Eşimle anlaşamıyoruz kesinleşti

Cnm bende yeni evliyken esimle pek anlasamiyorduk herseyde tartışıyorduk temizlik konusunda oda cok hassastı ayni eşin gibi birde çoğu erkek etli yemek sever ki bende etsiz yemek sevmiyorum makarnayı sevmez her erkek birde oyle bir zamanda yasiyoruz ki artik internette hersey yazıyor ordan tarif alarak yemek yapabilirsin birde erkeğin her dediğini alttan alırsan inan ki kazanan sen olursun cnm ben bunu öğrendim hayattan.annesinden nasil alismissa herseyi oyle gormek istiyor sende yavas yavas alistirirsin onu kendine merak etme ama tartismayarak evlilik kolay degil valla cnm bosanmak kolay is onemli olan anlasabilmekte sen esini sev saygını koru sabırlı ol yeter gerisi allah büyük cok uzattim ama ancak anlatabildim iyi geceler

ne demek yemek yapmayı bilmiyorsan evlenmeseydin. siz kızınızı mükemmel ev hanımı ol kocanı mutlu et diye mi yetistireceksiniz, benim annem bana diyor ki asla yapma bilmiyorum de, yapamam de kenara cekil, ben aşçı da degilim hizmetci de, ev isi kadının görevi degil. kızlar anne evinde mükemmel eş mukemmel ev hanımı olmayı mı ogreniyor, bence cok asagılayıcı bir durum. tamam butun gun evde oturuyorsa esi de calısıyorsa yapmalı evet ama yapmak zorunda da degil. bunu yapmadı diye de bu muameleyi hak etmiyor.
bunu feminist bekar kadın olarak yazmadım, zaten kendini bu kadar kucuk goren bir cinsi savunmak icin kendimi yoramam. hümanist bir sekilde yazdım.

Severek mi evlendiniz? Çünkü seven bir adam "yine mi makarna" demez, "eline sağlık canım" der. Seven bir adam "evi niye temizlemedin" demez, "kendini iyi hissetmiyorsun galiba, ben de sana yardım edeyim" der. Evlilik bir erkeğin ve bir evin sorumluluğunu almak değildir. Evlilik ortak bir yaşam kurabilme ve o yaşamı sürdürebilme olgunluğudur.

Yani benim şahsi düşüncem herşeyi alttan alırsan eşler daha da bi üste çıkmaya çalışıyor. Seni her konuda bastırıyor haksizsa bile kendini haklı çıkarıyor, o yüzden herseyi de alttan almamak gerekiyor.bazen de kocaların alttan alması lazim

Evlilik zor ama cnm ya anlasmak istiyorsan gerekirse hep sen alttan al ne olacak yeter ki yuvan yıkılmasın eşin de eşek değil ya bir yerden sonra oda döner artik inan ki erkek milletini cok abartmayin gözünüzde aslında size göre hareket ediyorlar onlarda

Kendi geçmişimi gördüm.
Ev işi kadının değildir, gönlünden koparsa kendi arzusuyla yapar.
İster çalışın, ister çalışmayın sizin canınız istemiyorsa yapmazsınız, bu kadar basit.
O üzerinize yürüyen canlıya söyleyin, kendi bir güzel yapsın da göstersin size nasıl yapılırmış ev işi, temizliği!
İnsan kendi yapamadığını başkasından istemeyecek, yapmadı diye laf etmeyecek arkadaş!

Eşim çok titizdir ve evliliğin ilk aylarında hep bunlardan kavga ederdik.
O söylendikçe yapma isteğim iyice azaldı, sevmiyorum arkadaş zorla mı!
Kendim için ayrılan parayı, yardımcı tutarak değerlendiriyorum, herkes memnun.

Bunda cok buyutulcek birsey yok yani baslarda hepimiz sorumluluklarimizi ogrenene kadar eksiklerimizi duzeltene kadar tartismalarimiz oldu birbirimize olan tahammullerimiz azaldi zamanla duzeliyor.
ancak siz de daginik degilde toparlanmis duzenli bi ev olmasi icin cabalayin.bak canim ben calisiyorum bebegim var aksamdan yemegimi hazirliyorum sabah esimle kalkip kahvalti yapiyoruz birde esime yemek koyuyorum iste yesin diye.kizimi ananeye birakiyorum sonra işe ordan tekrar ananeye kizimi almaya ordan eve geciyoz.kizim ozluyor ilgi istiyor oynuyoruz bazi zaman aksam olmadan hava guzelse hava alsin mutlu olsun diye kizimi parka goturuyorum.eve gelince yemek bulasik evi toparlama hele bebek cok dagitiyor ortaligi ama suan hicbir odam daginik degil birde sinavim var az bucuk ona bakiyorum.bunu niye anlattim tembellik yaptikca insan iyice useniyor biriken isleri yapmakta zorlaniyor bu sefer.esin anlasilan biraz evine yemeklerine kendisine ozenmeni istiyor.ancak sinirlendiginizde kirma dokme huylarinizdan vazgecin aliskanlik haline gelmesin ve esinizle guzel bir zamanda karsilikli sakince sevgiyle konusup isteklerinizi rahatsizliklarinizi dile getirin.bunlar cozulmuyecek sorunlar degil.sevgiyle hosgoruyle asarsiniz.

Adam "neden yemek yapmadın, ev neden dağınık" diye karısının üstüne yürümüş ve onu boşanmakla tehdit etmiş. Biz de kadıncağıza destek olarak ne kadar mükemmel ev kadınları olduğumuzu, annelik-temizlik-yemek-kariyer önümüze ne gelirse mükemmel bir şekilde altından kalktığımızı anlatıp, "canım biraz gayret et, sen de yaparsın" diyoruz.

2-3 hafta evi toplamamak-temizlememek vs tembellik değildir. "Bak ben buradayım" diye bağıran bir depresyon belirtisidir. Düzgün bir erkek karısının depresyona girmek üzere olduğunu anlayıp ona göre davranır. Konu sahibi günde 3 çeşit yemek yapsa adam 5 çeşit isteyecek. Evi haftada iki gün temizlese "neden her gün" temizlemiyorsun diyecek. Kendine gelmesi gereken konu sahibi değil, kocası...

insan bazen 2 3 gün hiç bir şey yapmamak öyle boş boş film izlemek nette takılmak ya da uzun uzun uyumak istiyor.Asıl bu durumdayken kızılıyorsa şikayet ediliyorsa depresyona giriyor insan

süper ev kadınları gene sahnelerde galiba .Bravo onlara biz olamadık superwoman onlarla gururlanırız artık
Ne alakasi var herkes icinden geceni edebiyle anlatir ben sahsen arkadasi biraz gayrete azme getirmek icin anlattim.calismiyorken bende ara ara tembellik yapiyordum yarin yaparim be nolcak su program bitsinde yaparim ama isler biriktikce birikiyor bu sefer daha kotu oluyordu.simdi calisinca mecbur ise gitmeden duzenli olsun evki gelince rahat edeyim diyorsun.

ben genelleme yaptım neden üstünüze alındınız hemencecik aaaaa

Var var böyle erkekler. Düzen delisi olanları helr hiç çekilmiyor.

Karşı binamızdaki kız boşanacaktı bu yüzden. Adam en ufak şeyine kadar ütü istiyor ama kadın da işe gidiyor. Sabahın köründe kalkıyor işe de yetişmek için adamın bütün eşyalarını tek tek ütülüyor asıyor adam uyanıyor tekrar ütüle ben askıya asılmış şeyi tekrar giymem diyor. Beğenmezse gene tekrar.. Evin içinde alakasız yerlere dokunup dokunup orada toz var burada toz var sen ne iş yapıyorsun vs diye küçümsüyormuş. Asla dolaba girmiş yemeği tekrar yemezmiş ne işin var bi yemek de mi yapmayacaksın dermiş. Aşırı titiz ve düzenliymiş ve sanki hizmetçisi gibi davranıyormuş. Kız dert yanıyordu, görmedim etmedim onun söyledikleri bunlardı ve boşanacaklardı barıştılar lakin olaylar devam ediyor mu bilemiyorum.

Böyle örnekler çok. Bazı erkekler kötü kaynanadan da beter oluyor.

Sizinkisi bu kadar abartılı değilse muhakkak bir ortak nokta bulursunuz gibime geliyor.

Titizse kızar. Eşim çok yoruluyor ben ilk zamanlar hep evdeydim. Aşırı titizdir. En ufak bi dağınıklıkta ya da halıda bişey olsun tek bitane bişey ols görür sen nugün temizlik yapmadın mı diye sorardı. Evet bazı erkekler için aşk meşk bi yana evin idamesi çok önemli oluyor nedense.cbende anlam verememiştim. Sonra bu konuda takıntılı olduğunu farkettim. Tv sehpasına parmağını sürerdi toz var mı diye. Ama çalışırken bişey demez yoruluyorum diye. Zamanla brnimde titiz olduğumu sadece arada sırada gözümden bişeylerin kaçtığına kanaat getirdi ve çok fazla yapmıyor artık. Daha bu akşam (sabah 7de kalkıp işe gittim akşam 21de geldim,dünde aynı şekildeydi) dün akşamdan mutfak dağılmış niye toplamamışım diye laf yaptı. Durumu hatırlatınca doğru haklısın o zaman bana hatırlat bari ben yapayım husursuz oluyorum dedi. Ciddi b takıntı demekki sizinkide mi acaba takıntılı. Başka problem yoksa bundan dolayı olabilir

Valla ben sizi takdir ettim
Hele ki adam.modum dusuk cslisamsdim diyor mu kısmını

Şimdi adam evde olup kabdin çalışsa aynı şartlar olsa yorumlar da değişirdi

Eşitlikse,evet herkese eşitlik ben siiz tebrik ediyorum donc dinamik olmak kişinin kendisi için iyidir bazıları konu sahibi için demiyorum , çok gevşek ya biraz sert canlı olmak pratik olmak iyidir

Helal olsun size herkesin başaramadığı bisey olduğu için tepki alırsınız ama aksine bu sizi mutlu etsin yersiz eleştiri aslında bir kiskanmadir nokta :)

Zormuş canım isin dedikleri gibi bi takıntı mi önce onu bi tam öğren ama ikinizde büyük tepki vermişsiniz senin bardak Kırman onun üzerine yürümesi tek taraflı değil yani böyle hareketler tartışmaları dönülmez yola sokar bi derdini anla konuşun sakin sakin bu mevzuyu bakalım neden böyle yapıyormuş yeni evli bi erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…