Esimle aksam yemegi sorunum

belki zar zor yapıyordur. belki kızı falan gelip yapıp gidiyordur. o yüzden çok yönlü düşünmek lazım. zaten faydalanmaya çalışan tipler olsa hep birlikte olurlar. hatta birlikte oturmaya çalışırlar.
ya varya ben burda anlamıyorum olanları
tamamen anlatış tarzına göre milletin fikri değişiyor galiba biraz acındırdın mı anlatırken herkes senden yana oluyor
şimdi konu sahibi şu şekilde yazsaydı '' 9 aylık evliyim kaynanam yemek yapmıyor her aksam bizde yiyorlar işte esimle yalnız kalamıyorum başbaşa yemek yiyemıyorum ühüüüü'' falan yazsaydı eminimki millet vah canım ah canım falan yazacaktı kaynanaya ateş püskürecekti , kaynananın yaşlı zavallı ah canım benim yemek de yapamıyormuş oldugu kimsenin umurunda olmayacaktı.

ama bu şekilde yazdı ya millet birde ton ton yaşlı kaynanaya sempati duyma ve ona ne olacak iki tabak yemekten sevaptır moduna girdi.

anlatış tarzına göre değişiyor yorumlar,

burda bir konu vardı şimdi hatırlamıyorum konu şöyle;
9 günlük bayram tatilinde kaynanam bize geliyor ama benim başka planlarım vardı 9 günü kaynana ile geçirmek istemiyorum ne anayışsız diye yazılmış konu vardı

ilk 10 sayfa yorumlarda millet'' aaa işte olur mu ne anlayışsız kadın şurda tatil yapacak insanlar falan git eşinle konus böyle şey olur mu '' falan dıye yazanlarla doldu
sonra kadın 11.sayfa da '' eşimle konustum o da annesı ile konustu 2 gun kalıp gidecekmiş kaynanam'' yazdı
bu seferde millet '' aa ne kadar ayıp oldu kovmuş gibi , sonucta esınızın annesı , aa canım benım biz de yaslanacagız, bilmem ne millet yardırdı...

burda bir yorumda 9 yada birden mi çöktü kadın 9 ay önce ne yapıyormus yazdım
çöktü yazmak çok çirkinmiş (!)
millet aslan kesiliyor başkasına yazarken kendi başlarına gelse hergün kaynana kayınpedere gıkını cıkarmadan yemek yapacaklar sanki
insanın canı istemediği zaman olur dısarda yemek ıster falan
her gun hergun de yemek işçisi gibi canı istemez insanın ya

valla anlatış tarzı ne olursa olsun yada ondan önce nasıl yemek yerse yesin ben uyuz oluyorum böyle şeylere.
çok yaşlı eli ayağı tutmayan insanların çocukları o zaman evlenmesin ana babasına baksın.
şahsen ben öyle bi durumda eşime söylerim gerekeni yap diye. kaldı ki burada kadın eşiyle vakit geçiremiyor anne babasıyla yemek yiyormus ben kabul etmezdim eşime de söylerdim durumu ayrıca ben hizmetçi değilim yemekte yapmam derdim.

arkadaş yemek yapmaktan şikayetçi değilmiş Allah rızası için yapıyor beni ilgilendirmez ama hergün hergün evinde ağırlamak zorunda değil.
eşininde bunun farkına varım karısına en azından evet tatlım zaten sen benim aileme yemek hazırlıyorsun benim seni yanlız bırakmam lazım demesi lazım.

diğer arkadaşların ne söyledikleriyle çok ilgilenmiyorum zira herkes buraya farklı fikirler almak için konu açıyor.
ama ben iş yemek konusunda acayip sorunlu biriyim ve düşüncem bu yönde.

Kizlar ben kayinvalidemle altli ustlu oturuyorum 9 aylik evliyim. Normalde aksam yemeklerini beraber yerdik. Kayinvalidem yasli yemek yapamiyor ben yaparim bize gelir yerlerdi. Ama ben 1.5 aydir diyet yapiyorum. Aksam yemegini 6 da yiyorum. Onlarda 8 9 gibi yine bizde yiyorlar. Ama esim evde bile olsa benimle yemiyor yemegini anne babasini bekliyor. Bu durum sinirlerimi bozmaya basladi. Hayir yine gelsin yesinler zaten baska bir secenek yok ama esim benimle yesin istiyorum. Ben tek basima yiyorum onlar ucu yiyorlar. Esim bizim ayri bi aile oldugumuzu algilayamadi herhalde diye dusunuyorum. Bu durum karsisinda sizin fikirlerinizi merak ettim cevaplarinizi bekliyorum.

Oturmuş bir yemek düzeniniz var,büyükler de o düzende yiyorlarmış.Şimdi siz diyet yapıyorsunuz diye eşinizin size uymasını bekliyorsunuz.Siz 5 te yeseniz,eşiniz yine size uymak zorunda mı ? Saati değiştiren sadece sizsiniz,bu durumda eşinizin babasına uyması anlaşılabilir.

Genele bakarsak birlikte yeme fikri bana ters.Keşke zamanında onlara tencere gönderseydiniz.

ya varya ben burda anlamıyorum olanları
tamamen anlatış tarzına göre milletin fikri değişiyor galiba biraz acındırdın mı anlatırken herkes senden yana oluyor
şimdi konu sahibi şu şekilde yazsaydı '' 9 aylık evliyim kaynanam yemek yapmıyor her aksam bizde yiyorlar işte esimle yalnız kalamıyorum başbaşa yemek yiyemıyorum ühüüüü'' falan yazsaydı eminimki millet vah canım ah canım falan yazacaktı kaynanaya ateş püskürecekti , kaynananın yaşlı zavallı ah canım benim yemek de yapamıyormuş oldugu kimsenin umurunda olmayacaktı.

ama bu şekilde yazdı ya millet birde ton ton yaşlı kaynanaya sempati duyma ve ona ne olacak iki tabak yemekten sevaptır moduna girdi.

anlatış tarzına göre değişiyor yorumlar,

burda bir konu vardı şimdi hatırlamıyorum konu şöyle;
9 günlük bayram tatilinde kaynanam bize geliyor ama benim başka planlarım vardı 9 günü kaynana ile geçirmek istemiyorum ne anayışsız diye yazılmış konu vardı

ilk 10 sayfa yorumlarda millet'' aaa işte olur mu ne anlayışsız kadın şurda tatil yapacak insanlar falan git eşinle konus böyle şey olur mu '' falan dıye yazanlarla doldu
sonra kadın 11.sayfa da '' eşimle konustum o da annesı ile konustu 2 gun kalıp gidecekmiş kaynanam'' yazdı
bu seferde millet '' aa ne kadar ayıp oldu kovmuş gibi , sonucta esınızın annesı , aa canım benım biz de yaslanacagız, bilmem ne millet yardırdı...

burda bir yorumda 9 yada birden mi çöktü kadın 9 ay önce ne yapıyormus yazdım
çöktü yazmak çok çirkinmiş (!)
millet aslan kesiliyor başkasına yazarken kendi başlarına gelse hergün kaynana kayınpedere gıkını cıkarmadan yemek yapacaklar sanki
insanın canı istemediği zaman olur dısarda yemek ıster falan
her gun hergun de yemek işçisi gibi canı istemez insanın ya

iyi de örnek verdiğiniz konular bile birbirinden farklı. biri keyfi ziyaret biri mecburiyet. konu sahibi yalan yanlış yazmadan olduğu gibi anlatmış. yaşlılar yapamıyorlar demiş.
bunu değiştirip , kaynanam evli çifti hiç yalnız bırakmıyor, başbaşa kalamıyoruz, her akşam bizde dese kendini kandıracaktı.
o yüzden duruma göre yorumlar yapılıyor. yaşlı ve muhtaçsa bakmak erdemdir, insaniyettir. ama eli ayağı tutuyorsa bilerek gelin geldi ezeyim diyorsa burda da kayınvalidenin vicdanı söz konusu olur.

ha siz illa kayınvalide ayrı olmalı vicdan insanlık benim için önemli değil derseniz de yapacak bişey yok. kişisel düşünce farklılığı olur biter.

ayrıca sormadan edemedim günde 1 öğün mü yiyorlar ?

muhtemelen hayır.
diğer öğünleri siz de mi yiyorlar peki ?
eğer hayırsa o kadar da yaşlı değiller bırak akşam yemeğinide biraz kendileri yapsın.
evetse Allah kolaylık versin ben olsam çoktan eşimi yolmuştum.

iyi de örnek verdiğiniz konular bile birbirinden farklı. biri keyfi ziyaret biri mecburiyet. konu sahibi yalan yanlış yazmadan olduğu gibi anlatmış. yaşlılar yapamıyorlar demiş.
bunu değiştirip , kaynanam evli çifti hiç yalnız bırakmıyor, başbaşa kalamıyoruz, her akşam bizde dese kendini kandıracaktı.
o yüzden duruma göre yorumlar yapılıyor. yaşlı ve muhtaçsa bakmak erdemdir, insaniyettir. ama eli ayağı tutuyorsa bilerek gelin geldi ezeyim diyorsa burda da kayınvalidenin vicdanı söz konusu olur.

ha siz illa kayınvalide ayrı olmalı vicdan insanlık benim için önemli değil derseniz de yapacak bişey yok. kişisel düşünce farklılığı olur biter.

konu sahibi yok cevap vermiyor.
eğer eli ayağı tutmuyor yemek yapamıyorsa bu kız bütün gün 3 öğün yemek hazırlıyor demektir ama sadece akşam yemekleri diye belirtmiş dolayısıyla ben aslında çokta yaşlı yemek yapamayacak biri diye düşünmedim.yada bütün gün aç geziyorlar bilemiyorum.

Denemekten birsey kaybetmemem aslinda en azindan 1 hafta dener sonuclarina bakarim. Ama kilo verememis olursam seni bulurum :))

Bende 5-6 ay boyunca diyet yaptım diyette demeyelim sağlık beslendim ve rahatça 10 kilo verdim akşamları sağlıklı beslendim 7-8 gibi yedim bazen 9 da yediğim bile oldu o yüzden açıkcası çalışan bir insan için o saatler uygun değil yani demem o ki o saatlerde de sağlıklı yedikten sonra ve sonrasında bir şey yemeyince sporla destekleyerek kilo verebilirsiniz:KK49:

ayrıca sormadan edemedim günde 1 öğün mü yiyorlar ?

muhtemelen hayır.
diğer öğünleri siz de mi yiyorlar peki ?
eğer hayırsa o kadar da yaşlı değiller bırak akşam yemeğinide biraz kendileri yapsın.
evetse Allah kolaylık versin ben olsam çoktan eşimi yolmuştum.

ya yanlış anlama da şimdi bunu diyen sen, kayınvalienin o kadar çirkefliklerini katlanmamış mıydın?? evinin anahtarı bile ondaydı. özel hiçbir hayatın yoktu. karı-koca ve kayınvalide olarak üçlü bir özel hayatınız vardı. o yüzden bana çok farklı geldi düşüncelerin şu an.

ya yanlış anlama da şimdi bunu diyen sen, kayınvalienin o kadar çirkefliklerini katlanmamış mıydın?? evinin anahtarı bile ondaydı. özel hiçbir hayatın yoktu. karı-koca ve kayınvalide olarak üçlü bir özel hayatınız vardı. o yüzden bana çok farklı geldi düşüncelerin şu an.

İşte tam olarak Allah kolaylık versin ben olsam eşimi yolmuştum evresinde eşimi yoldum.

bir de benden iş isteyemez ve yemek yap dahi diyemez kv bizim olay tam tersi o sürekli yapmak istiyordu. bende iş ve yemeği sevmedğimden bir süre görmezden gelmiştim zaman zaman işime gelmişti sonra delirmiştim :KK53:

konu sahibi yok cevap vermiyor.
eğer eli ayağı tutmuyor yemek yapamıyorsa bu kız bütün gün 3 öğün yemek hazırlıyor demektir ama sadece akşam yemekleri diye belirtmiş dolayısıyla ben aslında çokta yaşlı yemek yapamayacak biri diye düşünmedim.yada bütün gün aç geziyorlar bilemiyorum.

şimdi ben kayınvalidemden biliyorum. köyde yaşıyor. bir bekar oğlu var. bana gelsin başımın üzerinde yeri var. bir odam boş. gündüz için birini buluruz ellerinin altında döner akşamda ben gelirim dedim eşime. ama onlar asla merkez de yaşayamayız diyorlar. biz dışarda köy havasıyla oturmaya alıştık diyorlar. 1 gece kaldı kayınvalidem uyumadı sabaha kdar. camı pencereyi açıp oturdu kış günü.
şimdi bekar bir kaynım var. evlenecek ayrı oturacak. ama kesinlikle yemek bir olmalı diyor kaynım. kayınvalidem çok zor yemek yapıyor. (71 yaşında) ya da uyduruyorlar işte. ben olsam kesinlikle dayanamam o kadının aşağıda tek yemek yapma çabasına. gözümün önünde örnek var yani. ondan böyle konuşuyorum.

İşte tam olarak Allah kolaylık versin ben olsam eşimi yolmuştum evresinde eşimi yoldum.

bir de benden iş isteyemez ve yemek yap dahi diyemez kv bizim olay tam tersi o sürekli yapmak istiyordu. bende iş ve yemeği sevmedğimden bir süre görmezden gelmiştim zaman zaman işime gelmişti sonra delirmiştim :KK53:
puhaha :D :D Allah iyiliğini versin. belki de kayınvaliden bişeyine bulaşmasa bir akşamları yeseniz delirmezdin kız. neyse inş bir orta yolu bulurlar..

valla anlatış tarzı ne olursa olsun yada ondan önce nasıl yemek yerse yesin ben uyuz oluyorum böyle şeylere.
çok yaşlı eli ayağı tutmayan insanların çocukları o zaman evlenmesin ana babasına baksın.
şahsen ben öyle bi durumda eşime söylerim gerekeni yap diye. kaldı ki burada kadın eşiyle vakit geçiremiyor anne babasıyla yemek yiyormus ben kabul etmezdim eşime de söylerdim durumu ayrıca ben hizmetçi değilim yemekte yapmam derdim.

arkadaş yemek yapmaktan şikayetçi değilmiş Allah rızası için yapıyor beni ilgilendirmez ama hergün hergün evinde ağırlamak zorunda değil.
eşininde bunun farkına varım karısına en azından evet tatlım zaten sen benim aileme yemek hazırlıyorsun benim seni yanlız bırakmam lazım demesi lazım.

diğer arkadaşların ne söyledikleriyle çok ilgilenmiyorum zira herkes buraya farklı fikirler almak için konu açıyor.
ama ben iş yemek konusunda acayip sorunlu biriyim ve düşüncem bu yönde.
aynen ben de böle düşünüyorum işi vicdan konusuna getirenler ne düşünürse düşünsün allah şükür vicdanlı bi insanım gayet
bence de evlenmesinle konu sahibinin evlenmeden önce eşi yapıyormus yemekleri şimdi evlendi karısına yaptırıyor
evlenmeseydi de devma etseydi yapmaya
herkes kendi anasına babasına bakmaya mecbur
ben kendi babama bir bardak su vermiş insan degilim( yanlış anlaşılmasın ilkokul -üniv arası ders calısıyor dıye kımse benden evde iş beklemezdi) kaynanama kayınpederıme 3 öğün indir kaldır yemek yapamam açıkcası
ya da hadi madem allah rızası içinse hergun evıme gelmelerıne dayanama
yemek yemekle ıs bıtmıyor hadı yemegını yedın gıt mı dıyeceksın yemekten sonra cayıydı meyvesıydı bıde yatana kadar ouruyorlarsa oralara hıc gırmeyeyım
neyse zaten konu sahıbının de derdı bu degıl

konu sahıbıne önerim ; madem aksam 6 da yemek ıstıyorsunuz yemegı sız hazırladıgınıza gore patron sizsınız saat 6 da hadı sofra hazır dıye cagırın ve herkes yesın 6 dan sonra acıkan da bı zahmet atıstırma bı seyler yesın artık yerınden kalkamayacak kadar da degıldır heralde

Diyet kişisel bir tercihtir.
Önceki yemek saati akşam 8 de ise ve siz bu saate diyetiniz sebebiyle iştirak etmiyorsanız kocanız dahil kimseyi kendinize ayak uyduramazsınız.
Ben etrafımda ki insanların mutlu olmasını isterim.Kişisel tercihlerim dolayısıyla ailem dahil kimseyi mutsuz etmeye hakkım yok.
2 yaşlı insanı da kendi diyet saatinize göre yönlendirmek olmaz eşiniz sizinle yememesi onun değil aslında sizin yaptığınız bir şey.
Empati kuralım siz her akşam saat 6 da yemek yiyen insanlar olun ve Kv yada kp sebebiyle yemek saatinin saat 8 e alındığını düşünün ne hissedersiniz?
1 kişi yüüznden devamlılığı olan yemek düzeniniz bozulsa eminim yine burada bir konu açmış olur ve düzeninizi alt üst eden kv yada kp kötülüyor olurdunuz.
Kısacası diyetinizi yapın mutlu olun bırakın etrafınızda ki kişiler de diledikleri gibi yesin ve mutlu olsun.

şimdi ben kayınvalidemden biliyorum. köyde yaşıyor. bir bekar oğlu var. bana gelsin başımın üzerinde yeri var. bir odam boş. gündüz için birini buluruz ellerinin altında döner akşamda ben gelirim dedim eşime. ama onlar asla merkez de yaşayamayız diyorlar. biz dışarda köy havasıyla oturmaya alıştık diyorlar. 1 gece kaldı kayınvalidem uyumadı sabaha kdar. camı pencereyi açıp oturdu kış günü.
şimdi bekar bir kaynım var. evlenecek ayrı oturacak. ama kesinlikle yemek bir olmalı diyor kaynım. kayınvalidem çok zor yemek yapıyor. ya da uyduruyorlar işte. ben olsam kesinlikle dayanamam o kadının aşağıda tek yemek yapma çabasına. gözümün önünde örnek var yani. ondan böyle konuşuyorum.

canım benim elbette zor kimse kolay demiyor zaten.
benim uyuz oldugum şu ki eşi bu durumu görüp karısına hak verip ya evet sen benim aileme yemek yapıyorsun bende senin isteğini yerine getireyim senle yiyeyim diyebilmeli çünkü bu kız onlara yemek yapmak zorunda bile değil.

he içinden geliyor yapıyor ne güzel ama eşiyle yemek yemekte istiyor bu isteği ne olacak ? burada eşinin gözünü açması lazım.
en başta kız kabul etmiş ya yemek işini şimdi onlara bu çok normal geliyor ve aslında kızın kendi hayatından fedakarlık yaptıgını düşünmüyorlar.

puhaha :KK70: :KK70: Allah iyiliğini versin. belki de kayınvaliden bişeyine bulaşmasa bir akşamları yeseniz delirmezdin kız. neyse inş bir orta yolu bulurlar..

valla öyle herşeye burnunu sokmasa sadece yemek yesek belki taşınmazdım zaten seviyordum yani deli meli ama idare ediyorduk :KK53:

ya ben seni anlıyorum da. hani onlar geldiğinde biz yedik deyip yemezlerse belki istenmiyor muyuz falan diye düşünebilirler. 6 da şu yaz günleri için çok erken. zaten diyeti de kısa sürecektir. ya da yaz günlerinden sonra yemek saati geri çekilecektir. çok büyütecek bir mevzu da değil. onu demek istedim ben.

canım benim elbette zor kimse kolay demiyor zaten.
benim uyuz oldugum şu ki eşi bu durumu görüp karısına hak verip ya evet sen benim aileme yemek yapıyorsun bende senin isteğini yerine getireyim senle yiyeyim diyebilmeli çünkü bu kız onlara yemek yapmak zorunda bile değil.

he içinden geliyor yapıyor ne güzel ama eşiyle yemek yemekte istiyor bu isteği ne olacak ? burada eşinin gözünü açması lazım.
en başta kız kabul etmiş ya yemek işini şimdi onlara bu çok normal geliyor ve aslında kızın kendi hayatından fedakarlık yaptıgını düşünmüyorlar.

valla öyle herşeye burnunu sokmasa sadece yemek yesek belki taşınmazdım zaten seviyordum yani deli meli ama idare ediyorduk :KK53:
konuya da yazıp duruyorum ama
sizin konunuz bılıyorum sonuna kadar takıp etmıstım
şimdi ne yapıyorsunuz ?
kaynananız mesela evınıze hıc gelmıyor mu ?

konuya da yazıp duruyorum ama
sizin konunuz bılıyorum sonuna kadar takıp etmıstım
şimdi ne yapıyorsunuz ?
kaynananız mesela evınıze hıc gelmıyor mu ?

kendi evim var eski evime uzak ama işime yakın.
yok gelmiyor benim evime ben gittim ama eski evime dolayısıyla gördüm de onu.
zaten bayramda da aynı ortama girdik eşime bi akşam gelin yemeğe falan dedi hatta. bi ara gitcez tekrar :işsiz:
pek kin tutmuyorum ama şuan huzurluyum :KK200:

konuna salça olduk kusura bakma :halay: Esilaperi Esilaperi

Esilaperi Esilaperi . Siz yemek yerken esiniz salona gecip oturuyor mu yoksa mutfakta yaninizda mi oluyor? Bu konudan sikayetci oldugunuzu hic belirttiniz mi yada bugum evdesin hadi birlikte yiyelim yemegimizi baban gelince ona hazirlarim ben diye bir oneri sundunuz mu?

anladığım kadarıyla eşinin ailesine yemek yapmaktan şikayetçi değilsin bu durumda eşin seninle sofraya oturup bişeyler atıştırsın, akşam yine ailesiyle yesin.
ben de diyet dönemlerimde en geç 6 da yeme faslını kapatıyorum dolayısıyla eşimle ayrı yemek yiyoruz, sorun edilecek bişey değil.

Kizlar ben kayinvalidemle altli ustlu oturuyorum 9 aylik evliyim. Normalde aksam yemeklerini beraber yerdik. Kayinvalidem yasli yemek yapamiyor ben yaparim bize gelir yerlerdi. Ama ben 1.5 aydir diyet yapiyorum. Aksam yemegini 6 da yiyorum. Onlarda 8 9 gibi yine bizde yiyorlar. Ama esim evde bile olsa benimle yemiyor yemegini anne babasini bekliyor. Bu durum sinirlerimi bozmaya basladi. Hayir yine gelsin yesinler zaten baska bir secenek yok ama esim benimle yesin istiyorum. Ben tek basima yiyorum onlar ucu yiyorlar. Esim bizim ayri bi aile oldugumuzu algilayamadi herhalde diye dusunuyorum. Bu durum karsisinda sizin fikirlerinizi merak ettim cevaplarinizi bekliyorum.
ama şöyle düşünmek de lazım geldiklerinde tek başlarına sofraya oturunca onlara ayıp olur eşin bence düşünceli davranıyo diyet yapıyo olmanız ayrı bişey bişey yemeseniz bile onlarla beraber sizde oturmalısınız sofraya

Back
X