eşimin yüzüne vursammı

Qscar

GüçBendeArtık
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
245
5
296
Şanlıurfa
Kızlar az evel kvalidemlerdeydik Eşim oturduğu yerde saçmaladı

Kızımın saçını amcası oğlu şakadan çekşyodu bende dedimki dur zaten iki tel saçı var onuda sen çekme

eşimde dekiki yok annesi bak hele kızımın saçına bumu iki tel Çok güzel kızımın saçı filan dedi

Ordan kvdem dediki yok yok bunun saçını sıfıra vuralım Saçları çok seyrek (sana neeeeee)Zaten geçen senede tutturmuştu ben vaz geçirmiştim

Eşimde arkasından bana ne dese beğenirsiniz Qscar senin yüzünden bak zamanında izin vermedin kızın saçını sıfıra vurdurmayı şimdi bak nasıl seyrekBen böyle kaldım Sırf annesi dedi diye fikir değişti İki dakikada 90 derece döndü

Bende yüzümü asmadan dedimki kızımın saçına kıyamam ben Boğazıma bıçak dayamanız lazım sıfıra vurmanız için Neyse o konu öyle kaldı

Eşimin dedesi ameliyat olmuştu ve ben beraber gidelim demiştim Öyle kaldı bu gün duydumki kendisi gitmiş geçen hafta tek başına

Şok oldum Benim gitmek istediğimi biliyodu ve beni götürmedi hazta zitaretine

2-3 haftadır çok mutluydum Bi kaç problemimiz vardı bana zaman ayırmıyo filan diye dertleniyodum herşey düzelmiş sanıyodum Şimdi anlıyorumki annesine yaptığı gibi banada sırf susayım diye rol yapmış Bu hafta full arkadaşlarıyla çıktı Bende kavga etmeden gülümseyerek fazla çıkmaya başladın canım dedim Oda döndü dedi bu hafta sırf sizinleyim arkadaşlarımada söyledim

Ama şimdi yine bizi eve bırakıp gitti nereye gitti bilmiyorum bişey demedi Sadece yüzümü astım annesinden çıktıktan sonra tek kelime etmedik

Çok uzun oldu ama size sorum şu Bu adam konuşmayla düzelmiyo sadece rol yapıyo Boşanacak kadar büyük bi mesele değil ama can yakıyo Moral bozuyo

Ben şimdi bunları yüzüne vurup rahatlasammı Sen böylesin şöylesin deyip yoksa çaktırmadan öcmü alsam parasını harcayarak onu sömürerek Arsızlığa vurup emri vaki yapıp beni oraya buraya götürmü desem

Her ne kadar ikinci seçenek benlik değilsede yinede düşünebilirim Çünkü bu adam gerçekten iki yüzlü Daha başka hangi konularda bana bunu yapıyo bilemiyorum Sürekli iyi görünüyo bana ve son zamanlarda çok fazla açıklama yapıyo Arkadaşlarımla onu yaptım bunu yaptım demelere başladı (eskiden kerpetenle laf alırdım şimdi ben sormadan bunu yapıyo) Çok konuşan çok yalan söyler ya beni işkillendiriyo

Eşin çıkıp gidiyor ve sen nereye gittiğini bilmiyor musun?

Aranızda iletişim sorunu var gibi.

Sakın sen şöylesin sen böylesine getirme olayı.
Para olayına falan da girme.
Bunlar geçici ve birbirinizi rakip edecek şeyler.
Siz rakip değil karı-kocasınız.

Şimdi değil ama ertesi gün olabilir,
suçlayıcı olmadan konuşmaya çalışın.
Kendi hissettiklerinizi anlatın.
Bazı konularda uyarılarda bulanabilirsiniz...
Sana açıklama yapması yani yaptığı şeyleri de anlatması sanki
sizi kıskandırmak için yapılan şeyler gibi geldi bana.

Canım sorunlar çok büyük değil dediğin gibi
Açık açık oturup konuşmanı tavsiye ederim eşinle
Ama saygı sınırlarını aşmadan ve ses tonunu yükseltmeden
Seni anlayışla dinleyeceğini düşünüyorum
İkinci seçeneği bence hiç yapma
Sonuçta bi yerlere götür deyip para harcatman sadece ailenize maddi zarar sağlar
Yani ondan intikam alayım derken boşuna para harcamış olursunuz
Bi yerlere gitmek istersen tabiki de gidin ama inat uğruna değil,istediğiniz için
Sevgiler

Bence de kavga etmeden, tartismadan, sen böylesin, sen söylesin demeden, para harcama olaylarina girmeden sorunu halletmeyi denemelisiniz. Evliligi oyuna göndermek en tehlikeli olaylardan bir tanesidir. Eger siz her cikmazda bir oyunla, bir ders verme ile düzeltmeye calisirsaniz, ileride öyle bir hal alir ki kendiniz de altindan kalkamazsiniz.

Belki konusmakla düzelmiyor olabilir ama evlilik emek isteyen bir kurum. Bir daha bir daha denemek zorundasiniz. Farkli cümlelerle, farkli ifade edis bicimleriyle ama konusarak...Duygularinizi ona iletmenin bir yolu olmali. Hatta ona da kari koca oldugunuzu hatirlatmali ve konusarak bazi sorunlari cözebilmeniz gerektigini hatirlatmalisiniz.

kime sorarsanız sorun, öyle bir saç gürleştirme yolu yok diyecektir size canınızı sıkmaktansa "ben doktora sordum, boşuna çocuğun kötü görünmesine sebebiyet vermeyin, yok öyle birşey dedi" dersiniz, saç konusu böylelikle hallolur..
ama eşinizle aranızda ciddi bir iletişim sorunu var.. ne demek arkadaşlara söyledim haftaya sizinleyim.. aman allah razı olsun demek geliyor insanın içinden. konuşun eşinizle, eğer o sizsiz plan yapıyorsa siz de onsuz plan yapmakla tehdit edin bakalım ne diyecek..

Konu fazla uzamasın diye ayrıntılara girmedim

Zaten bundan önce konu açmıştım arkadaşlarına çok zaman ayırıyo diye Bununla ilgili konuşmuştuk büyük bi tartışma oldu ama sonunda haklısın dedi Bazı değişiklikler oldu Kendiliğinden hadi yürüyüşe gidelerim alışverişe gidelim Arkadaşlarının yanına gideceği zaman valla istemiyrm söz erken gelicem filan diyerek gidiyodu Hem bize hem arkadaşlarına eşit bi şekilde vakit ayırıyodu Bende artık mutluydum Çünkü bizimlede ilgileniyodu Ama fazla gelen bişey vardı Fazla açıklama yapıyodu Arkadaşlarıma ben eşime söz verdim gelemem dedim İşte hadi kalkalım eşim bekler filan dedim demeye başladı Bi yandan seviniyodum çünkü eskiden bunun bahsini bile geçiremezdi Ama bi yandanda garipsiyodum Çünkü fazla gelen bişey vardı

Şimdi anlıyorumki rol yapıyomuş sırf ben susayımda o hayatını yaşasın diye Yani bu gün olanlar bana bunu düşündürdü İki yüzlü davranması beni tedirgin ediyo Banadamı bunu yapıyo diyorum Yani ne diye benide dedesinin yanına giderken götürmediki

Her zaman derki çok şükür mutlluyuz para pul önemli değil Ama bu yaptıklarıyla söyledikleri çok zıt

Kırmızıya boyadığım şeyi çok yaptım zaten hiç bi konuşmamda suçlamadım ama işe yaramadı yine bakıyorum altından bi katakulli çıkıyo Bu seferde suçlayayım belki gururuna dokunurda değişir

Yok bensiz plan yaptığını söylemedim yanlış anlamışsınız Geçen hafta full arkadaşlarıylaydı Bu haftada sbizimle geçereceğini söyledi Arkadaşlarınada demiş beni bu hafta rahatsız etmeyin eşimle geçiricem bütün haftayı Ama diyorum ya sırf beni çocuk gibi kandırmak için söylenilen şeyler <Hani bak gelmedi hala Yine arkadaşlarıyla Nereye gider kiminle gider hepsini bilirim Ama bu gece surat astım diye ne o söyledi ne ben sordum o yüzden nereye gitti bilmiyrm İlk yorum yapan arkadaş sormuştu cvplamamışım Bu yüzden bilmiyrm yani

Saç konusunu takmıyrm zaten kimse bişey yapamaz kız benim kızım Ama eşimin tavrı sinirimi bozdu Biraz delikanlı ol denir ya Bende eşime biraz delikanlı ol demek istiyrm Hemde bağıra bağıra

Doğru söylüyosunuz Damarımdan uyuşturucu almış gibi (töbe töbe) sakinleştim yorumlarınız sayesinde Ya inanın konuşmamızda hiç bi problem yok Bizim evde ses bile yükseltilmez Ama konuşuyorum konuşuyorum Haklısın diyo İki gün düzgün 3 gün yine aynı Benmi çok mükemmelletçiyim bilmiyorumki:44:Sadece sözünün eri bi koca istiyorum Ha bide bunu haykırmak istiyorum Sen sözünde duramayan bi döneksinnnnnnnnnn Ama diyemiyrm işte o zaman evlilik fazla sarsılır Öfffffff

Oscar ,merhaba arkadaşım ben uye adımı değiştirdim,eskı adım ahduyguahh dı,hatırlamışsındır,mesaj hakkım yok burdan onlıne gorunce senı yazıyım dedım sana bı

Ben en iyisi kafayı vurup yatayım Yoksa geldiği zaman ya yüzüm asık olacak ve buda tartışmaya sebebiyet vericek Yada şimdi açıp desemmi nerdesin sen Hani verdiğin söz???

Sakinlesmenize sevindim. Ne demisler öfke ile kalkan zarar ile oturur. Hakli iken haksiz konuma düsmeyin öfkenize yenilip. Evet, anladigim kadariyla zaten konusarak sorunlarinizi cözüyormussunuz fakat esinizde bir degisiklik olmuyor. Öncelikle uygun bir zamanda, nereye gittigini kesinlikle sorun. Sonra benim yerimde sen olsaydin ne yapardin diye sorun. Düsünsün ki siz kadin arkadaslarinizla sürekli vakit geciriyorsunuz, öyle ki esinize cocuklariniza vakit ayiramaz hale gelmissiniz. Esiniz sizinle konusuyor, tamam diyorsunuz ama sonra yalanlar uyduruyorsunuz. Ne yapardin, gercekten empati kur deyin. Belki ise yarar.

Ise yaramazsa, o zaman ikimiz de arkadaslarimiza vakit ayiralim, esitlik olsun, sonra bakalim evliligimizin gidisati ne yönde deyin. Ve bunu uygulayin. Yemek yapmayin arkadaslarinizla bulusun, komsulariniza gidin vs. En son care bu olurdu herhalde benim basvurdugum.

Senin söyleyipte benim uygulamadığım burda tek şey var oda bi konu üzerinde iki defa konuşmamam Bunda deneyeyim bakalım ne olacak Büyük ihtimalle empati kuracak ve haklısın diyecek ama gidişat değişmeyecektir

Ben evde yemek yapmasam umrunda olmaz çünkü iyi günlerimizde bile boşver yapma diyen bi adam Ben gelince yaparız der Bende onun kadar arkadaşlarıma vakit ayırmayı denedim hem gece hem gündüz görüştüm Ama adamın işine geldi Ben yoruldum bu tempodan o ses etmedi Galiba benim eşim bekarlığındaki gibi gezeyim tozayım istiyo Bunun yanlış olduğunu biliyo ama kendine söz geçiremiyo Ben desemki sana izin arkadaşlarınla git tatile uça uça gider Onun için benden iyi eş olmaz

Onun düşğncesi ayrı takılalım ama ayrılmayalım Beni seviyo biliyrm adım gibi eminim ama arkadaşlarıyla gezmeyede bayılıyo Sırf arkadaşlarıyla 1 saat daha takılabilmek için istediğim her şeyi yapar

Bende diyorumki acaba bende bundan fazyadalanıp hayatımımı yaşasam Ama o zamanda duygusal bi bunalıma girmezmiyim koca var ama yataktan yatağa Seviyoruz ama uzaktan uzağa Benim bu adamı adam gibi adam etmem uzun zaman alıcak

Ben en iyisi kafayı vurup yatayım Yoksa geldiği zaman ya yüzüm asık olacak ve buda tartışmaya sebebiyet vericek Yada şimdi açıp desemmi nerdesin sen Hani verdiğin söz???

ah kardeş ah bu erkekler kadınları anlamıyo geçen gün bendede benzer şey oldu canım sıkılıyo kalk gezelim dedim yok yorgunum dedi sonra kardeşi aradı abi benimle bir yere kadar gelirmisin diye bizimki hemen ayaklandı ee demek öyle dedim hiç bir şey demedi gelince hemen hazırlan akşama konsere gidelim dedi yaniii seni bilmem ama ben hemen hesabını sorarım her şeyin odaa dize gelir eeee ne yapalım bundan anlıyolar

offff bu saç konusu, aynı konu önceki senelerde bizde de vardı.
Herkes kızımın saçlarını kazıtmam gerektiğini söyleyip duruyordu eşimde dahil olmak üzere...
Hatta öyle bir boyuta geldi ki eşim senden habersiz yaptırırım demişti...
Bende bir gün bütün aile bir arada iken benden habersiz kızımın saçlarına dokunana hakkımı helal etmiyorum dedim
Herkes susmak zorunda kaldı Şimdi kızım 4 yaşında saçlarımızın maşallahı var
Eşine gelirsek; ciddi bir konuşma yapmanın zamanı çoktan gelmiş...

ne güzel düzelmişti diye yazışıyrduk yıne mı aynı yorungeye gırdı

Evet canım malesef Yani lafta değişmedi ama ben görüyorum Bana belli etmek istemiyo Hani bi çocuğa o çikolatayı yeme dersiniz tamam der ama aklı yine ondadır size rol yapar benimkide aynı o mevzu Fırsat buldukça o çikolatadan bi ısırık alıyo Sonrada bişey yapmamış gibi gülümsüyo Ama ben hayal kırıklığına uğradığımla kalıyorum

anladım canım,değişmeye kendileri istemedıkçe,böyle çocukca şeylere başvuruyorlar ,umarım konusup orta yol bulabılırsın yıne,bu sefer inşallah köklü değişikler olsun hayatında...hayatınızda

Amin canım inşallah Şimdi geldi Yine dışarıya çıktın hani verdiğin söz demek istiyrm Ama halim yok Büyük kavga çıkarsa kaldırmaya mecalim yok oyüzden yatıcam Hiç sesimi çıkarmadan Arkadaşlarına çok bağlı bu gün bunu anladım Beni kaybetmek istemez biliyrm ama eşimin arkadaşlarına karşı bağımlı Ben ne desem he he diyip geçicek Kabullenmek zor Ben ikinci plana atılacak biri değilim Kabul edemem bunu Böyle böyle kendimi yiyip bitiricem Doktorun verdiği depresyon ilaçlarına devam Belki bu şekilde hayat daha kolay olur Beklentim bi sıfıra inse bende rahatlicam oda Allah banada benim gibi olanlarada sabır versin ne diyiyeim Herkese teşekkürler Tavsiyeleriniz olursa yarın tekrar bakarım

yanıma geldi sarıldı bende dayanamadım söyledim Niye bunları yaptın Niye söz verdiğin halde yine arkadaşlarının yanına gittin?? Kendimi kadırılmış gibi hissediyrm Çocuk gibi avutuyosun Sonrada bildiğini okyyosun Allah için kendini yerime koy ben sana bunu yapsam ne hissederdin dedim

Tabi işine gelmedi Açıklama yapmak yerine bu sefer Ne var yani bi çay içmeye gittim bak erken geldim dedi Üsteledim bende, dedim ama sözün peki Sen bana çıkmicam dedin Önemli olan bu benim için dedim

tamam uzatmayalım gece gece huzurumuz kaçmasın dedi Eğer çok istiyosan sende bana söz ver tutma Ben böyleyim beni böyle kabul et dedi ( Ben de söylenecek söz kalmadı Ağıt boğazıma çoktü Ben bir gün intihar ederim ama birgün ederim bunu bil Sen bunları söylemeye devam ettikçe dedim çektim gittim mutfağa Arkamdan beni kontrol için geldi Sonra yatağa giderken Sen yarın iftara davetlerine git Ben annemlere gidicem dedim
Ne yapsa artık boş Eskiden bi sarılmaya bi öpmeye tav oluyodum Ama artık anladımki bu şekilde daha çok yıpranıyorum

Madem arkadaşlarıyla vakit geçirmek benimle vakit geçirmekten daha kıymetli O zaman aynı evin içinde yüzümü göstermicem ona Artık eski şen karısını göremicek Bakalım bu bizi iyiyrmi yoksa daha kötüyemi götürücek Aklıma başka çözüm yolu gelmiyo Konuşuyoruz hemde sakince ama işe yaramıyo Ailesine daha fazla vakit ayırması gerektiğini bi türlü anlamıyo

"sen" yerine "ben" ile başlayan cümleler kurarak yüzüne vurun...yani sen şöylesin demek yerine "ben böyle davranmandan hoşlanmıyorum, böyle olduğu zaman ben çok mutsuz oluyorum" vsvs gibi ...bu şekilde ona kendini savunma ve cevap hakkı vermezsiniz ve kendinizi anlatmış olursunuz daha etkilidir...

ikinci yöntem çözümden uzak, geçici, sahte ve eşinizin şikayet ettiğiniz kötü dediğiniz davranışları ile aynı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…