Esimle aksam yemegi sorunum

Diyet olduğu için 6 da yemek zorunda değilsiniz bu artık klişeleşmiş bir saçmalık oldu çünkü insan eskiye nazaran daha geç saatlere kadar ayakta duruyor önemli olan dozunu kaçırmadan yatmadan 2 saat önce yemek yemeniz ,onlarla beraber yemenizde bir sakınca görmedim.

Bebim diyet yapma sebebim biraz hassas bi konu bebek istiyorum ama olmadi biraz kilo fazlam var doktor kilodan olabilecegini soyledigi icin diyetten kacamak yapmam mumkun degil

Yaşlı insanlar siz onlarla yemiyorsunuz birde eşiniz yemezse alınıp kırılabilirler. siz de onlar ile aynı saatte yeseniz diyetinizi etkiler mi ? birde ben de diyet yapmaya çalıştığımda 1 kişi dahi olsa asla rivayet edemezdim yeme kontrolüme belki tek yemeniz daha hayırlıdır

Bebim diyet yapma sebebim biraz hassas bi konu bebek istiyorum ama olmadi biraz kilo fazlam var doktor kilodan olabilecegini soyledigi icin diyetten kacamak yapmam mumkun degil
Kuzucum benim zaten diyetten kaçamak yapmayacaksın ki dedim ya yatmadan 2 saat önce yersen kilo yapmaz yedklerin sen yine onlarla ye ama kendi diyetin için olan yemeklerınden ye.

Yaşlı insanlar siz onlarla yemiyorsunuz birde eşiniz yemezse alınıp kırılabilirler. siz de onlar ile aynı saatte yeseniz diyetinizi etkiler mi ? birde ben de diyet yapmaya çalıştığımda 1 kişi dahi olsa asla rivayet edemezdim yeme kontrolüme belki tek yemeniz daha hayırlıdır

Evet haklisiniz yaninda biri cok yerken kendine hakim olmak daha zor. bunda da vardir bi hayir diye dert etmemem gerekiyodur belkide

Kuzucum benim zaten diyetten kaçamak yapmayacaksın ki dedim ya yatmadan 2 saat önce yersen kilo yapmaz yedklerin sen yine onlarla ye ama kendi diyetin için olan yemeklerınden ye.

Ne bileyim iste hani dedim ya bu konu da cok hassasim bu sefer kilo veremezsem daha kotu olurum. Hani hep derler ya aksam gec saatte yenilen seyler direkt yaga donusur diye onun korkusu var birazda

İki yönlü bakıcam.

6da hayatta yemek yiyemem. Yesem gece yarısı açlıktan ölürüm. Eşine hak verdim.

KV kp kaç yasında? Yani çocuğunu yeni evlendiren biri kaç yasında olabilir ki? Benim dedelerim falan bile öyle elden ayaktan düşmeri daha. Geçen sene ne yapıyorlarmış? Eğer bu rutin devam edecekse yemekleri gündüz yap yukarı çıkar bir yemeyin.

Ne bileyim iste hani dedim ya bu konu da cok hassasim bu sefer kilo veremezsem daha kotu olurum. Hani hep derler ya aksam gec saatte yenilen seyler direkt yaga donusur diye onun korkusu var birazda
Ya gözünüz korksun diye söyleniyor tabi aksamın 9 unda kızartmaları löp löp yersen yağa dönüşür ama onun dışında sebzze yemeği çorba ızgara köfte vs neden yağa dönüşsün kim dediyse saçmalamış :)

İki yönlü bakıcam.

6da hayatta yemek yiyemem. Yesem gece yarısı açlıktan ölürüm. Eşine hak verdim.

KV kp kaç yasında? Yani çocuğunu yeni evlendiren biri kaç yasında olabilir ki? Benim dedelerim falan bile öyle elden ayaktan düşmeri daha. Geçen sene ne yapıyorlarmış? Eğer bu rutin devam edecekse yemekleri gündüz yap yukarı çıkar bir yemeyin.

6 yaz gunu icin erken bi saat evet ama zaten 8 de de yese aksam meyve cerez o bu diye surekli yiyor

Kv 65 kp 67 yasinda aslinda kp cok dinc bi adam ama kv biraz kendine bakmamis herhalde bilmiyorum dediginiz gibi ya herkes kendi evinde yiyecek ya da ben bunu dert etmemeyi ogrencem

Ya gözünüz korksun diye söyleniyor tabi aksamın 9 unda kızartmaları löp löp yersen yağa dönüşür ama onun dışında sebzze yemeği çorba ızgara köfte vs neden yağa dönüşsün kim dediyse saçmalamış :)

Denemekten birsey kaybetmemem aslinda en azindan 1 hafta dener sonuclarina bakarim. Ama kilo verememis olursam seni bulurum :))

Denemekten birsey kaybetmemem aslinda en azindan 1 hafta dener sonuclarina bakarim. Ama kilo verememis olursam seni bulurum :))
Hahaha bul kuzucum bak ben 95 kilo idim sen düşün :) 1.80 boya gürbüz delikanlılara taş çıkarıyordum resmen yemeği düzene koyup spor yaptım 6 tda yemedim hiç bir zaman 6 öğün yedim 3 ana öğün 3 atıştırma azar azar yedim ve midem küçüldü şimdi ideal kilomdayım :) ben akşam yemeklerimi kilo verme zamanımda bile 7-8 bazen 9 da yedim spor imkanın yoksa da yürüyüş yap :)

Bu defa da onlarla yemese ayıp olacak. Belki adam senin yediğin saatte acıkmıyor canım. Sen yemek yapıp onlara çıkarsan

Ben sızın yerınızde olsam aksam yedıgım saate Kayın aileyi davet ederdim beraber yerdım.. Eşinizde o saatte yesin isterse; İstemezse gece yarısını beklesın kendi bilir..

yaşlı kadın yemek yapacak durumda değilmiş, bulaşığı yıkamak, sofrayı indir kaldırda zor geliyordur ayıp yani. el olsa insan yaptığı yemeği paylaşır kaldı ki anne-baba.

ya tamam anne baba da bu kız evlenmeden önce ne yiyip içiyordular ?
bana gelini böyle işler için kullanmak hiç hoş gelmiyor açıkcası.

belki zar zor yapıyordur. belki kızı falan gelip yapıp gidiyordur. o yüzden çok yönlü düşünmek lazım. zaten faydalanmaya çalışan tipler olsa hep birlikte olurlar. hatta birlikte oturmaya çalışırlar.

Niye eşinde o saatte evde olduğu halde 8-9 da gelip yiyorlar yemeği onu anlamadım çok geç bir saat yemek için zaten. Eğer acıkmıyorlarsa siz koyun üst kata götürün yesinler. Ya da aynı saatte çağır. Mesela orta yol bulun diyet yapıyorsunuz diye illa 6 da yeme zorunluluğu yok ki. O zaman çalışan bayanlar hiç diyet yapamaz mesaimiz zaten 5-45 de bitiyor. 7 de yiyin mesela o da erken bir saat o zaman inerler belki. Eşinizde anne babasını yalnız bırakmak istemiyor demek ki.

ya varya ben burda anlamıyorum olanları
tamamen anlatış tarzına göre milletin fikri değişiyor galiba biraz acındırdın mı anlatırken herkes senden yana oluyor
şimdi konu sahibi şu şekilde yazsaydı '' 9 aylık evliyim kaynanam yemek yapmıyor her aksam bizde yiyorlar işte esimle yalnız kalamıyorum başbaşa yemek yiyemıyorum ühüüüü'' falan yazsaydı eminimki millet vah canım ah canım falan yazacaktı kaynanaya ateş püskürecekti , kaynananın yaşlı zavallı ah canım benim yemek de yapamıyormuş oldugu kimsenin umurunda olmayacaktı.

ama bu şekilde yazdı ya millet birde ton ton yaşlı kaynanaya sempati duyma ve ona ne olacak iki tabak yemekten sevaptır moduna girdi.

anlatış tarzına göre değişiyor yorumlar,

burda bir konu vardı şimdi hatırlamıyorum konu şöyle;
9 günlük bayram tatilinde kaynanam bize geliyor ama benim başka planlarım vardı 9 günü kaynana ile geçirmek istemiyorum ne anayışsız diye yazılmış konu vardı

ilk 10 sayfa yorumlarda millet'' aaa işte olur mu ne anlayışsız kadın şurda tatil yapacak insanlar falan git eşinle konus böyle şey olur mu '' falan dıye yazanlarla doldu
sonra kadın 11.sayfa da '' eşimle konustum o da annesı ile konustu 2 gun kalıp gidecekmiş kaynanam'' yazdı
bu seferde millet '' aa ne kadar ayıp oldu kovmuş gibi , sonucta esınızın annesı , aa canım benım biz de yaslanacagız, bilmem ne millet yardırdı...

burda bir yorumda 9 yada birden mi çöktü kadın 9 ay önce ne yapıyormus yazdım
çöktü yazmak çok çirkinmiş (!)
millet aslan kesiliyor başkasına yazarken kendi başlarına gelse hergün kaynana kayınpedere gıkını cıkarmadan yemek yapacaklar sanki
insanın canı istemediği zaman olur dısarda yemek ıster falan
her gun hergun de yemek işçisi gibi canı istemez insanın ya

Her gün onlarla yemeniz doğru değil bence. Sonuçta yeni evli sayılırsınız . Esinle bas basa yemek yemek istemekte haklısın..

Back
X