eşimle ailem arasında kaldım

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar eski konularımdan beni hatırlayanlar olabilir. biz 2 ay önce iskenderuna taşındık.önceden ankarada oturuyorduk eşim antepli . antepe yakın olduğu için iskenderuna geldi.ama mecburiyetten değil. sadece memleketini yakın diye.annemler de bunu sorun yaptı.. şu an eşimle konuşmuyorlar bana da çok kızıyorlar buraya geldiğim için ben ankaralı'yım çalışıyorum annem sürekli boşuna çalışıyorsun sözünü geçiremiyorsun deyip duruyor.kendisi biraz otoriterdir. kız kardeşimle benim de kendisi gibi olmamızı istiyor ama benim eşim antepli asla ona sözümü geçiremem 2 tane çocuğum var . bu saatten sonra boşansam mı diye düşünüyorum ama çocuklarımı düşünüyorum..2 günder eşim telefonumu aldı elimden beni ailemle konuşturmuyor...onların yanına da göndermiyor bura garip kuş gibi kaldım .ailem beni düşünse böyle yapmazlardı ama ailem düşünmüyor beni kocam da düşünmüyor yemin ederim Allah korkm olmasa kendimi de çocuklarımı da öldüreceğim..ama olmuyor işte artık dayanacak gücüm kalmadı bana yardım edin lütfen...erkek kardeşim var o bir sorun olunca beni ara ben hemen gelirim demişti ama eli belada kalır diye korkuyorum. eşimle kendim tanışarak evlendiğim için her şeye katlanıyorum. siz benim yerimde olsanız ne yapardınız.. şu an işyerindeyim kimseyi daha çok iyi tanımıyorum buraya da yazmazsam çatlayacaktım yardım edin bir akıl verin nolur

Memur musun canım? Memursan büyük bir artın var öncelikle.
İkinci olarak sadece oraya taşınma sebebin değildir seni bu kadar yıldıran. İnsanların doğup büyüdükleri yer elbette kişiliklerinde çok önemli ama tamamen değil. Telefonunu elinden alması büyük bir ambargo ama biraz durul bakalım neler olacak. Az sabır sular sakinleşsin ondan sonra eşin de sen de daha mantıklı düşüneceksiniz. Annen için de tamam gitmene üzülüyor ama olay kocaya laf geçirme ya da geçirememe değil bu konuda desteklemesi daha yerinde olurdu. Bekle derim azcık sabırla ama evde huzursuzluk yapma.

Hayretler içinde okudum konunuzu. Sırf eşinize söz geciremiyorsunuz diye boşanacak mısınız? Eşe söz parayla mı geciriliyor? Anneniz böyle herşeye karışıp müdahale ederse eşinize de söz söyleme hakkı doğuyor haliyle. Siz evli barklı kocaman insanlarsınız, nerede yaşayacağınıza kendiniz karar verirsiniz anneniz değil.

Niye kendinizi ya da cocuklarınızı öldürme niyetinde olduğunuzu da anlayamadım? Bu meseleden baska bir mesele mi var aranızda?

Boşanmayı düşünmenizin tek sebebi ailenizden uzak kalmış olmanız ve annenizin sölzerine takılmanız mı... Başka sorunlarınız var mı eşinizle?

Şimdi açtığınız konulara göz attım da ne kadar büyütmüşünüz bu tayin meselesini... Tabi ki yer değiştirmek yeni bir ortama alışmak zor ama bu kadar büyütmek gereksiz... Kırıkkaleden kalkıp çok istediğiniz bir şehire de gitseniz alışma sürecinde zorlanacaksınız... Ayrıca ailenizi neden evlilik hayatınızın merkezine alıyorsunuz bu kadar... Babanız ''ya kocan ya biz,anneniz sözünü geçiremiyorsun'' gibi sözlerle müdahale edebiliyor evliliğinize Sizi bilmem ama böyle devam ederseniz eşiniz sizden boşanmayı düşünebilir

Son düzenleme:
Anneler genelde yapıcı olurlar. annenizin bu şekilde ki sözleriyle gaza gelip huzurunuzu bozmayın. üstelik 2 çocuğunuz var, onların psikolojisini düşünün. eşinizin tel. alması da ayıp. en azından çocuklarınız için problemi çözmek adına, biraz sakin olun, sinirlerinizin yatışmasını bekleyin. hem herkes ömrü boyunca anasının dibinde kalmıyor ki...

Bence siz çekirdek aile denilen kavramdan hayli uzaksınız belkide tüm sorunların ana kaynağı bu..Siz,eşiniz ve çocuklarınız bir ailesiniz önceliğiniz her zaman eşiniz ve çocuklarınızla birlikte oluşturduğunuz "gerçek" aileniz olmalı..Diğer türlü olduğunda görüleceği üzre herkes her şeyinize karışma ve müdahale etme hakkını kendinde görür.
Buna asla ve kat'a izin vermeyin!Siz taşındınız diye ne hakla size küserler ve yaptırımda bulunabilirler? Sağlıklı hangi ilişki türünde böyle bi durum görülür önce bunun cevabını verin kendinize.
Kimse mevki ne olursa olsun kimsenin yaşamına ipotek koyamaz.. 2 çocuk annesi koca kadınsınız,bunu size ve eşinizle birlikte oluşturduğunuz ama hala farkına varamayıp hiçe saydığınız yuvanıza yapmayın/yaptırmayın..

Şu çocukları da kendimi de öldüreceğim safsatasına cevap bile yazmak istemiyorum..Toplayın aklınızı başınıza,derin bi nefes alın,varlığınızın farkına varın,meşguliyetler bulun kendinize.Ve okuyun,ufkunuzu açacak şeyler okuyun muhakkak..Eşinizinde boğazından elinizi çekin,rahat bırakın onu,bakın sonra oda size karşı nasıl değişecek..
SİZE;SİZDEN BAŞKA YARDIM EDECEK KİMSE YOK İNANIN BANA..

daha önce senin ailenin yakınındaymışsınız okudugum kadarıyla

bu defada eşinin ailesine yakın olmak neden zorunuza veya neden ailenizin zoruna gidiyor

bu durumda eşin haklı

2 çocugunuz var annenizi istediği olmuyor diye eşinizle huzursuz olursanız eşiniz sizden sogur

nerde huzurluysam orası bana cennettir arkadaşım eşinle mutluysan ailelere kulak verme

ne demişler ...KADININ YERİ EŞİNİN YANI

aileniz için eşinizle aranızdaki sevgiyisaygıyı kaldırmayın derim

eşinizin telefonu alma nedeni ne:26:
ailenizle konuştuğunuz da sorun mu çıkarıyorsunuz ki:44:

arada kalmayacaksınız efendim, susması gereken susacak, susmuyorsa bi yolunu bulup susturacaksın...

Annenizin söylediklerini eşinize aktarmayın, eşinizinkinide ailenize.

Anneniz bu konuda birşey dediğinde ''buraya gelmemiz, eşimin ya da benim sözümün geçmesi değil, ortak karar sonucudur.'' deyin.

Çekirdek ailenize gelecek her hangi bir sözde aslan kesilmelisiniz.
Eşinize söz söyletmeyin, eşinizi koruyun. Söz konusu sizin aileniz bile olsa arada kalmayın.

Sizin bir aileniz var, boşansanız sırf bu nedenlerden dolayı eşinizle mutlu olduğunuz kadar kimseyle olamazsınız.
Çalışmak hüküm kurmak için değil, eşlerin birbirlerine olan desteğini sağlamak, hanımların biraz daha kendilerine olan özgüvenlerini pekiştirmek içindir.

Öldürmek v.s çok zayıf düşünceler.
Bunlardan sıyrılın.İki çocuk annesi olarak size hiç yakışmıyor.

Eşinizin tlf.nunuzu alması yanlış fakat haklı gerekçeleri var.
Çok fazla müdahale edilmesine izin veriyor, hatta etkileniyorsunuz.

Eşinizle çözüm üzerine oturup konuşun suçlamadan..
Tlf.nunuzu almasına gücendiğinizi anlatın.Eşinizi sakince dinleyin.

Sadece eşinizi ve kendinizi dinleyin. Eşiniz sizi Antep'e annesinin yanına götürmek içinde uğraşabilirdi değil mi ?

Demek ki orta yolu bulmaya çalışıyor.

Ankara da sizin ailenizin yanında otururken iyi,kocanızın memeleketine yakın bir yere taşınınca kötü,iyiymiş.

Eşinizin ailesiyle 2 saat mesafede oturmak mı herşeye katlanıyorum dediğiniz.

Para kazanıyorsunuz diye evlilikte herşey sizin istediğiniz gibi olamaz ,eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsanız ailenizi biraz uzak tutmalısınız.

valla ben taaa türkiyeden almanyaya geldim esimin ailesi burda..önemli olan esinle senin mutlulugun..annen senin mutlu oldugunu görürse oda zamanla kabullencektir.benim annemde baslarda kabullenemedi.ara ara oda laf ediyor ama ne yapayim oldu bir kere..neyse mutlu oldugumu gördüde simdilik sorun yok...ailenin yanlis titimlarina esinde kizmis olabilir..bence bunu acik acik esinle konus..onlar benim ailem sen nasil aileni düsünüp buraya geliyorsan benimde görüsmek hakkim var de..aileninde orada mutlu olduguna inanidir...esininde aileninde sana asiri baski yapmasina izin verme..bende cok yumusak bir kisiyim..üzül üzül sinir hastasi oldum..o yüzden her sey senin elinde..birde bol bol dua et.namazlarini eksik etme..allaha dayaninca her sey düzliyor...inan bana..

annem her zaman der ki; iki söz bir büyü eder
çekirdek ailenizin huzurunu bozacak sözler söyleyen anneniz dahi olsa lütfen buna müsaade etmeyin
çünkü anladığım kadarıyla annenizin yuvanız hakkındaki söylemlerinden fazlasıyla etkilenip,eşinizle huzurunuzu bozuyorsunuz
evli ve çocuklu bir bayan olarak bu hayattaki en önemli mutluluk yuvanızın mutluluğudur diye düşünüyorum
eğer eşinizle kişisel problemlerinizi yoksa, sırf başkalarının gönlünü etmek için problem yaratıp huzurunuzu bozmayın

sen en normal olanını yapıp eşinle gitmişsin..
ne olacaktı yani sen 2 tane çocukla ne yapacaktın...
aileni herşeye karıştırma...
eşine gelince telefonu elinde fln alması çok ilginç...
iki tarafada fazla yüz verdiğin çok belli...
mesafeyi korumaya bak..
evde olanları ailene anlatma...
aileni eşine hiç hiç anlatma...

Hersey hallolurda cocuklari ve kendini öldürmek ne demek yaaaa.

Bende annemden uzaktayim. O türkiyede ben yurtdisindayim.
2 seneye bir gidiyorum yanina o da 6 günlügüne.
İyi bende öldüreyim kendimi tövbe haşa.

siz dört kişilik bir aile olmuşsunuz canım. annen seni hala bebeği mi sanıyor? eşin ankara'da otururken iyiydi de şimdi ne değişti? bence annen elini ailenin üzerinden çeksin. tavır yapman gereken kişi asla eşin değil, annen!

Eşimle ailem arasında kaldım demişsin.Ama bence annenin baskısı altında kalmışsın.
Söylediğin gibi,annen otoriter bir kadın.Sizin uzaklaşmanızı kendi otoritesine karşı çıkmanız olarak değerlendiriyor.

Eşinle veya ailesiyle bir sorunun yok sanırım.Tek sorun,annenin tavrı ve buna karşılık eşinin kısıtlamaları.
Sen olsan,eşinin ailesi,eşini sürekli sana karşı doldursa,konuşmaları hoşuna gider mi ?

Annenin "boşuna çalışıyorsun,sözünü geçiremiyorsun" demesine takıldım.
Tuhaf bir bakış açısı...Kadınların çalışma sebebi,evde sözünü geçirmek değildir.

Artık,annenin her dediğinin doğru olmadığını anlaman lazım.
Sen kendin de annesin.Kendi çocuklarını yetiştiriyorsun.
Onlara böyle bir baskı yapar mıydın ? Bu şekilde mutsuz olmalarını ister miydin ?

Annenin herşeyi kontrol altında tutma hevesini bir şekilde kırman gerekiyor.
Bulunduğun şehirde mutlu olduğunu,eşini sevdiğini,yerinin onun yanı olduğunu anlatmakla işe başlayabilirsin.

Sizin yapacağınız şey çok basit.
Öncelikle evliliğinize bu kadar müdahale eden, adeta size gaz verip yuvanızın dibine dinamit koymaya çalışan annenize güzel bir dille derdinizi anlatacaksınız.
Artık bir yuvanız olduğunu, eşinizle birlikte böyle bir karar aldığınızı, çocuklarınızın olduğunu ve evliliğinize her iki tarafın ailesinin de müdahale edemeyceğini anlatın.
Eğer annenizin gazıyla eşinizle tartışırsanız büyük sorunlar yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…