Eşim sadece beni değil, yardımcı abla gittikten sonra davlumbaz üstü, çekmece rayları gibi yerleri kontrol eder.adamlar sanki beş yıldızlı otelde oda denetleyen kat şefi.
Biz severek evlendik ama ilk zamanlar hiç öyle olmadı anamın yemeği anamin yemeği dedi evlenmeseydin madem dedim biraktim git sen yap yemek yapmıyorum bundan böyle dedim de ciddi olduğumu görünce geri adım attı çok az o türden malesef ki benimki çoğu konuda anlayışlı aslında çok odun değil ama ilk zamanlar öyleydi şimdi birsey demiyor :)Severek mi evlendiniz? Çünkü seven bir adam "yine mi makarna" demez, "eline sağlık canım" der. Seven bir adam "evi niye temizlemedin" demez, "kendini iyi hissetmiyorsun galiba, ben de sana yardım edeyim" der. Evlilik bir erkeğin ve bir evin sorumluluğunu almak değildir. Evlilik ortak bir yaşam kurabilme ve o yaşamı sürdürebilme olgunluğudur.
Eşim sadece beni değil, yardımcı abla gittikten sonra davlumbaz üstü, çekmece rayları gibi yerleri kontrol eder.
Neymiş efendim, gömleklerin ilk düğmesi iliklenip öyle asılacakmış, çorapları ütülenecekmiş.
Birgün çıldırdım, bu kadar meraklıysan git annenin evine orada yaşa, ben de evimin prensesiydim, babam tepsiyle önüme yemek getirirdi, çayımı bile karıştırırdı yeter beaa diye bağırdım, o son oldu.
Tabi evleneli 2 yıl oldu, bir de bebek var.
Yemek bulursa şükrediyor, ev zaten çingene çadırı.
Kendi işini kendi yapıyor, bize yük olamıyor.
Erkek annelerine sesleniyorum, kendi kendine yetebilen çocuklar yetiştirin lütfen!
Bir zahmet donunu nereye koyacağını, 2-3 çeşit yemek yapmasını ve inan kalbinin küçücük bir sözle her türlü mikropdan daha fazla zarar göreceğini öğretin!
İşte, anahtar cümle bu.Bence harikasınız. :)
Ev işi , yemek , çocuk sadece kadının görevi değildir.Ev işi ve yemek yapıyorsa da lutfetmiştir. Yapmadığı zaman ''niye yapmadın?'' demeye hakkı yok kocasının. Ve kocasının da böyle kadına minnet duyması gerekir. Tabi karısını seven ve sayan bir adamsa.
Yoksa demek ki sevdiğinden , hayatını birleştirmek istediğinden değil kendi hayatını kolaylaştırmak için evlenmiştir erkek.
Bunların kadının görevi gibi görülmesine sinir oluyorum ya.
Biz severek evlendik ama ilk zamanlar hiç öyle olmadı anamın yemeği anamin yemeği dedi evlenmeseydin madem dedim biraktim git sen yap yemek yapmıyorum bundan böyle dedim de ciddi olduğumu görünce geri adım attı çok az o türden malesef ki benimki çoğu konuda anlayışlı aslında çok odun değil ama ilk zamanlar öyleydi şimdi birsey demiyor :)
Yuh artık.. "Modum düşüktü yapamadım, o da elini sürmedi" ne demek ya.Çalışıyor esim çalıştığı halde yardım eder hakkını yemiyim ama modum cok düşüktü yapamadım o da elini sürmedi
Teoride dediginiz gibi.Severek mi evlendiniz? Çünkü seven bir adam "yine mi makarna" demez, "eline sağlık canım" der. Seven bir adam "evi niye temizlemedin" demez, "kendini iyi hissetmiyorsun galiba, ben de sana yardım edeyim" der. Evlilik bir erkeğin ve bir evin sorumluluğunu almak değildir. Evlilik ortak bir yaşam kurabilme ve o yaşamı sürdürebilme olgunluğudur.
Ne gibi problemlerin var mesela ben hamileyken de Evimi temizledim öyle temizlik ci yardimci bayan getirmedim eve. Yemegimide yaptım. Sorunum var diyorsun elini ayağını bağlayacak cinsten mi ? Yani sbah gidip akşam eve mi geliyorsun. Tamam eşinin üslubu kötü ama sen de biraz evine çeki düzen ver . Sadece o yaşamıyor evde .Arkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim 2 3 hafta kadar bazı problemlerim vardı. Ama yemek hep yaparım. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.
Insan esine soru sorarken cekinir mi? her tartışma biraz daha uzaklaştırıyor beni. ilk defa üzerime yürüdü ev pis yemek yok diye.
Evliliği oyun mu sandınız.Siz bunu alışkanlık haline getirmişsiniz bence yok bugün modum düşük yok canım istemedi vs.tembelliğin adı da modum düşük olmuş birde evdesin akşama kadar canın hiç sıkılmıyor mu?Çalışıyor esim çalıştığı halde yardım eder hakkını yemiyim ama modum cok düşüktü yapamadım o da elini sürmedi
Şems sonunda kimya hatunu öldürmemişmiydi?Teoride dediginiz gibi.
Ama malesef pratikte boyle olmuyor.
Keske olsa.
Kadin esini mutlu etmek icin ne kadar cabalamak zorundaysa erkek de ayni zorunlulukta olsa.
Evi bir gun kadin temizliyorsa ertesi gun erkek temizlese....
Sems-i Tebrizi,Kimya Hatun'la evlenir. bir sabah Kimya Hatun elinde supurge odayi temzleyen Sems'i gorunce ne yaptigini sorar. bunlar benim vazifem sen neden karisiyorsun der.
Sems:''evi dun sen supurdun bugun de benim siram. Peygamberimiz de boyle yapardı.''der.
Malesef ataerkil toplumun bizlere bictigi rolleri cok guzel ustleniyoruz. kadin evi temizlemek zorunda(!)yemek yapmak,cocugun butun sorumlulugunu almak,hatta bu devirde bir de ev ekonomisine katki saglamak zorunda(!)
Bu duzeni degistirecek olan yine biz kadinlariz. herkes evladina(kiz erkek farketmez)sorumluluklarini ogretse sofra kurdugunda''hadi oglum sen de salatayi gotur. kizim sen de ekmekleri al.''dese herkes annesinin evinde bir seyler ogrense...
Gece gece uzun yazdim...
Cenem dustu gene
Çok doğru yazmissinizEvin yükünü tabiki kadın üstlenmesin ama kimsede kusura bakmasın adam eşek gibi çalışıyor kadın tüm gün ayaklarını uzatıp oturuyorsa adam haklı bence. Bir kere insanın vicdanı sızlamalı. Tüm gün yorulan kendisi gibi tüm hafta oturmayıp çalışan insandan tatil gününde iş beklemek yanlış. Eşlerin ikiside çalışıyorsa ancak hayat müşterek olabilir. Kadın çalışmayıp tüm geçim yükünü adama yüklerken sorun yok adam eşinden evi temizlenmesini isteyince kıyamet kopuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?