayarlamasını her zaman eşimden beklerim. Çünkü 3. Şahısları kontrol edemeyiz hiç bir zaman.

Ee vermesin zorunda mı?
Uzak duruyor ne güzel işte.
Bizim de köyde konu komsudan sevmediğim insanlar var vermem selam falan.
Kitap kuran da biliyorum
Problem ne?
Problem şu ona 1 tane kötü lafım olmadı yüz bile yapmadım yeri geldi savundum,yeri geldi çocuklarına en güzel doğum günleri yaptım. Sevmeyen kişi benim olmam lazım şu saatten sonra :)

Back
X