Eşimle anlaşamıyoruz kesinleşti

Bende evlendikten sonra giriştim yemek temizlik işine önceden annem yapardı bize ufak tefek şeyler yaptırırdi yemeğin tuzu için bizimde oldu ufak tartışmalar ama hallolur çok buyutmezseniz ikinizde bu tartismalari

7 seneye yakın evli bir kadından tavsiye:baştan tavrınızı kendi kişiliğinizi isteklerinizi hayatı nasıl yaşamak istediğinizi açık açık ortaya koyun ezdirmeyin kendinizi.Baştan nasıl başlarsa evlilik öyle de devam eder.Net ve kararlı ama karşı tarafa da saygılı olun.Herkese iyi geceler

adamlar sanki beş yıldızlı otelde oda denetleyen kat şefi.
Eşim sadece beni değil, yardımcı abla gittikten sonra davlumbaz üstü, çekmece rayları gibi yerleri kontrol eder.
Neymiş efendim, gömleklerin ilk düğmesi iliklenip öyle asılacakmış, çorapları ütülenecekmiş.
Birgün çıldırdım, bu kadar meraklıysan git annenin evine orada yaşa, ben de evimin prensesiydim, babam tepsiyle önüme yemek getirirdi, çayımı bile karıştırırdı yeter beaa diye bağırdım, o son oldu.
Tabi evleneli 2 yıl oldu, bir de bebek var.
Yemek bulursa şükrediyor, ev zaten çingene çadırı.
Kendi işini kendi yapıyor, bize yük olamıyor.

Erkek annelerine sesleniyorum, kendi kendine yetebilen çocuklar yetiştirin lütfen!
Bir zahmet donunu nereye koyacağını, 2-3 çeşit yemek yapmasını ve insan kalbinin küçücük bir sözle her türlü mikroptan daha fazla zarar göreceğini öğretin!

Biz severek evlendik ama ilk zamanlar hiç öyle olmadı anamın yemeği anamin yemeği dedi evlenmeseydin madem dedim biraktim git sen yap yemek yapmıyorum bundan böyle dedim de ciddi olduğumu görünce geri adım attı çok az o türden malesef ki benimki çoğu konuda anlayışlı aslında çok odun değil ama ilk zamanlar öyleydi şimdi birsey demiyor :)

Bence harikasınız. :)

Ev işi , yemek , çocuk sadece kadının görevi değildir.Ev işi ve yemek yapıyorsa da lutfetmiştir. Yapmadığı zaman ''niye yapmadın?'' demeye hakkı yok kocasının. Ve kocasının da böyle kadına minnet duyması gerekir. Tabi karısını seven ve sayan bir adamsa.

Yoksa demek ki sevdiğinden , hayatını birleştirmek istediğinden değil kendi hayatını kolaylaştırmak için evlenmiştir erkek.

Bunların kadının görevi gibi görülmesine sinir oluyorum ya.

İşte, anahtar cümle bu.
Olması gerektiği için değil, istediği içindir.
Bizler deli miyiz, bir adamın hayatımız boyunca her konuda hizmetçiliğini yapmak için mi evleniyoruz?
Ben gidip fatura yatırıyorsam, arabayı servise götürebiliyorsam, evdeki şeyleri tamir edip erkek işi olarak adlandırılan daha bilimum şeyi yapıyorsam ve bu günümüzde 'normal' karşılanıyorsa; o adamlar da bir zahmet çamaşırını yıkayacak, dolabını düzeltecek, yemek yapacak!
Bu kadar basit...
Eşine kahvaltı hazırlayan bir adam, akşam şölen sofrası bulur, anlayana...

Nasıl başlarsa öyle gidiyor. Zamanında tepki vermeniz iyi olmuş.

Çalışıyor esim çalıştığı halde yardım eder hakkını yemiyim ama modum cok düşüktü yapamadım o da elini sürmedi
Yuh artık.. "Modum düşüktü yapamadım, o da elini sürmedi" ne demek ya.
Tamam üzerine yürümesi falan yanlış hatta ilk okuduğumda eşine kızdım ama senin şu cümlenden sonra sana hak veremiyce. Çalışıyo olsan tamam diycem.
Yahu adam bütün gün eşşek gibi çalışıyo bide adamdan iş mi bekliyosun. Pardon ama bütün gün napıyosun insan sıkılır be

Teoride dediginiz gibi.
Ama malesef pratikte boyle olmuyor.
Keske olsa.
Kadin esini mutlu etmek icin ne kadar cabalamak zorundaysa erkek de ayni zorunlulukta olsa.
Evi bir gun kadin temizliyorsa ertesi gun erkek temizlese....

Sems-i Tebrizi,Kimya Hatun'la evlenir. bir sabah Kimya Hatun elinde supurge odayi temzleyen Sems'i gorunce ne yaptigini sorar. bunlar benim vazifem sen neden karisiyorsun der.
Sems:''evi dun sen supurdun bugun de benim siram. Peygamberimiz de boyle yapardı.''der.

Malesef ataerkil toplumun bizlere bictigi rolleri cok guzel ustleniyoruz. kadin evi temizlemek zorunda(!)yemek yapmak,cocugun butun sorumlulugunu almak,hatta bu devirde bir de ev ekonomisine katki saglamak zorunda(!)

Bu duzeni degistirecek olan yine biz kadinlariz. herkes evladina(kiz erkek farketmez)sorumluluklarini ogretse sofra kurdugunda''hadi oglum sen de salatayi gotur. kizim sen de ekmekleri al.''dese herkes annesinin evinde bir seyler ogrense...
Gece gece uzun yazdim...

Cenem dustu gene

Ne gibi problemlerin var mesela ben hamileyken de Evimi temizledim öyle temizlik ci yardimci bayan getirmedim eve. Yemegimide yaptım. Sorunum var diyorsun elini ayağını bağlayacak cinsten mi ? Yani sbah gidip akşam eve mi geliyorsun. Tamam eşinin üslubu kötü ama sen de biraz evine çeki düzen ver . Sadece o yaşamıyor evde .

daha 22 yaşındaymışsın, şimdiki kızlar anne evinde pek iş yapmıyor, şimdiki demeyimde ben de yapmazdım, yani bunun için insanın karısının üstüne yürümesi saçmalık, zaten yemekleride yapıyormuşsun
insanın canı bile istemeyebilir temizlik yapmayı bi sebebi de olması gerekmez, çok rahatsızsa bi süpürge tutsun beyfendi, erkek gücüyle 15 dk sını alır toplasan bunda gocuncak bişeyde yok yani
siz hayat arkadaşsınınız kalkıpta ben eve bu kadar para getiriyorum ama sen evde şu kadarlık iş yapıyorsun diye kuruş kuruş hesap mı yapacak yani... kendini ezdirme, suçluda hissetme, ve uzun bi sürede çocuk düşünme, zaten yaşında çok küçük

zaten tek probleminizde bu değil gibi, asıl problem iletişim sorunu, o yöndende seni sindirmeye çalışıyor sanırım her sorduğuna bağırarak

Çalışıyor esim çalıştığı halde yardım eder hakkını yemiyim ama modum cok düşüktü yapamadım o da elini sürmedi
Evliliği oyun mu sandınız.Siz bunu alışkanlık haline getirmişsiniz bence yok bugün modum düşük yok canım istemedi vs.tembelliğin adı da modum düşük olmuş birde evdesin akşama kadar canın hiç sıkılmıyor mu?
Eşin haklı böyle giderse eşinin sana ne saygısı,ne sevgisi kalır kendinizi böyle değersizleştirmemelisiniz.

Şems sonunda kimya hatunu öldürmemişmiydi?

Şaka bir yana da biz de eşimle benzer sıkıntıları yaşadık... Ben evlendiğim gün çalışıyordum. Ev işlerine adapte olmaya çalışırken yemekleri o yaptı. Çalışıyor olmasaydım farklı olurdu muhtemelen.

Yakında alışırsın. Ev kocanın değil senin evin. Evini benimse önce. Her sabah odaları düzenlemek ne kadar sürer? Benim şimdi bir kızım var. Her gün iki saat uyuyor. Bir saatinde evin bir odasını temizliyorum. Bir gün mutfak, bir gün banyo, bir gün süpürge vs diye. Ev mis gibi. Akşam 5te de kızımla mutfağa giriyoruz. Onun önüne yoğurtunu koyup yemek hazırlıyorum.

İstersen düzeni kurarsın. Burada kocam modum düşük diye eve para getirmiyor desen adamı taşlardık...

Evin yükünü tabiki kadın üstlenmesin ama kimsede kusura bakmasın adam eşek gibi çalışıyor kadın tüm gün ayaklarını uzatıp oturuyorsa adam haklı bence. Bir kere insanın vicdanı sızlamalı. Tüm gün yorulan kendisi gibi tüm hafta oturmayıp çalışan insandan tatil gününde iş beklemek yanlış. Eşlerin ikiside çalışıyorsa ancak hayat müşterek olabilir. Kadın çalışmayıp tüm geçim yükünü adama yüklerken sorun yok adam eşinden evi temizlenmesini isteyince kıyamet kopuyor.

Çok doğru yazmissiniz

Ben çoğunluk eşinize hak verdim empatı yaptım eve geliyorum yemek yok üstün körü bir yemek hazırlanmış makarna yani ben ona yemek bile demem gün boyu evde dinlen hiçbir işe elini sürme üzerine bağr çağır bardak kır hiç te haklı değilsin hayat müşterek tamam ama sen hiç birşey. Yapmamışsın ben sekiz beş çalışıp akşam evi üstün körü toparlarım haftada bir temizlik yaparım her akşam da üç çeşit yemek yaparım bunları marifet diye anlatmıyorum hem bunları yaparsanız vakit geçer sıkılmazsınız evin temiz olur eşin de Mutlu olur

Üç hafta pislikte nasıl oturuyorsunuz rahatsız olmadan ? Eşiniz tam bir öküz onu da belirteyim ama kendi hijyeniniz için evinizi pis bırakmayın.

Ha adama da öküz dedim ama eşimin bana tahammülü yok diyorsunuz da acaba tahammül sınırını zorluyor olabilir misiniz ? Çok miskin bezgin ve pis insana ben de tahammül edemem.

arkadaşım kusura bakma ama bütün gün evdesin,bir kap yemek de yapamıyor musun, ben olsam ben de sinirlenirim
ben çalışıyorum,hem de hamileyim ama eve gidince en az 1 tencere yemeğimi yaparım, sonuçta çalışan insan evde sıcak yemek istiyordur eşiniz, ayrıca modunuz düşükse ev pis oldukça hiç yükselmez sizin psikolojiniz bozuk önce kendinizi düzeltin...

Adam da bezmis artk pislikten 2 3 hafta az değil yemek ogreniyorsan yeni deneyimlerini sun ona makarna yapma aksama kadar evde oturup temizlik yapmayıp aksamda bi makarna verirsen sıkıntı büyük çaba da yok ortada sen bardak kirip eşim üstüme nasıl yürür deme karşılıklı hersey seninde o bardağı Kırman hata adam muhtemelen hep böyle geçeceğini sanıyor evliliğinin ev genelde düzenli temiz olsa bi gün moralin bozuk diye yapmasan sorun yapmaz bence o zamn anlar seni ama sürekli dağınık pis evde beni bağlasan durmam aksama kadar çalışıp akşam tüm gün evde oturup onume makarna koyan eşime bi de temziklik yapmam ben olsam yapsinda öğrensin derim tüm evi toparlamam yarım saatimi alıyor süpürge bi saat silme yarım saat toz alma 1 saat sürüyor ev çok büyük değil ve ben bu ileri her gün birini yaparak ta rahat rahat yapıyorum bi günde yapınca da arada mola veriyorum tüm gün evdeyim arada bi gezmeye gidersem bi gün süpürge bi gün silme bi gün toz alma ogleden sonra full benim arkadaşlarımla takılıyorum eve yemeği yapacak şekilde gelip netten bi yemek bulup yapıyordum ilk zamanlar da şimdi yemeği öğrendik tabi cabaladigini görse emin ol sorun bu kadar buyumez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…