Eşin çıkıp gidiyor ve sen nereye gittiğini bilmiyor musun?
Aranızda iletişim sorunu var gibi.
Sakın sen şöylesin sen böylesine getirme olayı.
Para olayına falan da girme.
Bunlar geçici ve birbirinizi rakip edecek şeyler.
Siz rakip değil karı-kocasınız.
Şimdi değil ama ertesi gün olabilir,
suçlayıcı olmadan konuşmaya çalışın.
Kendi hissettiklerinizi anlatın.
Bazı konularda uyarılarda bulanabilirsiniz...
Sana açıklama yapması yani yaptığı şeyleri de anlatması sanki
sizi kıskandırmak için yapılan şeyler gibi geldi bana.
kime sorarsanız sorun, öyle bir saç gürleştirme yolu yok diyecektir sizecanınızı sıkmaktansa "ben doktora sordum, boşuna çocuğun kötü görünmesine sebebiyet vermeyin, yok öyle birşey dedi" dersiniz, saç konusu böylelikle hallolur..
ama eşinizle aranızda ciddi bir iletişim sorunu var.. ne demek arkadaşlara söyledim haftaya sizinleyim.. aman allah razı olsun demek geliyor insanın içinden. konuşun eşinizle, eğer o sizsiz plan yapıyorsa siz de onsuz plan yapmakla tehdit edin bakalım ne diyecek..
Bence de kavga etmeden, tartismadan, sen böylesin, sen söylesin demeden, para harcama olaylarina girmeden sorunu halletmeyi denemelisiniz. Evliligi oyuna göndermek en tehlikeli olaylardan bir tanesidir. Eger siz her cikmazda bir oyunla, bir ders verme ile düzeltmeye calisirsaniz, ileride öyle bir hal alir ki kendiniz de altindan kalkamazsiniz.
Belki konusmakla düzelmiyor olabilir ama evlilik emek isteyen bir kurum. Bir daha bir daha denemek zorundasiniz. Farkli cümlelerle, farkli ifade edis bicimleriyle ama konusarak...Duygularinizi ona iletmenin bir yolu olmali. Hatta ona da kari koca oldugunuzu hatirlatmali ve konusarak bazi sorunlari cözebilmeniz gerektigini hatirlatmalisiniz.
Konu fazla uzamasın diye ayrıntılara girmedim
Zaten bundan önce konu açmıştım arkadaşlarına çok zaman ayırıyo diye Bununla ilgili konuşmuştuk büyük bi tartışma oldu ama sonunda haklısın dedi Bazı değişiklikler oldu Kendiliğinden hadi yürüyüşe gidelerim alışverişe gidelim Arkadaşlarının yanına gideceği zaman valla istemiyrm söz erken gelicem filan diyerek gidiyodu Hem bize hem arkadaşlarına eşit bi şekilde vakit ayırıyodu Bende artık mutluydum Çünkü bizimlede ilgileniyodu Ama fazla gelen bişey vardı Fazla açıklama yapıyodu Arkadaşlarıma ben eşime söz verdim gelemem dedim İşte hadi kalkalım eşim bekler filan dedim demeye başladı Bi yandan seviniyodum çünkü eskiden bunun bahsini bile geçiremezdi Ama bi yandanda garipsiyodum Çünkü fazla gelen bişey vardı
Şimdi anlıyorumki rol yapıyomuş sırf ben susayımda o hayatını yaşasın diye Yani bu gün olanlar bana bunu düşündürdü İki yüzlü davranması beni tedirgin ediyo Banadamı bunu yapıyo diyorum Yani ne diye benide dedesinin yanına giderken götürmediki
Her zaman derki çok şükür mutlluyuz para pul önemli değil Ama bu yaptıklarıyla söyledikleri çok zıt
Kırmızıya boyadığım şeyi çok yaptım zaten hiç bi konuşmamda suçlamadım ama işe yaramadı yine bakıyorum altından bi katakulli çıkıyo Bu seferde suçlayayım belki gururuna dokunurda değişir
Oscar ,merhaba arkadaşım ben uye adımı değiştirdim,eskı adım ahduyguahh dı,hatırlamışsındır,mesaj hakkım yok burdan onlıne gorunce senı yazıyım dedım sana bı
Mehaba canım bende arkadaşlarla dertleşiydm
Sakinlesmenize sevindim. Ne demisler öfke ile kalkan zarar ile oturur. Hakli iken haksiz konuma düsmeyin öfkenize yenilip. Evet, anladigim kadariyla zaten konusarak sorunlarinizi cözüyormussunuz fakat esinizde bir degisiklik olmuyor. Öncelikle uygun bir zamanda, nereye gittigini kesinlikle sorun. Sonra benim yerimde sen olsaydin ne yapardin diye sorun. Düsünsün ki siz kadin arkadaslarinizla sürekli vakit geciriyorsunuz, öyle ki esinize cocuklariniza vakit ayiramaz hale gelmissiniz. Esiniz sizinle konusuyor, tamam diyorsunuz ama sonra yalanlar uyduruyorsunuz. Ne yapardin, gercekten empati kur deyin. Belki ise yarar.
Ise yaramazsa, o zaman ikimiz de arkadaslarimiza vakit ayiralim, esitlik olsun, sonra bakalim evliligimizin gidisati ne yönde deyin. Ve bunu uygulayin. Yemek yapmayin arkadaslarinizla bulusun, komsulariniza gidin vs. En son care bu olurdu herhalde benim basvurdugum.
Ben en iyisi kafayı vurup yatayım Yoksa geldiği zaman ya yüzüm asık olacak ve buda tartışmaya sebebiyet vericek Yada şimdi açıp desemmi nerdesin sen Hani verdiğin söz???
ne güzel düzelmişti diye yazışıyrduk yıne mı aynı yorungeye gırdı
Evet canım malesef Yani lafta değişmedi ama ben görüyorum Bana belli etmek istemiyo Hani bi çocuğa o çikolatayı yeme dersiniz tamam der ama aklı yine ondadır size rol yapar benimkide aynı o mevzu Fırsat buldukça o çikolatadan bi ısırık alıyo Sonrada bişey yapmamış gibi gülümsüyo Ama ben hayal kırıklığına uğradığımla kalıyorum
anladım canım,değişmeye kendileri istemedıkçe,böyle çocukca şeylere başvuruyorlar ,umarım konusup orta yol bulabılırsın yıne,bu sefer inşallah köklü değişikler olsun hayatında...hayatınızda
Kızlar az evel kvalidemlerdeydik Eşim oturduğu yerde saçmaladı
Kızımın saçını amcası oğlu şakadan çekşyodu bende dedimki dur zaten iki tel saçı var onuda sen çekme
eşimde dekiki yok annesi bak hele kızımın saçına bumu iki tel Çok güzel kızımın saçı filan dedi
Ordan kvdem dediki yok yok bunun saçını sıfıra vuralım Saçları çok seyrek (sana neeeeee)Zaten geçen senede tutturmuştu ben vaz geçirmiştim
Eşimde arkasından bana ne dese beğenirsiniz Qscar senin yüzünden bak zamanında izin vermedin kızın saçını sıfıra vurdurmayı şimdi bak nasıl seyrekBen böyle kaldım Sırf annesi dedi diye fikir değişti İki dakikada 90 derece döndü
Bende yüzümü asmadan dedimki kızımın saçına kıyamam ben Boğazıma bıçak dayamanız lazım sıfıra vurmanız için Neyse o konu öyle kaldı
Eşimin dedesi ameliyat olmuştu ve ben beraber gidelim demiştim Öyle kaldı bu gün duydumki kendisi gitmiş geçen hafta tek başına
Şok oldum Benim gitmek istediğimi biliyodu ve beni götürmedi hazta zitaretine
2-3 haftadır çok mutluydum Bi kaç problemimiz vardı bana zaman ayırmıyo filan diye dertleniyodum herşey düzelmiş sanıyodum Şimdi anlıyorumki annesine yaptığı gibi banada sırf susayım diye rol yapmış Bu hafta full arkadaşlarıyla çıktı Bende kavga etmeden gülümseyerek fazla çıkmaya başladın canım dedim Oda döndü dedi bu hafta sırf sizinleyim arkadaşlarımada söyledim
Ama şimdi yine bizi eve bırakıp gitti nereye gitti bilmiyorum bişey demedi Sadece yüzümü astım annesinden çıktıktan sonra tek kelime etmedik
Çok uzun oldu ama size sorum şu Bu adam konuşmayla düzelmiyo sadece rol yapıyo Boşanacak kadar büyük bi mesele değil ama can yakıyo Moral bozuyo
Ben şimdi bunları yüzüne vurup rahatlasammı Sen böylesin şöylesin deyip yoksa çaktırmadan öcmü alsam parasını harcayarak onu sömürerek Arsızlığa vurup emri vaki yapıp beni oraya buraya götürmü desem
Her ne kadar ikinci seçenek benlik değilsede yinede düşünebilirim Çünkü bu adam gerçekten iki yüzlü Daha başka hangi konularda bana bunu yapıyo bilemiyorum Sürekli iyi görünüyo bana ve son zamanlarda çok fazla açıklama yapıyo Arkadaşlarımla onu yaptım bunu yaptım demelere başladı (eskiden kerpetenle laf alırdım şimdi ben sormadan bunu yapıyo) Çok konuşan çok yalan söyler ya beni işkillendiriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?