Eşimle anlaşamıyoruz kesinleşti

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Arkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim bazı problemlerim vardı. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.

evlendikten sonra değişmiş olamaz. öncede böyleydi demi? çok aradınız mı?

yeni evlesiniz; bence şimdiden koyun ağırlığınızı.
Önceden de tartışıyorduk ama bisekilde tatlıya baglanirdi aynı evde cekilmiyomus ne yazık ki. Hangi konuda ağırlık koymaliyim?

Yeni evli mi??!! resmen bıkkınlık gelmiş ikinize

auyy yaaa erkek kadinin ustune yuruyorsa ben kadı a degil adama acirim. kendini bi erkek nasi bole basit bi konuma dusurur. canim daha yeni evliyim diyorsun.konusmayi muhakkak denemissindir. ama cocuk yoksa emin olmadan yapma derim. insallah hersey yoluna girer. nasi baslarsa oyle gider cunku.

Bahsettiğiniz turdendir esim. Uzerime yurumesi gerekmezdi kendi de kırıp doker tartistigimizda.

Çocuk asla düşünmüyorum su anlık

Yani doğrusu çalışmıyor olsa eşim ben de eşimden beklerim akşam bir yemek derli toplu bir ev.. ama ikimiz de çalışıyoruz mümkün olduğunca birlikte götürmeye çalışıyoruz yemek temizliği..

Bir de bütün gün evde hiçbir şey yapmadan nasıl vakit geçer ki? izinli iken ben hergün bir odayı yapıyorum ne yorgunluk oluyor ne pislik..

Sorunlarınız neydi bilemedim ama tartışmadan bir oturup konuşun , iki taraf da savunma yapmadan dinlesin birbirini... konuşmadan çıkamazsınız bu işin içinden

Bence eşinize sakinleştirici bitki çaylarından falan yapın. Sakin sakin otursun kırmasın kalbinizi. Normalde erkekler gamsız olur bin defa da söylese kadınlar aynı şeyi cevap vermeden sakin kalabilirler. Takmazlar yani ama bazılarındaki bu aşırı sinir ne oluyor anlam veremiyorum. İletişim problemi var galiba aranızda belki evlilik ağır gelmiştir ikinize de birbirinizi birazcık özleyeceğiniz ortamlar oluşturmaya bakın derim ben. Biraz kıymetinizi bilsin. Yaşınız daha çok ufak ne bekliyor yani her şey birden mi olacak ?

Şayet evlendiyseniz bir erkeğin bir evin sorumluluğunu almışsanız MODUM düşüktü gibi bir bahanen asla olmamalı olamazda zaten.
Yaşım 22 yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum demişsin madem yaşın küçük yemek yapmayı bilmiyordun ne diye evlendin?
Eşin diyormu ki yaşım genç çalışmak istemiyorum para kazanamam vs gibi bahaneleri varmı? O zaman eşinin de Modu düşsün çalışmasın işten ayrılsın sana karşı evine karşı sorumluluklarını yerine getirmesin eve ekmek alamayacak hale gelin istermisin kabul edermisin?
20 yaşım da evlendim 21 yaşımda anne oldum üstelik hem evli hem çocuklu gidip diploma aldım kızım 2 yaşındaydı hem evime baktım hem çalıştım yemeğimide ütümüde yaptım eve kadın bile almadım evimde her zaman bal dök yala miss gibi olmuştur hala daha öyleyim 29 gün önce 2. Bebeğimi doğurdum yanımda kimse yok el kadar bebeğime de bakıyorum yemeğimide yapıyorum temizliğimi de yapıyorum.
Velhasıl sen biraz tembelsin anlaşılan anne evinde öğrenmen gerekenleri öğrenmeden evlenmişsin haliyle eşin de senden sorumluluklarını yapmanı bekliyor. Bence sen kendine biraz şekil düzen ver en kısa zaman da.
Yoksa evliliğinde huzur kalmaz eşinde evde huzur bulamazsa dışarı da arar olan sana olur söyleyeyim.
Bence zerrece haklı tarafın yok.
Şimdi burada bekar feminist hatunlar sana farklı akıllar verebilir ama sen evli olanları dinle

Çalışıyor esim çalıştığı halde yardım eder hakkını yemiyim ama modum cok düşüktü yapamadım o da elini sürmedi

Çalışıyor olabilir.
İnsanlık halidir.
İnsan mutsuzken eli kolu kalkmaz.
Benim de öyle bir huyum var.
İnsanda azıcık empati olacak.
Bu sebepten karısını kıran adamlara uyuz oluyorum..

Sizle evli olmasaydı evin temizligini ve yemegi nasıl yapmayı planlıyormuş? Bunları yapan biri olması için mi sizle evlenmiş?

Hiçbir şey yapmamanız psikolojik olarak iyi hissetmemenizin de bir işareti olabilir. Bunu farkedip beraber çözmeniz için konuşsaydı durum farklı derdim.
Ancak üzerinize yürüyerek "görevinizi" yapmanızı isteyen, tehdit ve şiddetle çözmeyi seçen biriyle evlisiniz.

Evliliginizde eşinizin size biçtigi rol belli. Peki siz ne istiyorsunuz? Kendi istekleriniz için ne yapmayı planlıyorsunuz...?

Kiyamam sana yaaa canım benim ne kadar masumca anlatmissin 2-3 hafta temizlememek olmaz ama bak çenesi düşük bir eşin var anladığım kadarıyla seni rezil eder herkese anlatır boyle tipler.en azindan genel temizlik yapamasan da evi daima derli toplu tutmaya çalış. Yeni evli olduğunuz icin bi adapte olma sureci var elbette.eşin alışık degildir belki daginikliga

Bravo hanımefendi harika bi ev hanımısınız plaketinizi nereye yollayalım?

Bahsettiğiniz turdendir esim. Uzerime yurumesi gerekmezdi kendi de kırıp doker tartistigimizda.

Eşinizin tepkileri abartı tabiki, sinirlerine hakim olmayı tabiki öğrenmesi lazım.

Fakat sizde yeni evlisiniz ve evdesiniz, açıkcası eşim evde olsa ben çalışsam eve gidince şöyle mis gibi yemeğe temiz düzenli bi eve bende hasret duyarım..

Mesela şöyle yapın, siz birazcık onun isteklerine cevap verin, hergün temizlik yapın demiyorum ama en azından düzenli temiz gözükücek kadar, akşamada en azından bir ana yemek yanınada pilav makarna patates gibi şeyler..

Bakalım böyle olduğu zaman onun tavrında bir düzelme olacak mı belki sizin açınızdan herşey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…