- 29 Ağustos 2013
- 347
- 90
- 98
- Konu Sahibi kediii1506
-
Çok güzel düşünüyorsun arkadaşım. Ama ben bundan 2-3 ay öncesine kadar zaten 5-6 ay boyunca eşimi rahat bıraktım. Sonra konuştum onunla anlattım kendimi. Ama işte Nuh diyor Peygamber demiyor kendisi. Ben de 2-3 aydır yine bu mevzuları dillendirir oldum eşime karşı. Aramızdaki bu huzursuzluk anlaşmazlık ailelerle küslük evliliğimizi nereye kadar devam ettirebilecek? Boşanmak istemiyorum ama eşim bu inadıyla bizi boşanmaya itiyor yavaş yavaş maalesef.bence ters teper
onun ailesi iyi insanlarsa suçları ne ki kalplerini kıracaksın
evlilik kısasa kısasla yürümez diye düşünüyorum
yerinde olsam barışmalarını çok istiyorsam bir süre oluruna bırakıp iki tarafa da baskı yapmam.
biraz zaman geçtikten sonra önce eşimle güzel bir konuşma yaparım.
bu durumun beni üzdüğünü, yine ailem hakkında ona asla baskı yapmayacağımı, üç günlük fani dünyada vicdan azabı yaşamak istemediğimi söyler, bu sebeple hatırım için bayramdan bayrama bana eşlik etmesini rica ederdim.
bunun dışında istediği gibi düşünüp davranmakta özgür olduğunu, evde aile meselelerinin açılmayacağını söylerdim.
sonra ailemle konuşur, eşimi bir barışma yemeğine davet etmelerini, aralarındaki bu küslüğün çok uzadığını söylerdim. eşimin yemeğe giderken bi çiçek bi tatlı götürmesini sağlardım, ama iki tarafın da bu konuyu asla açmamasını ve birbirinden özür dileMEMESini isterdim,
yani hiçbir şey olmamış gibi saygı çerçevesinde. hatta eşimle ailemi bire bir iletişime geçirmez arada tampon görevi görürdüm, sohbeti ve iletişimi kendi üzerimden devam ettirirdim.
sonra da ne aileme eşimi arayın, ne de eşime aileme gidelim diye ısrar ederdim.
Çok güzel düşünüyorsun arkadaşım. Ama ben bundan 2-3 ay öncesine kadar zaten 5-6 ay boyunca eşimi rahat bıraktım. Sonra konuştum onunla anlattım kendimi. Ama işte Nuh diyor Peygamber demiyor kendisi. Ben de 2-3 aydır yine bu mevzuları dillendirir oldum eşime karşı. Aramızdaki bu huzursuzluk anlaşmazlık ailelerle küslük evliliğimizi nereye kadar devam ettirebilecek? Boşanmak istemiyorum ama eşim bu inadıyla bizi boşanmaya itiyor yavaş yavaş maalesef.
Başka sorunumuz yok aslında. Ara sıra saçma alınganlıklar yapar bana karşı da ama evine bana bağlıdır her konuda.Kiyas yaparsan uzulursun.. Herkesin hayati ve imtihani ayridir.. Sen kendi hayatina bak.. Sukredecek cok sey vardir eminim..
Surekli bosanma lafina gelmeden cozmeye calismalisin.. Gercekten bosanacaksan agzina al o lafi zaten..
Esinin ailesine kisasa kisas yapma derim, insanlarin ne sucu var..
Esinle baska sorununuz var mi? Gecimsiz midir?
öyle bakarsan o adama yemek de yapıp karnını doyurmak, yatağına girip adamı mutlu etmek de saçma :)Başka sorunumuz yok aslında. Ara sıra saçma alınganlıklar yapar bana karşı da ama evine bana bağlıdır her konuda.
İyi de bu durumda benim ailemin ne suçu var hele ki babamın? Annemle konuşmuyor diye babamı da aramıyor sormuyor. Böyle bir adamın ailesiyle görüşüp o adamı Mutlu etmek de bana haksızlık değil mi?
Eşimin annemi sevmediğini biliyorum aslında. Ama benim için anneme saygı göstersin bayramda seyranda gitsin gelsin istiyorum zaten sadece. Eşimle bu konu dışında iyi anlaşıyoruz. Başka bir sorunumuz yok en büyük problemimiz bu. Bazen bizimle ilgili konularda da benle inatlaşmaya girer ve dediğini yapar işte bu da bi sorun aslında ama çok sık yaşadığımız bir durum değil bu.peki bu durum dışında nasıl gidiyor evliliğiniz?
boşanmayı göze alabiliyorsan rest çek.
ya benim için ailemle barışmaya katlanırsın, ya da seni terk ederim de. ama eşim bana böyle dese ben eeh ediyosan et derim.
eşinin küsme sebebi çok saçma.
eğer anneni sevmiyorum yüzünü dahi görmek istemiyorum derse tepkin ne olacak?
Ama eşim babama da suç buluyo. Neymiş annemle küstüklerinde babalık yapıp araya girip duruma müdahale etmeliymiş. Bir de bu küslük durumundan sonra kp babamı aramış birkaç kez de babam ona dönmemiş diye kızıyor babama. Hepsi bir bahane gibi işte yani. Aslında kp in babamı arama sebebi bile eşimin annemle küslüğüydü. Kp eşime baskı yapmaya çalıştı annemle barışsın diye ama eşim ailesine karşı da resti çekti. Sonra kp benim üzüldüğümü bildiği için babamla konuşsun da eşimle annem barışsınlar diye aramış babamı. Babam da açmamış sonra geri de dönmemiş onlara.öyle bakarsan o adama yemek de yapıp karnını doyurmak, yatağına girip adamı mutlu etmek de saçma :)
ailesinden vurma hatta ben olsam ailesini de arkama alır oğullarının barışması için katkı yapmasını sağlarım.
babanın bi suçu yok hakikaten
Aileler gorusuyor mu peki? Kayinvalidenle samimiysen o konussa nasil olur ogluyla? Sesli dusunuyorum su an sadece..Başka sorunumuz yok aslında. Ara sıra saçma alınganlıklar yapar bana karşı da ama evine bana bağlıdır her konuda.
İyi de bu durumda benim ailemin ne suçu var hele ki babamın? Annemle konuşmuyor diye babamı da aramıyor sormuyor. Böyle bir adamın ailesiyle görüşüp o adamı Mutlu etmek de bana haksızlık değil mi?
Ama eşim babama da suç buluyo. Neymiş annemle küstüklerinde babalık yapıp araya girip duruma müdahale etmeliymiş. Bir de bu küslük durumundan sonra kp babamı aramış birkaç kez de babam ona dönmemiş diye kızıyor babama. Hepsi bir bahane gibi işte yani. Aslında kp in babamı arama sebebi bile eşimin annemle küslüğüydü. Kp eşime baskı yapmaya çalıştı annemle barışsın diye ama eşim ailesine karşı da resti çekti. Sonra kp benim üzüldüğümü bildiği için babamla konuşsun da eşimle annem barışsınlar diye aramış babamı. Babam da açmamış sonra geri de dönmemiş onlara.
Zaten bu olayın büyük sebebi iletişim bozukluğu sanırımsizde toptan bi iletişim sorunu var :/ bunun çözülmesi lazım
Yok aileler de görüşmüyor. Annemin memlekete döneceği gün kayınvalide annemi arıyor 4-5 kez. Annem geri dönmüyor kayınvalideye. Sonra başka bi gün kp babamı arıyor babam da geri dönmüyor. Bir de kp ameliyat geçirdi 2 kez, kardeşi vefat etti bizimkiler yine aramadı. Aileler de görüşmüyor yani kısacasıAileler gorusuyor mu peki? Kayinvalidenle samimiysen o konussa nasil olur ogluyla? Sesli dusunuyorum su an sadece..
Yok aileler de görüşmüyor. Annemin memlekete döneceği gün kayınvalide annemi arıyor 4-5 kez. Annem geri dönmüyor kayınvalideye. Sonra başka bi gün kp babamı arıyor babam da geri dönmüyor. Bir de kp ameliyat geçirdi 2 kez, kardeşi vefat etti bizimkiler yine aramadı. Aileler de görüşmüyor yani kısacası
boşanmayı düşünecek kadar aramasını isteyince -üstelik başka sorun yokken- ana kuzusu gibi görünüyorsun.Çok zor bi durum arkadaşım yaa. Bir de bazı arkadaşlar beni anneci olarak yorumlamış. Eşimle ailemin arası iyi olsun istedim hep. Bu annecilik midir yani? Tamam annemi babamı severim düşkünümdür onlara ama hani öyle onların sözünden çıkmayan dibinden ayrılmak istemeyen tarzda bir insan da değilim. Hatta ailem eşimle evlenmemi pek istememesine rağmen ben eşimi sevdiğim için onları dinlemeyip evlendim. Sadece eşim ailemle konuşsun iyi olsun istiyorum yaa çok şey mi bu?
Valla hayret, nasıl "eşinizle anneniz görüşmek zorunda değil" diyebiliyorsunuz. Bir evlat yetiştirmişler , evlendirmişler ama evlatlarının evine gidemiyorlar. Şahsen kendi adıma, annem babam ,evime gelemese, soframa oturamasa kahrolurum. Bayramda seyranda eşimle aileme gidemesem üzülürüm.Evet sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda, bu kızı alırken biliyordu annesi babası var, çöpsüz üzüm mü zannediyordu ki?
Ayrıca ,diğer konunuzu da okudum, gerçekten küslük için çok komik bir bahane...
İnsan hatır için çiğ tavuk yer, burada kimbilir kaç kadın sırf eşinin hatırına kv ile görüşmek zorunda kalıyor. Kimse kv kv diye ölmüyor herhalde. Çok büyük olaylar, hakaretler veya şiddet tabi ki konu dışı ama, bu kadar ufak bir olay için ,bu kadar uzatmak pess ne inat,dedirtiyor insana.
Bence biraz zamana bırakın, bir süre konuyu açmayın. İlgilenmiyormuş gibi davranın. Üstüne gittikçe eşiniz inat yapıyor gibi geldi bana. İnşallah gönlünüze göre olur herşey.
kocana suç buluyorsun da ailenin de ondan geri kalır yanı yok. yaşını başını almış insanlar telefonları açmıyor, geri dönmüyor. eşin de bunları görerek neden barışsın ki?Yok aileler de görüşmüyor. Annemin memlekete döneceği gün kayınvalide annemi arıyor 4-5 kez. Annem geri dönmüyor kayınvalideye. Sonra başka bi gün kp babamı arıyor babam da geri dönmüyor. Bir de kp ameliyat geçirdi 2 kez, kardeşi vefat etti bizimkiler yine aramadı. Aileler de görüşmüyor yani kısacası
Evliliği bitirme sebebi değil ve olmamalı.siz kayınvalidenizle görüşmüyorsunuz diye eşinizin sizi boşaması gerekmez.ailenizle görüşmezse kendi bilir demek lazım mecburen,zorlamak bir yere kadar...Benim eşim de annemle görüşmüyor. Benim de annem hep adım atiyor ama eşim orali olmuyor. Ve ben daha bugun konu actim. Esimden nefret ediyorum diye. Insan evliliginden soğuyor esinden soğuyor.bizde baska nedenler de var eşimden sogumama sebepler çok.. Ama bu konu cok ciddi..evliligi bitirme sebebi evet
Evet haklısın aslında eşim benim ailemin onun ailesine karşı olan bu tavırları yüzünden baya bilendi aileme. Ben ailelerle görüşülmeden Mutlu bir evliliğin yaşanabileceğini düşünemiyorum nedense.Senin ailen neden onlarin telefonlarini acmiyor? Bak bu da yanlis. Belki de esin ailesinden bu tavirlari duydukca bilendi. Bir de esinin sana sen benim ailemle gorusme ben de senin ailenle gorusmeyeyim dedigini yazmissin. Bu mantikli bir cozum olabilir. Herkes kendi ailesiyle gorussun o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?