EŞİMLE ANLAŞAMIYORUZ NEREDEYSE HİÇBİR KONUDA

Çok haklısınız. Eşiniz klasik “hem suçlu hem güçlü” taktiğini uygulayarak suç bastırıyor. Bazı erkeklerin klasik pisleşmesidir, suçlu olduğu kabak gibi ortadayken trip yapmak. Haksızlığını kabul ederse geri adın atmak, özür dilemek gerekir çünkü. O da haşmetmaablarının şanına yakışmaz.
Geri açım atmayın. Ayrılırsa ayrılsın boşanırsa boşansın. Korkmayın zaten araba taksiti için bile sizin paranıza ihtiyacı var, sizi bırakacağını hiç sanmıyorum.

Önceden çok uyumlu bir çift olduğumuzu düşünürdüm ama sanırım insan evlenmeden göremiyor uyumlu olup olmadığını. Gelelim şimdiki konuma öncekileri anlatıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Araba aldık ve borcun yarısını ben ödüyorum ayrıca ehliyetim var yani araba kullanabiliyorum.
Eşim bana sormadan abisi araba alana kadar arabayı abisine vermiş. Gerekçesi de zamanında bende onun arabasını kullandım. Ama ben bunu günler sonra öğrendim asla bana sorma gereği duymadı. Kavga ettiğimde de sen nankörsün dedi bana. Ne yani parasını ödediğim arabayı kullanamadığım için neden nankör oluyorum ben? Tamam belki eşimde zamanında arabasını kullanmış olabilir ama günlerce haftalarca değil günü birlik alıp geri veriyordu. Ama benim asıl sorunum bana sormadan böyle bir şey yapmış olması yani ben eş*k başı mıyım parasını ödediğim arabadan haberim bile yok. Çok sinirliyim günlerdir benimle konuşmuyor birde kendini haklı görüyor.
Sat arabayı kapat borcu ben seninle birikim falan yapmıyorum bana sorma gereği duymadığın için dedim.
Yanlış anlamayın ben çalışan biri değilim şuan için çalışmıyorum o arabaya katkım olmasa dahi evlilikte her şey ortak maddi manevi her kararda ortak alınmalı kafasindayim siz o parayı vermeseniz bile o ikinizin malı her türlü sizinle paylasmaliydi sadece ben para verdim banada sorsun diye bir şey yok her konu için geçerli bu şahsi düşüncem

demek ki kimseye bekarken fedakarlık yapmayacaksınız borçlu kalmamak için , kim ne verirse geri alamıyor kardeş dahi olsa evlenince el olup gidiyor

Arabanın yokluğunu farketmeyecek kadar ihtiyacınız yoksa arabanın geçici bir süre abiye verilmesini ben bu kadar abartmazdım. Üç günde eskiyecek değil sonuçta arabanız. Ama size haber vermemesi kesinlikle affedilemez. Bunun için de ayrıca parasının yarısını ödüyor olmanıza gerek yok. İş ortağı değilsiniz siz. Böyle kararları ortak vermek için para vermiş olmanız gerekmiyor.

Parasindan ziyade siz evlisiniz boyle başina buyruk iş yapilmaz.
Tek kuruş ödemedigim mallar hakkinda eşim tek başina karar almadi hiç, bana sorar. Yine ödemesini benim yapmayacagim bir şeyi alirken de bana sorar, danisir haber verir.

Yerinizde olsam ben de arabayi satar ortak bir sey almazdim boyle biriyle.

Back
X