Esimle aksam yemegi sorunum

Esilaperi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
32
9
1
34
Kizlar ben kayinvalidemle altli ustlu oturuyorum 9 aylik evliyim. Normalde aksam yemeklerini beraber yerdik. Kayinvalidem yasli yemek yapamiyor ben yaparim bize gelir yerlerdi. Ama ben 1.5 aydir diyet yapiyorum. Aksam yemegini 6 da yiyorum. Onlarda 8 9 gibi yine bizde yiyorlar. Ama esim evde bile olsa benimle yemiyor yemegini anne babasini bekliyor. Bu durum sinirlerimi bozmaya basladi. Hayir yine gelsin yesinler zaten baska bir secenek yok ama esim benimle yesin istiyorum. Ben tek basima yiyorum onlar ucu yiyorlar. Esim bizim ayri bi aile oldugumuzu algilayamadi herhalde diye dusunuyorum. Bu durum karsisinda sizin fikirlerinizi merak ettim cevaplarinizi bekliyorum.

tekken daha az yiyorum ben, gerçekten niyetin rejimse tek başına yemen senn için daha iyi olur bence, zaten geçici bir süreç herhalde rejim olayı, çok da takılma başka sorun yoksa

Haklısın da belki düşünememiştir.
Onları misafir gibi algılamıştır.

Siz onlarla birlikte yemeyi deneseniz sorun olmayacak gibi. Diyetinize yine devam edin o saatlerde yiyecek olmanız diyetinizi bozmaz.

Eşiniz için iki ucu b.klu değnek sizinle yese bu sefer ailesi alınabilir tek bırakıyorlar bizi diye onlarla yese haklı olarak siz tek kalıyorsunuz en iyisi sizde saatinizi onların geliş saatine ayarlayın veya onlar kendilerini size göre ayarlasın.

çözüm basit

yaptın yemeği saat altıda

koy iki küçük tencere, kap her ne varsa el altında

al çıkar yukarı

ya da tepsi yap işte yemeği salatası ekmeği vs

götür yukarı

sofrayı da kur eşine de buyur gel de

yerse yer yemezse aç kalır

bir de yani kv yaşlı ise kp de yaşlıdır

işe vs gitmeyen insanlar neden o kadar geç yemek yesin ki kurun sofrayı 6 da çağırın hazır diye

biz yemeyiz mi diyecekler

onlar oğulları önceden geç geliyorsa o nedenle öyle yemeye alışmışlardır sadece

öğlen kaçta yiyorsunuz

Aynen olabilir altli ustlu oturmanizin buyuk bi etkisi var bunda ailesine olan saygisindanda boyle bsey yapiyo olablr kv yasli dedin cunku ne denir ne yapilir valla sasrdm bende

bence artık onlarda sizde yemesin.

evlenmeden önce dışardan mı yiyorlardı nedir yani ?

eşinizle siz beraber yiyin onlarada arada bir yemek çıkar.
yada istiyorsan her akşam çıkar ama sizde yemeleri çok mantıksız.

9 ay önce kayınvaliden yemek olayını nasıl yapıyormuş.

Her akşam yemeği birlikte yiyerek aile olamazsınız zaten. Bir tencere yapıp onlara gönderip evlerinde yemelerini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca ben de 6'da tüyemek yiyemem, hele ki yaz günlerinde. Eşinizde erken yemek istemiyordur belki.

Bence bu durumu büyütmeyin eşinizde sofraya oturmazsa ayıp olur bizle aynı sofraya bile oturmuyorlar derler.yaşlılar daha hassas alıngan

Siz yiğin yemeğinizi yine 6 da ama kayınvalidelerle de oturun bence sofraya sonuçta salata yarzı şeyler yeseniz diyetinize zarar gelmez diye düşünüyorum

Ortada buluşun 7de hepberaber yiyin. Çağırın onları geç yemeyelim midem rahatsız oluyor diyin. Bence o yaştakiler için 9da yemek iyi değil zaten. Konuşun. Sofrayı siz kurduğunuza göre yönetebilirsiniz bu krizi bence. 7 sizin diyetinize de zarar vermez

yaşlı insanların o saate kadar aç kalması biraz garip , bugun erken hazırladım de çağır önce 8 çeke saati sonra 7 enson 6 ve böylede devam et

bence sinir bozucu bir durum yok. siz tek başına diyet yapıyorsunuz ve eşinizin de size uymasını istiyorsunuz. o yüzden tercih onun. zaten yemek yapabilecek durumda değillermiş. bir sevap işliyorsunuz bari tam olsun. şimdi siz diyet yapıyorum anne-baba ondan yemiyorum diyebilirsiniz. ama eşiniz ne diyecek. yazık kendilerini istenmiyor olarak görebilirler.
evde bu konuyu kapatın bence.

yaşlı kadın yemek yapacak durumda değilmiş, bulaşığı yıkamak, sofrayı indir kaldırda zor geliyordur ayıp yani. el olsa insan yaptığı yemeği paylaşır kaldı ki anne-baba.

ben de bunu diyecektim ama şimdi tepki alırım dıye demedım
gelin gelmeden önce ne yapıyordu ki yaşlı kaynana ?
ya da arada bir tamam sevap yemek cıkarsın ama her aksam her aksam ne gerek var ?
yada bir arkadasın dedıgı gıbı 6 da yapsın yemegı ve cagırsın herkesı buyrun sofra hazır dıye herkese yarı mı sofra kurulacak iki saat arayla saat 6 da herkes yesin ve çekilsin gitsin

yaşlı kadın yemek yapacak durumda değilmiş, bulaşığı yıkamak, sofrayı indir kaldırda zor geliyordur ayıp yani. el olsa insan yaptığı yemeği paylaşır kaldı ki anne-baba.
daha 9 ay olmuş eveleneli 9 ay içinde birden çökmedi ya bu kadın 9 ay önce ne yapıyormuş yemek işini acaba ?
konu sahıbı de neyse bundan rahatsızlık duydugunu yazmamıs zaten
ama acıkcası arada bır goturulur yemek ama hergun hergun de sıkar yanı
bence de konu sahıbı yemeklerı bıraz fazlaca yapıp versın ve onlarda evınde yesın arada bır yıne beraber yerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…