eşimin yoğunluğu yuzunden 4 aydir ailemi goremiyorum.

Ben mi anlamadım. Çocukları özlemişler onlarla gidicem diypsunuz sonrada onlarla biyere gidilmez herkes gözüme baktı gidin diye 🤷 siz bu çocuklarla biyere çıkmaya çıkmaya nasıl davranacaklarını öprenemezlerki. Kaynana görüöce birine bırakın tek tek çıkarın bi yürüyün eve gelin. Sonralarıda ikisini bir çıkarın. Hep birileri beni getirsin diye gözüne bakarak yaşamayın bunu kendinize yapmayın. Korona zamanı otobüse binmeyin. Normal çocuklar bile heryere elini ağzını sürüyo anladıgım kadarıyla sizinkiler hiç durmaz. Birde yaşlı insanlar oraya hastalık taşımayın durduk yere.Ayrıca eşiniz görüşmüyomu ailenizle. Beraber gidip bi hal hatır sorar dönersiniz.

Herşeye bir bahane sunmuşsunuz...

-Otobüsle git
-çok uzak ( uzak dediği 40 dakikalık yol)

- otobüsle git
-çocuklar durmaz hele küçük olanla bakkala gidilmez ( çocuk vampir otobüs şoförü ve market sahibi görünce boynuna atlayıp kanını emiyor)

Özetle gitmemek için yeterince bahaneneniz olduğuna göre oturun evinizde.
yahu ben anlamiyorum neden bahane sunayim otobusle gidene kadar zaten abim gayet gelip alir beni illa esim yada otobus degil ki burda mesele. kusura bakmayin da konu acmadan önce bende biliyordum otobus diye birsey oldugunu. ben nasil gidebilirimden ziyade esimin tavırları yüzünden konu actim
ayrica gerçekten gidilmez çünkü normal arabaya bile binince biseyleri yalamaya calisan bi oglum var elide hep agzinda. özellikle saga sola deyip elini emme gibi yapisik bi huyu da mevcut. evde bile zaptedemiyorum çöp kovasindakileri yer sildigim yerleri egilip yalar. ona gelene kadar abimin almasi daha mantıklı burda sorun esimin tavırları yani

yahu ben anlamiyorum neden bahane sunayim otobusle gidene kadar zaten abim gayet gelip alir beni illa esim yada otobus degil ki burda mesele. kusura bakmayin da konu acmadan önce bende biliyordum otobus diye birsey oldugunu. ben nasil gidebilirimden ziyade esimin tavırları yüzünden konu actim
ayrica gerçekten gidilmez çünkü normal arabaya bile binince biseyleri yalamaya calisan bi oglum var elide hep agzinda. özellikle saga sola deyip elini emme gibi yapisik bi huyu da mevcut. evde bile zaptedemiyorum çöp kovasindakileri yer sildigim yerleri egilip yalar. ona gelene kadar abimin almasi daha mantıklı burda sorun esimin tavırları yani
Peki. Sorun eşinizin tavrı ise ona sormak yerine emri vaki yapın.
Abim aradı yarın beni de annemlere götürecek bilgin olsun deyin geçin.

Bakın izin demedim bilgin olsun dedim özelikle. Çünkü kimse kimsenin sahibi değil. Ta ki bizler boynumuza yular takıp yuların ucunu vermedikçe

kizlar anne ve babam yaşlı insanlar. malum korona donemi de cok sık gitmek istemedim. esim kalabalik kapali ortamda calisiyor ve hic dikkat ettiklerini sanmıyorum. en son 4 ay once gidip 4 gun kaldim çünkü babam ameliyat olmuştu ciddi bi ameliyat. ameliyattan cikti eve gelmeden hastanede gördüm geldim çünkü çocuklar hic durmuyodu. ondan beri de gormek nasip olmadi. gidip iyi oldugunu gormek istiyorum ama esim yoğunlugundan dolayi erteleyip duruyor.

her sabah annesini hayvan bakmaya goturuyo biliyosunuz bi cogunuz. ordan da ise gidiyor zaten aksam 10 bucuga kadar.

Şimdi yarin kesin gitmek istiyorum. sali filan gideriz diye gecistiriyo hastaneye gidecekler diyorum ozaman cuma gideriz diyor. hayir yarin dedim tamam bakicam dedi ama goturmeyecek kesin. buarada 2 vesayit 1 bucuk saatlik hemen hemen mesafe. arabayla 30-40 dk filan

iyice sinirlerim tepeme cikmaya başladı. Abim gelip alsin diyorum ona da yok diyor. sizce yarin oglene kadar bekleyip abimi cagirip gitmeli miyim. Tepki de gosterebilir zaten 30 yasinda ergen tripli oldugunu burda cogu kisi biliyo
anlamiyorum o her sabah annesiyle giderken bana sormuyor ben neden ondan onay bekliyorum haksiz miyim sizce? simdi gittiğimde kalma şansım da yok. bi gun gorup eminim gene beş ay goremiycem.kendisi her sabah görüşüyor ben bunu gercekten şans olarak görüp kiskaniyorum artik.

buarada abimler ayni binada ve sık görüşüyor annemlerle. ve covid gecirdiler o yüzden de bu kadar ertelendi. ama genede suan gitmek istiyorum korona bitene kadar gorusmeyecek miyiz?
Lutfen yanlis anlama sen kocani bahane ediyosun ben aileme bukadr yakin olsam kocamin beni goturmesini nie bekliyim ki kendin diosun hergun kendi ailesini goruyor die Babana bisi olsa Allah korusun hangi bahanenin arkasina siginacaksin ama kocam goturmediydiki mi diceksninsan ailesine gitmek icin kocadan ne die izin ister bunuda anlamiorm anne ve babamini gormek icin kocan yuzunden tam 4 ay gec kalmissin daha ne kadr gec kalmak istersin?

Ben mi anlamadım. Çocukları özlemişler onlarla gidicem diypsunuz sonrada onlarla biyere gidilmez herkes gözüme baktı gidin diye 🤷 siz bu çocuklarla biyere çıkmaya çıkmaya nasıl davranacaklarını öprenemezlerki. Kaynana görüöce birine bırakın tek tek çıkarın bi yürüyün eve gelin. Sonralarıda ikisini bir çıkarın. Hep birileri beni getirsin diye gözüne bakarak yaşamayın bunu kendinize yapmayın. Korona zamanı otobüse binmeyin. Normal çocuklar bile heryere elini ağzını sürüyo anladıgım kadarıyla sizinkiler hiç durmaz. Birde yaşlı insanlar oraya hastalık taşımayın durduk yere.Ayrıca eşiniz görüşmüyomu ailenizle. Beraber gidip bi hal hatır sorar dönersiniz.
Şöyle ki otobuse çocuklarla kesinlikle binemem yukarda anlattim gercekten kesin virus kapariz. ama ailemde cocuklari cok ozledi. ozaman hem ameliyat telasi vs vardi cocuklarda hic durmayınca yengemler evinize goturelim seni durmuyo çocuklar dedi daha ilk gunden. babam da hastaydi dogal olarak rahatsiz olmustur.. ama annem yollamadi evime. sonra tekrar ben demeden abimin kizi ameliyattan sonra dedemi gorursun ordanda seni eve götürebiliriz yani' dedi. kendimi biyere sigamamis hissettim sadece. 4 gun kaldim ama cocuklar aglasa panik oluyodum git diyecekler diye .. anahtarimda yoktu. bilmiyorum belkide alinganlik yaptim belki onlarda benim gitmek isteyecegimi düşünmüştür
esim görüşüyor ama çalıştığı icin sabah birakir aksam alir genelde

Farklı şehirlerde zannettim. Aynı şehirdeymişsiniz,sabah beni işe giderken bırak akşam gel sen de bir gör son ra eve geçelim. Bu kadar. Yok olmuyor mu kendi imkanlarınızı ayarlayıp gideceksiniz. 4 ay uzun bir süre aynı şehir için

kizlar anne ve babam yaşlı insanlar. malum korona donemi de cok sık gitmek istemedim. esim kalabalik kapali ortamda calisiyor ve hic dikkat ettiklerini sanmıyorum. en son 4 ay once gidip 4 gun kaldim çünkü babam ameliyat olmuştu ciddi bi ameliyat. ameliyattan cikti eve gelmeden hastanede gördüm geldim çünkü çocuklar hic durmuyodu. ondan beri de gormek nasip olmadi. gidip iyi oldugunu gormek istiyorum ama esim yoğunlugundan dolayi erteleyip duruyor.

her sabah annesini hayvan bakmaya goturuyo biliyosunuz bi cogunuz. ordan da ise gidiyor zaten aksam 10 bucuga kadar.

Şimdi yarin kesin gitmek istiyorum. sali filan gideriz diye gecistiriyo hastaneye gidecekler diyorum ozaman cuma gideriz diyor. hayir yarin dedim tamam bakicam dedi ama goturmeyecek kesin. buarada 2 vesayit 1 bucuk saatlik hemen hemen mesafe. arabayla 30-40 dk filan

iyice sinirlerim tepeme cikmaya başladı. Abim gelip alsin diyorum ona da yok diyor. sizce yarin oglene kadar bekleyip abimi cagirip gitmeli miyim. Tepki de gosterebilir zaten 30 yasinda ergen tripli oldugunu burda cogu kisi biliyo
anlamiyorum o her sabah annesiyle giderken bana sormuyor ben neden ondan onay bekliyorum haksiz miyim sizce? simdi gittiğimde kalma şansım da yok. bi gun gorup eminim gene beş ay goremiycem.kendisi her sabah görüşüyor ben bunu gercekten şans olarak görüp kiskaniyorum artik.

buarada abimler ayni binada ve sık görüşüyor annemlerle. ve covid gecirdiler o yüzden de bu kadar ertelendi. ama genede suan gitmek istiyorum korona bitene kadar gorusmeyecek miyiz?
Abinizi çağırıp gidin kocaniza bu gücü siz vermişsiniz

Anne babanızı görmek için kimseyi beklemek zorunda değilsiniz. Ben olsam abimi bile aramam atlar minibüse otobüse neyse giderdim.

Benim cocuklar yerlere yatmak gibi hobilere sahip olduklari icin ben de korona sonrasi markete dahi gitmiyorum. O yuzden anliyorum.

Ama 4 ay ya, insan ehliyet alir 4 aya gene gider bir sekilde. Esinizin huyunu bilen birisi olarak biraz daha fazla ozerk olmalisiniz bence. Yarim saatlik yol icin de adama on kez ricaci olmak da zordur eminim.

Lutfen yanlis anlama sen kocani bahane ediyosun ben aileme bukadr yakin olsam kocamin beni goturmesini nie bekliyim ki kendin diosun hergun kendi ailesini goruyor die Babana bisi olsa Allah korusun hangi bahanenin arkasina siginacaksin ama kocam goturmediydiki mi diceksninsan ailesine gitmek icin kocadan ne die izin ister bunuda anlamiorm anne ve babamini gormek icin kocan yuzunden tam 4 ay gec kalmissin daha ne kadr gec kalmak istersin?
evet cok haklısın. aslinda benim korkum tasiyici olup virus bulastirmakti aileme. Çünkü kahvede çalışıyor esim kahvenin hesabı onda birsuru paraya eli degiyor en basiti.. dikkat ettigini de düşünmüyorum paralari yanimda sayip elini yikamiyor ben demesem. bu yuzden de ustelemedim ama bir haftadir annesini götürdüğü icin bana batmaya başladı ve ozledim ailemi. sonucta virusun hâlâ bitme niyeti yok. dedigin gibi zaman geciyor...

Kocadan anneni gornek icin neden izin aliyorsun anlamadim. Sanki isverenin. Esin o senin esin. Sabah cik git sonra da annemdeyim de. Ya da sabah ara ben gidiyorum diye haber ver.
Nasil alistirirsan oyle gider. Anneye gitmek icin izin almak da ne anlamadim.

Kocadan anneni gornek icin neden izin aliyorsun anlamadim. Sanki isverenin. Esin o senin esin. Sabah cik git sonra da annemdeyim de. Ya da sabah ara ben gidiyorum diye haber ver.
Nasil alistirirsan oyle gider. Anneye gitmek icin izin almak da ne anlamadim.
Di mi, adamın kendisi hiç izin almıyor halbuki, çok bulaşık, çatlaklardan sızan bir ailesi olduğu halde.

Di mi, adamın kendisi hiç izin almıyor halbuki, çok bulaşık, çatlaklardan sızan bir ailesi olduğu halde.
O kocasini beklerse sıra ona hic gelmez. Belli ki adamin oncelik siralamasinda sonlarda. Genelde de eger erkekten izin alinirsa o sira kadina pek gelmez. O yuzden izin alma degil de haber verme yolunu secmeliydi. Erkekler izin almaz. Hatta haber de vermez. Onlara bunu soylesen "anami gormek icin senden icazet mi alacagim derler".

Söylediğiniz yol çok uzak değil ki millet iki çocukla kıta degistiriyo. Bizler her gün işe gitmek icin o kadar yol yapıyoruz. Kadınlar bu kadar güçsüz bu kadar bağımlı olunca ben çok üzülüyorum. Bu nedir bacım ya

Kocanız aslında sizi düşünmüş.Hastalık geçirdiler diyorsun.Görüntülü konuş.Bence bu dönemde yaşlı insanların gönlü farklı şekilde de alınabilir.İnternette adreslerine hediye göndereblilrsin.Ben yemek bile spariş verdim.Adreslerine gönderdim.

Ailemi gorucem diye esimin iznine ihtiyac duymam. Goturmuyorsa kendi imkanlarimla giderim.

Bu arada yerinizde olsam sirf bu yuzden ehliyet alir arabaya atlar giderdim.
Iyi ki zamaninda almisim.

Kocanız aslında sizi düşünmüş.Hastalık geçirdiler diyorsun.Görüntülü konuş.Bence bu dönemde yaşlı insanların gönlü farklı şekilde de alınabilir.İnternette adreslerine hediye göndereblilrsin.Ben yemek bile spariş verdim.Adreslerine gönderdim.
evet aslinda esimde oyle diyodu ve ben çalıştığı ortamdan dolayi tasiyici olabiliriz diye gitmek istemedim. aslinda olay izin verip vermeme değildi arkadaşlar o tarzda anladi biraz ama genelde birlikte karar verirdik onceden ve giderdik. ama son zamanlarda boyle gecistiriyo tuhaf tavırlar aliyor. oglumdan once her hafta sonu gittigimz olurdu ayni mesafeye. ama ikinci cocuktan sonra üşengec mi olduk nolduysa cok ustelemedigim icin oda gel götürüyum demedi sanirim.

Ya eşinizin dediği günde anlaşın, ya da abiniz alsın sizi. Uzun süre olduysa, bir gafta ailenizde kalın bence, Özlem giderin.

Ya eşinizin dediği günde anlaşın, ya da abiniz alsın sizi. Uzun süre olduysa, bir gafta ailenizde kalın bence, Özlem giderin.
evet yarin icin anlastik gibi görünüyor kesin gidicem. buyuk ihtimal de kalicam cocuklarda durursa. esime guvenemiyorum kvler ust katta oturuyo kesin ben yokken girerler gorumceler evime karistirirlar. kafam ona takiliyor. esimi tembihliycem insallah sokmaz kimseyi. en sevmedigim sey evimin anahtari onlarda yok ama onlar esimi bekler simdi ozellikle gelir gelmez dalarlar pesinden

Ama senin zaten gitmemek için bahanelerin varken adamın da sürekli ötelemesi normal..ne de olsa el oğlu.. annemi babamı çok özledim yarın şu saatte bizi götür diyeceksin. Ik mık öyle mıy mıy olmayın. Götürmüyor musun tamam taksi parası senin cebinden çıkacak ne de olsa dersin basar gidersin. Evde bostan korkuluğu gibi koca dururken ne münasebet abime zahmet vereceğim. Afedersiniz eşşek gibi götürmek zorunda. Kimsenin kimseyi anne babasına hasret bırakmaya hakkı yok.. böyle konuları okuduğumda çok endişe duyuyorum ya benim kızımı da bana hasret bırakan olursa diye.
Çocukların sorunu da tam olarak ne anlamadım da çocuk hareketli olur başkasının tabiriyle yaramaz olur vs ama çocuklar toplu taşımada genel olarak uyumlular . Farklı geliyor etrafı izliyorlar, insanları görüyorlar. Tabi şu an virüs nedeniyle sıkıntı olabilir ama yok mu sevdikleri bir kitap oyuncak alın yanınıza gidin. 3 aylıkken başladım tek başıma kızımla uzun yola gitmeye. Bu da genelde 3 vasıta oluyor. 5-6 saati buluyor memleketime gitmem. 1 buçuk saat ne ki

Back
X