Eşiminin ailesine para vermesinden bıktım artık

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhabalar, ben daha öncede aynı konuda yazmıştım. yine çok doldum ve sıkıldım bunaldım yazmak istedim. eşimin babası borçları var diye arabasını sattı. arabanın vergi borcu varmış onuda eşime ödetmiş:(( eşim arabanı satınca verirsin demiş oda tamam demiş. kredi kartı ile ödemişti eşim. biz kredi kartı borcunu ödedik bize bu ay geçinecek para kalmadı. eşim babasından istedi ödediği vergiyi babası diğer borçları yüzünden paranın kalmayacağını ve bize para veremeyeceğini söylemiş:( Allahım kafayı yiyecem. eşime annenede söyle dedim haberi olsun. söylemedi. ben söylerim dedim. brşey deme dedi. buda sana ders olsun dedim bir daha her istediklerinda vermezsin dedi.m ne için istediğine bakarım diyor. Allahım kafayı yiycem:(( daha öncede yamıştım eşim annesine hesap açtırdı her ay düzenli para yolluoyr bu 2 yıldır devam ediyor. hesap açmadan öncede ne zman görse verirdi. benim bile elime annesine verdiği kadar özel bir harçlığım yok. bana diyor maaş hesabımın kartı sende git lazım olunca çek diyor. lazım olup çekincede niye bu kadar para çektin diyor. ben asla gereksiz harcama yapmam. çok tutumluyumdur. bebeğimize yatırım hesabı açalım diyorum paramız kalmıyorki diyor. bu ay silesine 500 lira verdi mesela. ben çalışmıyorum bu bizim için çok büyük bir rakam. böyle sürekli verirse tabiki paramız kalmaz!!!! niye böyle sürekli veriyosun diyorum. ailesine karşı vicdan yapıyomuş. biz onun ailesi değiliz sanki. bizi zor duruma sokuyo...ben ve bebğim onun nesi oluyoruz hala 4,5 yıldır anlayabilmiş değilim. nişanlı ikende verdiğini biliyodum evlenincede devam edecekmi böyle diyodum yok benim artık ayrı bir evim olacak diyodu böyle olmaz diyodu ama hala aynı tas aynı hamam aynen devam ediyor. ailesini alıştırmış onlarda bu çocukta varmı yokmu demeyip sürekli istiyorlar. benimkide hiç hayır demiyor. kafayı yiycem artık. bende tutum yapayım diye kendimi paralayıp duruyorum. ne yapacağımı bilemiyorum offf çok bunaldım...eşimede bu tavırlarından dolayı çok kızıyorum:((

Merhabalar, ben daha öncede aynı konuda yazmıştım. yine çok doldum ve sıkıldım bunaldım yazmak istedim. eşimin babası borçları var diye arabasını sattı. arabanın vergi borcu varmış onuda eşime ödetmiş:(( eşim arabanı satınca verirsin demiş oda tamam demiş. kredi kartı ile ödemişti eşim. biz kredi kartı borcunu ödedik bize bu ay geçinecek para kalmadı. eşim babasından istedi ödediği vergiyi babası diğer borçları yüzünden paranın kalmayacağını ve bize para veremeyeceğini söylemiş:( Allahım kafayı yiyecem. eşime annenede söyle dedim haberi olsun. söylemedi. ben söylerim dedim. brşey deme dedi. buda sana ders olsun dedim bir daha her istediklerinda vermezsin dedi.m ne için istediğine bakarım diyor. Allahım kafayı yiycem:(( daha öncede yamıştım eşim annesine hesap açtırdı her ay düzenli para yolluoyr bu 2 yıldır devam ediyor. hesap açmadan öncede ne zman görse verirdi. benim bile elime annesine verdiği kadar özel bir harçlığım yok. bana diyor maaş hesabımın kartı sende git lazım olunca çek diyor. lazım olup çekincede niye bu kadar para çektin diyor. ben asla gereksiz harcama yapmam. çok tutumluyumdur. bebeğimize yatırım hesabı açalım diyorum paramız kalmıyorki diyor. bu ay silesine 500 lira verdi mesela. ben çalışmıyorum bu bizim için çok büyük bir rakam. böyle sürekli verirse tabiki paramız kalmaz!!!! niye böyle sürekli veriyosun diyorum. ailesine karşı vicdan yapıyomuş. biz onun ailesi değiliz sanki. bizi zor duruma sokuyo...ben ve bebğim onun nesi oluyoruz hala 4,5 yıldır anlayabilmiş değilim. nişanlı ikende verdiğini biliyodum evlenincede devam edecekmi böyle diyodum yok benim artık ayrı bir evim olacak diyodu böyle olmaz diyodu ama hala aynı tas aynı hamam aynen devam ediyor. ailesini alıştırmış onlarda bu çocukta varmı yokmu demeyip sürekli istiyorlar. benimkide hiç hayır demiyor. kafayı yiycem artık. bende tutum yapayım diye kendimi paralayıp duruyorum. ne yapacağımı bilemiyorum offf çok bunaldım...eşimede bu tavırlarından dolayı çok kızıyorum:((

Arkadaşım az önce de yazdım

Kafasına vura vura öğreteceksin başka yolu yok.Çok kızarım böle şeylere bende çok sinirlenirim.

bence resti çekmenin vakti gelmişte gidiyor 500 milyon ne demek ya.sende tutumlu olmaktan vazgeç para arttıramassa gönderemez yemeyenin malını yerlermiş bebeğine oyuncaklar al en pahalısından kendine cilt bakım ürünleri al .geç kredi kartından arttıramasın gönderemesin .biraz aklını kullan annesine vermesini engelle sonra ilerde yaparsın tasarruf

Bence de sen harca ki onlara kalmasın mutfak temizlik çocuk ihtiyaçarı felan sürekli iste vermezse de biz ailen değilmiyiz sen asıl bu eve bakmalısın o evi baban düşünsün sen bizim babamızssın de. Çok tutumlu olmak iyi değil arkadaşım malesef varyemezin malını cömertler yer..

sende harca evine çocuğuna kendine bir taksidi bitir diğerini aç bak ozaman verebiliyormu.benimde var böyle bir arkadaşım şimdi evine eşya alıyor biri bitiyor diğerini aldırıyor.çocuklarına alıyor.nasıl olsa bu para ben harcasamda gidiyor harcamasamda dedi. şimdi okadar yapmıyor kocası dene derim.

bu ne yaa ayy uyuz oluurm boyle şeylere. biizm buralarda hıç boyle seyler olmaz.yanı evli bir erkek annelerıne para vermez. aksine ailesı herseyını yapar borclarını öder. üstune ustluk evlense bıle para yardımı yapar.bu olay tam tersi. sonuna kadar haklıısn.para bırıktırmek s
enınde hakkın..
kım olsa sinir olur..

ne yazıkki var böyle eşler benimkine de diyorum birikim yapalım diye ama nerde bende harcıyorum habire onlara gidecene bana kalır değilmi ben kendimi sıkacam dişimden tırnağımdan artırmaya çalışacam ama eşimin ailesi yiyecek yok öyle zaten bileziklerimi de borç ev alıyoruz diye aldılar iki sene oldu altın sürekli çıkıyor 170 gram altın hani azda değilki 15milyar yani nasıl vereccekler çok merak ediyorum vermezlerse haram zıkkım olsun evleri başlarına yıkılıp onun altında can versinler :66:

zor bir durum..ben de evlendiğim ilk aylarda eşimle bu konuda anlaşmıştık..ne o ne ben acil ve ihtiyacı olmadıkça ailelere kapattık cebimizi iyiki öyle yapmışız yoksa ne ev sahibi olurduk ne de o kadar borç ödeyebilirdik..senin eşin güzel bir kavga hakediyor annesine hesap ta açtırmış oh ne ala..valla ben olsam kıyamet çoktan kopardı 5 yıl iyi dayanmışsın canım..resti çek..

offf yaaa
500 lira ne ki diyesim geldi
çümkü biz her ay 700e yakın gönderiyoruz
ev almışlar onun borcunu biz ödüyoruz
30 milyar
7 yıl sürecek
bu ay annesi kardeşi geldi
yol paraları harçlıkları 8o liraya gitti terlik aldı annesi olacak kadın
300 liradan fazla öyle gidecek
ben ücretsiz izindeyim
çok canım sıkılıyor
nasıl geçecek bilmiyorum
ben de bizimkilere gönderince ferahlıyorum
aldığım şeulerden hep iki tane alırım
biri anneme
ayda bazen para gönderirim
benim avantajım ben de çalışıyorum
ama çok canım sıkılıyor
Allah a havale ediyorum onları

ay en ığrençlık yaaa ınsan oğlunun rızkına goz dıkermı ya
bende evlendığimn ertesı gunu kaynanam altnlarmı borç dıye ıstedı ağlayarak bnde verdım ama 3 sene oldu odemedı üstelık odemıcekte haram zıkkım olsun
oğluma doğumda takılanlardanda ıstedı ama vermedim bu sefer aç gözluler
sen harca canm ıstedıgını gıy ye ıç esınede para kalmasın anasına gonderemesın bızımde anamız var bız nıye gondermıyoruz..

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun, çok zor bi durum, yaşayan bilir bunu...
Bende aynı dertten muzdaripim, benimde eşimin eli sürekli ailesinin üzerinde...Hani ihtiyaçları olsa tamam diyecem ama oda yok sırf bana kıllık olsun diye kendilerini acındırıyorlar...Ama gel gör ki o acınacak haldeki insanlar mal sahibi oldular meğerse ihtiyaçlar bizim tarafımızdan karşılandığından para biriktirebiliyorlarmış...Buda bizimkine kapak olsun biz hala borç içindeyiz...
Yapılacak tek şey var, sende git gözünün gördüğünü al, olmayınca veremez ailesine, senin çoluğunun çocuğunun yemediğini neden ailesi yesin ki sizde artık ailesiniz, kendi geleceğinizi düşünmelisiniz...Eğer tutumluyum harcıyamam diyorsan koy kenara üç kuruş...Eşimle konuşayım ,ikna edeyim çabasına da girme derim,anlamaz anlasa bile yarın annesi para gelmeyince oğlunu doldurur sen zor durumda kalırsın,eğer harcarsan yetiremiyorum anne diyip sıyrılması hepiniz için iyi olur derim...

Eğer aileler çalışamayacak durumdaysa ve ihtiyaçları varsa , ailesine maddi destekte bulunan eşlerine kızdıkları zaman anlayamıyorum bu durumu.. Elbetteki imkanları doğrultusunda destekte bulunacak..

Kendi ailesini ihmal etmeden desteğini asla eksik etmemeli, eşlerde bu konuda destek olmalıdır kocalarına bence..

Ha ihtiyaç yoksa, bu konuda pek birşey diyemeyecegım..Ama yinede ufak tefek destekte bulunabilinir yine asla evini ihmal etmeden..

..

ufak tefek ihtiyaç olduğunda tabi ki gönderilir,bakmaya muhtaç olunan durumlarda tabi ki gönderilir hatta bunu gelin bile kendi yapar gerekirse.ama oğlunun sıkıntıya düşeceğini bile bile, gelinim az yesin torunum aç kalsın mantığıyla sömürmek de ayıp gerçekten. oğlum bana ev alsın oğlum benim kredi borcumu ödesin. oh ne ala memleket

Ayy Allah yardımcınız olsun gerçekten artık dur deme vaktiniz gelmişte geçiyor bile, bende nişanlıyım ve en çok korktuğum ve şuan tartıştığım konu bu ailesi çok bencil nişanlıma şimdiden söylüyorum ne sen ne de ben Allah korusun hastalık ya da olağanüstü bir olay olmadığı takdirde önce biz geliriz fazla paramız olsa bile zamanı geldiğinde birikim yaparız diyorum şuan kabul ediyor ama yok değişirse sonradan sonuç çok kötü olur bunuda şimdiden kendi babam ve annemle bile konuştum...
Sinirrr oluyorum böyle insanlara ya sinirrrrr :19: :19:

Sende isteklerini arttırmış gibi yap . .MAdem maaş kartı sende çek para bol bol . ne yaptın derse lazımdı dersn .bi kaç ihtiyacım wardı de . . çektiğin paralarıda onun haberi olmadan briktr yoksa bu adamn düzeleceği yok gibi :43:

çok sinir bozucu bir durum yaşadığım için biliyorum.benim eşim kardeşine 9 yıldır destek hep anlayış gösterdim ama son yaptığına dayanamıyorum artık:19:kaynım sorumsuzun teki borç üstüne borç yapıyor benimki de vicdan yapıp ona destek çıkıyor
kimi arkadaşlar bol harca vs demişler ama bizim dağ gibi borcumuz olmasına rağmen eşim yine de destek oluyor valla böyle erkekler yokluk içinde de olsalar bir şekilde bulup veriyorlar tek yol onların akıllanması ama bu nasıl olacak bilmiyorum işte:31:
allah yardımcın olsun canım

Eşin, kendi ailesini (yani eşini ve bebeğini) zor durumda bırakıyor olmasa, ailesine yardım etmesini güzel bir davranış olarak değerlendirirdim.

Peki eşin elinde para kalmadığında bütçeyi nasıl dengeliyor, kredi kartı borcu yapıyor olmasın Allah korusun?

En kötüsü de ders almaması eşinin. Sen kendini üzdüğünle kalıyorsun, ama eşinle aynı frekansa gelemiyorsun, bir ortak karar alamıyorsun. Bu çok yıpratıcı.

Bunun önüne geçmek için eşini borçlandırman lazım :):) git sürekli bişeyler al taksit aç bi yerlere böylelikle paranın gideceği yer belli olur.. Isterlerse de size de yok bize de dersin :):) sen yemiyorsun onlara yediriyorsun reva mı bu.. Akıllı ol git bebeşine, kendine, evine birşeyler al...

madem sen de bebeğine ileride lazım olacak şeyler al yatak odasıdır fln
ya da bebeğinin adına banka hesabı aç 18ini aşınca kullanabilecek şekilde
her ay da düzenli olarak oraya yatır
bu ülkede ne olacak belli olmaz ya böyle ygs kopya olayı olursa en azından özel okula fln göndeririz ya da dersaneye yollarız vs ileride işi için sermaye olarak kullanır vs. de
sonra da geri kalan paradan sizin ihtiyaçlarınızı kısıtlamadan babasına yardım maksatında verebilir.
ayrıca başka bir zaman da kendi ailen için para iste sıkışmışlar fln diyip bakalım ne yapacak..

bu konuyu ben yazsam aynen yazardım bende farklı değilim anlıyacağın, bizdede durumlar aynı ver ver bitmiyor gidende geri gelmiyor kaç milyarım gitti anlatamam ben diyincede babam geri verir babamda param kalmaz benim diyo, ama milyarlar diyorum adam hala ödemedi, bize gelincede idare et bilmem ne beni evde resmen kapatıyor dışarıya çıkartmıyor harcama yaparım diye, bende çıkamıyorum çocuğum küçük diye verdiği harçlık işte 100 tl 150 tl falan oda zaten genelde gene evime yada çocuğuma bişey alırım gene heba etmem, valla kalbim gene iyi dayanıyorda napim ya boşanıcam yada göz yumucam o derece vahim durumdayım bende :59:

Back
X