- 29 Ağustos 2013
- 347
- 90
- 98
- Konu Sahibi kediii1506
-
Ya arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum işte. Eşime de defalarca söyledim niye böyle yapıyorsun ben senin yerinde olsam sana kıyamaz arardım anneni diye. Benim ailemden gördüğüm, büyükler çok aşırıya kaçmadıkça ne yaparsa yapsın küçük olan alttan almalıdır şeklinde. Ama eşimin inadı inat. Ya öyle ki ona dedim bak yarın öbür gün gebelik yaşarsam nasıl olacak bu, ben bu stres ve üzüntüyle nasıl bir gebelik geçireceğim, zaten çarpıntılarım oluyor bir de tansiyon hastası olursam hem bebeğin hem benim hayatım tehlikeye girecek buna rağmen bizi düşünüp annemle yine de barışmaz mısın dedim. Yok kesinlikle barışmam diyo. Ben nasıl olur da beni sevmediğini düşünmeyeyim ki? Benim ölümümü bile göze alabiliyor bu konudaSinir oluyorum böyle kişiliklere ( benim eşimde alıngan yok o selam vermedi yok o hoşgeldin demedi diye kafamı yer kendileri kraliyet ailesinden geldiği için bizimkiler yobaz kaçtı tövbe tövbe) ya arkadaşlar çoğunuz olabilir diyor ne olur ya sevmese de SAYGI göstermek zorunda kızını almış atasını sallamıyor ohh ne ala memleket her gün gitmicek yaaa yılda iki defa bayram var gitse ellerini opse bayramlarını kutlasa olmez yaaa Buyuklere saygımız kalmadı çok kotu .
Bu linkte anlattım canım okumak istersenAnnenizin hatası neydi acaba neden küstüler?
Bu çok önemli de benim için yorumu ona göre yapacağım kusura bakmayın. :)
Okumadım diğer sayfaları yazdınız mı bilmiyorum ama..
Ya evet işte. Ben eşim için onun ailesiyle görüşüyorum onu mutlu etmeye çalışıyorum. O herşeyi bahane edip ailemle görüşmüyorsa o da bu mutluluğu haketmiyor o zaman. Şimdiye kadar hep belki eşim ailemle daha kolay barışır diye düşünüp ailesiyle aramı iyi tuttum. Bir de ailesiyle görüşmezsem o Zaman hiç barışmaz annemlerle dedim. Ama görüyorum ki eşimin hiç niyeti yok barışmaya. He barışsa da yine eften püften sebeplere alınacak gani biliyorum. Hep iki tarafla da iyi olalım istedim ben ama eşim buna müsade etmedi. Şu anda konuşmuyoruz eşimle bu konu yüzünden. Ciddi ciddi konuşacağım artık onunla da annemi aramıcaksan bundan sonra ben de senin ailenle görüşmeyeceğim dicem. Kayınvalide kayınpeder dünden beri belki 10 sefer aradılar ama açmadım ben zaten. Yoldaydım geldiğimi bile haber etmedim.Kocan ailenle gorusmek istemiyor, bu cok acik. Annen bana giderken hoscakal demedi diye kusmek mi olur? Ayrica ne var geri donse? Kadin aramis iste. Ben senin yerinde olsam kandilde vs karsi tarafin ailesini aramam. Benim aileme o tahammul edemiyorsa ben niye onun ailesini hos tutmaya calisayim?
Ya evet işte. Ben eşim için onun ailesiyle görüşüyorum onu mutlu etmeye çalışıyorum. O herşeyi bahane edip ailemle görüşmüyorsa o da bu mutluluğu haketmiyor o zaman. Şimdiye kadar hep belki eşim ailemle daha kolay barışır diye düşünüp ailesiyle aramı iyi tuttum. Bir de ailesiyle görüşmezsem o Zaman hiç barışmaz annemlerle dedim. Ama görüyorum ki eşimin hiç niyeti yok barışmaya. He barışsa da yine eften püften sebeplere alınacak gani biliyorum. Hep iki tarafla da iyi olalım istedim ben ama eşim buna müsade etmedi. Şu anda konuşmuyoruz eşimle bu konu yüzünden. Ciddi ciddi konuşacağım artık onunla da annemi aramıcaksan bundan sonra ben de senin ailenle görüşmeyeceğim dicem. Kayınvalide kayınpeder dünden beri belki 10 sefer aradılar ama açmadım ben zaten. Yoldaydım geldiğimi bile haber etmedim.
Eşim bir de kendini haklı çıkarmayı öyle iyi biliyor ki. Arefe günü annem demişti eşini arıcam senin hatrın için diye. Ben de arefe gecesinde dedim bak annem arıcak yarın seni ters konuşma lütfen olur mu diye. Tamam ben bana bir adım gelene iki adım giderim dedi. Eh iyi o zaman tamam dedim. Bayramın birinci günü eşim akşam 7-8 gibi uyandı. Bizde de bayramdan dolayı misafirler vardı pek müsait olamadık diye arayamadık. Bir de annem babam ve kardeşim evde yokken aramak istedi eşimi. O yüzden birkaç gün daha arayamadı. Benim eve döneceğim gün de eşim yine uyuyordu ama ben ısrar edince aradı annem. Bu sefer de eşim diyor ki Bayramın birinci günü ben elimde telefonla bekledim belki arar diye ama aramadı diyor. Sen de tenezzül edip arayamadık diye haber bile vermedin diyo bana. Şimdi de benim uyuduğumu bile bile arayan kadının telefonuna geri dönmem ben, aramak konuşmak isteyen başka Zaman tekrar arasın diyor. Ben eşimi çözemedim inanın. Eşimin ailemle ilgili tavırları konusunda o kadar büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum ki. Şimdi ben de kalkıp onun ailesiyle konuşmasam nereye kadar gider böyle bi evlilik?hatirladim konunuzu iki taraftada hata var bayram vesile olur barisirlar umarim demistim o zaman olmadi demek.esiniz anneniz arasa dahi barismaya niyeti yok belli onu bunu bahane ediyor boylesi hayati sevmis anlasilan.esinizin samimi olup olmadigini anlamaniz icin bir kez daha anneniz arasin musaitken esiniz..bskalim acacak mi
Bu konuda laftan anlamıyor eşim. 1,5 senede baya bi yıprandık zaten. Geçen sene hatta ben üzülüp onunla sık sık kavga ediyormuşum diye bana dedi ya unut bu konuyu Mutlu ol ya da yapamıyorsak bitsin dedi. Ben seninle daha fazla annen yüzünden huzursuzluk yaşamak istemiyorum dedi. E ben de tabi aptal aşık boşanmak istemedim tamam dedim unutacam bu konuyu seni huzursuz etmeyeceğim diyip söz verdim. Ama maalesef ki son 2-3 aydır eski olaylar bende tekrardan canlandı ve sözümü tutamıyorum işte.Eş ile ailenin arasinin iyi olmamasi cok yipratici.. Bi sureden sonra ikili iliskiyi de etkiliyor ve gerginlikler basliyor.. Amaan bosver deyip gecemiyorsun.. Samimiyet olmak zorunda degil ama asgari duzeyde ve saygi cercevesinde onemli gunlerde gorusulmeli.. Küs olunmasi, gereksiz tavirlar mutsuzluk fitilini atesliyor..
Esini sen tanirsin, insaAllah laftan anlayacak bi tiptir.. Evliliginizin boyle boyle yipranacagini ve kopacagini anlar da inadini kirar belki..
Annene tavir alma sebebi ne peki?Bu konuda laftan anlamıyor eşim. 1,5 senede baya bi yıprandık zaten. Geçen sene hatta ben üzülüp onunla sık sık kavga ediyormuşum diye bana dedi ya unut bu konuyu Mutlu ol ya da yapamıyorsak bitsin dedi. Ben seninle daha fazla annen yüzünden huzursuzluk yaşamak istemiyorum dedi. E ben de tabi aptal aşık boşanmak istemedim tamam dedim unutacam bu konuyu seni huzursuz etmeyeceğim diyip söz verdim. Ama maalesef ki son 2-3 aydır eski olaylar bende tekrardan canlandı ve sözümü tutamıyorum işte.
Siz ne yaşadınız bilmiyorum ama benim gözümde eşimin küsme sebebi çok anlamsız gerçekten. Anlamsız saçma bahane gibi sebeplerle eşiniz sizin ailenize küsse siz ne düşünürdünüz?Ben de esimin ailesiyle 2,5 senedir gorusmuyorum. Esim de gorusmuyor gerci. Ama o gorusuyor olsaydi, bana yanlis yapan insanlarla zorla gorusturmeye calissaydi sanirim ben bosanirdim once. Ilk esim teklif etseydi kosa kosa da giderdim. Mahkemeye tabi.
Canım buradaki konumu okuyabilir misin?Annene tavir alma sebebi ne peki?
Esin sana deger veriyosa uzulmemen icin azicik fedakarlık yapmali.. Değerlerine değer vermeli.. Ortada bi olay bile yok.. Esinin isine gelmis gibi sanki, bahane bulmus hemen.. Insanlar nelere susuyor eşi icin.. Aileler olmadan evlilik olmaz.. O yuzden esine boyle olursa birbirinizden ve ailelerinizden soguyacaginizi ve en sonunda istemesiniz de kopacaginizi soyle..Canım buradaki konumu okuyabilir misin?
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Haklısın canım. Şöyle ki bunları yaşayacağımı bilsem gerçekten evlenmezdim. 24-25 yaşındaydım daha yeni mezun olmuştum para kazanmaya başlamıştım gezmeye görmeye tam başlayacakken eşimle tanışıp evlendim 1 sene içerisinde. Çok sevdim işte. Şimdi peki Kv kp le ben mi konuşmalıyım acaba yoksa hiç telefonlarını açmayıp eşimin onlarla konuşmasını mi bekleyeyim?Iyi yapmissin, acik acik soyle kv ve kp ne sizinle bir sorunum yok ama esim benim ailemle iliskilerini yokusa suruyor, bu nedenle benim de sizinle gorusmek icimden gelmiyor de. Bir de seni annemlere soguk davranirsan annen sakat kaldiginda bakmam diye gozunu korkutuyor, deseydin "ailem beni doktor yapti, sana muhtac birakmam onlari merak etme " diye. Terbiyesiz. Evden falan da gitme bence, senin ailene nasil davraniyorsa aynen o sekilde davran. Ne munasebet ekstra cabaliycam. Annen kufur etse anlarim da, hoscakal demedi diye benden ozur dileyecek yoksa gorusmem triplerine girmesi terbiyesizlik bence canim.
Ben de onun ailesi ile gorusmezdim, zaten ben aileci bir insan degilim. Kendim gorusurum esime gerek yok, ailem de esimi beklemez zaten ille gelsin diye. Cekirdek aileciyiz biz. Fazla git gel olmasin aralar bozulmasin der annem.Siz ne yaşadınız bilmiyorum ama benim gözümde eşimin küsme sebebi çok anlamsız gerçekten. Anlamsız saçma bahane gibi sebeplerle eşiniz sizin ailenize küsse siz ne düşünürdünüz?
Evet kesinlikle haklısın düşündüm ben de böyle olacağını. Belki yavaş yavaş düzelirler diyorum. Öyle olursa da eşime derim benim aileme sıcak davranmazsan ben de senin ailene soğuk olurum diye. Ama onun buna cevabı ne olur şu an hiç kestiremiyorum gerçekten. Eşimi de hala tanıyamadığımı görüyorum maalesef böyle böyle.K kediii1506 sana bişey sorucam
hadi annen aradı eşin de barıştım dedi diyelim
sıkı fıkı, samimi olacaklarına, annecim, oğlum diye birbirlerine sarılacaklarına inanıyor musun? ilk konunu da okudum, eşin yine soğuk davranacak, annen yine gönülsüz olacak.
barıştıktan sonrasını düşündün mü?
Ben de senin gibi düşünüyorum. Aileler olmadan nereye kadar götürebileceğiz ki? Olmaz gibi geliyor bana. Eşime göre olur ama. İstemezsen sen de benim ailemle görüşme ama beni de ailenle görüşmeye zorlama diyor. Hatta benimle bu yüzden sürekli kavga edip huzursuzluk çıkarırsan da boşanmak zorunda kalırız diyor.Esin sana deger veriyosa uzulmemen icin azicik fedakarlık yapmali.. Değerlerine değer vermeli.. Ortada bi olay bile yok.. Esinin isine gelmis gibi sanki, bahane bulmus hemen.. Insanlar nelere susuyor eşi icin.. Aileler olmadan evlilik olmaz.. O yuzden esine boyle olursa birbirinizden ve ailelerinizden soguyacaginizi ve en sonunda istemesiniz de kopacaginizi soyle..
Bazi seyler oturmadan da cocuk dusunme lutfen..
Evet kesinlikle haklısın düşündüm ben de böyle olacağını. Belki yavaş yavaş düzelirler diyorum. Öyle olursa da eşime derim benim aileme sıcak davranmazsan ben de senin ailene soğuk olurum diye. Ama onun buna cevabı ne olur şu an hiç kestiremiyorum gerçekten. Eşimi de hala tanıyamadığımı görüyorum maalesef böyle böyle.
Bir de kuzenlerim de yeni evlendi benim. Onların kocalarının eşleri için katlandıkları lafları hareketleri görünce iyice üzülüyorum kendi durumuma. Benim eşim olsa bunların onda birine katlanmaz diyorum içimden.Esin sana deger veriyosa uzulmemen icin azicik fedakarlık yapmali.. Değerlerine değer vermeli.. Ortada bi olay bile yok.. Esinin isine gelmis gibi sanki, bahane bulmus hemen.. Insanlar nelere susuyor eşi icin.. Aileler olmadan evlilik olmaz.. O yuzden esine boyle olursa birbirinizden ve ailelerinizden soguyacaginizi ve en sonunda istemesiniz de kopacaginizi soyle..
Bazi seyler oturmadan da cocuk dusunme lutfen..
Kiyas yaparsan uzulursun.. Herkesin hayati ve imtihani ayridir.. Sen kendi hayatina bak.. Sukredecek cok sey vardir eminim..Bir de kuzenlerim de yeni evlendi benim. Onların kocalarının eşleri için katlandıkları lafları hareketleri görünce iyice üzülüyorum kendi durumuma. Benim eşim olsa bunların onda birine katlanmaz diyorum içimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?