Esimin yüzüme gülüp arkamdan konuşması

Çok teşekkürler.
Annesi ve kardeşinin hareketlerine göz yumması bizi bir kalemde silip atması beni çok yoruyor. Gitmeme kararı aldım kavga ortamı olmasın diye ama yine tartıştık. Sonu ne olacak böyle.
Bende sizin yerinizde olsam gitmem acıkcası. Eşimin erkek kardeşi bana saygısızlık yapacak açık açık eşim buna ses çıkarmayacak. Eşiniz farkında değil ki kardeşi abisine değer verse karısına en azından onu hatrı için saygı duyar, duymak zorunda. Demek ki kardeşine sizinle ilgili o değeri gösteremiyor.

Yatak ayırmak çözüm değil daha çok sorun oluşturur ama eşinizin bu konuda farklı bir tavır sergileyeceğini de sanmıyorum. Öncelik sırası sorunu malesef.

Yat kalk dua et adam gitmiyosun diye burnundan getirmiyo,neler okuyoruz burda,cok abartiyosun adam yanlis yada yalan konusmamis neyse onu soylemis

ortada kavga yokken gorusmek istememissiniz onlarda ogullarına sorunca ogullarıda dogruyu soylemis. sonra da gelip size boyle dedim demis.

eger oraya gitmeyecekseniz zaten boyle dusunulmesi konusulmasini goze alacaksiniz. ne desin hastaydı o yuzden mi gelmedi desin. gelmek istemiyor demis esiniz.

siz gitmek istemiyorsunuz ama anladigim kadariyla esinizinde gitmesini istemiyorsunuz. laf vurmussunuz sende oturmasaydin o kadar diye.

kusura bakamayin ama onların oglu siz gorusmek istemiyorsaniz gorusmeyin ama esinizi engelleyemezsiniz.

benimde oglum var ve ileride gelinim oglum haftada bir gun bizde oturdu diye laf soyleyip kendi de gelmezse gelin gelmezse gelmesin ama ogluma laf soyleyemez diye dusunurum.

Allah askina esiniz ne dedikodunuzu yapmis,sizimi kotulemis. Arkanızdan atıp tutmusmu. olan şeyi söylemiş. Siz ailesiyle gece 11e kadar oturdu diye bilenmissiniz. Alisverise gitmek istememesini bu aile oturmasına ve ettigi lafa cekip kavga cikartmissiniz. Hep erkeklerde kusur arıyoruz ama kadınların cogu dönüp kendilerine bir bakmali

Adam eğer gerçeği söylemeseydi bu seferde burda ‘kocam ailesine gerçeği söyleyemiyor -korkuyor’ diye konu açardınız muhtemelen .. ne güzel demek ki sizin arkanızda duruyor ki ailesine açıkça söylemiş .. bence durduk yere tadınızı kaçırmayın 😉

Bu şekilde açıklama yapması gerekir miydi? Pek alâ gidip ailesine dedikodu için fırsat veriyor. Bir erkegin bunu yapmamasi gerek.

Gerçeği söylemek bence dedikodu değil. Her sefer başka bir bahane mi bulacaktı? Madem görüşmeme kararı aldınız (ve bu en doğal hakkiniz) arkasında durun. Esinize karşı tepkiniz bana göre yalnis yerden olmuş. (bu arada erkek nasıl dedikodu yapmayacaksa, kadınların da yapmamasi lazım. Türkülerin dedikodusuz hayatı ne kadar kolay olurdu aslında)

Bende sizin yerinizde olsam gitmem acıkcası. Eşimin erkek kardeşi bana saygısızlık yapacak açık açık eşim buna ses çıkarmayacak. Eşiniz farkında değil ki kardeşi abisine değer verse karısına en azından onu hatrı için saygı duyar, duymak zorunda. Demek ki kardeşine sizinle ilgili o değeri gösteremiyor.

Yatak ayırmak çözüm değil daha çok sorun oluşturur ama eşinizin bu konuda farklı bir tavır sergileyeceğini de sanmıyorum. Öncelik sırası sorunu malesef.
Eşim ses çıkarmadığı gibi ailesi de çıkarmıyor ben en çok buna sinirleniyorum. Eşim zaten benden yana tutum sergileseydi kardeşi de öyle arsızlık yapamazdı. Is eş de bitiyor.
Yatakları ayırmayı çözüm olarak değil de madem beraber olmuyoruz ayni yatakta yatmanin ne anlami var diye konuştuk.

Eşim cumartesi çalışıyor, iş çıkışı ailesine gitti ve gece 11de eve döndü, ben de yaşadığımız bazı olumsuzluklardan ailesi ile görüşmeme kararı aldım. Ama arada kavga yok ordan her dönüşümünüzde canımızı sıkarlardı ya da eşim beni bırakıp kahveye giderdi vs ben de bunların önünü almak için bayramdan bayrama gitmeye karar verdi. Aramız iyiydi bu arada. Gec geldi nasil yorgun... Ertesi gün de alışverişe çıkacaktık ama eşim gitmek istemediğini tun hafta Yorgun olduğunu filan belirtti. Ben de ailenin yanında geç saatlere kadar oturmasaydın o zaman bilmiyor muydun alışverişe çıkacaktık tarzında söylendim. O da zaten ben oraya gittiğimde o buraya alışamadı gelmek istemiyor ne zaman gelsek kavga oluyor ben istemiyorum tarzında konuştum dedi. Ama akşam gelince tam tersi gayet iyiydik o akşam beraber olduk. Ben de sen iki yüzlü davranmayacaksın o zaman ailenle böyle dertlendiysen gelip akşam beraber olmak istemeyeceksin, net ol bir öyle bir böyle davranıp yüzüme gülüp arkamdan konuşma dedim. Böyle bisey var mı ya gitsem de gitmesem de kavga ediyoruz ben artık ne yapacagimi şaşırdım. Ailesi benim için yabancıdan farksız.. eşim in bu itirafı beni derinden üzdü yatakları ayıralım a kadar gitti olay birlikte uyusak da beni sadece cinsel amacı için kullanan bir erkekle bu ömür güzel geçer mi? Daima ailesi ön planda. Biz ailesi değiliz sanki.... of çok moralim bozuk , nasıl davranacağımı şaşırdım artık... siz olsanız ne yapardınız?
Bunda abartilacak hic bisey yok bence .. yoksa benim atladigim bi nokta mi var .. iki kez okudum hemde ama bulamadim yani

Ortada bir şey yok eşinin ailesine gitmeye eriniyorsun adam iyi bile dayanmış. Eşinin anne babası hakkında sanki yabancı gibi konuşuyorsun evlilik bir bütün olmak demektir bunu idrak edemiyorsanız neden evlenirsiniz anlamam
Onların beni kabul edememe sorunu var. Kardesi her gittiğimde sorun çıkarıyor. Ayrıca eşimi sevdim evlendim. Ben evlenmeyi her h.sonu eş ailesine gidip gece yarıları eve dönmek için istemedim. Istiyorsa gitsin, ama dedikodumu yapmasın. Ya 'da yaparsa da eşine sırnaşmasın. Hep karnım doysun hem pastam dursun yok öyle.

Eşim ses çıkarmadığı gibi ailesi de çıkarmıyor ben en çok buna sinirleniyorum. Eşim zaten benden yana tutum sergileseydi kardeşi de öyle arsızlık yapamazdı. Is eş de bitiyor.
Yatakları ayırmayı çözüm olarak değil de madem beraber olmuyoruz ayni yatakta yatmanin ne anlami var diye konuştuk.
Haklısınız abimlerden biri eşime bir saygısızlık yapsa ilk tepkiyi benden önce annem ve babam verir. Ben gitmeme kısmında size hak veriyorum.

Ama neden beraber olmuyorsunuz ve sadece beraber olmak için mi eslerimizle aynı yatakta yatıyoruz?

Bence iyi bir fikir değil bu. Birbirinizi cinsellik üzerinden de cezalandırmayın zaten. Sorunuzun çözümü bu değil.

Haklısınız abimlerden biri eşime bir saygısızlık yapsa ilk tepkiyi benden önce annem ve babam verir. Ben gitmeme kısmında size hak veriyorum.

Ama neden beraber olmuyorsunuz ve sadece beraber olmak için mi eslerimizle aynı yataktan yatıyoruz?

Bence iyi bir fikir değil bu. Birbirinizi cinsellik üzerinden de cezalandırmayın zaten. Sorunuzun çözümü bu değil.
Benim eşim öyle dar görüşlü işte. O söyledi zaten bunu. Ki cinsel hayatımız ailesine ve olasi tartışmalarımıza göre iyidir.
Gitmemek ve muhatap olmamakta bulsam da cozumu, maalesef yine tartıştık. Her iki haftada bir cmt akşamları iş çıkışı gidiyor. Gece geliyor. Sanki görevi gibi. Zaten ordan baskı yapıyolar bunu biliyorum o yüzden kendimi çektim.
Ama eşim benimle aynı fikirde değil. Gitsin ams o kadar uzun kalmasın mesela. Herkes ailesine gidiyor tüm geceyi orda geçirip kızımı ve eşini yalnız bırakıyor. Valla avm ye gittik kızımla herkes eşiyle. Ben de pazar günü hayalini kurdum ama kendisi yorgunmus. E tabi beş saat ben de evimden uzata iş çıkışı bir yere gitsem ben de yorulurum.

Adam kötü birşey söylememiş ki, belli ki neden gelmiyor demişler o da, alışamadı gelmek istemiyor demiş. Bence siz abartmışsınız. Ne erkekler tanıyorum ailesinin yanına gidip geldikten sonra eşine buz gibi davranan.

Adam kötü birşey söylememiş ki, belli ki neden gelmiyor demişler o da, alışamadı gelmek istemiyor demiş. Bence siz abartmışsınız. Ne erkekler tanıyorum ailesinin yanına gidip geldikten sonra eşine buz gibi davranan.
Emin ol benimki de öyle.
Sadece dürtülerine engel olamıyor hepsi bu..

Abartmışsınız ,adam ne diyecekti sorunca ,bu dedikodu değil,kavgaya yer mi arıyorsunuz acaba çok mu gerildiniz

Benim eşim öyle dar görüşlü işte. O söyledi zaten bunu. Ki cinsel hayatımız ailesine ve olasi tartışmalarımıza göre iyidir.
Gitmemek ve muhatap olmamakta bulsam da cozumu, maalesef yine tartıştık. Her iki haftada bir cmt akşamları iş çıkışı gidiyor. Gece geliyor. Sanki görevi gibi. Zaten ordan baskı yapıyolar bunu biliyorum o yüzden kendimi çektim.
Ama eşim benimle aynı fikirde değil. Gitsin ams o kadar uzun kalmasın mesela. Herkes ailesine gidiyor tüm geceyi orda geçirip kızımı ve eşini yalnız bırakıyor. Valla avm ye gittik kızımla herkes eşiyle. Ben de pazar günü hayalini kurdum ama kendisi yorgunmus. E tabi beş saat ben de evimden uzata iş çıkışı bir yere gitsem ben de yorulurum.
Aslında her iki haftada bir ailesinin yanına 5 saat gitmesi sorun değil ve çokta değil. Siz gitmiyorsanız eşinizin gidiş saatinden rahatsız olup eşinize bilenmeyin. 2 haftada bir ailesini görmesi en doğal hakkı çünkü. Her hafta sonu yorgunum diye cıkmamazlik etmiyorsa arada bir evde de kalabilir yada gündüz dinlenip akşam üstü çıkarsınız.
Bunlar da biraz daha esnek olabilirsiniz bence.

Ailesine karşı sizinle ilgili tutumu yanlış ama gitme kısmına takılmayın.

Eşim cumartesi çalışıyor, iş çıkışı ailesine gitti ve gece 11de eve döndü, ben de yaşadığımız bazı olumsuzluklardan ailesi ile görüşmeme kararı aldım. Ama arada kavga yok ordan her dönüşümünüzde canımızı sıkarlardı ya da eşim beni bırakıp kahveye giderdi vs ben de bunların önünü almak için bayramdan bayrama gitmeye karar verdi. Aramız iyiydi bu arada. Gec geldi nasil yorgun... Ertesi gün de alışverişe çıkacaktık ama eşim gitmek istemediğini tun hafta Yorgun olduğunu filan belirtti. Ben de ailenin yanında geç saatlere kadar oturmasaydın o zaman bilmiyor muydun alışverişe çıkacaktık tarzında söylendim. O da zaten ben oraya gittiğimde o buraya alışamadı gelmek istemiyor ne zaman gelsek kavga oluyor ben istemiyorum tarzında konuştum dedi. Ama akşam gelince tam tersi gayet iyiydik o akşam beraber olduk. Ben de sen iki yüzlü davranmayacaksın o zaman ailenle böyle dertlendiysen gelip akşam beraber olmak istemeyeceksin, net ol bir öyle bir böyle davranıp yüzüme gülüp arkamdan konuşma dedim. Böyle bisey var mı ya gitsem de gitmesem de kavga ediyoruz ben artık ne yapacagimi şaşırdım. Ailesi benim için yabancıdan farksız.. eşim in bu itirafı beni derinden üzdü yatakları ayıralım a kadar gitti olay birlikte uyusak da beni sadece cinsel amacı için kullanan bir erkekle bu ömür güzel geçer mi? Daima ailesi ön planda. Biz ailesi değiliz sanki.... of çok moralim bozuk , nasıl davranacağımı şaşırdım artık... siz olsanız ne yapardınız?
EŞiniz kötü bişey dememiş ki arkadan konuşmak değil bu
Kavga çıkıyo Gelmesini ben istemiyorum demiş
Yani sizin üstünüzdeki sorumlulugu almış
size laf söylemesinler diye

Aslında her iki haftada bir ailesinin yanına 5 saat gitmesi sorun değil ve çokta değil. Siz gitmiyorsanız eşinizin gidiş saatinden rahatsız olup eşinize bilenmeyin. 2 haftada bir ailesini görmesi en doğal hakkı çünkü. Her hafta sonu yorgunum diye cıkmamazlik etmiyorsa arada bir evde de kalabilir yada gündüz dinlenip akşam üstü çıkarsınız.
Bunlar da biraz daha esnek olabilirsiniz bence.

Ailesine karşı sizinle ilgili tutumu yanlış ama gitme kısmına takılmayın.
Akşam 8di cikalim dedigimde...
Yanı tüm gün evde oturduk dinlendik ama eşim dünden yorgun olduğu için çıkmak istemedi.
Ben gitmesin demiyorum ama beni ve kızını ihmal ediyorsa kusura bakmasın laf söylemek de hakkım.
Onlar istediklerini yapsın kadınlar da bir fiil sussun istiyorlar..
Ailesinin gönlünü yapacağına kadar kızının alışverişini düşünebilirdi. Her iki haftada bir böyle değiliz. O da çıkmak ister.
Bu hafta muhtemelen kafasını yordu ailesi. Çünkü kv arkadan iş çevirir, oğlunu doldurdu o da pazar günü patladı bence...

EŞiniz kötü bişey dememiş ki arkadan konuşmak değil bu
Kavga çıkıyo Gelmesini ben istemiyorum demiş
Yani sizin üstünüzdeki sorumlulugu almış
size laf söylemesinler diye
Bence bu sorunları düzeltmez. Aksine büyütür. Ailesinin bana karşı bilenmesi kaçınılmaz bu noktada.

Back
X